مشاوره، سوال و درخواست مطالب صنایع غذایی

parimah_sepehry

کاربر فعال
چند تا سوال از آزمايشگاه شيمي دارم تو رو خدا كمك كنين...!

چند تا سوال از آزمايشگاه شيمي دارم تو رو خدا كمك كنين...!

سلام بچه ها....;)
من به تازگي مسئول كنترل كيفيت يكي از كارخونه هاي وابسته به ويتانا شدم....:thumbsup2:
بعضي از آزمايش ها رو بلد نيستم ...:wallbash:
اگه ميشه يه كمكي به اين حقير بكنيد....:cry:



1-براي انجام آزمون قند قبل و بعد در مورد محصول آدامس و شكودراژه مغز دار چه درصدي از محلول قندي بايد تهيه بشه؟چه جوري؟
2-چگونگي تشخيص تغيير رنگ در آزمون قند؟
3-معرفي حلالي براي صمغ آدامس؟
4-از كجا ميشه فرمهاي sop رو براي دستگاه ها و روشهاي آزمونهاي ميكروبي و شيمي و تهيه مواد پيدا كرد؟(آخه نوشتنش خيلي سخت و زمان بره):w02:
5-
روش محاسبه محلول 0.01 نرمال تيوسولفات سديم از محلول 0.1 نرمال آن. و خود محلول 0.1 نرمال


توجه:
فكر نكنين بي سوادم ... به خدا قبلش تو پفيلا كار مي كردم... واسه همين اين آزمون ها رو بلد نيستم....:w19:


:w34::w32::w34:
 

zhooliyet

عضو جدید
میکروبیولوژی مواد غذایی(خواهشا" یک نگاه بکنید)اگر اشتباه...

میکروبیولوژی مواد غذایی(خواهشا" یک نگاه بکنید)اگر اشتباه...

سلام,تو را خدا اگر دوباره اشتباه وارد شدم عصبانی نشین!!!!!!!!!:cry:
شدیدا"نیاز به کمک دارم:
1.فاکتور پریگو(perigo factor)چیست؟
2.غلظتی از قند که خاصیت ضد میکروبی برابر با نمک دارد,چقدر است؟
 

sahar.abot

عضو جدید
3

3

ببینید من اصلا نمیتونم برم تو یه کارخونه یا یه شرکت کار کنم برای 500-600 تومن
دوس دارم خودم یه کاری کنم
فکرم رفت رو بستنی
نمیدونم از کجاو چطور شروع کنم
چقد سرمایه میخواد
خلاصه از این حرفا
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
سلام:gol:
دوست عزیز شما باید برین کارتونو از اداره یا جهاد مربوطه شروع کنین
اونجا اصلا ببینین شرایط دریافت وام رو دارین؟
تا جایی که من میدونم شروع کارهای این جوری یه سری قواعدی داره
باید بررسی بشه که اصلا امکانات شما کافی هست یا نه؟
 

افشـین

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام دوستان
من به یه سری اطلاعات درباره خط تولید بستنی نیاز دارم
وام میشه گرفت؟
ممنون میشم اگه کمکم کنید
sahar.aboot@gmail.com

سلام دوست عزیز :gol:
اول شما یه سر به اداره صنایع و معادن شهرتون بزنین ، ببینین شرایطش چه جوریه ...
خودتون هم یه مقداری سرمایه باید داشته باشین ...
این هم یه طرح توجیهی تولید بستنی چوبی هستش که توجیهات اقتصادیشه :

طرح توجیهی تولید بستنی چوبی

موفق باشی
 

leili

عضو جدید
سلام,تو را خدا اگر دوباره اشتباه وارد شدم عصبانی نشین!!!!!!!!!:cry:
شدیدا"نیاز به کمک دارم:
1.فاکتور پریگو(perigo factor)چیست؟
2.غلظتی از قند که خاصیت ضد میکروبی برابر با نمک دارد,چقدر است؟
salam va sorry ke majboram fingilish javab bedam:whistle:"
1.yani agar be mohyt keshty nytrit ezafe konim va hararat dahym asare bazdarandegye nytryt 10barabare byshtaraz zamanyst ke nytryt ra pasaz sakhte shodan va harart dadane mohyte kesht be an ezafe konim.
2.baraye inke feshare osmozie ghand barabare namak bashad bayad ghelzate ghand 6barabare namak bashat angah darin ghelzat feshare osmozie barabar vareed mikonand:w27:
 

a30 gole

عضو جدید
چرا استفاده از آنتي اكسيدان هاي طبيعي بهتر از سنتزيست ؟؟؟
 

افشـین

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
آسیه نمیخای حداقل تو و افشین یه دستی به سر روی این تالار بکشید؟؟؟
بغضم ترکید.گریه خیلی شدید....

