طرز تهیه کباب کوبیده

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی و آبدار رستورانی بدون ریختن از سیخ​




طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی و آبدار رستورانی بدون ریختن از سیخ


کباب کوبیده از انواع کباب مجلسی ایرانی و در برخی شهرها جزو غذاهای نذری محرم و غذاهای ماه رمضانی در برنامه غذایی یک ماهه ماه رمضان است. کباب کوبیده یک غذای مناسب مهمانی است. بلد بودن ترکیب اصلی مواد کوبیده و طرز تهیه کباب کوبیده نرم و آبدار در منزل بدون ریزش از سیخ به روش حرفه‌ای و دقیقا شبیه آن‌چه که کباب‌زن‌های حرفه‌ای در کباب‌فروشی و رستوران‌ها درست می‌کنند کار چندان آسانی نیست. اما با دانستن ترکیب ادویه کباب کوبیده سنتی، فوت‌و‌فن‌ها و نکات مهم و طلایی این غذای ایرانی لذیذ می‌توانید یک کباب‌ کوبیده خانگی و مجلسی حرفه‌ای رستورانی بدون ریختن کوبیده از روی سیخ درست کنید. در سرویس آشپزی طرز تهیه کباب کوبیده سنتی آبدار و خوشمزه در خانه به سبک رستورانی که بدون شک محبوب‌ترین غذای ایرانی با گوشت چرخ کرده است را بخوانید.


طرز تهیه کباب‌ کوبیده حرفه‌ای و رستورانی در خانه​


طرز تهیه کباب‌ کوبیده حرفه‌ای در خانه


مدت زمان آماده‌سازی مواد کوبیده: ۲ ساعت​

مدت زمان پخت کوبیده: ۱۵ دقیقه​

کالری یک سیخ کباب کوبیده: ۲۶۸ کالری​

مواد لازم کباب کوبیده (برای ۶ نفر)​

  • گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله شامل سر‌دست یا ران گوساله و قلوه‌گاه گوسفند: یک کیلوگرم
  • پیاز: ۵ عدد متوسط
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
  • زعفران: در صورت دلخواه یک قاشق چای‌خوری

مراحل طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی و رستورانی​


طرز تهیه کباب کوبیده


درست کردن کباب کوبیده برخلاف سایر انواع کباب برای خیلی از افراد بسیار چالش‌برانگیز است. از همین رو آشنا بودن با ترفندهای طرز تهیه کباب کوبیده خانگی و همچنین طریقه آماده کردن مواد کباب کوبیده می‌تواند به شما کمک کند که یک کباب حرفه‌ای و خوشمزه در خانه آماده کنید. در ادامه می‌توانید با مراحل آموزش کباب کوبیده خوشمزه خانگی به روش بازاری آشنا شوید.

مرحله اول: مزه‌دار کردن گوشت چرخ کرده کباب کوبیده​

طرز تهیه کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای احتیاج به کمی دقت و حوصله دارد. در شروع کار ابتدا گوشت چرخ‌ کرده را در یک ظرف بزرگ و گود بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. اما گوشت کوبیده چی باشه؟ گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله شامل سر‌دست یا ران گوساله و قلوه‌گاه گوسفند.
گوشت و نمک را خوب ورز بدهید. در همین مرحله برای مزه‌دار کردن گوشت کوبیده می‌توانید فلفل سیاه و زعفران را هم اضافه کنید تا بوی زهم گوشت از بین برود. مایه کباب کوبیده را در یخچال بگذارید کمی به گوشت استراحت بدهید تا به اصطلاح بیات شود.

مرحله دوم: اضافه کردن پیاز رنده شده به گوشت چرخ کرده کباب​

در این مرحله از طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی باید پیازها را رنده کنید. یک نکته مهم این است که بعد از رنده کرده پیازها، آن‌ها را با دست فشار بدهید و آب پیاز را بگیرید، می‌توانید برای گرفتن آب پیاز، پیازهای رنده شده را در پارچه تنظیف بریزید و با فشار دادن، آب پیاز را بگیرید.
گرفتن آب پیاز سبب می‌شود تا کباب کوبیده خوب به سیخ بچسبد، روی سیخ وا نرود و توی آتش نریزد. پیازها را به گوشت اضافه کنید و حسابی وزر بدهید.

مرحله سوم: به گوشت کباب کوبیده استراحت دهید​

هر چه گوشت و پیاز را بیشتر ورز بدهید کباب کوبیده شما خوشمزه‌تر می‌شود. بعد از این‌که ورز دادن گوشت تمام شد بهتر است به مدت دو تا سه ساعت روی گوشت یک کیسه پلاستیکی بکشید (برای این‌که رنگ گوشت تغییر نکند و سیاه نشود) و به مدت ۲ تا سه ساعت آن را در یخچال بگذارید.

مرحله چهارم: تقسیم کردن گوشت به قسمت‌های مساوی​


تقسیم کردن گوشت کباب کوبیده به قسمت های مساوی


بعد از گذشت ۲ تا سه ساعت گوشت را از یخچال بیرون بیاورید. این مقدار گوشت کباب کوبیده برای ۶ نفر است. پس گوشت را به ۱۲ قسمت مساوی (هر قسمت به اندازه یک پرتقال متوسط) تقسیم کنید.
در این مرحله از طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی هر قسمت از گوشت‌ها را دوباره کمی در دست ورز بدهید و به آن شکل یک بیضی بدهید. دست‌تان را با کمی آب مرطوب کنید و آن مقدار از گوشت را که برای هر سیخ کباب تقسیم‌بندی کرده‌اید بردارید و روی سیخ پهن کنید.

