مخالفت فرهنگستان زبان فارسی با آموزش به زبان مادری

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
[h=1] [/h]​
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اکثریت اعضاء فرهنگستان زبان و ادب فارسی با مخالفت در موضوع آموزش به زبان مادری به وسیله آموزش و پرورش در استانها که اخیرا از سوی دولت اعلام شده است این مسئله را تهدیدی جدی برای زبان فارسی و یک توطئه برای کمرنگ کردن این زبان عنوان کردند.

به گزارش مهر، حجت الاسلام محی‌الدین بهرام محمدیان رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی کشور ظهر امروز دوشنبه هفتم بهمن در نشست وزیر آموزش و پرورش با رئیس و اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سخنانی با تاکید بر قرار گرفتن ساعاتی رسمی در برنامه درسی مدارس برای موضوع گفتگو، کتابخوانی و انشاء گفت: پیشتر از این درسی را با عنوان زبان و ادبیات فارسی به صورت 4 ساعته در مدارس تدریس می‌کردیم که موضوع انشاء نیز به صورت تلفیقی با آنها دیده می‌شد اما در طرح جدید که در انتظار تصویب شورای عالی آموزش و پرورش است بحث انشاء و کتابخوانی به صورت مستقل دیده شده است.

حجت الاسلام محمدیان به موضوع رسم الخط زبان فارسی نیز اشاره کرد و گفت: پیمان ما رعایت رسم الخط فرهنگستان است و من هم به این موضوع تعصب دارم البته استثناهایی هم بود و در این زمینه فرهنگستان قبلا به ما مجوزهایی داده بود. جدای از این برای ترویج زبان فارسی در کتاب‌های درسی نیز 800 واژه بیگانه از کتابهای درسی به ویژه از کتابهای علوم پایه انتخاب کردیم و به فرهنگستان دادیم که امیدواریم به زودی بررسی شوند و معادل آنها به ما معرفی شود؛ هر چند که برخی از مولفان ما به دلیل نیازی که داشتند در تالیف کتابهای درسی دست به گزینش هم زده‌اند.

وی به موضوع ویرایش نیز اشاره کرد و گفت: تمام کتابهای درسی ویراستار خودش را داراست اما گاهی شلوغی کارها باعث می شود که ما توجه‌مان به این موضوع کم شود با این حال اگر مطلب خلاف واقعی در کتابهای درسی از حیث ویرایش دیده شود، ویراستار آن جریمه می‌شود هر چند که به اعتقاد من برخی از موضوع ویراستاری به سلیقه ویراستار بر می‌گردد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی کشور ادامه داد: من نمی‌گویم که 1150 عنوان کتاب درسی بدون مشکل است اما اولویت اصلاح ما با کتابهای تازه و جدیدمان است که کمک شما را نیز می‌طلبد.

وی در ادامه به طرح برخی از درخواست‌هایش از فرهنگستان زبان و ادب فارسی پرداخت و گفت: من دوست دارم فرهنگستان به ما بگوید که در مورد روش علمی آموزش زبان فارسی چه مطالعه‌ای انجام داده است و چه مرامنامه‌ای برای آن دارد. ما در سالهای اخیر برای کشور افغانستان کتابهای درسی تالیف کردیم هر چند که در این موضوع با دوستان افغان اختلاف نظرهایی هم داشتیم اما در مجموع به این نتیجه رسیدیم که متن قابل اتکا و استنادی برای موضوع آموزش زبان فارسی وجود ندارد.

حجت الاسلام محمدیان همچنین به موضوع انتشار کتابهای درسی پایه در تاجیکستان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر تاجیکستان از ما خواسته است تا کتابهای درسی دوره های ابتدایی اش را نیز تالیف و منتشر کنیم اما سئوال من این است که چه حمایتی از ما در این زمینه خواهد شد. ما با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مذاکراتی داشتیم اما چیزی نصیبمان نشد. امیدواریم فرهنگستان بتواند به ما کمکی بکند. به ویژه اینکه در بسیاری از توافقنامه‌های وزیر آموزش و پرورش با کشورها و سازمانهای مختلف موضوع آموزش زبان فارسی دیده شده است اما روش مدونی برای آن نداریم.

وی ادامه داد: موضوع سیر تکوینی آموزش زبان فارسی در ایران نیز برای ما قابل توجه است و نمی دانیم چرا هیچ مطالعه‌ای در مورد آن نشده است.