زهرا جان باور کن اینقدر مشغله فکری دارم که نمیتونم به چیز دیگه ای فکر کنم ...
دلیلش رو هم که تو و افسون میدونین ...
منم دوست ندارم تالار همینجوری خاک بخوره ولی خوب حوصله ش رو ندارم ...
باشگاه رو برای تفریح میام و خارج از باشگاه هم درس و دانشگاه و ارشد و اینا تعطیله ...
امیدوارم دوستان منو درک کنن
:gol:
 

yazdanif

عضو جدید
سلام يه دونه مطلب راجع به کنترل افات انباري غلات ميخواستم...
 

ياد

عضو جدید
سوال

سوال

با سلام
من به فكرم رسيد كه با نزديك شدن به امتحانات پايان ترم چه خوب است يك سري نمونه سوالات را در اختيار هم قرار بدهيم :w17:
 

roshanak ghavami

عضو جدید
علت استهلاک و خوردگی در ماشین آلات قند چیست؟

علت استهلاک و خوردگی در ماشین آلات قند چیست؟

با سلام ممنون میشم اگر در مورد عللی که باعث خورندگی در ماشین آلات صنعت قند میشوند اطلاعاتی بهم بدهید، یا مقاله و منبعی را معرفی کنید ،چه موادی تأثیر می گذارندبر این خوردگی؟ :smile:
 

saeide aein

عضو جدید
بيوتكنولوژي

بيوتكنولوژي

مطالبي در مورد كاربرد بيو تكنولوژي در صنايع غذايي ميخواستم
 

saeide aein

عضو جدید
در مورد توليد اسانس هاي گياهي مثل نعناع يا كاكوتي مطالبي ميخواستم
 

هنرور قیصری

عضو جدید
با سلام من کمی اطلاعات در مورد خواص شیمیای و فیزیکی و بیولوژیکی وروش تولید و مواد افزودنی شرایط انبارش و نگه داری و معیار پذیرش مربوط به ایمنی مواد غذایی در خصوص گلپر وفلفل قرمز و آلوچه می خواهم لطفا من را راهنمایی کنید.
 

samanehsemi63

عضو جدید
سلام به همه دوستان عزیز.:gol:
از این به بعد هر گونه در خواست اعم از سوال های مختلف،کتاب،منبع،سایت و ... در مورد مسائل مربوط به صنایع غذایی را توی این تاپیک مطرح کنین و منتظر جواب توی همین تاپیک از طرف دوستان باشین.
دوستان عزیز لطف کنین جواب هاتونو را به صورت نقل قول بگین تا مشخص بشه مربوط به کدوم پست و چه شخصی هست.
لطفا تاپیک جدا برای هر گونه سوالی تشکیل ندین و همین طور توی تاپیک های مختلف یه سوال رو عنوان نکنین.

ممنون از همکاریتون:gol:
سلام من در مورد قهوه _ كاپوچينو و كاكائو مطلب مي خوانم فارسي يا انگليسي
 

drtg

عضو جدید
سوال من

سوال من

;)سلام می خواستم در مورد گرایش های کارشناسی ارشد صنایع غذایی بدونم[/QUOTE]
آیا من میتوانم در رشته شیمی دارو ادامه تحصیل بدهم؟ اصلا مرجعی واسه اینکه به چه رشته هایی میتونم برم وجود داره؟
 

momo_lavish

عضو جدید
;)سلام می خواستم در مورد گرایش های کارشناسی ارشد صنایع غذایی بدونم
آیا من میتوانم در رشته شیمی دارو ادامه تحصیل بدهم؟ اصلا مرجعی واسه اینکه به چه رشته هایی میتونم برم وجود داره؟[/QUOTE]



گرايشهاي ارشد صنايع غذايي شيمي موادغذايي- تكنولوژي- ميكروبيولوژي - مهندسي صنايع غذايي - كنترل كيفي است
اما شما تو ارشد هر رشته اي كه دوست داشته باشي حتي غير صنايع غذايي ميتوني بخوني و منع قانوني نيست
 

parimah_sepehry

کاربر فعال
کمک

کمک

سلام بچه ها کسی در مورد فرمول ساخت یا مواد اولیه تهیه اسمارتیس اطلاعاتی داره؟
 

kiana.d

عضو جدید
salaaaaaaaaaam hale hamegi khoobe?bacheha age kasi dar morede nooshidan 7up matlab dare ya chizi midoone :w27::w32:lotfan bezare
 

1366723

عضو جدید

سلام بچه ها.... میخواستم بدونم ما صنایع غذایی ها چیکاره ایم. بالاخره مهندس کشاورزی هستیم یا نه؟ چرا توی تالار کشاورزی اصلا خبری از صنایع غذایی نیست. اصلا برای چی توی باشگاه صنایع غذایی اینقدر کمه؟ پس بقیه کجا هستن ؟
شب خوش

سلام دوست عزیز
دوستانی که کشاورزی- علوم و صنایع غذایی هستن یعنی تو کنکور کارشناسی پیوسته قبول شدن رشته اصلیشون کشاورزی و گرایششون صنایع غذاییه. اما اونایی که کارشناسی ناپیوسته هستن یعنی از کاردانی به کارشناسی اومدن مستقیما مهندس علوم و صنایع غذایی هستن ولی کلا درسای اصلیشون تفاوتی نداره.


