غذاهای دریــایی

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
شوید پلو با میگو

شوید پلو با میگو

شوید پلو با میگو

گروه غذایی:چلو - پلو - انواع پلو و چلو
مناسبت های خاص - چهارشنبه سوری
ماهی - انواع میگو
مدت زمان آماده شدن:معمولی
ابزارهای مورد نیاز:گاز
دستور:ایرانی
مواد لازم:
میگو: 500 گرم
پیاز داغ: 2 پیمانه
برنج: 5 پیمانه
شوید (شبد): به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و کاری: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و کاری: به مقدار لازم


پوست و سر میگو را جدا کنید. درون میگو نزدیک به سطح یک یا دو نوار تیره رنگ وجود دارد. با نوک چاقو برشی روی میگو ایجاد کنید سپس با نوک چاقو آن نوار تیره را کاملا خارج کنید. میگوها را درون سبدی ریخته و روی آن آب بگیرید. قبل از سرخ کردن با نمک و ادویه دلخواه مزه دار کنید. سپس در روغن تفت دهید. و با پیاز داغ مخلوط کنید و کنار بگذارید. برنج را آبکش کرده و شوید خشک یا تازه و میگو و پیاز داغ را لابه لای برنج بریزید و اجازه دهید تا برنج دم بیافتد.







نکته
هرچه پیاز داغ آن بیشتر باشد طعم بهتری پیدا خواهد کرد. استفاده از پیاز داغ زیاد برای صرفه جویی در میزان میگو است.
نکته
زمان اضافه کردن پیاز داغ به میگوها، دوباره کمی ادویه به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا ادویه با پیاز داغ مخلوط شود.

 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
طرز تهیه غذاهای دریایی متنوع

طرز تهیه غذاهای دریایی متنوع

برترین ها: غذاهای دریایی انواع بسیاری دارد. در این مطلب بیشتر در مورد غذاهایی که با انواع ماهی و میگو تهیه می شوند برایتان نوشته ایم. این مطلب سریالی است در قسمت های مختلف، دستورهای متنوع را آموزش داده ایم.

ماهـی شكـم پر

مواد لازم

• یك عدد ماهی قزل آلای طلایی

• نصف پیمانه مغز گردوی آسیاب شده

• دو قاشق سـوپخـوری پیـاز رنده شده

• دو قاشق سوپخوری رب آلو

• نصف پیمانه روغن مایع

• یك قاشق سوپخوری روغن زیتون

• دو قاشق سوپخوری آبلیمو

• نمك، فلفل و زردچوبه



طرز تهیه

1. ماهی را با روغن زیتون، آبلیمو، نمك و فلفل مزه‌دار کنید و كنار بگذارید. مغز گردو را با پیاز كه آب آن را گرفته‌اید، رب آلو و میزان كمی نمك و زردچوبه مخلوط و شكم ماهی را با این مواد كاملا پر کنید.

2. روغن را در داخل ظرف مناسب روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس به آرامی هر دو طرف ماهی را در روغن سرخ کنید.

3. می‌توان به جای سرخ كردن، ماهی را در فر با حرارت 175 درجه سانتی‌گراد به مدت 45 دقیقه قرار داد تا پخته شود.


همبـرگر ماهــی

مواد لازم (شش نفر)

• 500 گرم فیله ماهی

• نصف عدد فلفل تند قرمز

• چهار قاشق چایخوری كاری پاستا

• دو قاشق مرباخــوری شكر

• یك قاشق غذاخوری سس ماهی

• دو عدد تخم‌مرغ

• 50 گرم مارچوبه

• روغن و آرد سوخاری



طرز تهیه

1. فلفل قرمز تند را ریز خرد کنید و به همراه شكر، خمیر كاری، سس ماهی و تخم‌مرغها در ظرفی بریزید و مخلوط کنید.

2. ماهی را تكه‌تكه خرد کنید و در مخلوط آماده شده به مدت 5-10 دقیقه بخوابانید تا مزه‌دار شود، سپس آنها را در داخل دستگاه غذاساز بریزید و همه مواد را خوب هم بزنید. مارچوبه را خرد کنید و در غذاساز بریزید تا مواد گوشتی یكدست شوند.

