مرغ مادر گوشتي آرين

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
مديريت دوره توليد(64-20 هفتگي)

مديريت دوره توليد(64-20 هفتگي)

مديريت دوره توليد(64-20 هفتگي)
مقدمه:

تمامي تلاش هاي انجام شده در مرحله پرورش به منظور دستيابي به حداكثر توليد تخم مرغ قابل جوجه كشي در مرحله توليد و نهايتاً حداكثر توليد جوجه قابل فروش مي باشد.
به همين دليل توجه به توصيه هاي مديريتي دوران توليد از اهميت بسيار زيادي برخوردار است .
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
مخلوط سازي مرغ و خروس

مخلوط سازي مرغ و خروس

مخلوط سازي مرغ و خروس :
پس از رسيدن به سن بيست هفتگي و حذف مرغهاي ريز و وازده و بطور كلي پاكسازي گله ،تحريك نوري و مخلوط سازي مرغ و خروس و فراهم نمودن مقدمات لازم براي ورود به مرحله توليد فرا مي رسد .
خروسهاي با وزن مطلوب را كه داراي نوك هاي مناسب ،پاهاي سالم ،اندامهاي با رشد متناسب ،تاج و ريش سرخ،چشمهاي قرمز ،عضلات سينه سفت ،پاهاي تقريباً قرمز و بطور كلي خروسهايي كه صفات ثانويه بارز جنسي دارند را براي مخلوط سازي انتخاب نماييد.
بهترين روش ،مخلوط سازي ابتدايي ،5% خروسها در سن 22هفتگي است و سپس بتدريج همزمان با بالغ شدن بيشتر مرغ ها و خروس ها درصد بيشتري خروس اضافه مي نماييم تا نهايتاً ميزان 10تا 12 درصد خروس در گله داشته باشيم . نكته مهم اينكه اضافه كردن بيش از ميزان مذكور باعث بروز استرس براي مرغها خواهد بود ،داشتن خروس كمتر ولي فعال بهتر از خروس زياد و غير فعال است.
انتقال لانه هاي تخم گذاري و عادت دادن مرغها :


لانه هاي تخم گذاري را پس از مخلوط كردن مرغ و خروس در حدود هفته هاي 21و22 به داخل آشيانه ها انتقال دهيد.
پس از اولين تخمگذاري ،تخم مرغها را بمدت 5 تا 7 روز در لانه هاي مربوطه قرار دهيد تا مرغها به تخمگذاري در لانه ها عادت كنند .
تقريباً هر ساعت يك بار از گوشه و كنار آشيانه ها به آرامي قدم زده و مرغها را از گوشه و كنار به طرف مركز آشيانه و نزديك لانه هاي تخم گذاري هدايت كنيد.
در روزهاي اول تخمگذاري كليه تخم مرغهاي روي بستر را هر ساعت يكبار جمع آوري نماييد.
لانه هاي تخمگذاري را در ابتداي دوره توليد حدود سه يا چهار هفته با توجه به عادت و استفاده مرغها در روي بستر قرار دهيد ،پس از اين مدت به تدريج و به تناوب براي جلوگيري از آلودگي رديف هاي پايين لانه ها ،آنها را روي پايه هاي مربوطه قرار دهيد .
با بررسي هميشگي لانه هاي تخمگذاري خرابي ونواقص پيش آمده را ترميم نمائيد .
در ازاي هر 5 قطعه مرغ يك دهانه در لانه تخم گذاري در نظر بگيريد.
نظافت و بهداشت لانه هاي تخمگذاري از اهميت خاصي در جلوگيري از آلودگي تخم مرغهاي قابل جوجه كشي برخوردار است ،با تعويض به موقع و رعايت نكات بهداشتي سعي در حفظ نظافت آنها داشته باشيد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
كنترل وزن بدن

