مدل سازی ناخطی شکست های ساختاری تابع تقاضای پول در ایران با نگرش فازی

zahra.71

عضو جدید
کاربر ممتاز

اصل مقاله (319 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
[SUP]1[/SUP]اسمعیل ابونوری   ؛ [SUP]2[/SUP]بهنام شهریار
[SUP]1[/SUP]استاد اقتصادسنجی و آمار اجتماعی، بخش اقتصاد دانشگاه سمنان
[SUP]2[/SUP]دانشجوی دکترای علوم اقتصادی، بخش اقتصاد دانشگاه مازندران
چکیده
هدف اصلی در این مقاله، پیشنهاد روشی مناسب برای اندازه‌گیری دقیق تر آثار شکست های ساختاری در قالب مجموعه‌های فازی می باشد.  بنابراین، روشی توانمندتر جهت مدل سازی درونزای شکست های ساختاری تابع تقاضای پول با نگرش فازی تقدیم شده است. 
      برای این منظور، پس از بررسی مطالعات انجام شده در زمینه استفاده از مجموعه‌های فازی و توابع انتقال ناخطی به جای متغیرهای مجازی، مبانی نظری مجموعه‌های فازی، توابع عضویت و توابع انتقال مرور گشته است. در ادامه، برای مدل سازی شکست های ساختاری با نگرش فازی از توابع انتقال به جای توابع عضویت فازی استفاده شده است. در این راستا، پس از معرفی یک تابع انتقال جدید، شکست ساختاری سال 1372 تابع تقاضای پول در ایران با متغیر مجازی دوارزشی (کلاسیک) و با توابع انتقال مختلف، مدل سازی شده است. 
     نتایج حاصل از برآورد مدل ها حاکی از این است که مدل سازی شکست ساختاری فوق با استفاده از تابع انتقال معرفی شده در این مقاله(AS)، به دلیل انعطاف بیشتر، دارای برازش دقیق تر نسبت به توابع انتقال نمایی و لجستیکی و متغیر مجازی دوارزشی(کلاسیک) است. در مجموع، اگر متغیر وابسته در مدل پایا باشد، کاربرد متغیر مجازی دودوای موجب خطای تصریح می شود.  اگر متغیر وابسته در مدل ناپایا باشد، به علت افزایشی بودن اثر شوک، کاربرد متغیر مجازی دودوای نادرست می باشد. 
 
بالا