3. از مواد به اندازه یك نارنگی كوچك بردارید، با دست فرم دهید و در آرد سوخاری بغلتانید. همبرگرهای فرم داده شده را در ظرفی بچینید و در یخچال قرار دهید تا سرد شوند، سپس همبرگرها را در روغن مایع داغ سرخ کنید. این غذا را با برنج و سالاد نیز می‌توان سرو كرد.

4. خمیر كاری، ادویه‌ای تایلندی و شبیه رب گوجه‌فرنگی تند است.


خوراک ماهـی و گشـنیز

مواد لازم

• یك كیلوگرم شیر ماهی

• یك قاشق مرباخوری فلفل سیاه

• نصف قاشق چایخـوری پودر زیره

• یك قاشق چایخوری پودر زنجــبیل

• یك قاشق چایخوی پودر گشنیز

• یك قاشق چایخوری پودر سیر و فلفل قرمز (از هر كدام)

• چهار قاشق غذاخوری روغن زیتون

• دو حبه سیر

• چهار عدد گوجه‌فرنگی بزرگ

• نصف پیمانه آبلیمو

• یك پیمانه گشنیز ساطوری خرد شده

• روغن و نمك



طرز تهیه

1. ماهی‌ها را به صورت مكعبی خرد کنید، ادویه‌ها، روغن زیتون و سیر خرد شده را به آن بیفزایید و به مدت پنج الی شش ساعت در یخچال بگذارید. 15 دقیقه پیش از پخت، نمك و نصف آبلیمو را به ماهی اضافه کنید، بعد در تابه‌ای مناسب روغن بریزید و ماهی‌ها را در آن سرخ کنید.

2. گوجه‌فرنگی‌ها را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و به همراه نیمی از گشنیز به ماهی بیفزایید و به مدت ده دقیقه سرخ کنید.


گراتن فیله ماهی

مواد لازم

• 600 گرم فیله ماهی

• 150 گرم پنیر گودا

• 100 گرم قارچ

• یك عدد فلفل دلمه‌ای زرد و قرمز

• دو عدد زرده تخم‌مرغ

• سه قاشق غذاخوری آرد

• سه قاشق غذاخوری آبلیمو

• دو قاشق غذاخوری آرد سوخاری

• نمك، فلفل و روغن



طرز تهیه

1. فیله ماهی‌ها را به صورت چهار گوش خرد و با نمك، فلفل و آبلیمو مزه‌دار کنید. آنها را حدود 10 دقیقه کنار بگذارید. سپس داخل آرد و سپس زرده‌های تخم‌مرغ بغلتانید و درون روغن سرخ کنید.

2. قارچ‌ها را خرد کنید و با یك قاشق غذاخوری روغن و یك قاشق آبلیمو تفت دهید تا آب قارچ گرفته شود. فلفل دلمه‌ای‌‌ها را نگینی خرد کنید و كمی تفت دهید.

3. درون ظرف مناسبی كه مخصوص فر باشد ماهی‌، فلفل دلمه‌ای و قارچ‌های تفت داده شده را بریزید، آرد سوخاری بپاشید و روی مواد را با پنیر پر کنید. به مدت 15 دقیقه در فر با حرارت 200 درجه سانتی‌گراد قرار دهید.


مـاهی پـلاو

مواد لازم (چهار نفر)

• چهار پیمانه برنج

• 400 گرم فیله ماهی آزاد

• دو عدد زرده تخم‌مرغ

• دو قاشق غذاخوری زعفـران غلیظ دم شده

• نصف پیمانه آرد

• نصف قاشق چایخوری نمك

• ادویه شامل (فلفل سیاه، زردچوبه، زیره سیاه، پودر لیـمو امانی) روی هم: دو قاشق چایخوری

• روغن



طرز تهیه

1. برنج را آبكش کنید و كنار بگذارید. وقتی از حرارت افتاد پلو را به ادویه آغشته کنید. ماهی را ‌تكه كرده و در دستمال آشپزی بپیچید تا خشك شود.

2. زرده‌ها را هم بزنید و با زعفران مخلوط کنید. آرد را هم با نمك مخلوط کنید و كنار بگذارید، حالا روغن را داغ کنید. تكه‌های ماهی را در زرده بغلتانید و با چرخاندن در آرد كامل آرد پوشانی کنید، سپس در روغن سرخ کنید و روی توری بگذارید تا روغن اضافی آن برود.