ملاک آموزشی زبان فارسی؛ زبان معیار فارسی است

در ادامه این نشست حداد عادل رئیس فرهنگستان ادب فارسی با اشاره به اظهارات محمدیان و با تصریح بر اینکه در کشور ما موضوع آموزش علوم چندان جدی گرفته نمی‌شود گفت: موضوع آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان از برنامه‌های اصلی ما در بنیاد سعدی است. کل نیروی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان در سالهای گذشته 11 نفر بوده اما ما در بنیاد سعدی 200 نفر را برای این منظور در نظر گرفته‌ایم و یک معاونت آموزش و پژوهش برای آن تدارک دیده‌ایم که امیدوارم به کار شما نیز بیاید.

وی ادامه داد: مشخصا در پاسخ به آقای محمدیان باید بگویم معیار آموزشی ما در حوزه زبان فارسی، زبان معیار فارسی است البته زبانهای دیگری هم هستند که جایگاهشان معلوم است اما آنچه باید آموزش دیده شود زبان فارسی است.

واکنش منفی اعضای فرهنگستان زبان به موضوع آموزش زبانهای محلی

در ادامه این نشست محمد علی موحد عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در سخنان کوتاهی با اشاره به مباحث مطرح شده در این نشست به موضوع آموزش زبانهای محلی توسط دولت اشاره کرد و گفت: دولت باید از مداخله مستقیم در آموزش زبانهای محلی و بومی خودداری کند ما زبان معیاری داریم که زبان رسمی ما است اگر دولت بخواهد آن را فراموش کند و به حوزه زبانهای محلی وارد شود کار ما زار است.

روایت مرادی کرمانی از خرید کتاب‌های بُنجل توسط آموزش و پرورش

هوشمند مرادی کرمانی دیگر عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در این نشست در سخنانی با اشاره به مسئله کتابخوانی در مدارس گفت: من تاکنون کمتر شنیده‌ام که در مدارس ما دانش آموزش گریزان از کتابخوانی نباشد علتش هم آن است که کارهای عرضه شده در کتابخانه ها جذابیت ندارد و بر مبنای سلیقه های خاص خریداری شده است.

وی گفت: خیلی از ناشران به ما می گویند آموزش و پرورش کتابهای انباری، بی مولف و روی دست آنها مانده را برای کتابخانه ها خریداری می کنند که تاسف آور است.

نگاه تاسف انگیز به کنکور

حسین معصومی همدانی دیگر عضو فرهنگستان زبان نیز در این نشست در سخنانی اظهار داشت: سالهاست که در نظام آموزش و پرورش ما موفقیت را در پشت سر گذاشتن کنکور معرفی کرده‌ایم دانش آموز امروز ما وقت ندارد تا مطالعه کند و همه چیزش صرف کنکور می‌شود در این وضعیت وقتی صحبت از انشاء می‌شود، او می‌گوید انشاء برای موفقیت در کنکور چه کمکی به من می کند و پاسخی که از محیطش می گیرد این است: هیچ.

وی ادامه داد تا وقتی چنین نظام آموزشی داریم و به خوب گفتن و خوب نوشتن در آن پاداش نمی‌دهیم در بر روی همین پاشنه می چرخد. منظور من این است که در همه رشته‌ها باید دانش آموز را وادار کرد تا بنویسد.

در زبان مادری تنها پژوهش کنیم

محمد دبیر مقدم دیگر عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در این نشست به موضوع آموزش زبانهای محلی اشاره کرد و گفت: آنچه اهمیت دارد پژوهش و کار علمی انجام دادن روی این زبانهاست.بسیاری از آنها دارای گونه ها و گویش‌های متعددی هستند که اگر قرار باشد یکی را برای آموزش انتخاب کنیم مطمئنا با مسائل و مسائل زیادی همراه خواهیم شد.

حد آموزش زبان مادری تعیین شود

بهاءالدین خرمشاهی دیگر عضو فرهنگستان نیز با اشاره به موضوع مورد توجه دبیر مقدم گفت: دولت باید حدود زبان مادری را تایید کند و بگوید تا چه اندازه ای و به چه شکلی این مسئله باید آموزش داده شود.

وی به رسم الخط کتابهای درسی اشاره کرد و گفت: شیوه فعلی آموزش و پرورش در رسم الخط کتابهای درسی جواب می دهد منتهی باید به آن فرصت داد.