واما راجع به اینکه ما چه کاره هستیم:
فهرست وزارتخانه‌ها وسازمان‌هايي كه فارغ‌التحصيلان اين رشته مي‌توانند در آنها مشغول به كار شوند از اين قرار است:
· وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي کشور:
1- انستيتو پاستور ايران
2- سازمان بهزيستي کشور
3- شرکت سهامي دارو پخش
4- سازمان تأمين اجتماعي
5- شرکت توسعه ي صنايع پزشکي
6- انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي کشور
7- فرهنگستان علوم پزشکي جمهوري اسلامي ايران
· وزارت جهاد سازندگي
1- سازمان امور عشاير ايران
2- شرکت سهامي شير ايران
3- شرکت خدمات مهندسي جهاد سازندگي
4- شرکت سهامي شيلات ايران
5- سازمان دامپزشکي کشور
- مؤسسه تحقيقات واکسن و سرم سازي رازي


· وزارت بازرگاني:
1- مرکزتوسعه صادرات ايران
2- سازمان گسترش خدمات بازرگاني
3- سازمان غله کشور
4- سازمان بازرسي و نظارت بر توزيع کالا

وزارت کشاورزي:

1- مؤسسه مهندسي و زراعي
2- سازمان چاي کشور
3- شرکت سهامي کشت و صنعت شهيد بهشتي و شهيد رجايي
4- شرکت خدمات حمايتي کشاورزي
ببخشید که دیر متوجه این بخش شدم
 

hamed ghasemi

عضو جدید
سلام من در مورد قهوه _ كاپوچينو و كاكائو مطلب مي خوانم فارسي يا انگليسي
چند تا مطلب هست نمیدونم بدرد بخوره یا نه
قهوه و اثر آن بر دیابت


http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87+%D9%88+%D8%A7%D8%AB%D8%B1+%D8%A2%D9%86+%D8%A8%D8%B1+%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA&refresh=1 http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-print.php?page=%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87+%D9%88+%D8%A7%D8%AB%D8%B1+%D8%A2%D9%86+%D8%A8%D8%B1+%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA
موثرترین داروی طبیعی دیابت

  • مطالعات نشان می‌دهد نوشیدن چندین فنجان قهوه در روز به متابولیسم قند در بدن کمک می‌کند.
  • محققان هلندی اعلام کردند نوشیدن یک فنجان قهوه یا بیشتر که میلیونها نفر به هنگام برخاستن از خواب صبح‌ها می‌نوشند، ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
  • دانشمندان در آمستردام گفتند، ترکیبات موجود در قهوه به سوخت و ساز قند در بدن کمک می‌کند. از اینرو موجب کاهش خطر دیابت می‌شود که ۱۳۰ میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند. طبق گفته Rob Van Dam از دانشگاه آمستردام ، " این اولین مطالعه و پژوهشی است که نشان می‌دهد قهوه می‌تواند برای دیابت نوع دوم مفید باشد." فرقی نمی‌کند قهوه به صورت کاپوچینو ، اسپرسو یا نسکافه باشد، قهوه حاوی مواد معدنی است مانند منیزیم ، پتاسیم و دیگر مواد مغذی که فواید درمانی فراوانی دارند. Van Dam و همکارانش نمی‌دانند کدام یک از ترکیبات قهوه مؤثر هستند یا این ترکیبات چگونه علیه دیابت فعالیت می‌کنند، اما وقتی مصرف قهوه را با خطر دیابت بزرگسالان ( نوع دوم ) بررسی کردند، دریافتند هر قدر افراد ، بیشتر قهوه می‌نوشند، خطر ابتلا آنها به بیماری دیابت کمتر است.
  • افرادی که ۷ فنجان یا بیشتر در روز قهوه می‌نوشیدند ۵۰ درصد کمتر احتمال داشت به دیابت مبتلا شوند. نوشیدن چندین فنجان کمتر، تأثیر کمتری داشت. طبق گفته Van Dam برای اکثر افراد بد نیست که مقدار متعادلی قهوه بنوشند. "اما این یافته جدید باید با مطالعات و پژوهش های دیگر تأیید شود و صرفاً رسیدن به این یافته جدید به این معنی نیست که افراد باید مقدار زیادی قهوه در روز بنوشند. " طبق گفته Van Dam مطالعات نشان داده‌اند که افراط در نوشیدن قهوه می‌تواند میزان کلسترول و خطر پوکی استخوان را افزایش دهد یا فرد را نسبت به بیماریهای استخوان آسیب پذیرتر و حساستر کند.
  • اگر دانشمندان در مورد ترکیبات فعال قهوه ، اطلاعات بیشتر داشتند، می‌توانستند نوعی قهوه درست کنند که ترکیبات مفید بیشتر و ترکیبات مضرّ کمتری داشته باشد.
دیابت یک بیماری مزمن است که در اثر کمبود انسولین حاصل می‌شود. دیابت نوع دوم از طریق ناتوانی در تولید انسولین کافی یا ناتوانی در کاربرد انسولین بطور مناسب حاصل می‌شود. افراد مبتلا به دیابت نوع دوم نمی‌توانند انسولین کافی تولید کنند و از اینرو به تزریق روزانه انسولین نیاز دارند. اضافه وزن یک عامل خطرناک بسیار معمول و قابل اجتناب در ایجاد بیماری دیابت است.
کافئین نوعی ماده آلکالوئیدی است که بطور طبیعی در برخی مواد غذایی از جمله دانه قهوه، چای، دانه کاکائو و … یافت می‌شود. این ماده را به برخی انواع نوشیدنی از جمله نوشابه اضافه می‌کنند. کافئین سبب ایجاد طعم تلخی می‌شود. این ماده، محرک سیستم عصبی همراه با اثرات روان درمانی و همچنین تحریک کننده سیستم تنفسی است. کافئین ضربان قلب را بالا برده و ادرار آور است.

