مارمادوك پيكتال

fatemeh-torabi

عضو جدید
براي آن دسته از افرادي که با ترجمه هاي گوناگون قرآن به زبانهاي مختلف آشنايي دارند نام مارمادوک پيکتال نام بسيار آشنايي است , او يکي از بهترين ترجمه هاي قرآن را به زبان انگليسي تقديم بشريت تشنه امروز کرده است و ترجمه وي به دليل آنکه زبان اصلي و مادريش انگليسي بوده است از نظر رواني و تطبيق الفاظ با معاني از کيفيت بسيار بالايي برخوردار است . در اين مقاله کوتاه سعي داريم که مروري مختصر بر زندگي اين مسلمان انگليسي الاصل داشته باشيم . متأسفانه مسلمانان جهان در مجموع آشنايي چنداني با اين شخصيت فرهنگي و ادبي ندارند؛ شايد هم يکي از دلايل عمده اش اعتقاد وي به کار خالصانه براي رضاي خداوند متعال و خالي از هرگونه ريا بوده است . جالب اينجاست که بر روي سنگ قبر او در قبرستان مسلمانان در بروک وودBrook Wood در ايالت سوريSurry– انگلستان اين جملات به چشم مي خورد .

« کساني که عمل صالح را تنها به خاطر رضاي خدا انجام داده و خود را تسليم اراده او مي نمايند , پاداششان نزد خداوند خواهد بود و يا به عبارت ديگر آنها قرب به ذات احديت خواهند داشت. » پيکتالسال1875 ميلادي در يک خانواده مسيحي و متعصب در يکي از روستاهاي انگلستان به دنيا آمد. پدر و پدربزرگش هر دو کشيش بوده و خود او نيز تحت نظر آنان آموزشهاي مقدماتي مسيحيت راديده بود . دوران کودکيش همراه با آموزش در مدرسه کشيشهاي مسيحي چيلز فوردChilles ford سپري شد ولي پس از فوت پدر در سال1881 به اتفاق مادرش به شهرکي در نزديکي لندن مهاجرت کرد . آموزش ابتدايي پيکتال در خلال سالهاي1889-1890در هاروهيل صورت گرفت . آنگاه به منظور تقويت زبان ايتاليايي و فرانسه مدتها به فلورانس و نوشاتل عزيمت کرد. مادرش پس از اين دوران و به منظور آموزش هر چه بهتر و آشنايي با اديان مختلف, او را به فلسطين اعزام نمود . عزيمت وي به فلسطين نقطه عطفي در تاريخ زندگي او بود . در آنجا با زبان عربي آشنا شد و تحت آموزش گرامر و ادبيات اين زبان غني قرار گرفت, در اين سرزمين دوستان مسلمان زيادي پيدا کرد و با آنهابه سير و سياحت در لبنان و سوريه پرداخت. در خلال همين سالها بود که وزارت امور خارجه انگلستان پيشنهاد سرکنسولي شهر حيفا را به او داد اما پس از مدتي و به دليل سن بسيار پائين او از اين کار منصرف شد – در آنسال پيکتال تنها 20 بهار از زندگيش مي گذشت .

در طول اقامتش در فلسطين , بشدت علاقه مند به اسلام ومسلمانان شد و در يکي از سفرهايش به سوريه نزد امام جماعت جامع اموي دمشق رفت و به دين اسلام گرويد ؛ گر چه برخورد شيخ با او برخورد نامناسبي بود , ولي در اراده خلل ناپذير او براي تقرب به اسلام خللي ايجاد نکرد. در سن21 سالگي و پس از مراجعه از فلسطين با خانم ماريل اسميت ازدواج کرد. در اين سال بود که نويسندگي را آغاز کرد. داستانهاي کوتاه و بلند او اوائل روزهاي قرن بيست (1921-1903) شهرت نسبتاً خوبي برايش به ارمغان آورد . اف – ام فاستر نوسينده شهير انگليسي درباره پيکتال نوشت : « او تنها نوسينده انگليسي است که شرق ميانه و نزديک را به خوبي درک کرده است. »
 
بالا