كنترل وزن بدن

كنترل وزن بدن :
مرغ مادر گوشتي براي توليد جوجه گوشتي با سرعت رشد مطلوب اصلاح شده است . عدم كنترل وزن در مرغ هاي مادر حاصلي جز مرغ هاي با وزن غير استاندارد در زمان توليد نخواهد داشت و تنيجه آن توليد نامطلوب خواهد بود .اين موضوع در مورد خروسها هم كاملاً صدق مي نمايد ،يعني خروسهاي ريز و ضعيف و زير وزن قدرت باروري بسيار كم و ناچيزي دارند.خروسهاي سنگين نيز توانايي جفتگيري بسيار كمي داشته و در هنگام جفتگيري لطمات زيادي به مرغها وارد مي آورند و سريعاً دچار عوارض ناشي از سنگيني وزن مي گردند.براي جلوگيري از بروز اين مشكلات بايد دائما از چگونگي وزنگيري گله اطلاع حاصل نمود ،در ذيل توصيه هايي بدين منظور آمده است:
1. براي تعيين مقدار دقيق دان ،لازم است كه هر هفته مرغها و خروسها بطور جداگانه وزن كشي شوند.
(توصيه مي شود كه تا پايان 40هفتگي اين عمل ادامه يابد و سپس تا پايان دوره توليد هر 2يا 4 هفته يكبار انجام گيرد )
2. تداوم وزن كشي اين امكان را مي دهد كه جيره مرغها و خروسها مرتباً تصحيح گردد تا وزن آنها در حد ا ستاندارد باشد تغيير جيره از پيش دان به جيره رشد بايستي با تاخير انجام پذيرد.
3. در صورتيكه وزن خروسها در پايان هفته سوم كمتر از استاندارد باشد تغيير جيره از پيش دان به جيره رشد بايستي با تاخير انجام پذيرد.
4. بهترين زمان وزن كشي در مرحله توليد بعد از ظهرها مي باشد ،زيرا در اين زمان اكثريت قريب به اتفاق گله زمان تخم گذاري سپري كرده و استرس كمتري به گله وارد مي شود .
5. حدود 1تا2درصد گله بايد در هر نوبت وزن كشي شود .
6. در حين وزن كشي مرغ ها را بايد با ملايمت از نظر بلوغ يا تخم گذاري بررسي نمود .
7. در حين وزن كشي خروسها را بايد با دقت از نظر فعاليت توليد مثلي بررسي نمود.بعنوان مثال خروس فعال از نظر جفتگيري داراي حلقه قرمز رنگ و پرهاي تقريباً ريخته و خيس دور كلواك و همچنين ساق پاهاي كم و بيش سرخ رنگ است.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
تغذيه در دوران توليد

تغذيه در دوران توليد

تغذيه در دوران توليد:
1. خوراك مرغها در جهت تامين رشد اندامها ،تنظيم بلوغ جنسي ،توليد تخم مرغ قابل انتظار و همچنين نطفه داري تهيه مي گردد. با رعايت برنامه غذايي ارائه شده در اين راهنما امكان دستيابي به وزنهاي استاندارد وجود دارد. بدليل انتقال صفات گوشتواري به نتاج در مرغهاي مادر گوشني و در نتيجه داشتن اشتهاي بالا در اين آميخته ها بايد براي ممانعت از ايجاد اختلال در توليد تخم مرغ از ابزارهاي مديريتي كه مهمترين آنها ايجاد محدوديت در مصرف خوراك است بهره گرفت.در غير اينصورت افزايش وزن بيش از حد سبب كاهش توليد خواهد شد.
2. جداول پيشنهادي تغذيه مرغ مادر آرين براي تامين نمودن مواد مغذي لازم و به منظور بلوغ به موقع و يكنواخت گله ارائه گرديده است.
3. از آنجايي كه عوامل مختلف عملكرد گله را تحت تاثير قرار مي دهد ،لازم است ميزان مواد مغذي پيشنهادي با توجه به شرايط گله تغيير داده شود.
4. در مرحله توليد افزايش جيره هفتگي بيش از 7 گرم مجاز نمي باشد و ميزان افزايش وزن هفتگي از زمان تحريك نوري (20هفتگي )تا رسيدن گله به توليد 5% بايد بطور ميانگين 105گرم باشد.توجه داشته باشيد كه افزايش بسيار سريع دان در سنين تحريك نوري باعث تحريك بيش از حد تخمدان شده و در نهايت موجب بروز اختلالاتي نظير پرولاپس (prolapse) ،آزاد شدن تخمك در محوطه شكمي،تلفات غير عادي و كوتاهتر شدن كلاچ (Clutch) تخمگذاري مي گردد و بالاخره عملكرد گله كاهش مي يابد .
5. زماني كه گله به مرحله توليد تقريبي 5%مي رسد برنامه تغذيه بايستي طوري تنظيم شود كه نيازهاي عادي براي ادامه حيات،رشد و توليد تخم مرغ را تامين نمايد .
6. حداكثر ميزان دان بايستي زماني به گله داده شود كه توليد بين 50 تا 60درصد باشد . اين مهم در شرايطي توصيه مي گردد كه روند رشد گله مطابق الگوهاي مديريتي مرغ آرين پيش رفته باشد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
تغذيه خروسها

