عجیب‌ ترین میوه‌هـــای جهان

banoo12

کاربر ممتاز
ساپادیل
ساپادیل از تیرهٔ آنوناسه (Annonaceae) (تیرهٔ سیب کاستر) است.
ساپادیل در زبان مالایی durian belanda به معنیدوریان هلندی,در زبان اسپانیاییguanában ,در زبان اندونزی sirsakو در زبان انگلیسی soursopنامدارد.
ساپادیل بومی مکزیک، آمریکای مرکزی، منطقهٔدریای کارائیب و بخش شمالیآمریکای لاتین می باشد ولیامروزه در اکثر کشورهای جنوب شرقی آسیا از جملهمالزی و اندونزی کشت میشود.
پوست این میوه به رنگ سبز یا زرد است اما میوهآن سفید رنگ و دارای تعداد زیادیهسته سیاه رنگ می باشدمزهٔ میوهٔ ساپادیل مانند مزه توت فرنگی و آناناس است کهبه آن طعم لیمو ترش افزوده شده‌باشد.
این میوه به صورتهای خام ،کنسرو شده ،آبمیوه مصرف می شود
همچنین در صنعتبستنیسازی،ژله و کیک به عنوان طعم دهنده
استفاده فراوان میشود.
در مکزیکآنرا خرد کرده با شیر یا خامه و شکر مخلوط کرده و به عنوان دسر محبوبشاناستفاده می کنند.
خواصساپادیل:
این میوهسرشار از ویتامینهای B1وB2وCهمچنین مقدار زیادی از کربوهیدراتها وفروکتوز می باشد.
میوه، آبمیوه و چای ساپادیل را برای درمان برخی بیماری‌ها مانند معده‌درد ودفعکرم‌ها استفاده می‌کنند.
همچنین عقیده بر این است که در درمان سریع زخمها موثر است.
clip_image001.jpg
 

banoo12

کاربر ممتاز
پوملو


clip_image001.jpgاین میوه جزء مرکبات و از خانواده گریپ فروت می باشد اما از گریپ فروت بزرگتر است و بومی کشورهای جنوب آسیاو استوایی است در زبان مالایی و افغانستان و پاکستانpomeloنام دارد در هند به آن nobabمی گویند و به طور کلی به گریپ فروت چینی معروف است. در مالزی این میوه در پراک و ایپوه کشت می شود.

پوست آن کلفت و به رنگ سبز کمرنگ و میوه آن زرد رنگ وبه ندرت صورتی می باشد و در حدود15-25 سانتیمتر قطر و1-2 کیلو وزن دارد.طعم آن شیرینتر از گریپ فروت و بدون هسته می باشد.فصل برداشت پوملو اوسط پاییز تا سال نوی چینی است واین میوه محبوب چینیها در این ایام است و عقیده دارند که استفاده از پوملو در جشنواره moon cake بهروزی و خوشبختی را به همراه می آورد. پوملو را می توان در حرارت اتاق (12 درجه)به مدت 2 ماه نگهداری کرد.
این میوه را به صورت خام و پخته استفاده می کنند.چینیها از آن در تهیه غذا استفاده می کنند البته چینیها همیشه از پوست مرکبات در چشنیها استفاده می کنند.مالاییها و فیلیپینیها آنرا به عنوان نوشیدنی یا در تهیه دسر به کار می برند.خواص پوملو:این میوه مانند سایر مرکبات سرشار از ویتامینCاست و ویتامین آن سه برابر پرتقال است همچنین دارای ویتامینAو پتاسیم می باشد.این میوه تمام خواص گریپ فروت را دارد و کسانی که نمی توانند از گریپ فروت استفاده کنند باید از مصرف این میوه هم اجتناب کنند. جوشانده پوست آن برای درمان شوره سر مفید است.
باعث تقویت قوه بینایی می شود.
 