برخی فکر می‌کنند علاقه به یک قومیت یعنی تحصیل با زبانش

سلیم نیساری دیگر عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در این نشست گفت: عده‌ای فکر می‌کنند علاقه به یک قومیت یعنی تحصیل با زبان آن قوم اما این موضوع بسیار خطرناک است ما در ایران شانس داشته ایم که یک فردوسی بزرگ توانسته پایه محکمی برای زبان فارسی ایجاد کند و ما امروز در کنار دین اسلام به داشتن چنین زبانی مفتخر شویم.

نیساری تاکید کرد: در بحث آموزش زبان مادری نباید طور عمل کنیم که در ادامه دچار مشکلات متعدد شویم.

در بحث آموزش به زبان مادری بوی توطئه به مشام می‌رسد

فتح الله مجتبایی دیگر عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در این نشست موضوع آموزش زبان مادری در کشور را امری وارداتی نامید و گفت: شک ندارم که این موضوع از خارج به ایران آمده است قبل از این در هندوستان نیز این مسئله توسط انگلستان تجربه شد و امروز هم انگلستان و کشورهای شمالی ما هستند که می خواهند این مسئله را به ایران وارد کنند.

وی ادامه داد: بهترین وسیله برای عقب نگه داشتن یک ملت بی توجهی به زبان آن است اگر بخواهیم زبانهای مادری مان را به عنوان زبان علمی و آموزشی به کار ببندیم به طور حتم به گذشته برگشت خواهیم داشت و این موضوع خطرناک است و از آن بوی توطئه می‌آید.

در پایان این نشست غلامعلی حداد عادل نیز در سخنانی تاکید کرد: مواظب باشیم که مبادا از کیسه سرمایه های ملی مان همچون زبان فارسی برای پیروزی های موقت و بی حاصل جناحی خرج کنیم.

منبع
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
همان طور که کسی حق ندارد خلاف اصل 15 قانون اساسی، فارسی را از دور خارج کند، این حق را هم ندارد که زبان های دیگر ایرانی را نیز مورد مناقشه قرار دهد.........

آقایان محترم این همه سال کاسه داغ تر از آش شدند چه شد؟

زمان دکتر احمدی نژاد هم مسئله تدریس زبان قومیتهای کشور مطرح بود و برخی ایستادند .....البته دکتر در این باره به مرد قول نداده بود و در برخی دانشگاههای کشور موفق شدند به عنوان واحد درس اختیاری در دانشگاه ها تدریس در این باره رخ دهد(البته کارشکنی ها کم نبود) ....ولی رئیس جمهور محترم فعلی قول انتخاباتی در این باره کم ندادند.....

به شخصه قبول دارم که این مسئله در راستای سیاسی ممکن است مشکلاتی را داشته باشد(به خصوص ما که دشمن کم نداریم و گروه های تندرو قومی در کشور هم داریم) که تجربه در برخی کشورها نشان داده .......ولی ایران ما ایران است و مردم ایران عزیز با همه دنیا متفاوتند........

و این مخالفتها قطعا سبب میشود برخی بدخواهان با تکیه بر این نقطه ضعفها به مردمی بگویند که ما را محروم کردن......و آن وقت چطور حرف از ودت میزنید!

البته حقیقت این است که از نظر بنده هم راست میگن....ولی هیچ کس هم نیست که نداند هدف اصلی اونها چیست ........

اقوام ایرانی اعم از ترک، کرد، بلوچ، عرب، فارس و...پتانسیل ویژه ای جهت به اشتراک گذاری فرهنگ، آداب و سنن دارند و این قبیل بهانه ها طبیعتا بیش از هرچیز سبب سواستفاده بدخواهان میشود ........به نظرم بایستی یک بار این فرصت را داد......یک بار این تابو که البته منطبق با قانون است شکسته شود

.......و من شک ندارم قانون اساسی کشورم مدبرانه و با دور اندیشی در این باره نظر داده .....آیا به میثاق یک ملت نباید اعتماد کرد؟......و بایستی مثل برخی ترسو بود و در برابر ناتوی فرهنگی دشمن دست روی دست گذاشت و در همان مسیر پیش رفت یا نهایت نهایت عقب نشینی کرد؟.........

یقینا .........خیر

و اما در مرود گزارش سایت انتخاب.........تجربه نشان داده این سایت همه چیز را با نگاه سیاسی میبند و در این خبر هم مطئنم بیش از هر چیزی برایش سیاست مهم بوده

این همان سایتی است که توهین ملک عبدالله به دکتر احمدی نژاد را با تیتر بزرگ نوشت و با افتخار بیان کرد!