تغذيه خروسها

تغذيه خروسها :
علاوه بر نكاتي كه در بخش پرورش راجع به خروسها ذكر شد،مديريت تغذيه خروسها در جريان دوره توليد تاثير بسيار زيادي در نطفه داري تخم مرغهاي قابل جوجه كشي دارد .
بطور معمول خروسها در سن 25هفتگي حدود 25% بيشتر از مرغها وزن دارند و با در نظر گرفتن اينكه مرغها در دوره توليد حدود 30 تا 35 درصد بيشتر از خروسها نياز به مصرف دان دارند،بنابر اين بايد شرايطي براي گله فراهم آورد كه مرغها و خروسها داراي دانخوريهاي جداگانه باشند.








يكي از روشهاي عملي استفاده از گريل است،عرض خانه هاي گريل 43 ميليمتر و طول آنها 55-50 ميليمتر مناسب است. مراقبت جدي از سالم بودن گريل ها و استقرار آنها بر روي ترافها و نبودن فاصله بين آنها از اهميت بسيار زيادي برخودار است، زيرا خروسها با خوردن سهم خوراك مرغها باعث كاهش توليد تخم مرغ مي شوند و با افزايش وزن مواجه شده ،با كاهش دفعات جفتگيري باعث كاهش جوجه در آوري مي شوند.
بنا بر اين براي بهره برداري بهتر از دانخوريها ي جداگانه و اخذ نتايج مطلوب لازم است مسائل ذيل رعايت گردد:
• دان مرغها و خروسها بطور همزمان توزيع گردد .
• ارتفاع دانخوري مرغها و خروسها بطور مناسب تنظيم و هميشه كنترل شود.
• خروسهاي بالغ و با شاخصه هاي استاندارد با مرغهاي بالغ مخلوط شوند.
• روزانه و بطور منظم گريل ها بازديد و بررسي و رفع عيب شود.
• نظارت بر نحوه دان خوردن مرغها و خروسها در اوايل دوره توليد (پس از مخلوط سازي ) و آگاهي از اينكه آيا مرغها و خروسها توانايي برداشت از خوراك يكديگر را دارند يا نه بسيار مهم است.




مدت زمان مصرف دان :