3. ته قابلمه را ته‌دیگ دلخواه بگذارید، لایه‌لایه پلو و ماهی را بریزید و در آن را بگذارد تا با حرارت زیاد دم بكشد. سپس 1/4 لیوان آب داغ و دو تا سه قاشق غذاخوری روغن را مخلوط کنید و روی پلو بریزید، بعد دم‌كنی بگذارید و یك ساعت با حرارت ملایم برنج را دم کنید.



مخلوط توپی میگو با قارچ

مواد لازم

• 125 گرم گوشت مغز ران گوساله

• 250 گرم میگو پاك شده

• سه ساقه پیازچه ساطوری شده

• دو قاشق سوپخوری بادام ریز خرد شده

• دو قاشق سوپخوری آرد ذرت

• دو قاشق چایخوری سس سویا

• 1/4 پیمانه خیارشور خرد شده

• قارچ كنسروی یك قوطی

• نمك، فلفل و روغن

• آرد ذرت



طرز تهیه

1. میگوها را همراه با گوشت چرخ کنید. پیازچه، بادام، فلفل، خیارشور، سس سویا و دو قاشق سوپخوری آرد ذرت را به مخلوط گوشت و میگو اضافه و همه مواد را در غذاساز مخلوط کنید.

2. سپس به شكل توپ كوچكی (گردو) فرم دهید. وسط آن یك عدد قارچ كوچك قرار دهید و در آرد ذرت بغلتانید. سپس در روغن داغ با حرارت ملایم سرخ کنید.


قزل الا با کاور خمیر

مواد لازم

• یك عدد ماهی قزل‌آلا

• دو قاشق سوپ‌خوری آبلیمو

• دو پیمانه آرد

• یك عدد هویج

• نصف پیمانه آب

• یك عدد پیاز

• دو عدد سفیده تخم‌مرغ

• نمك و فلفل



طرز تهیه

1. ماهی قزل‌آلا را درسته پاك کنید. بشویید و پس از خشك كردن آن را كاملا با آبلیمو مزه‌دار کنید.

2. داخل شكم ماهی را با حلقه‌های هویج و پیاز پر کنید، نمك و فلفل را هم برای مزه‌دار شدن ماهی در شكم آن بریزید.

3. با آرد، آب، سفیده تخم‌مرغ‌ها و مقدار كمی نمك خمیری درست کنید تا به دست نچسبد. در صورت چسبندگی یك قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید. سپس خمیر را با وردنه باز کنید، ماهی را خوب خشك کنید و وسط خمیر باز شده بگذارید و دقیقا به اندازه خود ماهی خمیر را برش دهید. (می‌توان برای زیباتر شدن كار روی خمیر را فرم چشم و پولك‌های ماهی هم درآورد).

4. سپس در فری كه از یك 15 دقیقه قبل با دمای 175 درجه سانتی‌گراد روشن كرده‌ایم، ماهی را به مدت 40 دقیقه قرار دهید تا پخته شود.


کاری پلو با ماهی

مواد لازم

• یك عدد پیاز بزرگ

• دو حبه سیر

• دو تا سه قاشق سوپخوری روغن

• دو قاشق غذاخوری پودر كاری

• 500 گرم برنج دانه بلند

• یك لیتر آب

• 400 گرم ماهی بدون استخوان

• دو تا سه قاشق سوپخوری آبلیمو

• نصف پیمانه جعفری خرد شده

• نصف پیمانه گشنیز خرد شده

• نمك، زردچوبه و فلفل قرمز



طرز تهیه

1. پیاز را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم و سبك شود. سیر له شده را هم به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.

2. پیاز كه سبك شد، زردچوبه، ادویه كاری و فلفل قرمز را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس برنج و آب را هم اضافه کنید، هم بزنید و در آن را ببندید.

3. بعد از 30-25 دقیقه كه آب برنج جذب شد، ماهی خرد شده، آبلیمو و نیمی از جعفری و گشنیز را بریزید و به آهستگی زیر و رو کنید. سپس در ظرف را بگذارید تا دم بكشد. در هنگام كشیدن برنج مابقی جعفری و گشنیز را روی برنج بریزید.


