فعالیت های عملی

Hooshmand-gsm

عضو جدید
دوستان اگر موافق باشید در این تاپیک تراریوم و تزاریوم و سایر ساخته های عملیمون رو برای همدیگه بنمایش بذاریم تا بلکه بیشتر به این هنر زیبا پرداخته بشه

یه گزارش هم از نحوه کار اگر اضافه بشه بهمون کمک میکنه.
من برای اولین تجربم این نمونه ساده و ابتدایی رو درست کردم که خیلی هم راضی کننده بود:smile:
لایه های خاک رو هم به این ترتیب از زیر ریختم تا بالا:
سنگریزه های رنگی برای زهکش + یک تکه جوراب نایلونی بعنوان صافی + یک لایه نازک پودر زغال برای رفع بوی نم + مخلوطی از خاک باغچه و ماسه کمی درشت بعنوان لایه رویین

خوب باشید:gol:

*****************************************




*****************************************



*****************************************



*****************************************
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Hooshmand-gsm

عضو جدید
خوبه واسه اولین تجربه ولی عکس هایی که گرفتین همش از بالا هست باید از روبرو میگرفتین و اگه میومدین از دونه بندی درشت تر و سنگهای رنگین واسه دیواره استفاده میکردین شکیل تر بود

سلام قربان
متاسفانه چون دوربینم کیفیت خوبی نداره در زاویه های دیگه خوب در نمیومد.
در حین این کار متوجه مواردی شدم که حتمآ واسه تجربه های بعدی هم زیباترش میکنم و هم اصولی تر.
شما هم اگر دارین برامون بذارین
البته ضمن تشکر از نارون عزیز اما اگر بتونیم دست ساخته های خودمون رو بذاریم فکر کنم بهتر باشه اما بازم هرطور دوست دارید اونم خوبه.
ممنون از راهنماییتون
 

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
افرین هوشمند......... نارون اینا تراریوم های خودته؟ من اطلاع چندانی برای تراریوم ندارم .شما روش عملی خودتون رو میتونید تشریح کنید منم یکی بسازم؟ الان جو گرفتم! :whistle: از این مقالات علمی چیزی حالیم نمیشه! خودتون بگید راحت تر متوجه میشم . :gol:
 

Hooshmand-gsm

عضو جدید
اینجوری که من متوجه شدم اینجوری لایه ها رو میچینن
برای لایه رویین و اصلی هم ماسه و خاک برگ خوبه. البته دوستان هم میتونن بیشتر اطلاعات بدن
زود باشید دیگه

البته تیله ، سنگهای رنگی درشت و ریز ، تکه های چوب و ، دونه های تسبیح ، صدف های دریایی ، عروسکهای کوچیک و هر چیزی که بشه داخلش جا داد میتونه به جلوه کار کمک زیادی کنه
 
آخرین ویرایش:

Hooshmand-gsm

عضو جدید
سلام

از دوستان کسی طبق تجربه شخصی میدونه که چه گیاهانی برای تراریوم و تزاریوم بهتر جواب میده؟
چندتا رو توی سایتها نام بردن اما فکر میکنم برای تراریوم های کوچک در حد تصاویر بالا مناسب نباشه.
مثل پتوس . تصور کنید با رشدی که پتوس داره 3 سوته ظرفمون پر میشه.
در تصاویر بالا هم چندتا هست اما اسماشون رو نمیدونم

اگر خودتون تجربه ای دارین بفرمایید که بجز کاکتوسها چه گیاهانه کم رشد دیگه ای هستن که با محیط تقریبآ محدود و مرطوب تراریوم و عدم داشتنه زهکش مناسب سازگار باشن.


خوب باشید
 

Hooshmand-gsm

عضو جدید
سلام

از دوستان کسی طبق تجربه شخصی میدونه که چه گیاهانی برای تراریوم و تزاریوم بهتر جواب میده؟
چندتا رو توی سایتها نام بردن اما فکر میکنم برای تراریوم های کوچک در حد تصاویر بالا مناسب نباشه.
مثل پتوس . تصور کنید با رشدی که پتوس داره 3 سوته ظرفمون پر میشه.
در تصاویر بالا هم چندتا هست اما اسماشون رو نمیدونم

اگر خودتون تجربه ای دارین بفرمایید که بجز کاکتوسها چه گیاهانه کم رشد دیگه ای هستن که با محیط تقریبآ محدود و مرطوب تراریوم و عدم داشتنه زهکش مناسب سازگار باشن.