banoo12

کاربر ممتاز
جک فروت(nangka)




clip_image001.jpg"جک فروت"میوه بومی هند و مالزی است که در مناطق گرمسیری از جمله تایلند ،اندونزی ،پرتغال کشت می شود.نام این میوه مشتق از زبان مالایی (chakka)و پرتغالی
است
این میوه بزرگترین میوه درختی دنیاست که وزنش به 36 کیلوگرم هم میرسد.طول این
میوه گاه تا 90 سانتیمتر... و عرضش به 50 سانتیمتر هم میرسد ولی با این اوصاف باز
هم باید آن را از درخت چید.
طعم این میوه شیرین و شبیه آناناس می باشد اما کم آب تر است . پوست سختی دارد
که وقتی باز شود میوه های نارنجی درون آن قرار دارد .
بعضی آنرا خام استفاده می کنند اما کنسرو آن بهتر است.
بعضی هم آنرا مانند چیپس سیب زمینی در روغن تف می دهند.
در کشورهای هند ، بنگلادش ، سری لانکا ، اندونزی ، کامبوج و ویتنام از این میوه در
طبخ غذا استفاده می کنند و یا آنرا آب پز کرده به عنوان غذای اصلی استفاده می کنند .
در مالزی آنرا با شیر نارگیل پخته و همراه برنج می خورند.
در صنعت بستنی سازی،شیرینی و دسر کاربرد دارد.
در هند از برگ آن به عنوان بشقاب استفاده می کنند.
خواص جک فروت:
جک فروت سرشار از منگنز ،پتاسیم،ویتامین ب ،کاروتین،کمی کلسیم و آهن ونشاسته
در طب چینی میوه خاصیت خنک کننده و بسیار مقوی است
مقوی برای کبد
ریشه آن برای درمان بیماریهای آسم و پوست مفید است.
مغز میوه باعث سقط جنین می شود.
شیره گیاه همراه سرکه شفابخش نیش مار و آبسه است.

 

banoo12

کاربر ممتاز
دوریانDurian

clip_image001.jpg


این میوه بومی اندونزی و مالزی میباشد اما در اغلب کشورهای آسیایی کشت می شود و تایلند بزرگترین صادر کننده آن است . در لغت مالیایی به معنی میوه خاردار است و آنرا شاه میوه ها می دانند. پوست میوه سخت و خاردار است و میوه آن گوشتی و به رنگ زرد و با قرمز ،که نوع قرمز آن فقط در صباح یافت می شود .این میوه از لحاظ بزرگی و بو منحصر به فرد است.چون از نظر قد گاها ارتفاع آن به 30 سانتیمتر و از نظر وزن ،وزنی بین 1-3 کیلوگرم دارد.
از نظر بو هم وای اولین باری که وارد فروشگاه های مالزی میشی فکر میکنی که همه کفشاشونو در آوردن از بس که بوی جوراب میده . به خاطر همین بو هم بردن آن در هواپیما و هتل ممنوع شده و جریمه داره.
اما از نظر مزه،اگه تونستی از بوش بگذری،شیرین و آبداره و خوردن زیاد آن اعتیاد آوره ،حالا اگه دوست داری بخور.
مالزیاییها این میوه را به صورت خام و پخته شده در غذا و شیرینی استفاده می کنند.
خواص دوریان:
این میوه حاوی مقدار بالایی از قند،ویتامین،پتاسیم،اسید آمینه است و منبع خوبی از چربی ،کربوهیدراتها ،پروتئین می باشد.
در مالزی از جوشانده برگ و ریشه آن به عنوان تب بر استفاده می شود.
مقوی و انرژی زاست.
در آمریکا از این میوه در ساختن نوعی قرص به عنوان مکمل غذایی استفاده می شود.
به علت داشتن انرژی و قند زیاد مصرف بیش از حد آن توصیه نمی شود.
مصرف این میوه برای خانمهای باردار و افرادی که فشار خون بالا دارند مضر است.
خوردن این میوه به همراه قهوه توصیه نمی شود زیرا ایجاد سوءهاضمه می کند
 

banoo12

کاربر ممتاز



clip_image001.jpgلایچی میوه بومی چین است و در اغلب
کشورهای آسیای چنوب شرقی مانند کشور
های هند ،پاکستان،مالزی ،اندونزی ،سنگاپور و
حتی آفریقای جنوبی و کالیفرنیا کشت می شود.
اندازه این میوه در حدود 3-4 سانتی متر است و
توسط پوسته ای خارمانند به رنگ قرمز یا صورتی
پوشیده شده است.داخل این پوسته که به
راحتی جدا می شود،میوه سفید رنگ و بسیار لذیذ لایچی قرار دارد.مزه این
میوه تقریباشبیه مزه انگور است.
از میوه لایچی در تهیه کیک و بستنی و شربت استفاده های فراوانی می شود .
خواص لایچی:
این میوه سرشار از ویتامین c است.
مطالعه ای ثابت کرده که پلی فنول موجود در میوه لیچی سبب حفظ سلامت قلب می
گردد و مقدار آن 15% بیشتر از مقدار پلی فنول موجود در انگور قرمز است. این ترکیبات
همچنین نقش موثری در پیشگیری از بیماری های حادی مثل سرطان ها دارد. میوه
لایچی همچنین در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه نقش موثری ایفا می کند.