خواص کافئین

خواص شیمیایی

کافئین یک آلکالئید از خانواده متیل گزانتین‌ها است که خواص آن به تئوفیلین و تئوبرومین هم شبیه است. کافئین خالص، به صورت پودر سفید رنگ تلخی می‌باشد. این ماده از ترکیب کربن، هیدروژن، نیتروژن و اکسیژن تشکیل شده است.

خواص فیزیکی

کافئین خالص پودر نرم، بی‌بو، سفید و براقی می‌باشد. نقطه جوش آن 178 درجه سانتیگراد و نقطه ذوب آن 238 درجه سانتیگراد است. وزن مخصوص کافئین 2/1 است. PH آن 9/6 می‌باشد. چگالی آن هم 7/6 است.

منابع کافئین

منبع اصلی کافئین بین مواد غذایی مختلف، دانه قهوه می‌باشد. محتوای کافئین در مواد غذایی بسیار متغیر است. در سال 2004م، در اتیوپی درختانی پیدا شد که یک پانزدهم گیاهان کافئین دار، کافئین داشتند. احتمالاً در آینده نزدیک، از این گیاهان جدید برای تهیه نوشیدنیهای قهوه که میزان کمتری کافئین داشته باشند، استفاده می‌شود.

یک دوز کافئین تقریباً 100 میلی‌گرم است که 150 میلی لیتر نوشیدنی قهوه یا یک عدد قرص کافئین، حاوی این مقدار کافئین می‌باشد. قهوه‌ها از نظر میزان کافئین بسیار باهم متفاوتند. یک فنجان قهوه می‌تواند بین 75 تا 250 میلی‌گرم کافئین داشته باشد. چای سیاه نسبت به قهوه حاوی کافئین کمتری است که البته به روش دم کردن آن بستگی دارد. چای سبز خیلی کم کافئین دارد. نوشابه ها معمولاً کمتر از قهوه کافئین دارند، اما برخی نوشابه‌های انرژی‌زا خیلی زیاد کافئین دارند ( در تهیه نوشیدنیهای غیر الکلی، میزان کافئین موجود در آنها توسط سازندگان به دقت کنترل می‌شود. معمولاً هر چه میزان کافئین این نوع نوشیدنیها بالاتر باشد، محبوبیت آنها بیشتر می‌شود).

میزان کافئین موجود در مواد غذایی

شکلات تلخ و شیرین875 میلی‌گرم در هر کیلوگرم شکلات شیری100 تا 210 میلی‌گرم در هر کیلوگرم کاکائو17 میلی‌گرم در هر لیتر قهوه‌ای که خوب دم شده130 تا 160 میلی‌گرم در هر لیتر قهوه بدون کافئین13 تا 20 میلی‌گرم در هر لیتر قهوه فوری130 تا 400 میلی‌گرم در هر لیتر اسپرسو3400 میلی‌گرم در هر لیتر چای سیاه دم شده85 تا 370 میلی‌گرم در هر لیتر چای فوری دم شده120 میلی‌گرم در هر لیتر چای سبز85 میلی‌گرم در هر لیتر چای سفید68 میلی‌گرم در هر لیتر به کافئین موجود در چای، گاهی "تئین" هم گفته می‌شود، چون قبلاً تصور می‌کردند که کافئین موجود در چای، چیزی جدای از کافئین موجود در قهوه می‌باشد. نوشیدنی انرژی‌زا350 میلی‌گرم در هر لیتر. در برخی کشورها این میزان کافئین را تا 135 میلی‌گرم کاهش می‌دهند. نوشیدنی غیر الکلی (کافئین دار)100 تا 270 میلی‌گرم در هر لیتر قرصهای کافئینحاوی 200 میلی‌گرم کافئین می‌باشند.