خوب باشید

سلام به گلا

دوستان امروز رفتم یه ابزار فروشی و یه مته مخصوص سوراخ کردنه شیشه به شماره 4 گرفتم
بگین خوب
بعدش بوسیله دریل اون تراریومی که درست کرده بودم رو براحتی البته با کمی حوصله 3 تا سوراخ کردم.
بگین خوب
حالا از بابت زهکش آب خیالم راحتتره و دیگه نگران پوسیدگی ریشه و کاکتوسهام نیستم.
دیگه نگین خوب.
تموم شد. شما هم میتونید برین بگین آقای مته فروش یدونه مته شیشه میخوام و اینکارو انجام بدین.:w12:

سوال بالا هم هنوز بی جواب مونده :cool:
 

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
راستی فرشید جان این تزاریوم چیه شما نوشتی ؟ من جایی این اسم رو نشنیدم . سرچ هم کردم ولی چیزی پیدا نکردم . میشه فرقشون رو توضیح بدی . و دیگه اینکه لازمه حتما شیشه گلدونمون رو سوراخ کنیم؟ آخه اونوقت باید براش زیر گلدونی بزاریم خیلی ظاهر بدی پیدا میکنه . و دیگه اینکه پوتوس هم استقاده میکنند ولی از این تراریوم به عنوان یه سبد گل اویزون استفاده میکنند .یهودی سرگردان ، پوتوس و دیگه گلهای پر رشد رونده رو به عنوان سبد اویز استفاده میکنند .:gol:
 

Hooshmand-gsm

عضو جدید
گلرخ جان منهم اطلاعاتم فقط تا این حده که ظاهرآ تزاریوم به تنگهایی میگن که گیاهانی مثل کاکتوس یا کراسولاسه درش هستن و تراریوم مخصوصه دیگر گیاهان که چندتاش رو هم شما اسم بردین

البته فکر میکنم زیباییه این هنر در این باشه که ظرف و محتویاته داخلش براحتی قابل رویت باشه در حالیکه اگر بصورت آویز باشه فکر نمیکنم زیاد منطقی باشه که از ظروف شیشه ای استفاده بشه چون کلآ با بالا رفتنه سن گیاه و آویز شدنه ساقه ها و برگها ظرف اون زیر نامعلوم میشه.پ

در مورد زیر گلدونی برای سوراخها هم این یه ایده بود که اجراش کردم و فکر میکنم بعد از آبیاری در عرض 2 الی 3 دقیقه آب اضافه بیرون میاد و دیگه میشه زیر گلدونی رو برداشت و با تحمله اون 2-3 دقیقه و ایجاد زهکش مناسب رضایت گیاه رو فراهم کرد.

خوب باشید
 
آخرین ویرایش:

