[فرهنگ لغت و واژگان تخصصی] فرهنگ واژه های تخصصی تغذیه دام

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان گل خودم:w30:
در این تاپیک همانطور که از اسمش پیداست سعی داریم اصطلاحات تخصصی لاتین رو بیاریم و معنی فارسی اون ها به همراه تصویر برای درک بهتر واژگان اضافه کنیم.
یکی از شاخه های بسیار کاربردی علوم دامی تغذیه دام و طیوره که پر از اصطلاحات ویژه هست و دانستن این واژه ها کمک شایانی به پیشرفت در این شاخه میکنه.
امیدوارم مورد توجه علاقه مندان قرار بگیره.ضمنا از یاری من در پیشبرد این منظور دریغ نکنید
با تشکر فراوان;):w30:
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان عزیز برای اینکه نظم خاصی در کار رعایت بشه به ترتیب حروف الفبای انگلیسی لغات رو میاریم.از حرف A شروع میکنیم و سعی میکنیم تمامی واژه ها رو بررسی کنیم و بعد سراغ حروف دیگه میریم.;)
:w30:

اولین واژه ها رو خودم اضافه میکنم:neutral:


Ablactation (1
از شیر گرفتن.عمل از شیر گرفتن یک حیوان یا نوزاد شیرخوار
Abnormal Milk (2
شیر غیر طبیعی.هر شیری که با ظاهر و رنگ و بوی متفاوت از شیر تازه باشه.شیر دوشیده شده از پستان های مبتلا به ورم پستان
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان عزیز
بعضی از لغات و اصطلاحات طوری به ذهن میرسه که انگار ربطی به تغذیه دام نداره ولی این اصطلاحات مثل از شیرگیری مرتبا در جیره نویسی و تنظیم خوراک دام استفاده میشه چون با تغییر روند شیر دهی دام خوراک مورد نیاز تغییر میکنه بنابراین دانستن ای لغات نیز جزئی از تغذیه دام به شمار میاد
 

cairo

عضو جدید
حمید جان خوب داری پر میکنی این بخشو.تاپیک خوبی باید بشه اگه دوستان هم کمک کنند.
منم با اجازه یه لغت میذارم;)
Abomasum
شیردان.بخش هضمی معده نشخوار کنندگان که در ان هضم میکروبی انجام نمیگیرد بلکه هضم انزیمی و اسیدی صورت میگیرد.
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
Abomasal Impaction (4

انباشتگی یا یبوست شیردان.در اثر بلع مواد خارجی مثل گلوله مویی

Abomasal ulcer (5

زخم شیردان. در اثر مصرف کنسانتره و سیلوی زیاد و در نتیجه افزایش مقدار اسید در شیردان رخ میدهد.

Abortion (6

سقط جنین.دفع جنین قبل از پایان دوره ابستنی

Absorption (7

جذب.جذب مواد غذایی از دستگاه گوارش یا از بافت ها به داخل خون و سلول.




 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
Acapnia (8

کمبود گاز کربنیک در خون

Acceptability (9

قابلیت پذیرش.سهولت انتخاب و خوردن یک گیاه توسط حیوان

Acclimatation (10

سازگاری با آب و هوای یک محیط

Acetate (11

استات. نمک اسید استیک

Acetic Fermentation (12

تخمیر استیکی.مانند تشکیل سرکه از آب سیب یا آب انگور
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
Acetic acid (13

اسید استیک.یکی از اسیدهای چرب فرار در شکمبه نشخوار کنندگان که توسط باکتریها توید میشود.این اسید عامل مهمی در طعم بسیاری از فراورده های لبنی به شمار میرود.

Acetoacetic Acid (14

یکی از اسیدهای کتونی که از تجزیه و اکسیداسیون چربیها در بدن به وجود می آید و در بیماری اسیدوز در انسان ونشخوارکنندگان غلضت این اسید در خون بالا میرود و دوز بالای اسید در خون باعث اغما میشود.

Acetobacter (15

یک باکتری از خانواده نیتوباکتریاسه که در آبجو و شراب رشد میکند.

Acetoin (16

محلولی است بی رنگ که از تخمیر قند به دست می آید. عامل مهمی که بوی عطر کره و پنیر خوب را باعث میشود.

 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
Acetone (17

استن.یکی از مواد کیتونی که بسیار فرار است.در طبیعت از تخمیر قند و نشاسته به دست می آید و در ادرار.بوی دهان و خون افراد مبتلا به دیابت وجود دارد.استن به صورت تجارتی از تقطیر چوب به دست می آید.بویی که از دهان افراد روزه دار به مشام میرسد مربوط به استن است که به سبب اکسیداسیون چربیها در اثر گرسنگی به وجود می آید.

Acetonemia (18

استونمی.تجمع استن در خون که در انسان به این نام و در نشخوار کنندگان به کتوز معروف است.

Acetonuria (19

وجود مقدار زیاد استن در ادرار

Acid-Base Equilibrium (20

تعادل اسید و باز در بدن
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
Acid Detergent Fibe ADF (21

الیاف نا محلول در محلول پاک کننده اسیدی.از روشهای ازمایشگاهی برای تخمین مقدار لیگنوسلولز نمونه های غذایی

Acetylcoenzyme A (22

استیل کوانزیم ا.یک ماده متابولیکی حیاتی که در واکنشهای متابولیک در بدن تولید میشود و در تولید تنرژی بدن نقش کلیدی دارد.

