عملکرد PHخاکها در یک نگاه

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
:)
[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]عملکرد [/FONT]PH[FONT=&quot]خاکها در یک نگاه[/FONT]


[FONT=&quot] در این تاپیک سعی کردم که خیلی خلاصه هر آنچه که لازمه در نگاه اولیه از [/FONT]PH[FONT=&quot]و اثرات اون درخاک و بر ادافولوژی در ذهن یک مهندس کشاورزی به ویژه خاکشناسان به صورت کاربردی تصور بشه با زبان ساده بنویسم [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]PH[/FONT][FONT=&quot] بین 4 تا 5[/FONT]
[FONT=&quot]
نکاتی که باید در این وضعیت بدانیم[/FONT]


[FONT=&quot]در اقلیمهای خیلی رطوبی غالبا یافت میشود

[/FONT]

[FONT=&quot]آبشویی شدید عناصرغذایی از محلول خاک

[/FONT]

[FONT=&quot] ایجاد آلومینیوم آزاد و سمی در کنار یون [/FONT][FONT=&quot]H[SUP]+[/SUP][/FONT][FONT=&quot] (هیدروژن)

[/FONT]

[FONT=&quot]کمبود [/FONT][FONT=&quot]Ca ,Mg,Mo[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
وضعیت ساختمان خاک بد است(پپتیزاسیون یا از هم گسیختگی مواد انعقاد یافته )[/FONT]


[FONT=&quot]شرایط تشکیل هوموس نامساعد است

محدودیت شدید فعالیت باکتریایی وجود دارد[/FONT]


[FONT=&quot]گیاهان مناسب برای این وضعیت:[/FONT]
[FONT=&quot]برخی درختچه های وحشی توت [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot] لوپین(باقله) زرد
[/FONT]



[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]PH[/FONT][FONT=&quot] بین 5 تا 6[/FONT]
[FONT=&quot]
نکاتی که باید در این وضعیت بدانیم[/FONT]


[FONT=&quot]در اقلیمهای رطوبی غالبا به چشم میخورند

[/FONT]

[FONT=&quot]آبشویی متوسط بازها و مواد غذایی

[/FONT]

[FONT=&quot]کمبود [/FONT][FONT=&quot]Ca ,Mg,Mo[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
اشباع [/FONT]
[FONT=&quot]H[SUP]+[/SUP][/FONT][FONT=&quot] در سطح کلوئیدهای خاک[/FONT]

[FONT=&quot]وضعیت ساختمان خاک بد است

[/FONT]

[FONT=&quot]شرایط تشکیل هوموس مساعد است

[/FONT]

[FONT=&quot]محدودیت فعالیت باکتریایی وجود دارد

[/FONT]

[FONT=&quot]شرایط برای رشد برخی قارچها نسبتا مساعد است

[/FONT]

[FONT=&quot]وضعیت ازت خاک نامناسب است

[/FONT]

[FONT=&quot]گیاهان مناسب برای این وضعیت:[/FONT]
[FONT=&quot]برخی درختچه های وحشی توت [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot] یولاف [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot] گیاهان مرتعی [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot] سیب زمینی [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot] شاهدانه و ذرت سبز
[/FONT]



[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]PH[/FONT][FONT=&quot] بین 6 تا 7[/FONT]

[FONT=&quot]نکاتی که باید در این وضعیت بدانیم

[/FONT]

[FONT=&quot]در اقلیمهای نیمه مرطوب غالبا یافت میشوند

[/FONT]

[FONT=&quot]غالبا مقدار عناصرغذایی مناسب و کافی است

[/FONT]

[FONT=&quot]معمولا بیشترین دسترسی گیاه به مواد غذایی وجود دارد

[/FONT]

[FONT=&quot]اشباع [/FONT][FONT=&quot]H[SUP]+[/SUP][/FONT][FONT=&quot]وجوددارد و وجود [/FONT][FONT=&quot]Ca ,Mg,Na[/FONT][FONT=&quot] در محیط خطر قلیایی شدن را گوشزد میکند

[/FONT]

[FONT=&quot]شرایط تشکیل هوموس خیلی خوب است

وضعیت ساختمان خیلی خوب است(انعقاد مواد)[/FONT]



[FONT=&quot]بیشترین فعالیت میکروارگانیسمها مخصوصا باکتریهای ازت و کرمهای خاکی وجود دارد[/FONT][FONT=&quot]

گیاهان مناسب برای این وضعیت:[/FONT]