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
باغ شیشه ای (تراریوم-Terrarium) از نظر معنی، باغ مینیاتوری در یک جام می باشد. تراریوم کلکسیونی از گیاهان کوچک است که در ظرفهای محدود و شفاف رشد می کنند. به عبارت دیگر، تراریوم باغ کوچک و خانگی است که در ظرف شیشه ای نگهداری می شود. درست کردن تراریوم که با سرخس و یا دیگر گیاهان کوچک پر می شود یک راه عملی و جالب برای داشتن منظره ای مینیاتوری در خانه می باشد.
تاریخچه تراریوم به دوران سلطنت ملکه ویکتوریا برمیگردد. وقتی که جستجوگران گیاهان عجیب و غریب را از سفرهایشان به سرزمینهایشان می بردند، آب و هوا برای رشد موفق این گیاهان خارج از منطقه ای محصور، بسیار نا مناسب بود. بنابراین جعبه های مخصوصی از شیشه ساخته شده بود برای کاشت این گیاهان نادر و کمیاب.
مزایای تراریوم:
·تراریوم ها، چون رطوبتشان را در یک چرخه حفظ میکنند، به توجه بسیار کمی نیاز دارند. وقتی که تراریوم کاشته می شود رطوبت داخل جام گیاه را مرطوب نگه می دارد، در نتیجه آنها به مواظبت خیلی کمتری نیاز دارند به علت حفظ رطوبت در یک چرخه، فاصله آبیاری در یک تراریوم بسته می تواند 1 ماه و یا حتی بیشتر هم باشد.
·وقتی ما فضای کافی و بودجه مناسب برای ایجاد باغچه در منزلمان نداریم ایجاد تراریوم می تواند موضوع زیبا و جالبی باشد.
·با ساختن تراریوم می توان گیاهان تابستانی را در تمام سال حتی در فصل زمستان نیز در منزل حفظ کرد. به عبارت دیگر ما می توانیم انواع گیاهانی که در محیط طبیعی منزل امکان نگهداری از آنها وجود ندارند، را داشته باشیم.
·تراریوم شیوه مناسبی برای آموزش رشد گیاهان و نحوۀ اثر متقابل بین گیاه و محیط به دانش آموزان می باشد.
·مردم در مناسبتهای مختلف برای یکدیگر دسته گل به عنوان هدیه می برند. تراریوم می تواند جایگزین بسیار خوبی برای دسته گل باشد. زیرا از یکطرف می تواند بسیار زیبا و جذاب طراحی و ساخته شود و از طرف دیگر ماندگاری بسیار بیشتری نسبت به یک دسته گل دارد.
·با توجه به مشغله ها و گرفتاری هایی که مردم در این زمان دارند، وقت و حوصله زیادی برای پرداختن به گیاهان و گلها و نگهداری و مواظبت ازآنها ندارند. ما به وسیلۀ تراریوم می توانیم این مشکل را برطرف کنیم زیرا ساخت و کاشت تراریوم آسان می باشد، همچنین به مواظبت و مراقبت زیادی احتیاج ندارد. ما به وسیلۀ تراریوم می توانیم جلوه ای از طبیعت را به منزلمان بیاوریم.
·با توجه به موارد بالا اگر مردم نسبت به تراریوم آگاهی پیدا کنند، این محصول بازار بسیار خوبی می تواند پیدا کند در نتیجه از نظر درآمد زایی نیز می تواند مؤثر باشد.
وسایل مورد نیاز:
·ظرف:
اندازۀ ظرفها باید طوری انتخاب شوند که بزرگی آن برای احاطۀ 2 یا چند گیاه کافی باشد. مثل تنگ ماهی، ظرف شیشه ای شکلات، آکواریوم، ظرفهای شیشه ای مربا یا بطری بزرگ.
برای افراد مبتدی، پیشنهاد می شود که یک ظرف بزرگ و در باز مانند آکواریوم انتخاب شود. کارکردن داخل آن بسیار آسان است و با کسب تجربه شا می توانید از چوبهای بلند و یا بیلچه برای کاشتن گیاهان در ظروفی که دهانه آن کوچک است استفاه کنید.
هر ظرف تمیز می تواند برای ساختن تراریوم استفاده شود. نیاز اصلی این است که مانع دخول آب شود. چیزهائی را انتخاب کنید که به اندازه کافی برای جا دادن گیاهان بزگ باشند و سرپوش آن طوری باشد که مانع خروج رطوبت گردد. کوزه، بطری، آکواریوم ظرفهائی هستند که بطور معمول مورد استفاده قرار میگیرند. طراحی های دیگر مانند بلوکهای شیشه ای می توانند به دکور منزل زیبائی ببخشند.
ظرف باید شفاف باشد، زیرا ظروف رنگی و یا کدر نور را کاهش می دهند و در رشد گیاه دخالت می کنند.
ظروف می توانند باز یا بسته باشند . گیاهان در ظروف بسته باید رطوبت بالا را بتوانند تحمل کنند. ظروف با درب بزرگ بدون پوشش ممکن است مورد استفاه قرار بگیر اما احتیاج دارد به آبیاری متناوب برای اینکه رطوبت را حفظ کنند. تراریوم های باز خشک هستند و کمتر دچار بیماریهای می گردند.
قبل از کاشت ظرف را استرلیزه کنید. آنرا با آب گرم و صابون خوب شستشو دهید. اگر از ظرفهای تمیز شیشه ای تجاری استفاده می کنید اجازه دهید که درب ظرف چندین روز قبل از کاشت باز باشد.
·زغال چوب:
از زغال چوب برای جذب بوی نامطبوع ظرف استفاده می گردد.
·پارچه پرده ای فایبر گلاس یا جوراب زنانه نایلونی:
این مواد برای جلوگیری از فرو نشستن خاک و از بین رفتن توانایی آن برای زهکشی استفاده می شوند.
·چوبهای بلند می توانند مفید باشند. طول مناسب بستگی دارد به ارتفاع ظرفی که برای تراریوم بکار می رود. آنها می توانند مورد استفاده قرار بگیرند برای حفر چاله هایی که برای کاشت گیاهان بکار می روند.
·ممکن است شما از قاشق بزرگ آشپزخانه در جابجایی خاک و مواد زهکشی و از چنگال برای شیار بازکردن استفاده کنید.
·اگر دهانه ظرف مورد استفاده ما خیلی کوچک باشد از یک قیف کاغذی یا فویل آلومینیومی برای ریختن خاک به داخل ظرف استفاه کنید.
·قیچی خانگی می تواند کمک کند برای حرس گیاهان قبل از اینکه کاشته شوند.
·یک اسپری آب پاش برای آب دادن به تراریوم می توند مورد استفاده قرار بگیرد​
 