دوپیازه میگو

مواد لازم

• 400 گرم میگو متوسط

• 300 گرم سیب‌زمینی نگینی خرد شده

• یك عدد پیاز بزرگ خلالی خرد شده

• یك قاشق غذاخوری گرد لیمو

• دو قاشق مرباخوری زردچوبه

• فلفل قرمز یك قاشق مرباخوری

• ¼ پیمانه كشمش

• روغن و نمك



طرز تهیه

1. روغن را در تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیاز را داخل تابه بریزید، تفت دهید تا طلایی شود و سپس كنار بگذارید. سیب‌زمینی‌ها را كمی نمك بزنید و در روغن سرخ کنید. میگوها را به همراه زردچوبه، گردلیمو و فلفل قرمز اضافه کنید و چهار دقیقه تفت دهید.

2. در آخر پیاز و كشمش را بیفزایید و با نان سرو کنید.


لقمه های دریایی

مواد لازم

• شش عدد نان تست

• دو عدد تخم‌مرغ

• 250 گرم میگو

• 250 گرم فیله ماهی (شیر، سنگسر، حلوا و...)

• یك قاشق چایخوری سركه سفید

• یك قاشق چایخوری سویا سس

• نصف قاشق چایخوری نمك

• یك قاشق غذاخوری آرد ذرت

• جعفری



طرز تهیه

1. كناره‌های نان را جدا و با دو برش هر نان را به چهار مثلث تقسیم کنید.

2. میگوها را پس از تمیز كردن با یك عدد تخم‌مرغ، سس سویا، سركه سفید، آرد ذرت و ماهی در غذاساز بریزید و پوره کنید. سپس روی یك طرف نان مقداری از مواد را بگذارید، یك تخم‌مرغ را با چنگال هم بزنید و با كمك برس روی نان‌ها بمالید. آنها را در روغن سرخ کنید و با جعفری خرد شده تزیین کنید.


میگو مومیایی

مواد لازم

• 250 گرم میگو پاك شده

• چهار قاشق سوپخوری آبلیمو

• دو قاشق سوپخوری سویا سس

• یك قاشق سوپخوری سركه بالزامیك

• فلفل قرمز و نمك

• آرد به میزان لازم

• نصف قاشق سوپخوری مایه خمیر

• نصف پیمانه شیر ولرم

• 60 گرم روغن جامد

• دو عدد تخم‌مرغ

• نصف قاشق سوپخوری شكر

• یك عدد زرده تخم‌مرغ



طرز تهیه

1. شیر را با شكر و مایه خمیر مخلوط کنید و 10 دقیقه کنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. در كاسه‌ای تخم‌مرغ، نمك و روغن را با چنگال بزنید تا مخلوط شوند. سپس مایه خمیر را اضافه و مخلوط کنید.

2. كم كم آرد را اضافه کنید تا خمیری حاصل شود كه به دست نچسبد. روی خمیر را بپوشانید و در جای گرم به مدت 45 دقیقه استراحت دهید.

3. میگو‌ها را در مخلوط آبلیمو، سویا سس، سركه، نمك و فلفل به مدت 20 دقیقه بگذارید تا مزه‌دار شوند سپس به سیخ چوبی بکشید. فر را با حرارت 180 درجه سانتی‌گراد روشن و سینی فر را چرب کنید.

4. خمیر را روی سطح آرد پاشی شده با وردنه به قطر نیم‌سانتی‌متر باز کنید و از آن نوار‌های باریكی برش دهید. نوار‌ها را روی میگوها بپیچید و در سینی فر قرار دهید. با برس روی میگوها زرده تخم‌مرغ بمالید، به مدت 20 دقیقه در فر بپزید تا روی آنها طلایی شود.

برترین ها
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
راتاتویی دریایی

راتاتویی دریایی

این غذای آشنا که در آن از انواع صیفی*جات تازه و خوشمزه استفاده می*شود در حقیقت دورچین غذای اصلی یا خوراکی تقریبا ساده برای گیاهخواران است اما با استفاده از میگو یا ماهی در آن، راتاتویی تبدیل به یک غذای اصلی و خوشمزه می*شود که مقاومت در برابر آن غیرممکن است.



