[ مسکونی ] مجتمع کوهستان از بیارکه اینگلس ؛ دو کاربری متفاوت در یک ساختار همزیستگرایانه

hnfati

New member


مجموعه ی کوهستان در سال های 2007 و 2008 با زیربنایی در حدود 33 هزار متر مربع در کوپنهاگ دانمارک توسط معماران بیگ طراحی و ساخته شده است. این طرح منحصر بفرد برنده جایزه افتخاری میس وندرروهه در 2009، برنده جایزه MIPIM برای بهترین بنای مسکونی در 2009، برنده جایزه Forum AID برای بهترین معماری شمال اروپا در 2008، برنده جایزه فستیوال معماری جهان برای بهترین بنای مسکونی در 2008، برنده جایزه چوب 2008 بوده است.​
مجتمع كوهستان نسل دوم خانه هاي VM است. همان كارفرما، اندازه و خيابان با اين تفاوت كه 2/3آن را پاركينگ و 1/3 را قسمت مسكوني اشغال مي كند. به جاي ساخت دو ساختمان جداگانه كنار هم (يك پاركينگ و يك بلوك مسكوني) طراحان BIG اين دو كاربري را با يك ارتباط همزیستگرایانه در هم ادغام كردند؛ پاركينگ بايد به خيابان وصل باشد و قسمت مسكوني نور،‌هواي تازه و ديد لازم دارد.​
از طرفي كوپنهاگن داراي سطح هموار و بدون توپوگرافي است. بنابراين با اجماع نظر طراحان تصمیم بر این گرفته شد که پاركينگ فونداسيون (زير بناي) قسمت مسكوني شود. مثل يك دامنه بتني كه با يك لايه نازك از خانه هاي مسكوني پوشيده شده است و از طبقه يكمتا يازدهم مثل يك آبشار كوچك قرار گرفته اند. همه آپارتمان ها بام سبزهاي سطحي، دید منحصر به فرد و يك پاركينگ خياباني در طبقه دهم دارند.​
"مجتمع كوهستان" مثل يك محله بيرون شهر به نظر مي رسد با خانه هاي حياط دار كه در يك ساختمان ده طبقه شكل گرفته اند زندگي حومه شهري با تراكم شهري. بام هاي سبز از يك تراس و باغچه تشكيل شده اند. نوع گياهان با توجه به تغيير فصل تغيير مي كند. اين بنا از يك سيستم بزرگ آبرساني برخوردار است كه آب لازم براي نگهداري از گياهان را تأمين مي كند. جداكننده آپارتمان ها از فضاي حياطشان تنها يك بدنه شيشه اي با درب كشويي است كه نور و هواي تازه را به درون دعوت مي كند.​
ساكنين اين 80 آپارتمان امكان پارك كردن ماشين خود را دقيقا بيرون آپارتمان شخصی شان دارند. گنجايش پاركينگ 480 ماشين است و داراي آسانسورهايي است كه در امتداد ديوارهاي داخلي بنا حركت مي كنند. ارتفاع سقف در برخي قسمت ها به 16 متر مي رسد كه تأثير گذاري فضايي همچون كليساهاي بزرگ را القا مي كند.​
نماي بدنه شمالي و غربي از آلومينيم روزنه دار است كه اجازه ورود نور و هواي تازه را به فضاي پاركينگ مي دهد. همچنين اين حفره ها در بدنه ساختمان بزرگ نمايي و بازسازي بدنه كوه اورست است. در طول روز اين حفره ها در بدنه روشن آلومينيم سياه ديده مي شوند. در شب بدنه ساختمان از درون آن نور مي گيرد و مثل نگاتیو عكس با رنگ هاي مختلف در هر طبقه ديده مي شود چرا كه هر طبقه پاركينگ رنگ متفاوتي دارد وانعكاس آن در شب بر روي نما مشخص است.​

مجتمع كوهستان

مجتمع كوهستان

مجتمع كوهستان

مجتمع كوهستان

مجتمع كوهستان

مجتمع كوهستان

مجتمع كوهستان

مجتمع كوهستان

مجتمع كوهستان

مجتمع كوهستان

مجتمع كوهستان

مجتمع كوهستان

مجتمع كوهستان در کنار ساختمان وی ام

مجتمع كوهستان در کنار ساختمان وی ام

مجتمع كوهستان

دیاگرام شکل گیری

دیاگرام شکل گیری
مـنـــــــبـع : www.archdaily.com
 
بالا