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
طرز تهیه تراریوم:
مرحلۀ اول:

ظرف مورد نظر ار انتخاب کرده، آنرا تمیز و خشک می کنیم. یک لایه سنگریزه داخل ظرف می ریزیم. سعی می کنیم مقدار بیشتری از سنگریزه ها به یک سمت دیواره ظرف متمایل باشند. این کار به زهکشی بهتر کمک می کند.
زهکشی مناسب ضروری است برای اینکه مطمئن شویم که خاک بیش از حد پرآب نشود که باعث شود ریشه پوسیده شود و گیاه شما از بین برود. میزان مواد زهکشی بستگی به اندازه و شکل ظرف دارد. با توجه به اندازۀ ظرف شما می توانید که لایه 2سانتیمتری از مواد را در ته ظرف پخش کنید، بطوریکه تمام ظرف را بپوشاند. (کوچکترین حالت) برای ظرفهای عمیق یا بزرگ حتی لایه ای تا 7سانتیمترنیز ممکن است مورد استفاه قرار بگیرد.
گاهی قبل از لایه سنگریزه، لایه نازکی از خزه در ته ظرف قرار می دهند.

مرحلۀ دوم:
برای جذب بوهای ناخوشایندی که موقع آبیاری ایجاد می شود لایه نازکی از زغال روی لایه سنگریزه های می ریزیم.
مرحلۀ سوم:
قرار بودن یک لایه مواد غیر طبیعی روی زهکش لایه ای را ایجاد می کند که از فرو نشستن خاک و از بین رفتن توانایی آن برای زهکشی جلوگیری می کند. مواردی مثل پارچه های پرده ای فایبر گلاس، جورابهای زنانه نایلونی یا پرده دور انداختنی، موارد خوبی هستند. چون دارای خلل و فرج کافی برای عبور آب هستند که هم خاک و ذرات را نگه می دارند و هم زود فاسد نمی شوند.
گاهی از خزه اسفاگنوم نیز به این منظور استفاده می شود.
مرحلۀ چهارم:
به مقدار کافی خاکی تمیز و استرلیزه شده که تقریباً 5/1 تا 4/1 حجم ظرف را پر می کند، اضافه می کنیم. برای دادن جلوه بیشتر به تراریوم، خاک را بطور مسطح در ظرف نمی ریزیم، بلکه آنرا شیبدار و تپه مانند می ریزیم تا گیاهان در سطوح مختلف قرار گیرند. خاک را از پشت به سمت جلو شیبدار کنید. معمولاً اختلاف سطح بین خاک جلو خاک عقب 2تا 4 سانتیمترمی باشد. اگر چه، اگر تراریوم دایره ای است، شما می توانید سطح صافی را برای کشت داشته باشید.
می توان از خاکهای گلدانی بسته بندی شده که استرلیزه هم هستند استفاده کرد یا اینکه از مخلوط خاک باغچه و پیت ماس محیط کشت را تهیه کرد.
خاک باید نرم، دارای زهکشی خوب و بدون کود باشد.
برای تراریوم نواحی گرمسیری با گیاهان شاخ و برگدار، یک قسمت خاک، یک قسمت پیت ماس و یک قسمت پرلیت استفاده کنید. اگر شما می خواهید یک باغ کاکتوس ایجاد کنید از خاک زبر که از یک قسمت خاک و یک قسمت شن تشکیل شده است استفاده کنید.
برای از بین بردن عوامل بیماری زا در خاک تهیه شده می توان به روش زیر عمل کرد:
ابتدا خاک را مرطوب کرده و در سینی بزرگ پهن کنید. سپس آنرا تحت دمای 200 درجه فارنهایت به مدت 20 دقیقه قرار دهید. هر 5 دقیقه یکبار نیز خاک را به هم بزنید. به این ترتیب خاک استرلیزه خواهد شد.
خاک مورد استفاده تان را قبل از استفاده مورد آزمایش قرار دهید، به این صورت که آنرا با دست فشار دهید، اگر به راحتی فشرده شود مقداری پرلیت و وری کولات برای کمک به زهکشی به خاک اضافه کنید.
خاکی که به تراریوم اضافه می شود نسبتاً خشک باشد، در غیر اینصورت به دیواره ها می چسبد.
خیلی از اوقات خاک می تواند با طراوت شود به وسیله بریدن لایه بالایی خاک و اضافه کردن خاک تازه.
 