1. مدت زمان مصرف دان از هنگامي كه سيستم توزيع دان شروع به كار مي كند تا زماني كه فقط گرد داخل دانخوري باقي مي ماند محاسبه ميگردد.
2. از مدت زمان مصرف دان مي توان بعنوان يك معيار مناسب براي تعيين سطح انرژي و پروتيين خوراك استفاده كرد. عواملي كه در تغييرات اين مدت مؤثرند عبارتند از :
سن گله ، درجه حرارت،ميزان دسترسي به آب ،مقدار غذا ، سرعت توزيع دان ، سلامت گله .بنابراين هر پرورش دهنده اي بايستي مدت زمان معمول مصرف غذا كه با عوامل فوق تغيير مي يابد را خود محاسبه نمود و با آن شرايط زمان مورد نظر را ملاك و معيار قرار دهد.
3. به خاطر داشته باشيد كه اگر سيستم دانخوري شما از نوع زنجيري است ،هيچگاه قبل از توزيع كامل دان و دور زدن زنجير و بطور كلي يكنواخت شدن دان در داخل ترافها دستگاه غذا دهنده را خاموش نكنيد .
4. از ابتداي توليد تا نزديك به زمان اوج توليد (پيك توليد)مرغها وزن گيري سريعي دارند .زمانيكه گله به اوج توليد رسيد روند افزايش وزن ادامه مي يابد ولي اين وزن گيري با سرعت خيلي كمتري صورت مي گيرد ،بنا بر اين ميزان دان را هرگز تا وقتي كه توليد بالاي 80 درصد مي باشد كم نكنيد ولي پس از كاهش توليد به كمتر از 80 درصد براي جلو گيري از افزايش وزن مي توان هر دو هفته يكبار 2-1گرم از ميزان دان كم نمود و اينكار را تا رسيدن به مقدار كاهش 15 گرم دان ادامه داد.
5. بطور كلي گله هاي مرغ مادر آرين با مديريت مطلوب از زمان نشانه گذاري تا رسيدن به توليد 70 درصد بايد بطور متوسط روزانه بين 5-5/2 درصد افزليش توليد داشته باشند ،توجه داشته باشيد كه گله مادر مرحله توليد از 80-71درصد از اهميت خاصي برخوردار است كه به اصطلاح در اين مرحله مرغها امتحان خود را پس مي دهند يعني چگونگي عملكرد مرغها در اين دوره نشان دهنده تاثير مثبت يامنفي كليه كوشش هاي انجام شده در خلال دوره پرورش مي باشد.
روشهاي تنوري براي تعيين ميزان انرژي كافي براي طيور وجود دارد،ولي بهترين و صحيح ترين معيار مشاهده مستقيم گله توسط پرورش دهنده است به اين صورت كه چنانچه همه شرليط (از قبيل تهويه ،آب،دما ،وزن گيري و غيره)فراهم باشد مدت زمان مصرف غذا خود بيانگر تغذيه كافي گله مي باشد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
چگونگي كاهش دان پس از اوج توليد(توليد بالاي 80%)

چگونگي كاهش دان پس از اوج توليد(توليد بالاي 80%)

چگونگي كاهش دان پس از اوج توليد(توليد بالاي 80%):
براي جلوگيري از عواقب زيانبار افزايش وزن مرغها ،چنانچه گله قبل از اوج توليد مقدار وزن متعادل و مناسبي دريافت كرده باشد،پس از گذرانيدن اوج توليد بايد از مقدار دان كاسته شود و اگر ملاحظه شد كه مدت زمان مصرف دان بيش از حد (تقريباً نيم ساعت بيشتر از معمول )در مقايسه با قبل از اوج توليد طول بكشد ،بلافاصله بايد ميزان خوراك ر ابه كيفيت مشروح ذيل كاهش داد:
1. از تنظيم دقيق و سلامت دستگاههاي توزين خوراك و دقت محاسبات لازم دان براي گله مطمئن باشيد.
2. مقدار آب كافي در دسترس گله باشد .
3. وضعيت تهويه و كارايي آن مخصوصاً در زمان توزيع دان كنترل و بررسي شود.
4. توجه داشته باشيد كه حداكثر مقدار خوراك تعيين شده بايد به مدت دو هفته پس از اوج توليد (peak) ثابت بماند مگر اينكه طول مدت مصرف دان به ميزان قابل توجهي افزايش يابد و در اين صورت است كه با توجه به توضيحات قبل مجاز به كاهش ميزان دان خواهيم بود.
5. ميزان كاهش پس از اوج توليد تا انتهاي مرحله توليد مجموعاً حدود 12-8 درصد مقدار دان تعيين شده براي اوج توليد است.
اولين نوبت كاهش دان تا سومين و چهارمين نوبت نبايد بيش از 1 الي 2 گرم در هفته باشد .سپس كاستن دان در نوبت هاي بعدي به مقدار 1-5/0 گرم در هفته پيشنهاد مي شود ،نبايد از نظر دور داشت كه عواملي نظير : مدت زمان مصرف كامل دان ،ميزان كالري داده شده براي اوج توليد ،فصل ،ميزان كل تخم مرغ توليدي ،وزن بدن و روند افزايش آن ،وزن تخم مرغ و روند افزايش ،تغييرات درجه حرارت روزانه در آشيانه ،تجهيزات تغذيه جداگانه مرغ و خروس و غيره در سرعت كاهش دان در نظر گرفته مي شوند.
يكي از نكات مهم در مراحل كاهش يا به اصطلاح تعديل دان در دوره توليد اين است كه بايد هميشه زمان اتمام دان در دانخوريها را ثبت كرده و با هفته قبل مقايسه نماييد ،چنانچه دان كاهش يابد و به موازات آن زمان اتمام دان به ميزان فاحشي كاهش يابد ،بايد به مدت دو هفته صبر كرده و سپس با بررسي هاي بعدي تصميم به كاهش دان بگيريد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
جمع آوري تخم مرغ