در کشورهای اتحادیه اروپایی، هر ماده‌ای که میزان کافئین آن، بیش از 150 میلی‌گرم در لیتر باشد باید روی بسته آن هشدار داده شود. گاهی حتی روی بطری نوشابه‌های انرژی‌زا هم این هشدار به چشم می‌خورد. در بیشتر کشورها، کافئین را جزو مواد طعم دهنده تقسیم بندی می‌نمایند.

سوخت و ساز کافئین و بررسی سمی بودن آن

کافئین بر مغز با مسدود کردن راه گیرنده‌های آدنوزین عمل می‌کند. با مسدود شدن راه گیرنده‌های سلولهای عصبی، آدنوزین فعالیت سلولهای عصبی را کند می‌کند. این فرایند معمولاً هنگام خواب اتفاق می‌افتد. مولکول کافئین بسیار به آدنوزین شبیه است و راه همان گیرنده‌ها را می‌بندد، اما نمی‌گذارد که فعالیت سلولهای عصبی کند شود. در عوض، کافئین فعالیت گیرنده‌ها و همچنین فعالیت خود آدنوزین را متوقف می‌کند. با افزایش فعالیت سلولهای عصبی، هورمون اپی‌نفرین آزاد می‌شود. با آزاد شدن این هورمون، فرآیندهایی حادث می‌شوند، از جمله بالا رفتن ضربان قلب، بالا رفتن فشار خون، افزایش جریان خون در ماهیچه‌ها، کاهش جریان خون در پوست و اندامهای داخلی و همچنین ترشح گلوکز از کبد.

اثرات کافئین

اثر کافئین بر مغز، زود از بین می رود و بر خلاف دیگر مواد محرک یا الکل، تأثیر آن موقتی و کوتاه مدت است. در بسیاری افراد، مصرف کافئین مشکلی در تمرکز یا فعالیتهای مغزی ایجاد نمی‌کند و به همین دلیل، انواع نوشیدنیهای کافئین‌دار هنگام کار مورد استفاده قرار می‌گیرند. مصرف مداوم کافئین می‌تواند منجر به عادت به این ماده شود؛ بطوری که با مصرف نکردن آن بدن نسبت به ماده آدنوزین بیش از حد حساس می‌شود و همین امر سبب افت فشار خون می‌گردد. پایین آمدن فشار خون منجر به سردرد و دیگر علائم می‌شود. تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که مصرف کافئین (موجود در قهوه) احتمالاً خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش می‌دهد. البته در این مورد هنوز باید تحقیقات زیادی صورت گیرد.

مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند سبب مسمومیت گردد. علائم این مسمومیت عبارتند از، بیقراری، عصبی بودن_، هیجان، بیخوابی، سرخی صورت ، ادرار بیش از اندازه و ناراحتیهای گوارشی__. این ناهنجاری در برخی افراد پس از مصرف روزانه 250 میلی‌گرم کافئین حادث می‌شود. مصرف بیش از یک گرم کافئین در روز می‌تواند منجر به گرفتگی ماهیچه‌ای، افکار و صحبت پریشان و نامربوط، تنشهای روانی و ... شود. مسمومیت کافئین سبب بیماریهایی که علائم آنها شبیه به ناهنجاریهای وحشت یا بیماریهای مربوط به اضطراب است، می‌شود.

هر چند مصرف معقول کافئین، مشکلات خاصی را در انسان بوجود نمی‌آورد اما این ماده برای بسیاری از حیوانات از جمله سگ و اسب به دلیل تفاوت در سوخت و ساز کبدشان، ماده‌ای سمی محسوب می‌شود. اخیراً یک تحقیق جالب نشان داده است که مصرف کافئین، می‌تواند خطر ابتلا به دیابت ملیتوس را تا 50 درصد کاهش دهد. اگر چه این بیماری در ابتدا در بیمارانی مشاهده می‌شد که مقدار زیادی قهوه (7 فنجان در روز) مصرف می‌نمودند، اما امروزه به این نتیجه رسیده‌اند که کافئین سبب بهبود بیماری دیابت می‌شود.

سوء استفاده و اعتیاد به کافئین

کافئین در اشکال مختلف، معمولاً به منظور اثرات محرک خود مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه، این ماده را می‌توان در مقادیر بسیار زیاد تهیه نمود و در فرآورده‌های مختلف آن را بکار برد. کافئین خالص که در تهیه قرصهای کافئین از آن استفاده می‌شود، به راحتی در دسترس می‌باشد. از این نوع قرصها معمولاً کارگرها یا دانشجویانی که می‌خواهند برای کار یا مطالعه، تمام شب را بیداری بکشند استفاده می‌کنند. استفاده از قرصهای کافئین به شدت مورد انتقاد قرار گرفته، چون بسیاری از متخصصین این قرصها را دلیل مرگ دانش آموزان می‌دانند. به این دلیل که اغلب دانش آموزان، بدون آن که از اثرات مضر این قرصها خبری داشته باشند، کافئین زیادی مصرف می‌کنند و جان می‌سپارند.