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مرحله پنجم:
بعد از تهیه محیط کشت و قرار دادن در ظرف، نوبت به انتخاب و کاشت گیاهان می رسد.
دنبال گیاهانی باشد که رشد کم و برگهای کوچک داشته باشند. برای تهیه تراریوم،گیاهانی باید انتخاب شوند که علاوه بر دارا بودن شاخ و برگ زیبا، رشد کندی داشته باشند. همچنین توانایی تحمل رطوبت زیاد هوا و خاک، و نور کم را هم داشته باشند. ما در تراریوم گیاهانی را می توانیم پرورش دهیم که به درجه رطوبت بالایی،نیاز دارند. که در غیر اینصورت در هوای خشک خانه این گیاهان از بین می روند.
تعدادی از گیاهانی که می توان از آنها در تهیه تراریوم استفاده کرد عبارتند از : کالاته آ، پیرومیا، سرخس، فیتونیا، پتوس، کاماادورا، سارانتا، کراسولا یا گیاهانی مثل بنفشه، توت فرنگی وحشی و ...
کاکتوس، گیاهان گلدار گرمسیری یا یک ترکیب از گیاهان رنگارنگ برای استفاده در تراریوم مناسب هستند. گیاهان به رشد پیوسته و آرام نیاز دارند، همچنین باید توانایی همزیستی با گیاهان همراهشان را در شرایط یکسان داشته باشند. هرگز از ترکیبی از گیاهان که نیازهای رشد مختلفی دارند استفاده نکنید. گیاهانی را انتخاب کنید که از لحاظ واریته، اندازه، بافت و رنگ احتیاجاتشان مشابه یکدیگر باشد.
بهتر است گیاهانی مورد استفاده قرار بگیرند که از لحاظ اندازه مناسب برای ظرف انتخاب شده باشند. گیاهانی که دارای رشد کم هستند به دستکاری و نگهداری کمی نیاز دارند. اگر شما می خواهید که توجه بیشتری به آنها داشته باشید می توانید گیاهانی که رشد بیشتری دارند را آزمایش کنید. آنها به تربیت بیشتر و مداوم نیاز دارند اما شما می توانید تنوع بیشتری در تراریوم خود داشته باشید.
اگر ظرف تراریوم طوری است که تمام سطوح شفاف بوده و دارای دید است باید گیاهان بزرگتر را نزدیک به مرکز کاشت.اما اگر فقط 2 یا 3 سطح آن دیده می شود، گیاهان بلند تر باید در قسمت دیواره پشتی جای داده شوند .
ترتیب گیاهان را بوسیله حرکت آنها در داخل ظرف (اگر دهانه ظرف بزرگ باشد)یا محل بازی که اندازه آن مشابه تراریوم باشد تعین کرد .
گیاهان نباید خیلی نزدیک هم کاشته شوند،بلکه باید فضای کافی برای هر کدام از آنها در نظر گرفته شود.گیاه باید طوری مستقر شود که پایه گیاه همسطح سطح بالای خاک باشد . اجازه ندهید که پایه گیاه بالاتر از سطح خاک قرار گیرد.
گیاهان گرمسیری و جنگلی در تراریوم بسته ویا دریچه دارمورد استفاده قرار بگیرد.گیاهان آبدار و شاداب در ظرفهای باز مورد استفاده قرار بگیرد .
بسیار مهم است که گیاهان فاقد حشره یا بیماری باشند .هر برگ آسیب دیده یا زرد یا هر برگی که نشان از آسیب حشره یا بیماری دارد را فوراً جا به جا کنید.اگر بیماری برای شما دارای اهمیت است گیاهان را در یک بسته پلاستیکی برای دو هفته قبل از کاشت در تراریوم قرار دهید، اگر بیماری وجود داشته باشد روی شاخ و برگ و ساقه نمایان می شود. سریعا گیاه را در ظرف بکارید، تا ریشه های بدون حفاظ خشک نشوند .
وقتی در یک ظرف با دهانه عریض کشت می کنید از قاشق برای در آوردن خاک استفاده کنید. اگر از ظرفی با دهانه باریک استفاده می کنید باید روشی برای قرار دادن گیاه در تراریوم ایجاد کنید. برای وارد کردن نباتاتی که ریشه آنها بزرگ است آنها را داخل کاغذ یا پارچه پیچانده و فرم می دهند . از یک انبر بلند و باریک یا چوبی که انتهای آن سیم حلقوی بسته شده است استفاده کنید. با این چوب چاله را قبل از کاشت حفر کنید و بعد از کاشت چاله را پر کنید و اطراف آن را به آرامی فشار دهید . یک چوب بلند که انتهای آن یک چوب پنبه قرار دارد وسیله مناسبی برای محکم کردن خاک اطراف گیاه است .