پیشن فروت


clip_image001.jpg


یکی از میوه هایی که در مالزی یافت می شود
، passion fruitیا میوه اشتیاق است که بومی
جنوب آمریکا است اما به طور گسترده در هند ،
زلاند نو ، کارائیب ، برزیل ، کلمبیا ، اکوادور ،
اندونزی ، پرو ، کالیفرنیا ، فلوریدا ،هاوایی ،
استرالیا کشت می شود.
میوه تقریبا گرد و بیضی شکل می باشد ، پهنا 1 الی 3 اینچ ، پوست آن چرم مانند که
نرم و مومی شکل بوده و آرایش رنگ آن از ارغوانی تیره کمرنگ با خالهای سفید ریز تا
زرد روشن یا رنگ کدو حلوایی می باشد .
درون میوه یک حفره وجود دارد که کم و بیش با یک ماده معطر دو جداره پر شده است ،
کیسه های غشایی پرتقالی رنگ ، عصاره گوشتی که محتوی بذر های حفره دار
سخت ، کوچک ، قهوه ای تیره یا سیاه می باشد . عطرو بوی آن شبیه گواوا وشیرینی
زیادی دارد . گونه زرد رنگ آن معمولا بزرگتر از ارغوانی می باشد . اما گوشت گونه
ارغوانی دارای اسید کم ، مزه وعطر بهتر می باشد و بخش عمده میوه را عصاره تشکیل
می دهد.این میوه در تهیه کیک و دسر مصرف می شود .معمولا از این این میوه به عنوان
آب میوه خنک استفاده میکنندالبته برای طعم بهتر آن ،به آن آبلیمو اضافه می شود یا
همراه آبمیوه دلخواه مخلوط می شود.
خواص پیشن فروت:
گوشت این میوه شامل :آب ،پروتئین،کربوهیدرات ،فیبر ،کلسیم،پتاسیم ، فسفر ،آهن ،
ویتامینهای گروه BوC ،سدیم .
عقیده بر این است به خاطر وجود آلکالوییدها پایین آورنده فشار خون است.
برگ این میوه در بیشتر کشورها جنبه دارویی دارد.
آرامبخش خوبی است.
برای درمان آسم مفید است.
برای اختلالات گوارشی و مشکلات یائسگی استفاده میشود.

محققان در دانشگاه فلوریدا معتقدند
میوه زرد رنگ آن می تواند سلول های سرطانی در
خارج رحمی بکشند.
اثرضد
سرطان و پلی کاروتنوئید هستند.

 

banoo12

کاربر ممتاز
پاپایا



clip_image001.jpgپاپایا در بسیاری از کشورهای جهان افریقای،

امریکایی و بعضی کشورهای آسیایی مثل هند،مالزی، سیلان و ...تولید می شود.
این میوه گرمسیری ازنظر شکل،رنگ تقریباً شبیه کدوی حلوایی است.زمان نارسی پوست آن سبز رنگ و وقتی میوه رسیده باشد به رنگ نارنجی تیره می شود. میوه نارس را می توانید در بیرون یخچال تا ٢-٣ روز نگهداری کنید.در میان میوه تعداد زیادی هسته به رنگ سیاه وجود دارد.هسته و پوست خربزه درختی خوردنی نیست.
برای خوش طعم کردن پاپایا میتوانید از کمی آبلیمو استفاده کنید.همچنین می توان آنرا در سالاد استفاده کرد.

 

bloom.lady

New member
میوه های عجیب و غریب

میوه های عجیب و غریب

میوه های عجیب و شگفت انگیز


میوه هایی عجیب و شگفت انگیز وخواص جالب آنها
عجایب دنیای زمینی ما پایانی ندارد. آیا تا حالا این میوه‌ های شگفت‌ انگیز را دیدید؟


http://salijoon.info/http://salijoon.info/
میوه‌ های عجیب و غریب، بیشتر در نواحی گرمسیری رشد می ‌کنند. میوه‌ هایی با‌ اشکال و طعم‌ های متفاوت با آن چه که ما تا به امروز می‌ شناختیم. کشورهایی مانند؛ تایلند، مالزی، فلیپین، تاهیتی، هنگ کنگ، سنگاپور، ویتنام، آفریقای جنوبی.... میزبانان اولیه این میوه‌ ها هستند.
میوه‌ هایی با شکل و شمایل عجیب، بوهای بد و تند، طعم‌ های تلخ و گزنده و قیمت‌ های بسیار بالا دارای فواید بسیار برای انسان و حیوانات هستند.


