كمپيلوباكتر (Campylobacter)

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
"اسهال ناشي از كمپيلوباكتر حداقل به اندازه سالمونلا و شيگلا شيوع دارد. اسهال كمپيلوباكتري بيشتر شبيه اسهال هاي باكتريايي (خصوصاً شيگلا) مي باشد. منبع عفونت شير، غذا، تماس با حيوانات و انسان و ترشحات آنها مي باشد. در دو سوم از موارد سبب اسهال آبكي و در يك سوم موارد باعث اسهال خوني مي شود.
تب گاهي ديده مي شود و شدت اسهال كم و 2 تا 5 روز طول مي كشد. كمپيلوباكترژوژوني يك باسيل گرم منفي، سخت رشد و متحركي است كه در حرارت 25 درجه سانتيگراد رشد نمي كند. بهترين درجه حرارت رشد آن 42 درجه سانتيگراد مي باشد. براي جداسازي آن بهتر است نمونه اسهال در دو پليت در دو دماي 37 و 42 درجه سانتيگراد انكوبه شود. براي كشت كمپيلوباكتر، محيط انتخابي مانند اسكايرو (Skirrow) ، باتزلر (butzler) و كمپي باپ (Campy-BAP) لازم است.
در شرايط ميكروآئروفيليك رشد آن تشديد مي شود. يك روش آسان براي جدا كردن اين باكتري از مدفوع قرار دادن پليت ها در يك جار بيهوازي و توليد گاز با كمك گاز پك مخصوص مي باشد. كلني هاي آن پس از 48 تا 72 ساعت بيرنگ يا خاكستري و كمي موكوئيدي است. اين باكتري اكسيداز و كاتالاز مثبت بوده و هيپورات را هيدروليز مي نمايد. مقاوم به سفالوتين و حساس به ناليديكسيك است، كربوهيدراتها را تخمير نكرده و H2S ايجاد نمي كند. در اسمير رنگ آميزي شده با فوشين آبكي 1 درصد و يا گرم از مدفوع، كمپيلوباكترها به اشكال ويرگول، S شكل و يا شبيه بال پرنده در حال پرواز مشاهده مي شوند. در صورت مثبت بودن اسمير اسهالي، 45 درصد و در صورت منفي بودن 99 درصد ارزش تشخيص دارد. اين باكتري در زير ميكروسكوپ زمينة تاريك يا فاز كنتراست، تحرك دارتي شكل از خود نشان مي دهد."
 
بالا