امروزه در ایالات متحده آمریکا، میزان کافئین موجود در این قرصها را به 200 میلی‌گرم کاهش داده‌اند و تمام تولید کنندگان موظفند این قانون را برای تهیه قرصهای کافئین رعایت نمایند. البته باز هم چندین مورد مرگ به دلیل مصرف تعداد زیادی قرص به چشم می‌خورد. اولین بار یک شیمیدان آلمانی به نام فردریک فرداناند رانج توانست در سال 1819م کافئین را از مواد حاوی آن جداسازی نماید. البته گفته‌ها حاکی از آن است که او این کار را به تحریک فردی به نام ژوهان وولف گنگ وان گوته انجام داد.


دوباره هم هست اگه خواستی ایمیل بده
 

1366723

عضو جدید
سلام این مطلب راجع به رشته بیوتکنولوژی امیدوارم به درد بخوره:gol::gol:

آشنایی با رشته بیوتکنولوژی
در حال حاظر ۶ میلیارد نفر در کره زمین زندگی میکنند و بنا به پیش بینی های سازمانهای جهانی ، این جمعیت در ۴۰ سال آینده به دو برابر فعلی خواهد رسید.
حال این سوال مطرح میشود که چگونه باید سلامتی ، بهداشت و غذای جمعیت فوق را تاُمین کرد؟
بیوتکنولوژی بخشی از این پاسخ است. علمی که عامل بسیاری از اکتشافات اخیر در طیف وسیعی از صنایع شامل مواد غذایی ، مواد سوختی ، کودها ، صنایع شیمیایی ، دارویی ، پزشکی ، کشاورزی و کنترل آفات بوده است.

سازمان توسعه و همکاری اقتصادی جهانی در معرفی این علم می گوید:
بیوتکنولوژی به کار بردن روشهای علمی و فنی در تبدیل برخی از مواد است که در این روش از عوامل زیستی برای تولید کالا و خدمات استفاده میشود.
در این میان منظور از عوامل زیستی به طور عمده میکروارگانیسم ها ، سلولهای گیاهی یا حیوانی و آنزیمها است و کالا و خدمات نیز به کشاورزی ، ماهیگیری ،صنایع غذایی و دارویی مربوط می شود.
انجمن بیوتکنولوژی صنعتی یا IBA نیز به طور ساده بیوتکنولوژی را استفاده از ارگانیسم های زنده برای ساخت فرآورده های تجاری معرفی می کند.

تاریخچه بیوتکنولوژی به دورانهای بسیار قدیم که شراب سازی ، پنیرسازی و پخت نان توسط بابلی ها و مصریها کشف شد برمی گردد اما بیوتکنولوژی به معنای امروزی آن علم جدیدی است که از سال ۱۹۵۳ با کشف ساختار DNA آغاز شد و همچون پلی بین علوم پایه و کاربرد آنها در صنعت ، کشاورزی و پزشکی قرار گرفت.
این علم با آنکه در ابتدای راه تکامل خود است اما اثرات برجسته ای بر جنبه های تئوری و عملی زندگی بشر برجای نهاده بطوری که هیچ یک از انواع دیگر پژوهشهای علمی را نمی توان یافت که در مدت زمانی بدین کوتاهی ، چنین رشد قابل توجهی داشته و پیشرفتهای بسیاری در عرصه های اکولوژی ، ژنتیک ، میکروب شناسی ، زیست شناسی مولکولی و تکنولوژی کشت سلولهای گیاهی و جانوری ایجاد کرده باشد و در ضمن دارای ویژگیهای صرفه جویی در منابع تجدد ناپذیر ، حداقل تاثیر منفی بر محیط زیست و تضمین کننده هماهنگی بین رفاه بشر و اقتصاد باشد.

بیوتکنولوژی جدید به فنونی مربوط می شود که می توان به طور خلاصه در مورد آنها چنین گفت:

الف) توانایی برش و اتصال مولکولی DNA ، که با استفاده از آنزیمهای خاص ، DNA را به قطعات کوچکی در حد ژن تقسیم کرده و آنها را به مولکولهای وراثتی باکتریها متصل می کنند. حال این باکتریهای جدید را که حامل صفات تازه ای میباشند ، تکثیر کرده و از آنها برای تهیه ترکیبات خاصی چون پروتئین ها ، ویتامین ها و … استفاده می کنند.

ب) قابلیت اصلاح پروتئین ها توسط فرایندی که آن را مهندسی ژنتیک می نامند و به یاری آن ویژگیهای یک ترکیب پروتئینی را تغییر می دهند. مثلا در این باره می توان از آنزیمهایی نام برد که در پودرهای لباسشویی جدید به کار رفته و دارای قدرت پاک کنندگی منحصر به فردی هستند.

