فرار از سرطان سينه به ساده ترين شكل

♥@SH!M♥

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
به هر حال سرطان سينه از شايع ترين سرطان ها در جهان است و هر ساله مقدار بسيار زيادي از زنان جهان به علت ابتلا به اين بيماري فوت مي كنند.

در هر سال در آمريكاي شمالي حدود ۱۸۵ هزار مورد جديد از سرطان سينه گزارش مي شود و سالانه هم حدود ۴۰ هزار نفر به علت ابتلا به اين بيماري فوت مي كنند.

به رغم پيشرفت هاي جديد تكنولوژيك و ابداع روش هاي جديد در جراحي و شيمي درماني،‌ هنوز اين بيماري سخت و خطرناك جلوه مي كند و براي همين است كه بايد براي يافتن راه هايي براي جلوگيري از ابتلا به اين بيماري تلاش بيشتري كرد.

در اين مطلب به راه هاي بسيار ساده اي كه مي توانند مانع از بروز اين سرطان شوند و نقش پيشگيري از اين بيماري را دارند، اشاره مي كنيم.

قرص نجات بخش

آسپيرين روزانه

براساس برخي آمارها، داروي آسپيرين، پرمصرف ترين داروي جهان بوده است. حالا برخي مطالعات نشان مي دهد مصرف روزانه يك عدد آسپيرين مي تواند موجب كاهش احتمال ابتلا به نوع خاصي از سرطان سينه شود.

در مطالعه اي كه نتايج آن در ژورنال «تحقيقات روي سرطان سينه» انجام شده نشان مي دهد زناني كه حداقل ۳ سال روزانه يك عدد آسپيرين مصرف كرده اند، ۱۶ درصد كمتر به يك نوع از سرطان سينه (سرطان هاي موسوم به رسپتورهاي استروژني مثبت) مبتلا مي شوند.

در اين مطالعه ۱۲۷ هزار زن بين سنين، ۵ تا ۷۳ سال مورد بررسي قرار گرفته و مشخص شد كه ميزان ابتلا به اين نوع سرطان در زنان با مصرف روزانه آسپيرين بسيار پايين تر است.

جالب اينكه آسپيرين در گروه كلي داروهاي ضدالتهابي غير استروئيدي (NSAIDS) جاي مي گيرد اما ساير داروهاي اين گروه فاقد اين خاصيت آسپيرين هستند.

سالاد كلم و انگور بخوريد

غذاهايي كه با سرطان مبارزه مي كنند، بخوريد

مطالعات جديد نشان داده است، ارتباط مستقيمي ميان ابتلا به سرطان سينه و رژيم غذايي وجود دارد.

خوردن سبزيجات به شكل گل دار (مثل گل كلم، كلم بروكلي، كاهو پيچ و...) از غذاهايي هستند كه به نظر مي رسد مي توانند باعث كاهش ابتلا به اين بيماري شوند.

نتايج تحقيقي كه در نشريه ژورنال بين المللي تغذيه باليني به چاپ رسيده است اين موضوع را تاييد مي كند.

در مطالعه اي كه در آن ۶ هزار زن مورد بررسي قرار گرفتند، مشخص شد زناني كه گروه سبزيجات به شكل گل را به طور منظم و تقريباً هر روزه مصرف مي كنند، بسيار كمتر از زناني كه فقط هفته اي يك يا دو بار اين گروه از سبزيجات را مي خورند به سرطان سينه مبتلا مي شوند.

جالب است كه اين مطالعه نشان داد گروهي از زنان كه از لحاظ ژنتيك نسخه ژني دارند كه احتمال ابتلاي آنها به سرطان سينه را بيشتر مي كند از خوردن اين گروه سبزيجات بيشتر سود مي برند. در واقع زناني هستند كه به طور ژنتيك مستعد ابتلا به اين سرطان هستند مي توانند با افزودن اين گروه از سبزيجات به رژيم غذايي خود احتمال ابتلاي خود به سرطان را بسيار پايين بياورند.

مطالعاتي كه توسط گروه پزشكي بيمارستان «لانگ آيلند» انجام گرفته و نتايج آن در نشريه پزشكي «مطالعات پيشگيري از سرطان» به چاپ رسيده است نشان مي دهد، احتمالاً اين گروه از سبزيجات حاوي مواد هستند كه با جلوگيري از رشد سلول هاي غير طبيعي (كه در واقع سلول هاي اوليه سرطاني هستند) احتمال ابتلا به سرطان سينه را كاهش مي دهند.

رابطه سبك زندگي و سلامت

تناسب اندام داشته باشيد

به هر حال بخشي از احتمال ابتلاي شما به سرطان سينه ناشي از ژنتيك شماست كه نمي توانيد هيچ كاري درباره آن انجام دهيد.