مواد لازم برای 4 نفر



  • [*=center]بادمجان متوسط: 2 عدد حلقه*حلقه شده
    [*=center]کدو قلمی: 2 عدد حلقه*حلقه شده
    [*=center]گوجه فرنگی متوسط: 2 عدد خرد شده
    [*=center]فلفل*دلمه*ای رنگی: یک عدد خرد شده
    [*=center]قارچ درشت: 4 عدد ورقه*ورقه شده
    [*=center]سیر: 4 حبه
    [*=center]میگوی پاک کرده: 250 گرم
    [*=center]روغن زیتون: یک*چهارم پیمانه
    [*=center]آویشن: یک*چهارم قاشق چای*خوری
    [*=center]نمک و فلفل سیاه: به ميزان لازم


روش تهیه:

1. کمی از روغن را با فلفل، نمک و 2 حبه از سیرهای رنده شده مخلوط کرده و میگو*ها را حداقل نیم*ساعت در آن بخوابانید، سپس به سیخ کشیده و کباب کنید. از آنجا که میگو خیلی سریع می*پزد و پخت بیش از اندازه باعث سفت شدن آن می*شود، هر طرف را نهایتا 3 دقیقه بیشتر کباب نکنید.

2. بادمجان*ها را نمک پاشیده و در آبکش بریزید. نیم*ساعت تا یک ساعت صبر کنید تا تلخ*آب آن خارج شود، سپس آن را شسته و خشک کنید.

3. روغن را در یک تابه گود روی شعله متوسط داغ کرده و بادمجان، کدو و فلفل*ها را 8،7 دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شوند. قارچ را اضافه کرده و 3 دقیقه تفت دهید، سپس سیر را اضافه کرده و پس از یک دقیقه گوجه*فرنگی*های خرد شده را به غذا اضافه کنید. شعله را کم کرده و نصف پیمانه آب در آن بریزید. در تابه را بسته و خوراک را 15 تا 20 دقیقه بپزید.

5. در 5 دقیقه آخر آویشن را در غذا ریخته و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. راتاتویی را در ظرف کشیده و سیخ*های میگو را روی آن قرار داده و سرو کنید.

6. اگر از سیخ چوبی استفاده می*کنید، برای جلوگیری از سوختن آن باید از شب قبل آن را در آب خیس کنید.

7. سرو این غذا با ماست چکیده علاوه بر خوشمزه*تر شدن، خواص غذایی آن را بالاتر می*برد.

8. می*توانید از مقداری سبزی معطر تازه و ساطوری در این غذا استفاده کنید.می*توانید میگو را با مرغ جایگزین کنید.

نکته سلامت:

استفاده از بادمجان با پوست و ترکیب صیفی*جات با میگو یا ماهی این غذا را تبدیل به یکی از غیر قابل رقابت*ترین غذاهای سلامت می*کند اما اگر با همین مقدار کم سرخ شدن سبزیجات هم مشکل دارید می*توانید آنها را پخته یا پس از کمی چرب کردن در فر کباب کنید
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
میگو اسپایسی با پنیر چدار

میگو اسپایسی با پنیر چدار



مواد لازم:



  • [*=center] ميگو: 20 عدد
    [*=center] تخم*مرغ: یک عدد
    [*=center] آرد سفید و آرد سوخاری اسپایسی: به میزان لازم
    [*=center] سبزی خوردن (نعناع، ریحان و شاهی) خرد شده: یک لیوان
    [*=center] زرشک: 3 قاشق غذاخوری
    [*=center] پودر پنیر پارمزان: 3 قاشق غذاخوری
    [*=center] سیب*زمینی پخته شده: 300 گرم
    [*=center] کره: 50 گرم
    [*=center] فلفل سياه ساييده شده: یک قاشق چاي*خوري
    [*=center] پنیر چدار ورقه*ای: به ميزان لازم
    [*=center] گوجه*فرنگي مینیاتوری: به میزان لازم


مواد لازم برای تهیه سس:



  • [*=center]سرکه سفید، سرکه بالزامیک، آب لیموترش تازه، روغن زیتون و سس خردل: از هرکدام 2 قاشق غذاخوری
    [*=center]ادویه سالاد و نمک: به میزان دلخواه


روش تهيه:

1. ابتدا ميگوها را شسته و داخل آرد سفید می*غلتانیم. تخم*مرغ را با چنگال هم زده، میگوها را به تخم*مرغ آغشته کرده و داخل آرد سوخاری ادویه*دار اسپایسی غلتانده و داخل روغن داغ شناور و سرخ مي*كنيم اما دقت مي*كنيم كه کلا ميگو احتياج به زمان زيادي براي پخت ندارد. به محض طلایی شدن از روی حرارت برمی*داریم.

2. سیب*زمینی*های پخته شده را نيز به شكل خلالي خرد كرده، در مقداری کره کمی تفت می*دهیم. درنهايت زرشک*ها را یک دقیقه با آن تفت مي*دهیم و وقتی كه تمام مواد آماده شدند سیب*زمینی و زرشک را به مواد اضافه مي*كنيم.