در واقع اساس و پایه بیوتکنولوژی جدید را می توان انتقال ژنهای یک موجود به موجود دیگر و فعال ساختن آنها در موجود جدید دانست. فن آوری رو به گسترشی که امروزه به سرعت در صنایع دارویی ، غذایی ، پزشکی ، شیمیایی و کشاورزی وارد شده است. برای مثال ممکن است این ژنها وارد یک باکتری شوند و پس از فعال شدن ، ترکیبات کم مقدار ولی با ارزشی چون هورمون رشد یا انسولین ایجاد کنند یا ممکن است این ژنها به گیاهان منتقل شده و گونه هایی را ایجاد کنند که در مقابل آفت کشها مقاوم هستند و یا این که بازدهی بالایی دارند. به این ترتیب استفاده از انسولین برای بیماران دیابتی محدودیت خاصی نخواهد داشت همچنین کشاورزان می توانند در پرورش گیاهانی چون سویا از سموم و آفت کشهای کمتری استفاده کنند و با استفاده از نژادهای جدید ، با همان سرمایه گذاری قبلی ، محصولی تا چند برابر به دست آورند.

مرکز ملی تحقیقات مهندسی ژنتیک و تکنولوژی زیستی نیز در برنامه تفصیلی طراحی و برنامه ریزی رشته بیوتکنولوژی در معرفی قلمروهای این علم آورده است که: قلمروهای عمده بیوتکنولوژی را به طور گسترده در زمینه های زیر میتوان فهرست کرد:

۱- صنایع تخمیری و غذایی (دارویی) برای تولید انواع اسیدهای آمینه ، پپتیدها ، آنزیمها (طبی و صنعتی) ، مواد تشخیص طبی ، انواع پروتءین ها ، آنتی بیوتیکها ،انواع واکسنها ، هورمون ها ، آنتی بادی های منوکلونال و
ویتامین ها و … همچنین تولید مواد غذایی جدید و مواد لبنی فاقد لاکتوز و استفاده از راکتورهای زیستی برای افزایش بهره وری فراورش مواد غذایی.

۲- پزشکی – ژن درمانی ، انواع تشخیص طبی ، مبارزه بیولوژیکی علیه حشرات ناقل بیماریها .

۳- محیط زیست ، در این زمینه بیوتکنولوژی دارای کاربردهای بیشماری است که از بازیابی زباله و فاظلابها تا عمل آوری و انهدام آلاینده های خطرناک و پاک سازی دریا را شامل می شود. بیوتکنولوژی در این زمینه می تواند به حفظ کلی CO2 و حرارت در جو و کاهش آلودگی زمین و آب یاری رساند.

4- معادن – بازیابی بیوتکنولوژیکی فلزات سنگین و افزایش بهره وری معادن نفت و گوگردزدایی آن و ...

5- کشاورزی و امور دامی ، در این زمینه کاربرد بیوتکنولوژی در موارد بسیار متنوعی گزارش شده است که به شرح زیر خلاصه می شود:
- تهیه نقشه ژنتیکی ، کشت سلول و بافت. برای کوتاه کردن فرایند اصلاح نباتات و تولید نباتات مقاوم در برابر
شرایط محیط و حشرات و آفات و ...
- استفاده از پادتن های منووکنونال و اسیدهای نوکلئوتید در اصلاح نژاد و فعالیت قرنطینه و تبادل مواد ژنتیکی ، تشخیص بیماریها ، تشخیص میزان سموم در مواد غذایی ، شناسایی میزان مقاومت حشرات و آفات به سموم.
- تولید واکسن های دامی به شیوه های جدید که به حفاظت کمتری در برابر شرایط محیط نیاز داند و نیز کشت
جنین ، تشخیص بیماریهای دامی و تدوین نقشه ژنتیکی.
- بهبود شرایط خاک برای جذب رطوبت ، جذب و تثبیت ازت و فسفر و سایر مواد غذایی مورد نیاز گیاه در خاک.

6- انرژی ، استفاده از میکروارگانیسم ها برای تولید انواع سوختهای مایع و گازی از ضایعات و دورریختهای سلولزی
و نیمه سلولزی و نشاسته ای.


معرفی رشته بیوتکنولوژی

همانطور که دانش بیوتکنولوژِی با علوم مختلف اعم از بیولوژی مولکولی ، مهندسی فرایندها ، شیمی ، مکانیک ، کامپیوتر ، و علم پزشکی در ارتباط است ، رشته بیوتکنولوژی نیز یک رشته کاربردی و میان رشته ای مهندسی علوم است که قلمرو آن حداقل ۳۳ حوزه تخصصی علوم را در بر می گیرد. این رشته در کشور ما از سال ۱۳۷۸ در دانشکده علوم دانشگاه تهران در مقطع دکترای پیوسته ارائه می شود.