در اینجا به معرفی تعدادی از این میوه ‌ها می ‌پردازیم:

http://salijoon.info/http://salijoon.info/

نونی میوه ‌ای است که در مناطق معتدل استوایی مانند تاهیتی رشد می ‌کند. پرندگان عاشق این میوه هستند. این میوه برای بیماری‌ های پوستی، درد، سرماخوردگی، فشار خون بالا، افسردگی، ورم مفاصل، آسم، دیابت، سرطان و ... مفید است.



http://salijoon.info/http://salijoon.info/
جک فروت میوه ی بومی جنگل های پُر باران جنوب و جنوب شرقی آسیا است. کاشت این میوه به دلیل خواص آن به بسیاری از نقاط مانند؛ هند، جنوب شرق آسیا، مرکز و شرق آفریقا و فیلیپین گسترش یافته است.
این میوه، بزرگ ترین میوه ی درختی جهان شناخته شده است. پوستی بسیار ضخیم دارد و رسیده ی آن 36 کیلوگرم وزن و تا 90 سانتیمتر طول و 50 سانتیمتر قطر دارد. گوشت آن زرد یا نارنجی است. طعم شیرین و خوشمزه دارد.


http://salijoon.info/http://salijoon.info/

دوریان میوه ای با بوی تند و قوی است! بعضی افراد بوی آن را زننده و بد می دانند. طعمی شبیه آواکادو دارد. با این وجود پُر فایده، خوشمزه و گران است. عنوان پادشاه میوه‌ ها را در جنوب و شرق آسیا به خود اختصاص داده است. این میوه از ارزش صادراتی بالایی برخوردار است. آبنبات ‌های آن هم در سوپر مارکت ‌ها موجود است.



http://salijoon.info/http://salijoon.info/

منگوستین منشاء اولیه ی این میوه ی ناشناخته است. عده‌ای بر این باورند که این میوه متعلق به جزایر ساندا یا جنگل‌ های مالایا است. این میوه به عنوان " ملکه میوه هایی استوایی " شناخته شده است. گوشت این میوه سفید رنگ است و طعم شیرین و تند دارد.



http://salijoon.info/http://salijoon.info/

پیتایا یا اژدها میوه از میوه‌ های ویتنام و مناطق گرمسیری است. میوه‌ ای از گونه ‌های مختلف کاکتوس که تنها شب‌ ها شکوفه‌ به رنگ سفید می ‌دهد. به همین دلیل به آن "ملکه شب" هم می ‌گویند. اژدها میوه در دو رنگ رشد می کند. هر دو رنگ دارای دانه های خال دار کوچک سیاه و سفید هستند. رنگ سفید آن، کمی طعم ترش دارد و رنگ قرمز تیره کمی طعم شیرین دارد.



http://salijoon.info/http://salijoon.info/

رمبوتان میوه ای است شیرین با پوست مودار، ضخیم و قرمز رنگ که گوشت آن سفید با یک هسته بزرگ در وسط آن است. این میوه در کشورهای آسیای جنوب شرقی یافته می‌ شود. این میوه دارای خواص دارویی است. بومیان برای آن دستورات خاصی دارند.


http://salijoon.info/http://salijoon.info/

کارامبولا، ستاره میوه یا پنج انگشتی میوه ی ستاره‌ ای شکل و بومی جنوب شرقی آسیا مالزی است. این میوه توسط پرتغالی ها به مناطق مختلف برده شده است. میوه های کوچک و شیرین مانند مرکبات هستند که طعم خوشمزه و تازه ‌ای دارند این میوه خواص درمانی در افسردگی و شادابی و نشاط بدن دارد.


http://salijoon.info/http://salijoon.info/

لیچی میوه‌ ای گرمسیری است که در آفریقای جنوبی رشد می کند. این میوه طعم شیرینی دارد. شکل قلب و به رنگ قرمز یا صورتی است. بافت داخل پوست سفید و آب دار که دارای یک هسته سیاه است.
این میوه منبع غنی از ویتامین C، کلسیم، پتاسیم و فسفر است. این میوه برای درمان سرفه، زخم های گوارشی و استحکام بدن پیشنهاد می‌ شود.