[h=1]ملک عبدالله خطاب به آیت الله هاشمی: با شیطان مذاکره می کنیم، اما با احمدی نژاد نه! [/h]
 
آخرین ویرایش:

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرهنگستانی که برای کراوات کلمه " درازآویز زینتی " رو جایگزین میکنه بیشتر از این نباید انتظار داشت ...

سلام........شما کلمه بهتری سراغ دارین؟
از یک نظر بایستی کراوات تقبیح شود .....چون ربطی به فرهنگ ما ندارد و از طرفی هم چیزی جز این نیست!.....مسئله روز کشور و مورد استفاده همه هم نیست

وگرنه در تاریخ ایران که دستمال گردن هست

همین فرهنگستان پیامک رو به جای اس ام اس و تلفن همراه به جای موبایل را قرار داده ........مواردی که کاملا به جاست و مورد استفاده

و البته خود فرهنگستان بارها گفته کسانی که انتقاد دارند واژگان پیشنهادیشون رو مطرح کنند ...
http://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/eek.gifhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/icon_biggrin.gif
هیچ کس بی عیب نیست.......ای کاش فقط این چنین نباشیم که از خندیدن و تمسخر دیگران نسبت به خود ناراحت شویم!......و خود برای دیگران این چنین کنیم
 

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
همان طور که کسی حق ندارد خلاف اصل 15 قانون اساسی، فارسی را از دور خارج کند، این حق را هم ندارد که زبان های دیگر ایرانی را نیز مورد مناقشه قرار دهد.........

آقایان محترم این همه سال کاسه داغ تر از آش شدند چه شد؟

زمان دکتر احمدی نژاد هم مسئله تدریس زبان قومیتهای کشور مطرح بود و برخی ایستادند .....البته دکتر در این باره به مرد قول نداده بود و در برخی دانشگاههای کشور موفق شدند به عنوان واحد درس اختیاری در دانشگاه ها تدریس در این باره رخ دهد(البته کارشکنی ها کم نبود) ....ولی رئیس جمهور محترم فعلی قول انتخاباتی در این باره کم ندادند.....

به شخصه قبول دارم که این مسئله در راستای سیاسی ممکن است مشکلاتی را داشته باشد(به خصوص ما که دشمن کم نداریم و گروه های تندرو قومی در کشور هم داریم) که تجربه در برخی کشورها نشان داده .......ولی ایران ما ایران است و مردم ایران عزیز با همه دنیا متفاوتند........

و این مخالفتها قطعا سبب میشود برخی بدخواهان با تکیه بر این نقطه ضعفها به مردمی بگویند که ما را محروم کردن......و آن وقت چطور حرف از ودت میزنید!

البته حقیقت این است که از نظر بنده هم راست میگن....ولی هیچ کس هم نیست که نداند هدف اصلی اونها چیست ........

اقوام ایرانی اعم از ترک، کرد، بلوچ، عرب، فارس و...پتانسیل ویژه ای جهت به اشتراک گذاری فرهنگ، آداب و سنن دارند و این قبیل بهانه ها طبیعتا بیش از هرچیز سبب سواستفاده بدخواهان میشود ........به نظرم بایستی یک بار این فرصت را داد......یک بار این تابو که البته منطبق با قانون است شکسته شود

.......و من شک ندارم قانون اساسی کشورم مدبرانه و با دور اندیشی در این باره نظر داده .....آیا به میثاق یک ملت نباید اعتماد کرد؟......و بایستی مثل برخی ترسو بود و در برابر ناتوی فرهنگی دشمن دست روی دست گذاشت و در همان مسیر پیش رفت یا نهایت نهایت عقب نشینی کرد؟.........

یقینا .........خیر

و اما در مرود گزارش سایت انتخاب.........تجربه نشان داده این سایت همه چیز را با نگاه سیاسی میبند و در این خبر هم مطئنم بیش از هر چیزی برایش سیاست مهم بوده

این همان سایتی است که توهین ملک عبدالله به دکتر احمدی نژاد را با تیتر بزرگ نوشت و با افتخار بیان کرد!

ملک عبدالله خطاب به آیت الله هاشمی: با شیطان مذاکره می کنیم، اما با احمدی نژاد نه!