دکتر مقاری رئیس دانشکده علوم دانشگاه تهران در معرفی این رشته می گوید:
رشته بیوتکنولوژی از سه مرحله کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری تشکیل شده است که دانشجویان در مرحله کارشناسی پس از گذراندن موفقیت آمیز ۱۳۲ واحد دروس مشترک معرفتی – نظری ، علوم پایه ، پزشکی ، مهندسی و مبانی بیوتکنولوژی به اضافه آموختن زبان انگلیسی در حد ۵۵۰ نمره تافل و آشنایی کامل با یک زبان برنامه نویسی کامپیوتر در صورتی که معدل آنها در هر نیمسال تحصیلی ۱۵ باشد ، می توانند وارد مرحله دوم یعنی مقطع کارشناسی ارشد شوند که در این مقطع یکی از ۶ گرایش بیوتکنولوژی میکروبی ، بیوتکنولوژی پزشکی ، بیوتکنولوژی محیطی و دریایی ، بیوتکنولوژی مولکولی ، فرآورش زیستی و بیوتکنولوژی کشاورزی (گیاهی) را انتخاب کرده و بعد از گذراندن ۴۸ واحد در یکی از گرایشهای تخصصی ، و انجام معادل ۶ واحد پژوهشهای انفرادی و ارائه 2 واحد سمینار از مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل می شوند. در این مرحله در صورتی که میانگین نمرات دروس مقطع کارشناسی ارشد آنها حداقل ۱۶ باشد ، میتوانند در امتحان جامع شرکت کنند و در صورت موفقیت در این امتحان ، وارد مرحله دکترای تخصصی خواهند شد و رسماً برای ثبت پایان نامه دکتری اقدام کنند.
به عبارت دیگر دانشجویان این رشته نیز برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد و دکتری باید شرایط لازم را داشته باشند. یعنی باید میانگین معدل بالایی داشته و در آزمون جامع موفق شوند اما در یک آزمون رقابتی شرکت نمی کنند.

مرکز ملی تحقیقات مهندسی ژنتیک و تکنولوژی زیستی نیز در برنامه تفصیلی رشته بیوتکنولوژی گرایشهای بیوتکنولوژی به شرح زیر معرفی کرده است:
دانشجویان گرایش بیوتکنولوژی میکروبی در زمینه بیوتکنولوژی غذایی و دارویی ، تولید آنزیم ها ، پروتئین ها ، پلی ساکاریدها ، قارچ ها و مخمرها اطلاعات لازم را به دست می آورند.
بیوتکنولوژی پزشکی نیز در زمینه ژنتیک پزشکی ، تشخیص بیماریهای عفونی ، ارثی و سرطانی ، تعیین نقشه ژنی و درمانهای مولکولی ، کاربرد بیوتکنولوژی در پزشکی قانونی ، تولید فرآورده های نوترکیب و واکسن ها و مواد تشخیصی می باشد و بیوتکنولوژی محیطی و دریایی به استخراج معادن از طریق بیولوژیک ، تصفیه فاضلابها و آلاینده های خطرناک و جامد. رفع آلودگی دریاها و بازسازی بیولوژیکی محیط می پردازد.

بیوتکنولوژی مولکولی شامل مهندسی ژنتیک ، مهندسی پروتئین ، تولید آنتی بادیهای منوکلونال ، غشاء و سنسورهای بیولوژیک و انجام تحقیقات بنیادی بیوتکنولوژی می شود و فرآورش زیستی (مهندسی فرایندهای زیستی) به طراحی راکتورهای بیوشیمیایی ، تکنولوژی فراورش مواد غذایی ، آنزیمها و داروها می پردازد. و بالاخره بیوتکنولوژی گیاهی (کشاورزی) شامل کشت سلول و بافت گیاهی ، تعیین نقشه ژنی گیاهی ، مهندسی ژنتیک گیاهی ، تولید بذر و نهال مقاوم به شرایط نامناسب محیط ، بیماریهای متداول و حشرات و آفات عمده ، تولید کودهای زیستی و آنزیمها و هورمونها با منشاء گیاهی می پردازد.


منبع: پیک سنجش:)
 

سندرلا

عضو جدید
سلام من دانشجوی ترم اول صنایع غذایی ام چطور درس بخونم ترم بعد معدل الف بشم

لطفا کمی راهنمایی کنید با تشکر.
 

hamed ghasemi

عضو جدید
سلام من دانشجوی ترم اول صنایع غذایی ام چطور درس بخونم ترم بعد معدل الف بشم

لطفا کمی راهنمایی کنید با تشکر.
سلام ورود شما رو به جمع این رشته رو خوش آمد میگم
خوب اون چیزی که همه میگن از همون اول ترم شروع کن خوندن البته بستگی به استادم داره که چطور نمره بده و چه چیزی واسش مهم باشه در هر صورت در کلاس فعال باش
موفق و پیروز باشی:gol:
 

سندرلا

عضو جدید
سلام من دانشجوی ترم اول صنلیع غذایی ام چطور درس بخونم تا ترم بعد معدل الف بشم.

لطفا کمی راهنمایی کنید. با تشکر:)
 
بالا