http://salijoon.info/http://salijoon.info/

کیوانوملون یا خربزه شاخدار جزء میوه های استوایی است. این میوه‌ ظاهری خشن، طعمی بین لیمو و موز دارد. در واقع از خانواده ی خیار است. تازه ی آن سالاد یا دسر را بسیار خوش طعم می‌ کند.



http://salijoon.info/http://salijoon.info/

بودا هندز یا دست بودا میوه‌ ی مرکباتی است. این میوه عجیب، غریب و غیر معمول ‌ترین میوه ی کشت شده در جهان است. همچنین از قدیمی ترین دانه‌ های مرکباتی در کشاورزی محسوب می‌ شود. دست بودا، میوه ‌ی بزرگ، سنگین با پوست ضخیم است که مانند دست بودا ظاهر می شود. جزء میوه‌ های شیرین است.


نکته ی جالب این است که برای دریافت اطلاعات از گوشه کنار این جهان ناشناخته، مانند، این میوه‌ های عجیب و غریب باید از رسانه های دیجیتال، دنیای اینترنت تشکر کرد. شاید اگر رسانه‌ های پیشرفته ی دیجیتال وجود نداشتند، ما هرگز از وجود چنین میوه ‌های عجیب و غریب در دنیا مطلع نمی‌ شدیم و حتی تصاویر آن ها را هم نمی ‌توانستیم ببینیم.

 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
نونی



جک فروت




دوریان



منگوستین



پیتایا




رمبوتان



کارامبولا




لیچی





کیوانوملون



بودا هندز
 

زهرا فرشید

کاربر ممتاز
لیچی،رامبوتان،کارامبولا

لیچی،رامبوتان،کارامبولا

چند وقت پیش در پستی چندتا پرچم از کشورهای مختلف که با میوه ایجاده شده بودن گذاشتم و آقای جاودانی از من خواستم که میوه های این پرچم رو معرفی کنم که با شرمندگی من با تاخیر این کار رو انجام دادم.



اول میوه های صورتی : لیچی، ماندارین ، Litchi chinensis

این میوه یک میوه نیمه گرمسیری بومی جنوب چین هست که در کشورهای جنوب شرقی اسیا هم خوب رشد و نمو میکنه.
من کمپوت این میوه رو خوردم اما خوب چون طعمش برام جالب نبود، شاید چون این گیاه دارای ترکیبی شبیه صابون هست یک طعم خاصی داره ، البته ممکنه شما بخورید و خوشتون بیاد بر اساس نظر من در مورد طعمش قضاوت نکنید.
البته اگر روی نوشیدنی ها اسم ماندارین هم دیده باشه خصوصا ایستک ها در واقع همین گیاه هست که من خوردم و باید بگم که خیلی خوش طعم بود پس پیشنهاد میکنم بخرید و بخورید، پشیمون نمیشید.





میوه قرمز خار خاری : رامبوتان، Nephelium lappcium

یک درخت کاملا گرمسیری و منشا گرفته از مالزی هست.





میوه ستاره ایی شکل وسط پرچم : کارامبولا یا استارفروت، Averroha carambola

من طعمشو رو نمیدونم اما میگن ترش هست و در غذاهای پر ادویه و ترشی ها و ... استفاده میشه.
شکل جالبی داره ، ستاره ایی ...










منبع
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
میوه های عجیب

میوه های عجیب






میوه هایی عجیب و شگفت انگیز وخواص جالب آنها





میوه‌ های عجیب و غریب، بیشتر در نواحی گرمسیری رشد می ‌کنند. میوه‌ هایی با‌ اشکال و طعم‌ های متفاوت با آن چه که ما تا به امروز می‌ شناختیم. کشورهایی مانند؛ تایلند، مالزی، فلیپین، تاهیتی، هنگ کنگ، سنگاپور، ویتنام، آفریقای جنوبی.... میزبانان اولیه این میوه‌ ها هستند.
میوه‌ هایی با شکل و شمایل عجیب، بوهای بد و تند، طعم‌ های تلخ و گزنده و قیمت‌ های بسیار بالا دارای فواید بسیار برای انسان و حیوانات هستند.

در اینجا به معرفی تعدادی از این میوه ‌ها می ‌پردازیم:




نونی میوه ‌ای است که در مناطق معتدل استوایی مانند تاهیتی رشد می ‌کند. پرندگان عاشق این میوه هستند. این میوه برای بیماری‌ های پوستی، درد، سرماخوردگی، فشار خون بالا، افسردگی، ورم مفاصل، آسم، دیابت، سرطان و ... مفید است.