3. تمامی مواد سس را به همراه پنیر پارمزان با هم مخلوط کرده و سس و سبزی خرد شده را با مواد سیب*زمینی مخلوط می*کنیم. پس از آغشته کردن سس نمک مواد را تنظیم می*کنیم و خوراک آماده شده را بین 4 تا 5 لیوان پایه*دار یا پیاله تقسیم می*کنیم و مناسب با تعداد میگو*ها روی خوراک می*چینیم. درنهایت با پنیر چدار و گوجه مینیاتوری روی مواد را تزئین می*کنیم
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
هزار پيشنهاد براي درست كردن ماهي انواع ماهی و بهترین شیوه طبخ آنها

هزار پيشنهاد براي درست كردن ماهي انواع ماهی و بهترین شیوه طبخ آنها





اگر از يك ايراني ـ غير از ساكنان حاشيه*هاي شمال و جنوب كشور ـ راجع به ماهي* سوال كنيد يا كمي فكر كرده و در پاسخ مي*گويد: «دوست ندارم!» يا اگر دوست داشته باشد، غير از سبزي*پلو با ماهي غذاي ديگري نمي*شناسد و معمولا آن*هايي هم كه به قول خودشان ماهي خور هستند، آنقدر ماهي را سرخ مي*كنند كه ندانسته عاشق ته*ديگ ماهي هستند.


شناخت ماهي

* سطح بدن ماهي بايد براق و درخشان باشد

* اگر بخشي از فلس ماهي كنده شده است يا فلس ماهي را با دست كشيدن روي آن مي*توانيد جدا كنيد، از خريد آن خودداري كنيد.

* آبشش*هاي ماهي را نگاه كنيد رنگ آن بايد قرمز روشن باشد. آبشش قهوه*اي نشانه ماهي مانده است.

* چشم*هاي ماهي نبايد مات و فرورفته باشد، اين نشانه ماندگي ماهي است.

* بوي نامطبوع نشانه كهنگي ماهي است، ماهي تازه بو نمي*دهد.

* اگر فيله ماهي را از فروشگاه*هاي زنجيره*اي تهيه مي*كنيد، تكه*هاي فيله در بسته*هاي يك*بار مصرف بوده و روي آن سلفون كشيده شده است. براي تشخيص تازگي ماهي از روي سلفون با انگشت روي آن فشار دهيد، گوشت ماهي بايد سفت باشد و گودي روي گوشت باقي نماند.



بوي ماهي

بسياري معتقدند، ماهي و غذاي تهيه*شده با آن بوي بدي مي*دهد. شايد به همين دليل است كه ماهي را آنقدر سرخ مي*كنند كه در نهايت چيزي از آن باقي نمي*ماند! اما نكته مهم اين است كه ماهي تازه هيچ بويي نمي*دهد، به عنوان مثال اگر شما ماهي قزل*آلا را كه در حوضچه*هاي مصنوعي پرورش داده مي*شوند بخريد، خواهيد ديد كه ماهي اصلا بوي بدي ندارد. تصور بعضي بر اين است كه تنها ماهي قزل*آلاست كه بوي زهم نمي*د*هد اما اين موضوع شامل تمام انواع ماهي*ها مي*شود. هرچه ماهي مانده*تر باشد بوي بيشتري دارد و در عين حال خاصيتش كمتر و مصرف آن گاه خطرناك است.

البته ماهي جنوب به دليل زيست در آب*هاي گرم و درصد بالاي نمك و املاح آب خليج*فارس كمي بوي دريا مي*دهد كه البته هيچ*ربطي به بوي تند زخم ماهي مانده ندارد.

گرفتن بوي ماهي: با تمام اين احوال اگر باز با بوي ماهي مشكل داريد روش*هاي زير را امتحان كنيد:

* قبل از سرخ كردن ماهي پشت و روي آن نمك فراوان پاشيده و پس از نيم ساعت آن را بشوييد. اين كار هم بوي ماهي را مي*گيرد و هم گوشت آن را طعم*دار مي**كند.