بر خلاف باغ لازم نیست که ریشه ها را شل و نرم کنید. در تراریوم نمی خواهیم که گیاهان رشد سریع داشته باشند و باقی ماندن ریشه ها به صورت گلوله ای متراکم باعث می شود که رشد گیاهان آهسته باشد .
مرحله ششم :
بعد از کاشت گیاهان، می توان تراریوم را با استفاده از تخته سنگ، چوب شکسته، خزه و چیزهای دیگر تزئین کنیم. با این عمل یک دنیای کوچک زندگی گیاهی ترسیم می شود.
مرحله هفتم :
ظرف را با در پوش یا سینی شیشه ای بپوشانید. در این مرحله ارتباط با محیط قطع می شود و جنگل بارانی مینیاتوری ایجاد می شود .
مرحله هشتم :
هر گیاهی را که شروع به پوسیدگی می کند جابجا کنید . پوسیدگی معمولاً در اثر رطوبت زیاد بوجود می آید. اگر این اتفاق در تراریوم بسته بیفتد در پوش را حرکت دهید تا ظرف خشک شود. تراریوم بسته را در هفته اول بعد ازکاشت در نظر بگیرید. در این زمان غالباً بیماریها شروع می گردد. هر برگی که می میرد یا گیاهی که شروع به پوسیدگی می کند باید سریع از بین برود قبل از اینکه مشکل به سایر گیاهان نیز سرایت کند. در بیشتر حالات، بعد از چند هفته تراریوم استقرار پیدا می کند و خطر بیماری ها کاهش پیدا می کند .
نظارت خود را برای برگهایی که می افتد و یا هر قسمتی از گیاه که دچار پوسیدگی می شود ادامه دهید.
کود :
عدم موفقیت بسیاری از تراریوم ها در نتیجه کود بیش از اندازه می باشد . کمتر از یک سال بعد از کاشت برنامه ای برای کود دادن نداشته باشید .اگر گیاهان به زردی گراییده شوند و با قدرت رشدشان بدون هیچ دلیل مشخصی کم شود، کود سبکی که به صورت محلول با آب است به نسبت 4/1 گیاهان خانگی داده شود .
آبیاری :
پس از کاشت، گیاهان را با اسپری آبیاری کرده، که در این صورت برگهای آنها نیز تمیز می شوند. آبیاری شدید باعث از بین رفتن گیاهان می شود. هیچگاه آب را به طور مستقیم روی تراریوم نریزید، زیرا محلی برای زهکشی که آب از آن خارج شود وجود ندارد. آب به مقداری اضافه کنید که فقط خاک مرطوب شود. هیچگاه آب جمع شده در زیر لایه سنگریزه نداشته باشید. زیرا آب باعث خواهد شد که ریشه گیاه دچار پوسیدگی شود. وقتی که کناره های ظرف خشک هستند و هیچ رطوبتی در کناره ها آشکار نیست، مقدار کمی آب اضافه کنید .
اگر در اثر آبیاری زیاد فضای داخل ظرف مه آلود شود ،در ظرف را بر می داریم تا آب اضافی تبخیر شود، سپس در ظرف را می گذاریم .
وقتی که گیاهان برای اولین بار در تراریوم کاشته می شوند، تراریوم شروع به ایجاد آب و هوای مناسب گیاه می کند. گیاهان رطوبت را از برگهایشان از دست می دهند که روی شیشه متمرکز می شود و دوباره به خاک بر می گردد. این چرخه باعث می شود که تراریوم برای مدتها احتیاج به آبیاری نداشته باشد. در تراریوم های بسته فاصله آبیاری می تواند 1 ماه یا بیشتر باشد. در بیشترین حالت، به آبیاری در هر دو هفته یک بار نیاز دارید، که این به شرایط بستگی دارد .
نور :
تراریوم را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید. اجازه تابش مستقیم باعث افزایش درجه حرارت داخل تراریوم می شود و باعث سوختگی گیاه خواهد شد .
تراریوم را در جایی قرار دهید که نور غیر مستقیم کافی داشته باشد. پشت پنجره های شمالی بهترین مکان خواهد بود بیشتر گیاهان که برای تراریوم مناسب هستند به نور بیش از اندازه نیاز ندارند، اما مقدار نور باید خوب باشد اگر تراریوم در محلی قرار دارد که نور در آنجا پایین است، نور مصنوعی اضافه کنید. یک لامپ w 100 در داخل تراریوم و یا لامپ فلوراسنت بالای تراریوم می تواند مفید باشد. در جایی که نور بیرونی ضعیف است، نور مصنوعی را 16 تا 18 ساعت در روز داشته باشید.
برای اینکه گیاهان بر اثر نور به یک سمت خم نشوند باید جای ظرف را هر چند وقت یک بار تغییرداد و جهت آن را نسبت به نور عوض کرد.
منبع:
http://www.iran-nimrooz.blogfa.com/post-3.aspx