جک فروت میوه ی بومی جنگل های پُر باران جنوب و جنوب شرقی آسیا است. کاشت این میوه به دلیل خواص آن به بسیاری از نقاط مانند؛ هند، جنوب شرق آسیا، مرکز و شرق آفریقا و فیلیپین گسترش یافته است.
این میوه، بزرگ ترین میوه ی درختی جهان شناخته شده است. پوستی بسیار ضخیم دارد و رسیده ی آن 36 کیلوگرم وزن و تا 90 سانتیمتر طول و 50 سانتیمتر قطر دارد. گوشت آن زرد یا نارنجی است. طعم شیرین و خوشمزه دارد.




دوریان میوه ای با بوی تند و قوی است! بعضی افراد بوی آن را زننده و بد می دانند. طعمی شبیه آواکادو دارد. با این وجود پُر فایده، خوشمزه و گران است. عنوان پادشاه میوه‌ ها را در جنوب و شرق آسیا به خود اختصاص داده است. این میوه از ارزش صادراتی بالایی برخوردار است. آبنبات ‌های آن هم در سوپر مارکت ‌ها موجود است.





منگوستین منشاء اولیه ی این میوه ی ناشناخته است. عده‌ای بر این باورند که این میوه متعلق به جزایر ساندا یا جنگل‌ های مالایا است. این میوه به عنوان " ملکه میوه هایی استوایی " شناخته شده است. گوشت این میوه سفید رنگ است و طعم شیرین و تند دارد.





پیتایا یا اژدها میوه از میوه‌ های ویتنام و مناطق گرمسیری است. میوه‌ ای از گونه ‌های مختلف کاکتوس که تنها شب‌ ها شکوفه‌ به رنگ سفید می ‌دهد. به همین دلیل به آن "ملکه شب" هم می ‌گویند. اژدها میوه در دو رنگ رشد می کند. هر دو رنگ دارای دانه های خال دار کوچک سیاه و سفید هستند. رنگ سفید آن، کمی طعم ترش دارد و رنگ قرمز تیره کمی طعم شیرین دارد.





رمبوتان میوه ای است شیرین با پوست مودار، ضخیم و قرمز رنگ که گوشت آن سفید با یک هسته بزرگ در وسط آن است. این میوه در کشورهای آسیای جنوب شرقی یافته می‌ شود. این میوه دارای خواص دارویی است. بومیان برای آن دستورات خاصی دارند.




کارامبولا، ستاره میوه یا پنج انگشتی میوه ی ستاره‌ ای شکل و بومی جنوب شرقی آسیا مالزی است. این میوه توسط پرتغالی ها به مناطق مختلف برده شده است. میوه های کوچک و شیرین مانند مرکبات هستند که طعم خوشمزه و تازه ‌ای دارند این میوه خواص درمانی در افسردگی و شادابی و نشاط بدن دارد.




لیچی میوه‌ ای گرمسیری است که در آفریقای جنوبی رشد می کند. این میوه طعم شیرینی دارد. شکل قلب و به رنگ قرمز یا صورتی است. بافت داخل پوست سفید و آب دار که دارای یک هسته سیاه است.
این میوه منبع غنی از ویتامین C، کلسیم، پتاسیم و فسفر است. این میوه برای درمان سرفه، زخم های گوارشی و استحکام بدن پیشنهاد می‌ شود.




کیوانوملون یا خربزه شاخدار جزء میوه های استوایی است. این میوه‌ ظاهری خشن، طعمی بین لیمو و موز دارد. در واقع از خانواده ی خیار است. تازه ی آن سالاد یا دسر را بسیار خوش طعم می‌ کند.





بودا هندز یا دست بودا میوه‌ ی مرکباتی است. این میوه عجیب، غریب و غیر معمول ‌ترین میوه ی کشت شده در جهان است. همچنین از قدیمی ترین دانه‌ های مرکباتی در کشاورزی محسوب می‌ شود. دست بودا، میوه ‌ی بزرگ، سنگین با پوست ضخیم است که مانند دست بودا ظاهر می شود. جزء میوه‌ های شیرین است.

 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
عجیب‌ ترین میوه‌هـــای جهان





در این مطلب شما را با برخی از عجیب‌ترین میوه‌های جهان آشنا می کنیم. اگر شانس دسترسی به این میوه‌ها را دارید می توانید

برای ایجاد تنوع آنها را جایگزین میوه‌هایی کنید که به طور معمول مصرف می کنید.