* هنگام پختن يا سرخ كردن ماهي، يكي، 2حبه سير را نصف كرده و در غذا استفاده كنيد و در پايان كار دور بيندازيد. اگر با سير هم مشكل داريد در كل قيد ماهي را بزنيد و ساندويچ بخوريد! خوابانيدن ماهي كبابي در مايه روغن مايع، آبليمو، رنده پوست ليمو، سير رنده شده، زردچوبه، آويشن و گاه زعفران بسيار مناسب است. استفاده از تمام مواد فوق به صورت يكجا لزومي ندارد.

* استفاده از انواع سبزي*هایي هنگام طبخ مانند ريحان، ترخون،* نعنا، مرزه، جعفري و گشنيز عطر بسيار خوبي به ماهي مي*دهد. خصوصا موقع تنوری کردن.

* در فصل تابستان ماهي شمال و در فصل زمستان ماهي جنوب بخريد، چون ماهي جنوب به دليل بعد مسافت مانده*تر است و بوي بيشتري مي*دهد.



نگهداري ماهي

* ماهي را تا آنجا كه ممكن است سريع مصرف كنيد.

* براي نگهداري در يخچال، ماهي را در پلاستيك محكم پيچيده و در سردترين نقطه يخچال قرار دهيد. اگر مي*خواهيد بيش از يك روز در يخچال نگه داريد، ماهي را در پلاستيك بين تكه*هاي يخ قرار دهيد.

* براي نگهداري ماهي در فريزر، حتما شكم آن را خالي كرده، شسته و خشك كنيد. مدت زمان نگهداري ماهي در فريزر، حداكثر 2 ماه است.

* براي باز كردن يخ ماهي آن را در هواي آزاد قرار دهيد تا آرام*آرام از حالت انجماد خارج شود. آب*كردن ماهي با مايكروفر يا به كمك آب بافت گوشت را از هم پاشيده مي*كند.

* ماهي پخته را حداكثر يك روز در يخچال نگه داريد. مدت طولاني*تر باعث از بين رفتن خواص و بو*گرفتن آن مي*شود.

* ماهي را كاملا در كيسه بسته*بندي كنيد تا مواد موجود در يخچال و فريزر بو نگيرد.

* با شناخت ماهي مي*توانيد متوجه شويد كه چه نوع ماهي براي چه نوع طبخي مناسب است.



قيمت ماهي

بهانه بسياري براي مصرف نكردن ماهي قيمت بالاي آن است ولي به دلايل بسياري ماهي از گوشت قرمز خيلي باصرفه*تر است.

دورريز ماهي بسيار كم است، بنابراين قيمت تمام*شده آن به نسبت پايين*تر است. ماهي تنها در شرايطي گران تمام مي*شود كه به صورت سرخ كرده يا استيك سرو شود. اگر ماهي را در سوپ، خورش و لاي پلو استفاده كنيد، قيمت تمام*شده غذاي شما پايين مي*آيد.

قيمت ماهي بسيار متنوع است و از حدود 5 تا 20هزار تومان متفاوت است. اگر هر ماهي را در جاي درست استفاده كنيد در هزينه*ها صرفه*جويي خواهيد كرد.

فوايد گوشت ماهي آنقدر زياد است كه براي جايگزيني آن با گوشت قرمز هيچ شكي باقي نمي*ماند. گفته مي*شود ژاپني*ها به دليل مصرف مدام خوراك*هاي دريايي، موهاي پرپشتي دارند، بسيار كم به سرطان مبتلا مي*شوند و از نظر سلامت در بين مردم جهان در رتبه بالايي قرار دارند.


مراكز تهيه ماهي

اگر در شهرهاي ساحلي زندگي مي*كنيد براي خريد ماهي مشكلي نداريد. در تهران چند مركز معتبر فروش ماهي وجود دارد كه به دليل عرضه مداوم، محصولات دريايي، معمولا كيفيت آن*ها بالاست. علاوه بر اين فروشگاه*هاي زنجيره*اي مانند هايپراستار و شهروند كه ماهي را با بسته*بندي بهداشتي و تاريخ انقضا عرضه مي*كنند مكان*هاي مناسبي براي خريد هستند. بازار بهجت*آباد، سرچشمه، چهارراه استانبول مراكز اصلي و مطمئن خريد محصولات دريايي در تهران هستند. بازارهاي محلي و منطقه*اي كه ماهي را در حوضچه*هاي آب به صورت زنده عرضه مي*كنند نيز قابل اطمينان هستند.