جمع آوري تخم مرغ

جمع آوري تخم مرغ:
1. جمع كنندگان تخم مرغ بطور منظم بايد دستان خود را شستشو و ضد عفوني نمايند .
2. تخم مرغها بايد حداقل پنج نوبت در روز جمع آوري شوند.
3. با توجه به ساعت روشنايي ، ساعت تغذيه و سن گله زمان تخمگذاري مرغها تطبيق داده شود بطوريكه :
در هر يك از دو نوبت اوليه جمع آوري تخم مرغ بايد حدود 30 الي 35 درصد از كل تخم مرغهاي توليدي جمع آوري گردد.
در هر يك از سه نوبت بعدي جمع آوري تخم مرغ بايد حدود 15درصد از كل تخم مرغهاي توليدي جمع آوري گردد.
در هر يك از سه نوبت بعدي جمع آوري تخم مرغ بايد حدود 15 درصد از كل تخم مرغهاي توليدي جمع آوري گردد.
چنانچه در نوبت هاي اوليه جمع آوري وميزان آن به بيش از 35درصد برسد ،مطمئن باشيد كه تعداد تخم مرغهاي كثيف و ترك دار زياد خواهد شد.
4. حمل و نقل بيش از 6 شانه تخم مرغ بر روي هم مجاز نمي باشد.
5. هنگام انتقال تخم مرغها در مزرعه روي آنها را پوشانده و حتي الامكان از سرما و گرما و گرد و غبار و آلودگي محافظت نمائيد.
6. تخم مرغها را با شاخصه هاي ذيل تفكيك نمائيد:
7. تخم مرغ بستر –تخم مرغهاي داخل لانه –تخم مرغهاي ريز –تخم مرغهاي دوزرده –تخم مرغهاي كثيف ترك دار –تخم مرغها ي بد شكل –تخم مرغهاي رنگ پريده و غيره...
8. آمار تخم مرغهاي توليدي و هر يك از عناوين فوق را ثبت نماييد.
9. روش ترجيحي آن است كه تخم مرغهايي به جوجه كشي ارسال شود كه تميز بوده و در داخل لانه هاي تخمگذاري گذاشته شده باشند.
10. تميز كردن تخم مرغهاي كثيف بايد در فضاي جدا از تخم مرغهاي تميز صورت گيرد زيرا باعث آلودگي هاي ثانويه تخم مرغهاي تميز و درجه بندي شده مي گردد.
11. تمامي تخم مرغها براي ارسال به جوجه كشي مناسب نيستند،بنابر اين با مديريت صحيح بايد تخم مرغهاي غير قابل جوجه كشي جداسازي شوند ، توجه داشته باشيد كه درجه بندي و انتخاب منطقي تخم مرغهاي جوجه كشي رابطه مستقيم با كيفيت جوجه هاي توليدي دارد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
وزن كشي تخم مرغها/ضد عفوني تخم مرغهاي جوجه كشي

