عملکرد یونجه

mahdimoini

عضو جدید
بررسی عملکرد ارقام یونجه درچین های مختلف
به منظور مطالعه عملکرد کمی و کیفی ارقام یونجه در چین­های مختلف برداشت پژوهشی در سال زراعی 92
-1391 در شهرستان خاش در منطقه پشت کوه اجراء گردید. این آزمایش به صورت اسپلیت پلات در زمان در قالب طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. سه چین برداری به صورت چین اول در تاریخ 9/3/92 (H[SUB]1[/SUB])، چین دوم در تاریخ 15/4/92 (H[SUB]2[/SUB]) و چین سوم در تاریخ 12/5/92 (H[SUB]3[/SUB]) به عنوان فاکتور اصلی، و ارقام یونجه شامل یزدی (C[SUB]1[/SUB])، بمی (C[SUB]2[/SUB])، بغدادی (C[SUB]3[/SUB]) و نیکشهری (C[SUB]4[/SUB]) به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. در این تحقیق صفات ارتفاع بوته، عملکرد علوفه تر، عملکرد علوفه خشک، مجموع ماده خشک، درصد پروتئین و فیبر علوفه و عملکرد پروتئین و فیبر علوفه یونجه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که رقم نیکشهری از نظر ارتفاع گیاه، عمکرد علوفه، مجموع ماده خشک، عملکرد پروتئین و فیبر گیاه نسبت به سایر ارقام برتری داشت. البته در برخی از خصوصیات اندازه گیری شده نظیر عملکرد گیاه و محتوی پروتئین و فیبر علوفه بین این رقم با رقم بغدادی تفاوت معنی داری مشاهده نشد. همچنین در بین چین­های مختلف مشاهده شد که چین اول از نظر عملکرد علوفه، مجموع ماده خشک، پروتئین و فیبر تولیدی در هر هکتار و درصد پروتئین علوفه نسبت به سایر چین­ها برتری داشت. در چین دوم و سوم نیز مقدار درصد فیبر خام بیشتری در یونجه نسبت به چین اول حاصل شد. نتایج همبستگی صفات نیز نشان داد که بین ارتفاع بوته با عملکرد علوفه و خصوصیات کیفی گیاه همبستگي مثبت و معني داري وجود دارد. عملکرد علوفه تر و خشک یونجه نیز بالاترین همبستگي را با عملکرد پروتئین و فیبر علوفه یونجه داشتند. همچنین همبستگی مثبت و معنی داری بين درصد پروتئین و فیبر علوفه با عملکرد پروتئین و فیبر علوفه مشاهده شد. اما رابطه منفی و معنی داری بین درصد و عملکرد پروتئین علوفه با درصد و عملکرد فیبر علوفه این گیاه وجود داشت.
 

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
بررسی عملکرد ارقام یونجه درچین های مختلف
به منظور مطالعه عملکرد کمی و کیفی ارقام یونجه در چین­های مختلف برداشت پژوهشی در سال زراعی 92
-1391 در شهرستان خاش در منطقه پشت کوه اجراء گردید. این آزمایش به صورت اسپلیت پلات در زمان در قالب طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. سه چین برداری به صورت چین اول در تاریخ 9/3/92 (H[SUB]1[/SUB])، چین دوم در تاریخ 15/4/92 (H[SUB]2[/SUB]) و چین سوم در تاریخ 12/5/92 (H[SUB]3[/SUB]) به عنوان فاکتور اصلی، و ارقام یونجه شامل یزدی (C[SUB]1[/SUB])، بمی (C[SUB]2[/SUB])، بغدادی (C[SUB]3[/SUB]) و نیکشهری (C[SUB]4[/SUB]) به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. در این تحقیق صفات ارتفاع بوته، عملکرد علوفه تر، عملکرد علوفه خشک، مجموع ماده خشک، درصد پروتئین و فیبر علوفه و عملکرد پروتئین و فیبر علوفه یونجه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که رقم نیکشهری از نظر ارتفاع گیاه، عمکرد علوفه، مجموع ماده خشک، عملکرد پروتئین و فیبر گیاه نسبت به سایر ارقام برتری داشت. البته در برخی از خصوصیات اندازه گیری شده نظیر عملکرد گیاه و محتوی پروتئین و فیبر علوفه بین این رقم با رقم بغدادی تفاوت معنی داری مشاهده نشد. همچنین در بین چین­های مختلف مشاهده شد که چین اول از نظر عملکرد علوفه، مجموع ماده خشک، پروتئین و فیبر تولیدی در هر هکتار و درصد پروتئین علوفه نسبت به سایر چین­ها برتری داشت. در چین دوم و سوم نیز مقدار درصد فیبر خام بیشتری در یونجه نسبت به چین اول حاصل شد. نتایج همبستگی صفات نیز نشان داد که بین ارتفاع بوته با عملکرد علوفه و خصوصیات کیفی گیاه همبستگي مثبت و معني داري وجود دارد. عملکرد علوفه تر و خشک یونجه نیز بالاترین همبستگي را با عملکرد پروتئین و فیبر علوفه یونجه داشتند. همچنین همبستگی مثبت و معنی داری بين درصد پروتئین و فیبر علوفه با عملکرد پروتئین و فیبر علوفه مشاهده شد. اما رابطه منفی و معنی داری بین درصد و عملکرد پروتئین علوفه با درصد و عملکرد فیبر علوفه این گیاه وجود داشت.


سلام مهندس. مقاله را لطفا به صورت کامل بزارید. الان عملکرد هاش چقدر بوده؟

این قسمت های قرمز با هم منافات داره نه؟
همچنین در بین چین­های مختلف مشاهده شد که چین اول از نظر عملکرد علوفه، مجموع ماده خشک، پروتئین و فیبر تولیدی در هر هکتار و درصد پروتئین علوفه نسبت به سایر چین­ها برتری داشت. در چین دوم و سوم نیز مقدار درصد فیبر خام بیشتری در یونجه نسبت به چین اول حاصل شد.


با تشکر از مطالبی که برامون گذاشتید :gol:
 

Similar threads

بالا