ماهي* آزاد: ماهي* آب*هاي سرد است، نام فرنگي آن سالمون است كه از مرغوب*ترين ماهي*هاي جهان بوده و بهترين نوع آن در آب*هاي سرد نروژ صيد مي*شود. گوشت آن نارنجي بوده و براي استيك، طبخ در فر و سرخ*كردن بسيار مناسب است.

ماهي سفيد: سلطان درياي مازندران، گوشت نرم و لطيف آن در دهان آب مي*شود. تنها ايرادش تيغ*هاي زياد است كه اگر با دست آن را ميل كنيد مشكل حل است. براي سرخ كردن، شكم پر كردن و كباب كردن مناسب است.

ماهي كفال: از خانواده ماهي*هاي دوكي شكل، كم*تيغ و لذيذ است. براي كباب و سرخ كردن ايده*آل است. براي دودي و شور كردن نيز استفاده مي*شود.

قزل*آلا: ماهي پرورشي و رودخانه*اي و پرمصرف*ترين ماهي در مناطق غيرساحلي، گوشت و خواص زيادي ندارد، اما چون زنده آن در دسترس است از تازه بودن آن مطمئن هستيد قزل*آلا انواع گوناگوني دارد كه بسته به كيفيت آن قيمت*هاي متفاوت دارد.

حلوا سفيد: نام محلي آن زبيدي است. از ماهي*هاي مسطح بوده و گوشت آن بسيار لذيذ و غيرقابل رقابت است. تيغ ندارد و براي كباب و سرخ كردن مناسب است. زبيدي به زبان عربي به معناي برگزيده است. اگر به دست*تان رسيد از خوردن آن غافل نشويد.

حلوا سياه: قيمت آن از حلواي سفيد بسيار منطقي*تر است. اگرچه گوشتش به كيفيت حلواي سفيد نيست اما در رده ماهي**هاي مرغوب محسوب مي*شود. طعم خوبي دارد و براي سرخ*كردن فوق*العاده است.

شوريده: ماهي دوكي شكل كه اسم و رسمش فراتر از سواحل جنوب ايران گسترده شده است. مشخصه ظاهري*اش دندان*هاي تيز و ترسناكش است. گوشتش نرم، سفيد و بدون تيغ است البته ممكن است شوريده ريز كمي تيغ*دار باشد.

شير: ماهي دوكي*شكل از خانواده تن، گوشت نرم و لطيفي دارد و به دليل فيله*اي بودن براي استيك بسيار مناسب است.
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
میگو را این طوری هم تست کنید

میگو را این طوری هم تست کنید

مجله زندگی ایده آل:



موادلازم:


  • میگوی ریز پلویی: 500 گرم
  • پیاز متوسط: یک عدد، خلالی شده
  • فلفل دلمه‌ای سبز: یک عدد، خلالی شده
  • جوانه ماش یا گندم: به میزان لازم
  • هویج: یک عدد، رنده شده
  • ساقه پیازچه: یک عدد، ریز شده
  • خمیر یوفکا مخصوص غذا یا باقلوا: به میزان لازم
  • سس خردل: دو قاشق غذاخوری
  • سس سالسا: دو قاشق غذاخوری
  • سس فلفل تند: چندقطره، درصورت تمایل
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

روش تهیه:

1. ابتدا پیاز و فلفل خلالی شده را با کمی روغن زیتون تفت می‌دهیم تا سبک شوند سپس میگوها را اضافه کرده به میزان دلخواه ادویه، نمک و فلفل به میگوها اضافه می‌کنیم.

2. بهتر است برای این روش طبخ میگو از کاری و زعفران استفاده کنیم. وقتی کاملا آب مواد کشیده و سرخ شدند آنها را از روی حرارت برمی‌داریم، جوانه گندم یا ماش، هویج رنده شده و ساقه پیازچه ریز شده را به‌صورت خام به مواد اضافه می‌کنیم و با سس خردل و سس سالسا مخلوط می‌کنیم.

3. در این زمان یک قاشق از مواد بین خمیر یوفکا گذاشته از دو طرف جمع کرده و لوله می‌کنیم. رول‌های آماده شده را داخل روغن داغ شناور و سرخ می‌کنیم و پس از اینکه از روغن خارج کردیم روی دستمال قرار می‌دهیم تا روغن اضافی آنها گرفته شود. این رول‌ها برای سرو آماده هستند.

برترین ها
 

Similar threads

بالا