Achromotrichia (23

خاکستری شدن مو.یکی از اختلالات که در اثر کمبود اسید پنتوتنیک که یکی از ویتامینهای گروه ب میباشد و در نتیجه فقدان رنگیزه در مو رخ میدهد.
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
Achylous (24

بدون کیلوس.مایع شیر مانندی که از هضم مواد غذایی حاصل میشود و در روده باریک جذب میشود

Acidemia (25

اسیدی شدن خون

Acid flavor (26

طعم اسیدی و ترش

Acidification (27

اسیدی کردن.عمل افزایش اسیدیته مواد و محلول ها
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
Acidified Silage (28

سیلوی اسیدی شده.سیلویی که به آن اسید افزوده باشند تانگهداری و حفظ آن به شکل بهتری انجام پذیرد مثل اسید فسفریک.اسید سولفوریک و ...

Acidofilous (29

اسید دوست.باکتریهایی که قادر به زندگی در محیط اسیدی هستند.

Acid Proteolyte (30

باکتریهایی که روی پروتئینهای شیر اثر گذاشته و انها را به شکل ساده و محلول در اورده و اسید تولید میکنند
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
Aconitase (31

انزیمی است که وظیفه آن تبدبا اسید سیتریک به اسید اکونیتیک و تبدیل اسید اگکونیتیک به اسید ایزوسیتریک است

Active Absorption (32

جذب فعال

Acute Indigestion (33

سوئ هاضمه حاد.معمولا در اسب اتفاق می افتد به دنبال پرخوری زیاد و نوشیدن اب گرم بلافاصله پس از خوردن خوراک

Acute Salt Poisoning (34

مسمومیت حاد نمکی در اثر مصرف زیاد نمک که در بعضی موارد کشنده است

Additive (35

افزودنی .مواد اضافی که به خوراک اصلی اضافه میشود مانند انزیمها و ویتامینها و..

 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
Adenin (36

ادنین.یکی از باز های پورین که در ساختمان اسید های نوکلئیک شرکت دارد.

Adermine.pirodoxine.vitamin B6 (37

ادرمین.پیرودوکسین.ویتامین ب6

ADG. Average Dialy Gian (38

میانگین افزایش وزن روزانه

Adiobatic Bomb Calorimeter (39

بمب کالری متر.یک وسیله ازمایشگاهی برای تعیین انرژی ناخالص نمونه های مواد الی.این روش بر اساس احتراق کامل مواد ازمایشی و سنجش حرارت حاصله کار میکند.




بمب کالریمتر
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
Adipose Tissue (40

بافت چربی

Adiposity (41

چاقی . فربهی

Ad Libitum (42

تغذیه ازاد یا اختیاری.دسترس بودن اب و خوراک و نمک برای دام به طور ازاد و بدون محدودیت

Adsorbtion (43

جذب سطحی. کشش مولکولهای مایع یا گاز به طرف سطح دیگر. از این خاصیت در کنترل طعم در صنعت لبنیات استفاده میشود.

Aerobic Bacteria (44

باکتریهای هوازی

Aerobic Respiration (45

تنفس هوازی با حضور اکسیژن
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
Aesculin (46

اسکولین. گلوکوزیدی که در شاه بلوط یافت میشود.

Aflatoxin (47

افلاتوکسین. سمی بسیار خطر ناک که از کپکی به نام اسپرژیلوس فلاووس(یک مایکوتوکسین) ترشح میشود. چهار نوع افلاتوکسین وجود دارد: G2,G1,B2,B1
نوع B1 سمس تر و خطرناکتر از سایر انواع است. افلاتوکسن عامل بروز بسیاری از سرطانهای کبد میباشد.

African Alfalfa (48

یونجه افریقایی. نوعی یونجه غیر مقاوم

 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
Aftercrop (49

چین دوم یک محصول زراعی

Agalactia (50

فقدان ترشح شیر بعد از زایمان

Agar (51

اگار. پلی ساکاریدی است که از یک نوع جلبک دریایی از تیره فلوریدا به دست می اید و با آب شکل ژله ای به خود میگیرد و برای سفت کردن محیط های کشت میکروبی به کار میرود.

Agglomerated feed (52

خوراک توده شده. متراکم یا اکسترود شده.
 

جویای اندیشه

عضو جدید
کاربر ممتاز
Agro-Industrial Integration (53

مجتمع کشت و صنعت کشاورزی

Air Dry (54

خشک شده در هوا . تقریبا 90 % ماده خشک.خوراکهایی که تحت جریان هوا خشک میشوند.

AIV Preservation (55

یک روش برای نگهداری و حفظ ارزش غذایی سیلو با افزایش اسیدیته با به کار بردن اسید سولفوریک و اسید کلریدریک.

Albumin (56

البومین.یک پروتئین محلول در آب که در خون شیر تخم مرغ و سایر فراورده های دامی یافت میشود.

Albuminosis (57

افزایش غیر عادی البومین در خون

Alcoholase (58

انزیمی است که اسید لاکتیک را به الکل تبدیل میکند.
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
A l f i [دانلود فرهنگ لغت]دانلود فرهنگ لغت تخصصی علوم دامی علوم دامی 7

Similar threads

بالا