 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
دوستان عزیز:gol:
طبق پیشنهادی که نارون جان کردن برای این تاپیک و رضایت فرشید عزیز قرار شد که عنوان این تاپیک عوض بشه تا دوستان بتونن کلیه کارهای عملیشون رو در این تاپیک بذارن.
عنوان تاپیکو عوض کردم ولی اگه هر کدوم از شما عنوان بهتری به نظرتون میاد بگین تا اینکه اونو بذارم.
با اجازه فرشید عزیز پست اولشو هم ویرایش کردم و چند کلمه اضافه شد بهش تا اینکه همه بدونن که این تاپیک برای همه نوع کار هست.
:w16:
ممنون از همگی:victory:
 

Hooshmand-gsm

عضو جدید
خواهش میکنم افسون جان، کارتون درسته

امیدوارم دوستان هم یه فعالیتی داشته باشن
البته اگر جسارت نباشه ظاهرآ بنظر میاد متخصصین این رشته در ایران اغلب از نظر تئوری غنی هستن و گذشته از دانشگاه که انتظاری هم ازش نیست خودشان هم تمایلی به تحقیق و انجام کارهای عملی و بالابردنه سطح کیفی و تجربیاتشون ندارن

بهرحال امیدوارم این دوستان هم قدر زحمت و عمری که برای آموختنه این علم زیبا صرف کردن رو بدونن و ازش نهایت استفاده رو ببرن

ببخشیدا :):gol:
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
من کارهای عملی زیاد انجام میدم از این به بعد همشون را براتون میگم اشتباهاتوش حتما بهم بگین

از نزدیک ترینش شروع میکنم:



همین امروز جاتون خالی داشتیم انبه میخوردیم
تصمیم گرفتم بذر ان بکاریم با این حال که میدونستم سبز نمیشه شاید هم سبز بشه ولی شرایط محیطی برای ان مناسب نیست ولی همین تصمیم باعث شد برم سراغ جزوم و یک مرور بر ان داشته باشم و نکات ومطالبی که هیچ وقت تو ذهنم نمی موند بخوان و این کار عملی ودیدن بذر ان باعث شد این مطالب همیشه توی ذهنم بمونه

عکس هم ازش میذارم
تا حالا هروقت انبه میخوردم به هیچیز ان دقت نمیکردم

اول این که انبه از خانواده پسته هست
منشا ان هندوستان هست
جنین انبه اپومکسیک دارد یعنی از یک بذر چندین گیاه چه شروع به رشد میکند
گیاه همیشه سبز
تکثیر جنسی از طریق بذر تا زمانی که تازه است میتوان کشت کرد در غیر این صورت سریع قوه نامیه خود را زا دست میدهد

برای کشت بذر ان من بذر را از درون بر سخت جدا کردم

این عکس از اینترنت گرفتم بعد خودم عکسشو میذارم!!!

