فی جوآ

mahpishuny

عضو جدید
مبداء این میوه کشورروسیه است درنیوزلندسالانه27تن ودرایران سالانه10تن برداشت می شود.این میوه ازآستارا تاگرگان کشت شده.نسبت به مرکبات به سرماحساسیت کمتری دارد وتا دمای10- درجه سانتیگراد را تحمل می کندونسبت به کیوی متحمل تراست.
فصل گلدهی اواخراردیبهشت تاخرداد ماه است واواخرمهرمیوه می رسد. برداشت میوه درچندین نوبت ودرحدود1-2ماه صورت می گیرد. به رطوبت75-1درصد وPh5/4-7(اسیدی تاخنثی)نیازمنداست.ازدیاد ازطریق بذروعمرمفیدواقتصادی9-11سال است.برای گرده افشانی باید دانه گرده یک گل مادگی گل دیگری را القاءکند.این میوه دارای ید زیادی است وبرای افراد مبتلا به گواتربسیارمفید است ودرضمن فی جواء خاصیت انبارداری کمی دارد.
راستي اين ميوه شبيه گردوي تازه است(با پوسته ي سبز) گلهاي سفيد وقرمز زيبايي هم داره :smile:
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز






 

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
فکر کنم ما تو گلخونمون به اسم گواویا داشتیم .البته اون گوشتش گلبهی رنگ بود .شایدم من اشتباه میکنم و این نیست..

Guava Feijoa

اسم علمیش Feijoa Sellowiana

برای اطلاعات بیشتر میتونید اینجا و اینجا رو یه سر بزنید . متنش راحته
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز

اگه این که کلروفیل جان گفتند.گواو از میوه های گرمسیری هست.
نمیدونم منظور ماه پیشونی جان این بوده یا خیر؟
 

mahpishuny

عضو جدید
:smile:بله گواوا گوشتش به رنگ گلبه اي تا قرمز رنگه و با في جوآ فرق داره البته نمي دونم گواوا كه ما تو شمال مي شناسيم درختچه هاي كوچكتري نسبت به في جوآ داره و پوست ميوه اش هم تقريبا به قرمزي ميزنه و طعمش هم متفاوته
 