[FONT=&quot]اکثر گیاهان زراعی مخصوصا گندم و جو [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot] سبزیجات [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot] بونجه و مرکبات
[/FONT]



[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]PH[/FONT][FONT=&quot] بین 7 تا 8[/FONT]
[FONT=&quot]
نکاتی که باید در این وضعیت بدانیم[/FONT]


[FONT=&quot]در اقلیمهای خشک و نیمه خشک غالبا به چشم میخورند

[/FONT]

[FONT=&quot]دسترسی متوسط به مواد غذایی وجود دارد

[/FONT]

[FONT=&quot]اشباع بازها و فعالیت کربناتهای کلسیم و منیزیم

[/FONT]

[FONT=&quot]خطر شوری خاک جدی است

[/FONT]

[FONT=&quot]وضعیت ساختمان خوب است(انعقاد مواد)

[/FONT]

[FONT=&quot]شرایط تشکیل هوموس متوسط است

[/FONT]

[FONT=&quot]کاهش فعالیت قارچها، باکتریها و آکتی نومیسیتها

[/FONT]

[FONT=&quot] در این شرایط کرمهای خاکی همچنان فعال هستند

[/FONT]

[FONT=&quot]گیاهان مناسب برای این وضعیت:[/FONT]
[FONT=&quot]اکثر گیاهان زراعی مخصوصا چغندر، پنبه ، شبدر ، یونجه، منداب ، صیفیجات، انگور و میوه جات

[/FONT]

[FONT=&quot]در این شرایط باید توجه ویژه تری به بحث نیاز آبی و آبیاری گیاهان داشت
[/FONT]



[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]PH[/FONT][FONT=&quot] بین 8 تا 9[/FONT]
[FONT=&quot]
نکاتی که باید در این وضعیت بدانیم[/FONT]


[FONT=&quot]در اقلیمهای خشک و خیلی خشک غالبا یافت میشوند

[/FONT]

[FONT=&quot]در این شرایط تثبیت فسفاتها جدی است

[/FONT]

[FONT=&quot]کمبود [/FONT][FONT=&quot]Fe,Zn,Mn,B[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
اشباع [/FONT]
[FONT=&quot]Ca , Mg[/FONT]
[FONT=&quot]
خطر شوری خاک بسیار جدی است[/FONT]


[FONT=&quot]وضعیت ساختمان متوسط تا بد است

[/FONT]

[FONT=&quot]شرایط تشکیل هوموس نامساعد است

[/FONT]

[FONT=&quot]محدودیت فعالیت بیولوژیکی

[/FONT]

[FONT=&quot]شروع کمبود غذایی در گیاهان

[/FONT]

[FONT=&quot]گیاهان مناسب برای این وضعیت:[/FONT]
[FONT=&quot]برخی علفها [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot] چاودار وحشی

[/FONT]

[FONT=&quot]در این شرایط باید توجه ویژه تری به بحث نیاز آبی و آبیاری گیاهان داشت
[/FONT]



[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]PH[/FONT][FONT=&quot] بین 9 تا 10[/FONT]
[FONT=&quot]
نکاتی که باید در این وضعیت بدانیم[/FONT]


[FONT=&quot]در اقلیمهای خشک و خیلی خشک غالبا یافت میشوند

[/FONT]

[FONT=&quot]در این شرایط تثبیت فسفاتها جدی است

[/FONT]

[FONT=&quot]کمبود [/FONT][FONT=&quot]Fe,Zn,Mn,B[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
اشباع [/FONT]
[FONT=&quot]Ca , Mg[/FONT]
[FONT=&quot]
خطر شوری خاک بسیار جدی است[/FONT]


[FONT=&quot]وضعیت ساختمان متوسط تا بد است

[/FONT]

[FONT=&quot]شرایط تشکیل هوموس بسیار بد است

[/FONT]

[FONT=&quot]توقف فعالیت بیولوژیکی خاک

[/FONT]

[FONT=&quot]گیاهان مناسب برای این وضعیت:[/FONT]
[FONT=&quot]غیر قابل کشت زراعی

[/FONT]

[FONT=&quot]در این شرایط باید توجه ویژه تری به بحث نیاز آبی و آبیاری گیاهان داشت
[/FONT]
[FONT=&quot] وسلام[/FONT][FONT=&quot]:gol:
[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
افشین باتمانی تغذیه گیاهی در یک نگاه خاک شناسی 0

Similar threads

بالا