نیاز به اب و هوای خشک و افتابی در فصل گلدهی دارد

خاکی هم که در ان کشت میشود باید عاری از قارج و بیماری باشد جون بسیار حساس است

اگر کسی اطلاعات دیگری دارد خوشحال میشم بهم کمک کنید

درمورد ابیاری تغذیه شرایط نگه داری و...............
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
تولد تولد تولدش مبارک!!!!!!!!!!!

دیروز خاک گلدونی که انبه کاشته بودم ترک خورد و امروز صبح که گلدون نگاه کردم دیدم یک گیاهچه به طول 10 سانتی متر از گلدن بیرون امده (یک روزه 10 سانتی متر)

خیلی خوشحال شدم من فکر نمیکردم که بذر جوانه بزنه و من فقط برای یادگیری این کار رو کردم

من یک بذر دیگر هم با پوسته کاشتم تا تفاوت جوانه زنی مشخص شود!
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
کاشت انبه

کاشت انبه

روش دوم :
بعد از خوردن میوه انبه ، بذرش رو میبینید با یک پوسته سخت و پرزهای نرم فراوان.
بذرها رو حسابی تمیز کنید تا اثری از گوشت میوه روی بذر نباشد در غیر این صورت قارچی میشود. که حتی به مغز هم میرسد و دیگه قابل استفاده نیست.
حالا بذرهای تمیز شده را در یک پارچه مرطوب به مدت 3 روز بپیچانید.
بعد از 3 روز با دقت پوسته بذر را با چاقو بشکافید ، میبینید که مغز آن ورم کرد و بغضا جوانه در حال رشد هست و گاهی خم ریشه نمایان میشوند.
خالا بکاریدش بهد از چند روزی کمتر از یک هفته قلاب میزنه میاد بیرون.
برگهای اولیه قرمز هستند که بعد از مدتی هم سبز میشوند.
پدیده چند جنینی یا آپومیکسی هم در انبه مثل مرکبات دیده می شود.







 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
روش دوم :
بعد از خوردن میوه انبه ، بذرش رو میبینید با یک پوسته سخت و پرزهای نرم فراوان.
بذرها رو حسابی تمیز کنید تا اثری از گوشت میوه روی بذر نباشد در غیر این صورت قارچی میشود. که حتی به مغز هم میرسد و دیگه قابل استفاده نیست.
حالا بذرهای تمیز شده را در یک پارچه مرطوب به مدت 3 روز بپیچانید.
بعد از 3 روز با دقت پوسته بذر را با چاقو بشکافید ، میبینید که مغز آن ورم کرد و بغضا جوانه در حال رشد هست و گاهی خم ریشه نمایان میشوند.
خالا بکاریدش بهد از چند روزی کمتر از یک هفته قلاب میزنه میاد بیرون.
برگهای اولیه قرمز هستند که بعد از مدتی هم سبز میشوند.
پدیده چند جنینی یا آپومیکسی هم در انبه مثل مرکبات دیده می شود.


















 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
:) یه تاپیک به درد بخور یافتم!
بیاید اینجا رو دوباره رونق بدیم ...
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
همه‌ی ما آناناس را در مغازه‌ها دیده‌ایم. آیا تا به حال به این فكر افتاده‌اید كه خودتان هم یك آناناس بكارید؟

[h=2]وسایل مورد نیاز[/h]
گلدان
خاك گلدان
آناناس تازه
كیسه‌ی پلاستیكی

١- گلدان را پر از خاك كنید.

٢- قسمت بالای آناناس را بچرخانید تا جدا شود. (بهتر است از یك بزرگ‌تر بخواهید كه به شما كمك كند.)

٣- برگ‌های پایینی رااز ساقه جدا كنید و ساقه را در خاك بكارید.

٤- به گلدان آب بدهید و آن را درون یك كیسه پلاستیكی بگذارید. وقتی كه ریشه‌ها شروع به رشد كردند كیسه‌ی پلاستیكی را بردارید و البته یادتان نرود كه مرتب باید به گلدانتان آب بدهید.
البته اغلب این آناناس‌ها میوه نمی‌دهند و تنها به یك گیاه زیبای خانگی تبدیل می‌شوند ولی گاهی هم بعضی آن‌ها میوه می‌دهند.
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
زهرا فرشید باغبانی و گلکاری عملی-بوشهر گل و گیاهان زینتی 361

Similar threads

بالا