مریم میرزاخانی برنده‌ی جایزه‌ی Fields (نوبل ریاضیات) شد

behnam5670

عضو جدید
کاربر ممتاز
لحظاتی پیش اتفاق افتاد، مریم میرزاخانی به عنوان اولین زن تاریخ و اولین زن ایرانی توانست بنده‌ی جایزه‌ی Fields که به عنوان نوبل ریاضیات یاد می‌شود، شود.
http://www.mathunion.org/general/prizes/2014
Hats off to her!






(نفر دوم از سمت چپ)​

کسانی که در جریان امور نیستند به صورت خلاصه می‌تونند فرض کنند که این شاید بزرگترین جایزه‌ای هست که یک ایرانی موفق به دریافتش شده، در حد اسکار اصغر فرهادی.
 
آخرین ویرایش:

Pure Liveliness

عضو جدید
شرایط اولیه مهمه ولی تلاش خود فرد خیلی مهمتره چون من تعداد زیادی المپیادی هم میشناسم که سیگاری شدند و خیابون متر می‌کنند.
بله، کاملا درسته. من بیشتر منظورم این بود که ایشون توی یکی از دانشگاهای ایران درس خوندن لیسانس رو و خدا رو شکر باعث افتخار و خوشحالی ایران شدن.
خیلی خوشحال کنندست.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1]زن ریاضیدان ایرانی، برنده عالی ترین جایزه ریاضی جهان شد + تصاویر
[/h]

» سرویس: علمي و فناوري - علم و فناوري ايران
کد خبر: 93052210945
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۴:۵۹




دکتر مریم میرزاخانی، استاد 37 ساله دانشگاه استنفورد به عنوان نخستین زن ریاضیدان جهان موفق به دریافت مدال «فیلدز» شد که به عنوان عالی ترین جایزه علمی رشته ریاضیات از آن به عنوان «نوبل ریاضیات» یاد می‌شود.به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، پروفسور میرزاخانی که به دلیل تحقیقات برجسته‌اش در حوزه هندسه و نظریه ارگودیک کاملا شناخته شده است در کنگره بین‌المللی ریاضیات که در سئول کره جنوبی برگزار می‌شود، مدال فیلدز را دریافت می‌کند.دکتر میرزاخانی که چندی پیش جایزه 2014 موسسه ریاضی Clay را نیز دریافت کرده در سال 2005 از سوی نشریه آمریکایی «پاپیولار ساینس» به عنوان یکی از 10 ذهنِ جوان برگزیده سال در آمریکای شمالی معرفی شد.
مریم میرزاخانی
وی جوایز علمی متعدد دیگر از جمله جایزه ستر انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳ را در کارنامه علمی خود دارد.میرزاخانی که متولد تهران است در سال‌های ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ در زمان تحصیل در دبیرستان با کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری به المپیاد جهانی ریاضیات در هنگ کنگ و کانادا اعزام شد که در المپیاد ۱۹۹۵ کانادا علاوه بر کسب مدال طلا حائز بالاترین امتیاز در بین دانش آموزان جهان شد. وی پس از اتمام تحصیلات متوسطه در دبیرستان فرزانگان تهران، تحصیلات کارشناسی خود را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف به پایان برد.
مریم میرزاخانی
میرزاخانی پس از پایان دوره کارشناسی برای ادامه تحصیل به دانشگاه هاروارد آمریکا رفت. وی در سال ۱۹۹۹ میلادی زمانی که در دانشگاه پرینستون به تحقیق و تدریس اشتغال داشت موفق شد راه‌حلی برای یک مشکل ریاضی پیدا کند. ریاضیدانان مدت‌های طولانی است که به دنبال یافتن راه عملی برای محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرم‌های هندسی هذلولی بوده‌اند و در این میان مریم میرزاخانی جوان در دانشگاه پرینستون نشان داد که با استفاده از ریاضیات شاید بتوان بهترین راه را به سوی دست یافتن به راه‌حلی روشن در اختیار داشت: محاسبه عمق حلقه‌های ترسیم شده بر روی سطوح هذلولی.
مریم میرزاخانی و خانواده در اصفهان
میرزاخانی تلاش دارد تا معمای ابعاد گوناگون فرم‌های غیر طبیعی هندسی را حل کند. در صورتی که جهان از قاعده هندسه هذلولی تبعیت کند، ابتکار وی به تعریف شکل و حجم دقیق جهان کمک خواهد کرد. در واقع مشکل این است که برخی از این اشکال هذلولی هم‌چون
[COLOR=#009900 !important]doughnuts
و یا amoebas دارای ظاهری بسیار نافرم هستند که محاسبه حجم آنها را به معمایی جدی برای ریاضیدانان مبدل کرده‌است؛ اما میرزاخانی با یافتن راهی جدید در واقع دست به یک ابتکار عمل بزرگ زد و با ترسیم یک سری ازحلقه‌ها بر روی سطح این گونه اشکال پیچیده به محاسبه حجم آنها پرداخت.
[/COLOR]میرزاخانی در سال 2005 زمانی که با کمتر از 30 سال سن در دانشگاه پرینستون آمریکا تدریس می کرد از سوی نشریه علمی Popular
[COLOR=#009900 !important]Science
به عنوان یکی از 10 مغز برتر امریکای شمالی معرفی شد. به نوشته‌ی یواس‌ای تودی این فهرست ۱۰ نفره شامل محققان و نخبگان جوانی است که در حوزه‌های ابتکاری مشغول به فعالیت هستند و با این حال معمولا از چشم عموم پنهان مانده‌اند.
[/COLOR]دلیل انتخاب مریم میرزاخانی، فعالیت های وی در زمینه محاسبه حجم‌های فضایی منحنی هندسی بود.

این نخبه جوان ریاضی از بازماندگان سانحه غمبار سقوط اتوبوس حامل نخبگان ریاضی دانشگاه صنعتی شریف به دره در اسفندماه 76 است. در این حادثه اتوبوس حامل دانشجویان ریاضی شرکت‌کننده در بیست و دومین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی که از اهواز راهی تهران بود (مسابقات ریاضی دانشجویی) به دره سقوط کرد و طی آن شش تن از دانشجوی نخبه ریاضی دانشگاه صنعتی شریف که اغلب از برگزیدگان المپیادهای ملی و بین‌المللی ریاضی بودند در اوج بالندگی و شکوفایی علمی ناباورانه، جان باختند.گروه علمی فناوری ایسنا نیز موفقیت تاریخی این ریاضیدان جوان ایرانی را به وی و مردم علم دوست ایران خصوصا جامعه علمی و دانشگاهی کشور تبریک می‌گوید.



 
بالا