کارامبولا (Carambola) - میوه‌ی ستاره‌ای
نام این میوه کاملا مناسب با شکل ظاهری آن است. "کارامبولا" به طور کلی بومی جنوب شرق آسیا است، اگرچه کارشناسان معتقدند به راحتی در نقاط گرمسیری دیگر نیز رشد می کند. هنگامی که کارامبولا برش می خورد کاملا شبیه به یک ستاره پنج پر است. این میوه شیرین نه تنها مزه خوبی دارد، بلکه غنی از ویتامین C و آنتی اکسیدان‌ها بوده و از اسید، قند و سدیم پایینی برخوردار است.




پیتایا (Pitaya) - اژدها میوه


"پیتایا" حاوی طیف وسیعی از مواد خوشمزه از انواع مختلف کاکتوس است. این میوه در کشورهای مختلف آسیایی رشد کرده و به واسطه

کشور یا منطقه‌ای که در آن می روید دارای نام‌های مختلفی است که از آن جمله می توان به "توت فرنگی گلابی" یا "میوه مروارید" اشاره کرد. گوشت میوه پیتایا دارای دانه‌های سیاه - مشابه با کیوی - بوده و به صورت خام خورده می شود. این میوه اندکی ترش مزه است.





دوریان (Durian) - میوه بد بو
"دوریان" از بویی به واقع بد برخوردار است که بسیاری را حتی از مزه کردن آن باز می دارد. اما دوریان به عنوان پادشاه میوه‌ها نیز شناخته می شود زیرا بخش خوراکی آن بسیار خوشمزه بوده و در بسیاری از بشقاب‌های کشورهای جنوب غرب آسیا استفاده می شود. در شرایطی که بیش از 30 نوع گیاه دوریان وجود دارد، اما تنها 33 درصد از آنها خوراکی هستند.





یانگ‌می (Yangmei) - توت فرنگی چینی
"یانگ‌می" یا توت فرنگی چینی همان گونه که از نامش مشخص است بومی چین بوده و از درختانی زیبا و رنگارنگ برخوردار است. درختان یانگ‌می عمدتا در پارک‌ها و باغ‌ها جنبه زینتی داشته و میوه‌های قرمز رنگ آنها دارای طعمی دوست داشتنی هستند. هسته بزرگ یانگ‌می حدود نیمی از کل حجم میوه را به خود اختصاص می دهد.





نونی (Noni)
"نونی" با ظاهر عجیب خود دارای نام‌های عجیبی مانند "پودینگ سگ" و "میوه‌ی پنیری" نیز است. این میوه بومی آسیا است. از نونی بیشتر برای تهیه نوشیدنی‌های میوه‌ای که گفته می شود از لحاظ پزشکی مفید هستند، استفاده می شود. از آبمیوه نونی به طور سنتی به عنوان دارو برای درمان بیماری‌هایی مانند بی نظمی کارکرد روده و عفونت‌های دستگاه ادراری استفاده می شد، اما آزمایش‌های عملی، موثر بودن آن را اثبات نکرده است.




رامبوتان (Rambutan)
"رامبوتان" بیشتر در مالزی رشد می کند و از پوست چرمی قرمز رنگ برخوردار است. رامبوتان یکی از معروف‌ترین میوه‌های جنوب شرق آسیا محسوب می شود. گوشت این میوه، آبدار و شیرین بوده و به طور گسترده در تولید مربا استفاده می شود. گوشت رامبوتان سفید یا صورتی رنگ بوده و هر میوه دارای یک هسته ترد و نرم است که اگر به صورت نپخته خورده شود، خاصیت سمی ملایمی دارد.





میوه جک (Jackfruit)

جنوب غربی هند، بنگلادش، فیلیپین و سریلانکا زادگاه "میوه جک" هستند که در استرالیا نیز شناخته شده است. در داخل این میوه، دانه‌ها با گوشتی آبدار احاطه شده که مزه ملایم آناناسی دارد. از گوشت این میوه در تولید چیپس شیرین و پخت و پز نیز استفاده می شود.




لیچی (Lychee)
در شرایطی که بسیاری "لیچی" را میوه‌ای چینی در نظر می گیرند، اما تنها بومی این کشور نبوده و در هند و تایوان نیز یافت می شود. درختان این میوه همواره سبز هستند. لیچی با پوششی سخت احاطه شده و از گوشتی سفید با بافتی شبیه میوه انگور برخوردار است. لیچی شیرین مزه و غنی از ویتامین Cاست.