انتخاب سایت خیلی خوبیه.
در مورد فرهنگستان هم باید بگم این مسئله واقعا زور داره. اینکه بزور بخوان زبانهای ما رو حذف کنن. ایران با اقوامش زنده هست و آقای حداد هنوز تو 100 سال قبل زندگی میکنه و نمی دونه که رسانه فقط رسانه ی میلی نیست و مردم اگاه شدند و زبان و فرهنگ و هویتشون رو نگه میدارن و این کار بیشتر باعث دشمنی میشه.
من دیگه در این مورد حرفی با شما نخواهم داشت. باید حدس میزدم که بازم این بحث شد و شما حتما میاید. اما بازم میگم که ایران با اقوامش زنده هست نه با یه قوم مرکزی. هر گونه خللی در فرهنگ این اقوام در قرن 21 خلل به خود اوناست و باعث از بین بردن انسجام ملی هست. والسلام
 

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
امیدوارم کما فی السابق تایپیک رو به بحث و قفل نکشونید. امیدوارم فقط
 

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
انتخاب سایت خیلی خوبیه.
در مورد فرهنگستان هم باید بگم این مسئله واقعا زور داره. اینکه بزور بخوان زبانهای ما رو حذف کنن. ایران با اقوامش زنده هست و آقای حداد هنوز تو 100 سال قبل زندگی میکنه و نمی دونه که رسانه فقط رسانه ی میلی نیست و مردم اگاه شدند و زبان و فرهنگ و هویتشون رو نگه میدارن و این کار بیشتر باعث دشمنی میشه.
من دیگه در این مورد حرفی با شما نخواهم داشت. باید حدس میزدم که بازم این بحث شد و شما حتما میاید. اما بازم میگم که ایران با اقوامش زنده هست نه با یه قوم مرکزی. هر گونه خللی در فرهنگ این اقوام در قرن 21 خلل به خود اوناست و باعث از بین بردن انسجام ملی هست. والسلام

سلام.........
انتخاب قطعا سایت خوبی است ......ولی برای دروغگویی ......90 درصد اخبار این سایت تکذیب میشه ........مثل دروغهای شاخداری که در قبال مداح معروف گفت و به خورد مخاطبین داد

بله قطعا.........و بنده هم بر این عقیده ام........زبان اقوام ایرانی مثل میراث ما ایرانیان بایستی ازش حفاظت بشه........وقتی سخن دکتر حداد را کامل از خودشان شنیدم میتوانم اعتمادی بکنم......وگرنه رسانه های مغرض حال و وضعشان مشخص است.....یک روز رضایی ..یک روز قالیباف حال هم دکتر حداد....فقط سر یک آتش سوزی چقدر حمله کردن به شهردار محترم تهران

اینکه شما حرفی بزنین یا نه میل خودتونه....بنده در نوشتم به هیچ اسمی اشاره نکردم و حرفم کلی است و واقعا هم درباره پستهام در این تاپیک منظوری نداشته ام........اگر کسی به خودش حرفم رو بگیره یا گرفته واقعا تقصیر من نیست!
ایران با اقوامش زنده هست نه با یه قوم مرکزی. هر گونه خللی در فرهنگ این اقوام در قرن 21 خلل به خود اوناست و باعث از بین بردن انسجام ملی هست
بله قطعا(گل).......
 

محمودپور

عضو جدید
کاربر ممتاز
در تمام دنیا در مدارس از زبان ملی استفاده میشه و این یک مساله طبیعی و اصل صحیح است. کردی، لری، ترکی، اصفهانی و ... می بایست در حد یک زبان غیر رسمی باقی بمونن.
 

Hosseinrq

عضو جدید
در تمام دنیا در مدارس از زبان ملی استفاده میشه و این یک مساله طبیعی و اصل صحیح است. کردی، لری، ترکی، اصفهانی و ... می بایست در حد یک زبان غیر رسمی باقی بمونن.

من باب نذکر عرض میکنم اصفهانی لهجه است و لری گویش نه زبان.
در ضمن ملاک ما مدارس دنیا نیست (البته برای این هم مثال نقض دارم) ملاک ما قانون اساسیه که این اجازه هم داده تا در شهر ها با زبان محلی تدریس کنند.
من تعجب می کنم که فرهنگستان هم چی کاری رو کرده باشه که البته ار کرده باشه
اون آقایی که میگه سایت انتخاب خوبه.شما یا معنی خوب رو نمی دونید با سایت انتخاب رو نمیشناسید!!!!!
 