banoo12

عضو جدید
کاربر ممتاز
فی جوآ




.
درختچه فی جوآ در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان کاشت می شود و در استرالیا به میوه سال ۲۰۰۰ شهرت پیدا کرده است. هرچند سرزمین مادری این گیاه، آمریکای جنوبی است، ولی جمهوری های گرجستان و آذربایجان به عنوان دو قطب بزرگ و مهم پرورش فی جوآ محسوب می شوند و در کشورهای زلاندنو و استرالیا به این میوه اهمیت زیادی داده می شود.
درختچه فی جوآ از سال سوم به بار می نشیند و در سال نهم پرمحصول می شود. برداشت میوه آن نیز از اواخر مهر و اوایل آبان آغاز می شود.فی جوآ سرشار از ید است و علاوه بر این که می توان آن را به صورت تازه مصرف کرد، این قابلیت را نیز دارد که از آن مربا و کمپوت تهیه کرد.
یکی از ویژگی های بسیار خوب این میوه، خاصیت دارویی آن است. به گونه ای که با خوردن هر یکصدگرم فی جوآ، ۱۰۰ میلی گرم ید جذب بدن می شود. به همین خاطر برای کسانی که کمبود ید دارند، فی جوآ میوه مفیدی است. درعین حال این میوه حاوی املاح و ویتامین های گوناگونی نظیر ویتامین ٍE، قند و مواد مفید برای ارگانیزم بدن انسان است.
شناسنامه فی جوآ
(Feijoa Sellowinan)
اکنون به ویژگی های ظاهری و اعضا و اجزای این میوه نظری می افکنیم تا از این لحاظ نیز شناختی هرچند کم حاصل شود.
نام متداول: فی جوآ، Guavasteen , Pineapple Gauava
گونه های مرتبط: در برخی سال های اخیر Feijoa Sellowiana به Acca Sellowiana تغییرنام داده است. اما بعضی منابع هنوز نام قدیمی آن را به کار می برند.منشأ آن از جنوب برزیل، شمال آرژانتین و غرب پاراگوئه نشأت یافته است.
سازگاری: زمستان های سرد و تابستان های معتدل را ترجیح می دهد (۵/۲۶ تا ۵/۳۲ درجه سانتیگراد)، و عموما با مناطقی که دمای آن ها بالای ۹ درجه سانتیگراد باقی می مانند، سازگار است. گل دهی در مناطقی که دوره سرمایی کمتر از ۵۰ ساعت دارند، ضعیف است. طعم میوه در نواحی سرد بسیار بهتر از نواحی گرم است.
ویژگی ها
عادت رشدی:
فی جوآ یک درختچه همیشه سبز با رشدی آرام است که می تواند به ارتفاع و پهنای ۵/۴ متر برسد. پوست درخت، خاکستری کمرنگ و شاخه های منشعب در محل گره ها، متورم هستند و در هنگام جوانی به صورت رشته های مویی سفید رنگند. علاوه بر میوه ای که این درخت فراهم می کند، این درختچه ها درحالتی که دوتایی می شوند، شبیه یک باغ زیبا به نظر می رسند.
وقتی نهال های کاشته شده به یکدیگر نزدیک می شوند، درختچه ها، پرچین زیبا، یک صفحه یا یک بادشکن می سازند. علاوه بر این می توان به وسیله یک یا چند تنه شاخه های فی جوآ را به شکل یک درخت درآورد که بلندی آن به ۶ تا ۵/۷ متر برسد.
سرشاخه ها:
برگ های همیشه سرسبز، کلفت و چرمی فی جوآ متقابل هستند. دمبرگ کوتاه دارند و کلفت و بیضوی هستند. از نظر اندازه دامنه ای از ۵/۲ تا ۶ سانتیمتر عرض و ۵/۲ تا ۱۵ سانتی متر طول دارند. برگ ها در بالای سرشاخه ها سبز و صاف هستند و در نزدیکی سطح زمین نقره ای اند. در هنگام وزش نسیم ملایم نیز به شکل زیبایی براق به نظر می رسند.
گل ها:
گل های ۲ تا ۳ سانتیمتری زرق و برق دار دو جنسی، می توانند انفرادی باشند یا در یک خوشه متولد شوند. پرچم های قرمز براق انتهایی با دانه هایی بزرگ از گرده زردرنگ پوشیده شده اند. گل ها دیر شکفته می شوند. از اواخر اردیبهشت تا خرداد هر گل شامل ۴ تا ۶ گلبرگ گوشتی است که اندکی سفیدرنگ و در قسمت داخلی گلبرگ ها رنگ ارغوانی مشاهده می شود. این گلبرگ ها شیرینی ملایمی دارند، خوراکی هستند و می توان از آن یک افزودنی نیروبخش (رفع کننده خستگی) در سالادهای بهاره ساخت.
تغذیه پرندگان از گلبرگ ها، باعث گرده افشانی گل ها می شود. اما زنبورها عمده ترین گرده افشان ها هستند. اغلب گل ها با گرده های سازگاری که ۶۰ تا ۹۰ درصد از مجموعه گل را شامل می شوند، گرده افشانی می کنند. گرده افشانی دستی تأثیری نزدیک به صددرصد موفقیت را به همراه دارد. باردهی ضعیف معمولاً نتیجه گرده افشانی ناکافی است.
میوه ها:
میوه ها ازنظر اندازه دامنه ای از ۵/۲ تا ۳ سانتی متر طول دارند و شکل آن ها از گرد تا حالتی به شکل گلابی کشیده متغیر است. به همراه آن قطعاتی از کاسه گل که به انتهای آن چسبیده است مشاهده می شود. پوست مومی شکل به رنگ سبز _ آبی کدر تا آبی یا سبز خاکستری است. برخی مواقع با یک رنگ قرمز یا نارنجی مایل به قرمز نیز یافت می شود. بافت پوست از صاف تا زبر و دانه دانه متغیر است. میوه آن حتی قبل از این که به طور کامل برسد یک عطر غلیظ را متصاعد می کند.
گوشت مرکزی ضخیم، سفید، دانه دار، آبدار و نیمه شفاف میوه که بذرها را دربر می گیرد، شیرین یا نیمه ترش است. پیشنهاد می شود با آناناس و گوآوا و یا آناناس و توت فرنگی و اغلب به همراه مقدار زیادی انگورک یا نعنا ترکیب شود، معمولاً ۲۰ تا ۴۰ عدد و گاهی بیشتر، بذرهای مستطیلی بسیار کوچک وجود دارد که هنگام خوردن میوه زبری قابل توجهی احساس می شود.

 

mhdleo

عضو جدید
سلام من 2تا نهالشو کاشتم ولی رشدش خیلی ضعیفه،یعنی پارسال همین موقع کاشتم از اون موقع فکر کنم 20سانتم رشد نکرده...میدونین باید چیکار کنم؟ شمال-رشت
سپاس
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
من این گیاه رو تا حالا ندیدم اما چون از خانواده Myrtaceae هست میتونم جدس بزنم چه تیپی هست.
میوه تازه اشم نخوردم اما کمپوتشو خوردم که اصلا هم خوشمزه نبود.گوشت بسیار نرم و لزج و سفیدی هم داشت.

 
آخرین ویرایش:

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام من 2تا نهالشو کاشتم ولی رشدش خیلی ضعیفه،یعنی پارسال همین موقع کاشتم از اون موقع فکر کنم 20سانتم رشد نکرده...میدونین باید چیکار کنم؟ شمال-رشت
سپاس

من فیزیولوژی این گیاه رو دقیق نمیدونم اما خوب اغلب گیاهایی مه بذرشو میکاری تا دانهال دوره نونهالی رو طی کنه اغلب طولانی هست و چندسالی طول میکشه خصوصا ای فی جوا که از دسته میوه های گرمسیری محسوب میشه
اما خوب منتظر میمونیم کسی بیاد که اطلاعاتش کاملتر باشه
 
بالا