اگر شما نسخه ژنتيك خاصي داشته باشيد احتمال ابتلاي شما به سرطان سينه بيشتر مي شود، شايد در اين مورد شما نقشي نداشته باشيد اما بدانيد كه با طراحي يك شيوه زندگي سالم و مناسب، مي توانيد احتمال ابتلاي تان به سرطان را به طرز قابل توجهي كاهش دهيد.

براي مثال ثابت شده داشتن يك برنامه ورزشي منظم و هدفمند و داشتن يك وزن مناسب باعث كاهش احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي ـ عروقي و نيز بيماري ديابت مي شود. همين تركيب مي تواند احتمال ابتلاي شما به سرطان سينه را هم كاهش دهد.

اين يادتان باشد كه اضافه وزن در دوران بعد از يائسگي احتمال ابتلا به سرطان سينه را به شدت افزايش مي دهد و براي همين اين گروه از زنان حتماً بايد يك برنامه غذايي مناسب داشته باشند.

نتيجه تحقيقات گروه فيزيولوژي ورزشي در دانشگاه «جان هاپكينز» هم نشان داده ورزش منظم با شدت نسبتاً بالا به مدت يك ساعت، سه بار در هفته، مي تواند پس از ۵ سال، احتمال ابتلا به سرطان سينه را تا ۲۰ درصد كاهش دهد.

بهتر تشخيص بده

پيشرفت در شيوه هاي تصويربرداري

به هر حال تشخيص بهتر بيماري ها را هم مي توان در پيشگيري از ابتلا به آنها دانست. به تازگي پيشرفت هاي چشمگيري در تكنيك هاي تصويربرداري از سينه زنان اتفاق افتاده است.

براي مثال شيوه استريوماموگرافي (يا ماموگرافي ۳D) ابداع شده است كه مي تواند در زناني كه داراي بافت سينه اي سخت هستند توده هاي سرطاني را با دقت بيشتري تشخيص دهد (نيمي از زنان زير ۵۰ سال و يك سوم از زنان بالاي ۵۰ سال، داراي بافت سينه اي سخت هستند).

در مطالعاتي كه به تازگي توسط انجمن راديولوژي كانادا طي ۳ سال انجام گرفت مشخص شد كه در مراحل اوليه شكل گيري توده هاي سرطاني در زنان با بافت سينه سخت دقت تشخيصي دستگاه هاي ماموگرافي سنتي حدود ۵۷ درصد و دقت تشخيصي دستگاه هاي ماموگرافي ۳D ۷۹ درصد بوده است.

شيوه بسيار جديدي كه اخيراً توسط مركز پزشكي مايوكلينيك ابداع شده، تركيبي از شيوه تصويربرداري ماموگرافي ۳D و جذب مواد راديواكتيو توسط سلول هاي سرطاني است كه مطالعات نشان داده دقت اين شيوه در تشخيص توده هاي سرطاني كوچك و در مراحل اوليه حدود ۲۰ درصد بيشتر است.

جالب است كه در مطالعه اي يك ساله در مايوكلينيك تعداد زنان داراي توده هاي اوليه سرطاني كشف شده توسط اين شيوه تركيبي حدود سه برابر تعداد زنان تشخيص داده شده با شيوه ماموگرافي كلاسيك و سنتي بود.

نكته:

ـ هرگونه تماس با هورمون استروژن، با فرآورده هاي آن، احتمال ابتلا به سرطان سينه را بيشتر مي كند. براي همين استفاده از داروهاي پيشگيري از بارداري و نيز هورمون تراپي در زنان يائسه، احتمال اين بيماري را افزايش مي دهد.

براي همين اگر اين بيماري در فاميل درجه اول افراد وجود داشته باشد، توصيه مي شود كه آنها از قرص براي پيشگيري از بارداري استفاده نكنند و در زمان هورمون تراپي پس از يائسگي هم كمترين دوز دارو براي آنها در نظر گرفته شود.

ـ انگور و آب انگور از گروه خوردني هايي هستند كه احتمال ابتلا به سرطان سينه را كاهش مي دهند. مطالعات جديد نشان داده اين فايده انگور ناشي از اثر ضداستروژني آن است، در واقع انگور داراي آنزيم هايي است كه مانع از اثرگذاري هورمون استروژن روي رشته هاي ژنتيك (DNA) مي شوند و اين باعث جلوگيري از شكل گرفتن سلول هاي با DNA متفاوت (سلول هاي پيش سرطاني) مي شود.


منبع:سیب سبز
 
بالا