وزن كشي تخم مرغها/ضد عفوني تخم مرغهاي جوجه كشي

وزن كشي تخم مرغها:
از آنجا كه روند افزايش وزن تخم مرغ در تعيين زمان انتخاب آنها براي ارسال به كارخانه جوجه كشي از اهميت بسيار زيادي برخوردار است . لذا بايستي از شروع نشانه گذاري بطور هفتگي نسبت به وزن كشي نمونه هايي از تخم مرغها مبادرت نمود و افزايش درصد توليد و چگونگي افزايش وزن تخم مرغ را به دقت تحت بررسي قرار داد ، سپس با در نظر گرفتن تمامي موارد فوق نسبت به جدا سازي تخم مرغهاي قابل جوجه كشي و حتي تعيين نوع و ميزان جيره هفتگي اقدام نمود.
براي وزن كشي تخم مرغهاي قابل جوجه كشي بايد از تخم مرغهاي نوبت دوم جمع آوري ،حداقل به تعداد 150 عدد را بطور يكجا توزين و ميانگين وزن آنها را محاسبه نمود.
توجه:قبل از وزن كشي ،تخم مرغهاي دو زرده ،ريز و ديگر تخم مرغها ي حذفي بايد از كل تخم مرغهاي مورد نظر براي وزن كشي جدا شوند .
چنانچه امكانات وزن كشي تعداد بيشتري تخم مرغ وجود دارد بهتر است اين كار را انجام داد و ميانگين وزن دقيق تري بدست آورد.

ضد عفوني تخم مرغهاي جوجه كشي :
سطح پوستي تخم مرغ بطور طبيعي داراي لايه محافظي بنام كوتيكول مي باشد كه مانع عبور عوامل بيماريزا به داخل تخم مرغ مي گردد . حفاظت از پوسته و لايه محافظ آن از اهميت بسيار زيادي برخوردار است ، با اين حال پاكسازي و ضدعفوني سطح پوسته تخم مرغ در مراحل ابتدايي پس از جمع آوري به دو منظور اصلي انجام مي گيرد :
اطمينان از ضدعفوني شدن سطح پوسته براي جلوگيري از نفوذ عوامل مختلف بيماريزا.
ضدعفوني براي جلوگيري از آلودگي و يا رشد عوامل بيماريزا در قسمتهاي مختلف كارخانه جوجه كشي .
بهترين روش براي ضد عفوني سطح پوسته تخم مرغها استفاده از گاز فرمالديد است .اين كار پس از جمع آوري تخم مرغ بايستي هرچه سريعتر انجام شود.

مدت 20دقيقه در دماي 27-24 درجه سانتيگراد و 75-70درصد رطوبت
توجه :چنانچه اتاق مخصوص بزرگ باشد استفاده از يك فن (مخلوط كن) ضروري است و براي تخليه گاز يك عدد هواكش مناسب لازم است .پس از خروج و تخليه كامل گاز مراحل بعدي كار را انجام دهيد.
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
خلاصه عملكرد مرغ مادر آرين

خلاصه عملكرد مرغ مادر آرين

خلاصه عملكرد مرغ مادر آرين

الف)دوره پرورش (20-0)هفته:

1. درصد تلفات مرغها 6 درصد
2. وزن بدن مرغها در پايان هفته بيستم 2050 گرم
3. وزن بدن خروسها در پايان هفته بيستم 2800 گرم
4. جمع كل دان مصرفي در پايان هفته بيستم (مرغ و خروس) 5/8 كيلوگرم


ب)دوره تخمگذاري (64-21)هفته:
1. وزن بدن مرغها در پايان 64هفتگي 3630 گرم
2.وزن بدن خروسها در پايان 64هفتگي 4650 گرم
3. ميانگين درصد تلفات مرغها در ماه 1 درصد
4. تعداد كل تخم مرغ توليد شده (H.H) 5/179 عدد
5. تعداد كل تخم مرغهاي قابل جوجه كشي (H.H) 2/169 عدد
6. ميانگين درصد جوجه درآوري (هچ) 83 درصد
7. تعداد كل جوجه گوشتي توليد شده (سرانه) 5/141 قطعه
8. جمع كل دان مصرفي در دوره تخمگذاري (مرغ و خروس) 51 كيلو گرم













 
بالا