محمودپور

عضو جدید
کاربر ممتاز
من باب نذکر عرض میکنم اصفهانی لهجه است و لری گویش نه زبان.
در ضمن ملاک ما مدارس دنیا نیست (البته برای این هم مثال نقض دارم) ملاک ما قانون اساسیه که این اجازه هم داده تا در شهر ها با زبان محلی تدریس کنند.
من تعجب می کنم که فرهنگستان هم چی کاری رو کرده باشه که البته ار کرده باشه
اون آقایی که میگه سایت انتخاب خوبه.شما یا معنی خوب رو نمی دونید با سایت انتخاب رو نمیشناسید!!!!!

فکر کن مثلاً اگر در آذربایجان ترکی درس بدن و در منطقه کردنشین ایران کردی اون موقع بعضی از مناطق که در طول تاریخ زمینه جدا طلبی داشتن به 80 درصد هدفشون می رسن. زبان یکی از نیازمندی های اتحاده.
 

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
در تمام دنیا در مدارس از زبان ملی استفاده میشه و این یک مساله طبیعی و اصل صحیح است. کردی، لری، ترکی، اصفهانی و ... می بایست در حد یک زبان غیر رسمی باقی بمونن.

تمام دنیا رو شما گشتی؟
نه عزیز من. در بسیاری از کشورها اولا چندین زبان رسمی دارن. ثانیا خیلی از کشورها مردمش همه به یک زبان بیشتر صحبت نمیکنن.
 

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
فکر کن مثلاً اگر در آذربایجان ترکی درس بدن و در منطقه کردنشین ایران کردی اون موقع بعضی از مناطق که در طول تاریخ زمینه جدا طلبی داشتن به 80 درصد هدفشون می رسن. زبان یکی از نیازمندی های اتحاده.

زبان مادری این وسط چی میشه؟؟؟ یعنی باید رفته رفته تو این هجوم فرهنگی تلوزیون و رسانه ملت ما زبان و فرهنگ و هنر خودشون رو فراموش کنن؟؟ نه دوست من. این یه توهمه برای برخی مسئولین که فکر میکنن با رونق فرهنگ اقوام زمینه ی جدایی طلبی پیش میاد.(جسارت به شما نباشه ها. منظورم مسئولین هستن). من مطمئنم هر چه به اقوام بیشتر بها بدیم بیشتر ایران براشون عزیز میشه. اصلا ایران چیزی جز اقوام نیست که. فکر غلط اینه که فکر میکنیم ایران یعنی فارس و یخورده ترک و لر و عرب. در صورتی که ایران همش اقوام هست. زمینه ی اتحاد این اقوام یکپارچه سازی اونا نیست بلکه توانمند سازی اوناست.

در ضمن این حق تحصیل به زبان مادری در قاونون اساسی کشور هست.
 

محمودپور

عضو جدید
کاربر ممتاز
زبان مادری این وسط چی میشه؟؟؟ یعنی باید رفته رفته تو این هجوم فرهنگی تلوزیون و رسانه ملت ما زبان و فرهنگ و هنر خودشون رو فراموش کنن؟؟ نه دوست من. این یه توهمه برای برخی مسئولین که فکر میکنن با رونق فرهنگ اقوام زمینه ی جدایی طلبی پیش میاد.(جسارت به شما نباشه ها. منظورم مسئولین هستن). من مطمئنم هر چه به اقوام بیشتر بها بدیم بیشتر ایران براشون عزیز میشه. اصلا ایران چیزی جز اقوام نیست که. فکر غلط اینه که فکر میکنیم ایران یعنی فارس و یخورده ترک و لر و عرب. در صورتی که ایران همش اقوام هست. زمینه ی اتحاد این اقوام یکپارچه سازی اونا نیست بلکه توانمند سازی اوناست.

در ضمن این حق تحصیل به زبان مادری در قاونون اساسی کشور هست.

حرفهای قشنگی! بود.
 
آخرین ویرایش:

ali hoseini

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
حرفهای قشنگی! بود.

من که متوجه نشدم منظورتون از چه بابت بود. البته احساس میکنم منظورتون کنایه بود. شما اگه واقعا فکر میکنید اقوام رو باید محدود کرد که دیگه هیچ بحثی نیست. دقیقا به این کار میگن فاشیست.
 

Aydin_

عضو جدید
فرهسنگتان فارسی پولهای میلیاردی میگیرند واسه زبان فارسی کار کنند یا که زبانهای غیرفارسی رو بکوبند ؟ :D
 

Similar threads

بالا