مانگوستین (Mangosteen)
"مانگوستین" روی درختانی همیشه سبز می روید و بومی جزایر "سوندا" و "مولوکاس" است. این میوه دارای پوششی بنفش رنگ، بافتی خامه‌ای و مزه‌ای منحصر به فرد بوده که چیزی شبیه به مرکبات و هلو عنوان شده است. مانگوستین غنی از آنتی اکسیدان‌ها بوده و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند سرطان کمک کند. البته این مساله هنوز ثابت نشده است.




کامکوات (Kumquat)
"کامکوات" میوه‌ای کوچک و بومی چین است. این میوه‌ کوچک شبیه به پرتقال بوده، اما از درختانی که رابطه نزدیکی با خانواده مرکبات ندارند، می روید. کامکوات به صورت خام و با پوست خورده می شود. این میوه اغلب در تهیه مارمالاد و ژله کاربرد دارد. حتی تایوانی‌ها این میوه را به چای اضافه می کنند و برخی معتقدند کامکوات پخته شده در آب می تواند به تسکین گلو درد کمک کند.




ملون شاخدار (Horned Melon)



"ملون شاخدار" بومی صحرای کالاهاری در آفریقا است که به نام "خیار آفریقایی" نیز شناخته می شود. امروزه، ملون شاخدار در نقاط مختلف جهان مانند نیوزیلند، استرالیا، شیلی و آمریکا رشد می کند. هنگامی که این میوه را قارچ می کنید با گوشتی سبز رنگ و جالب مواجه شده و مزه و بوهای مختلفی - نه تنها خیار بلکه موز، لیمو و میوه گل ساعت - را حس می کنید. این میوه در آمریکا به نام "بلوفیش" (Blowfish) نیز شناخته می شود.








منبــــع: korokodilehsasati.blogfa.com
 

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
چمپداک

چمپداک

چمپداک گونه‌ای درخت و میوه از تیرهٔ توتان (Moraceae) از جنس میوه نان (Artocarpus) و بومی آسیای جنوبی شرقی است. مالزی، برونئی و اندونزی از مراکز این میوه هستند.

گوشتینه شیرین و آبداری دور دانه‌های میوه (که مثل بادام زمینی هستند) است و لایه محکمی بین پوست و هسته (که خوردنی نیست) موجود است. پوست بیرونی میوه تا اندازه‌ای چسبناک است.
چمپداک‌های برونئی شاید تا حدودی گرد باشند.

 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
Passion Fruit پاشن فروت

Passion Fruit پاشن فروت

Passion Fruit پاشن فروت


زادگاه اصلی این میوه آمریکای جنوبی و هند و نیوزلند است. این میوه دارای دانه‌های زیر مانند انجیر است،
اما از انجیر شیرین‌تر است و در تهیه بستنی و شیرینی از آن استفاده می‌شود.







 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
Rose Apple سیب گلی

Rose Apple سیب گلی

Rose Apple سیب گلی

زادگاه آن جنوب آسیاست و از جمله میوه‌های بسیار عجیب است که هم به شکل سیب است و هم بوی و عطر گل را دارد و بسیار خوشمزه است و مقدار بسیار کمی از آن به خارج صادر می‌شود، چون به سرعت فاسد می‌شود.

 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
Soursop السورسوپ

Soursop السورسوپ

Soursop السورسوپ



زادگاه اصلی آن مکزیک و آمریکای مرکزی است. این میوه سرشار از ویتامین C و B1 و B2 است و از آن در تهیه بستنی استفاده می‌شود.

 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
Salak سالاک

Salak سالاک

Salak سالاک

زادگاه اصلی آنمالزی و اندونزی است و به دلیل شبیه بودن پوسته آن به پوست مار Snake-fruit مار میوه هم نامیده می‌شود. از حیث طعم شبیه سیب است، اما نوع ترش آن هم وجود دارد.







پ.ن: این میوه چقدر شبیه ماهی شورِ شمالِ:surprised:
 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
Sugar Apple سیب شکری

Sugar Apple سیب شکری

Sugar Apple سیب شکری

زادگاه آن تایلند است و از جمله معروف‌ترین میوه‌های این کشور به شمار می‌آید. پوست آن سفت و محکم، اما طعم آن شیرین و دارای کالری بسیار بالا و سرشار از آهن است و به خاطر شباهت آن به سیب به این نام نامیده شده است.

 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
بالا