مرحله پنجم: سیخ گرفتن کباب کوبیده​


مرحله آخر کباب کوبیده خانگی


علاوه بر نحوه درست کردن کباب کوبیده، آموزش و طریقه سیخ زدن کباب کوبیده هم بسیار مهم است. طریقه سیخ زدن کباب کوبیده به این صورت است که بعد از این‌که گوشت را روی سیخ پهن کردید با دو انگشت اشاره و شصت (انگشت شصت روی گوشت و انگشت اشاره زیر گوشت) به آرامی روی گوشت فشارهای کوچک بیاورید تا پستی و بلندی‌های گوشت صاف شود و جای انگشتان‌تان روی گوشت به صورت یکی در میان فرو رفته باقی بماند.
سر و ته گوشت را روی سیخ کمی بیشتر فشار دهید، تا موقع کشیدن کباب از روی سیخ به راحتی از آن جدا شود.

مرحله آخر: کباب کردن کوبیده روی کباب‌پز یا منقل​

سیخ‌های کباب کوبیده را ابتدا روی حرارت خیلی تند آتش کباب‌پز قرار دهید و وقتی که گوشت کباب خودش را گرفت و کمی جمع شد، شعله را ملایم کنید. اگر هم از منقل برای درست کردن کباب کوبیده استفاده می‌کنید، صبر کنید تا آتش منقل کاملا بگیرد و زغال‌ها سرخ شوند، سپس سیخ‌ها را به آرامی روی منقل بچینید. بعد از آنکه کباب‌ها خودشان را گرفتند، آنها را به صورت مداوم بچرخانید تا به صورت یکنواخت بپزند. کباب را با نان یا برنج چلو آبکش سرو کنید.

طرز تهیه کباب کوبیده با سنگدان مرغ​


طرز تهیه کباب کوبیده با سنگدان مرغ


بسیاری از رستوران‌ها و همچنین خانواده‌ها برای کاهش هزینه کباب کوبیده، از سنگدان مرغ به جای گوشت چرخ‌کرده استفاده می‌کنند. برای تهیه کباب کوبیده ارزان با سنگدان مرغ شما به مقداری سنگدان چرخ‌کرده، دنبه، زعفران، نمک، فلفل سیاه و سماق و کره نیاز دارید.
تنها تفاوت این کباب کوبیده ارزان با کباب کوبیده عادی این است که به جای گوشت باید از سنگدان چرخ‌کرده مرغ با دنبه استفاده کنید. سپس طعم‌دهنده را اضافه کنید و بعد از ورز دادن مواد اجازه دهید مایه کباب برای چند ساعت در یخچال بماند تا آماده شود.

طرز تهیه کباب کوبیده خانگی در ماهیتابه​


طرز تهیه کباب کوبیده خانگی در ماهیتابه


ممکن است برای برخی افراد سیخ‌گیری کباب کار چندان راحتی نباشد یا لوازم مخصوص کباب کوبیده روی زغال مثل منقل را در دسترس نداشته باشند. در این مواقع بهترین روش، طرز تهیه کباب کوبیده در ماهیتابه یا کباب کوبیده در فر است.
در این شیوه پخت، کافی است مایه کباب کوبیده را با گوشت گوسفندی، گوشت مخلوط یا سنگدان مرغ درست کنید و آن را به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس کباب کوبیده را در خانه درست کنید.


طرز تهیه کباب کوبیده با سویا​


کباب کوبیده با سویا


کباب کوبیده با سویا بدون گوشت یا با گوشت کمتر در ترکیب با سویا، جزو انواع کباب اقتصادی و ارزان است. اگر به هر دلیلی دوست داشته باشید گوشت قرمز کمتری مصرف کنید، می‌توانید کباب کوبیده با سویا درست کنید. کباب کوبیده با سویا یک گزینه عالی برای گیاهخواران هم هست.
برای درست کردن کباب کوبیده با سویا و بدون گوشت باید از ترکیب سویای ریز، سیب زمینی پخته شده، آرد سوخاری، پیاز رنده شده و ادویه‌های مختلف استفاده کنید. سیب زمینی و آرد موجب می‌شوند تا سویا منسجم‌تر شود و روی سیخ قرار بگیرد.

مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده نذری برای ۱۰۰ نفر​


مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده نذری برای ۱۰۰ نفر


اگر می‌خواهید کباب کوبیده را به عنوان نذری ماه محرم یا مناسبت‌های مختلف در حجم بالا درست کنید به این میزان مواد نیاز دارید: گوشت ۲۵ کیلوگرم (۲۰ کیلوگرم گوشت + ۵ کیلوگرم چربی)، پیاز ۶ کیلوگرم، نمک ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی.
در این صورت برای هر نفر، می‌توانید دو سیخ کباب (در مجموع ۲۵۰ گرم) در نظر بگیرید یا این مقدار را کمتر کنید و برای هر نفر یک سیخ ولی بزرگتر در نظر بگیرید، مثلا برای هر نفر یک سیخ ۱۵۰ گرمی یا ۲۰۰ گرمی درست کنید.

فوت‌ و‌ فن‌های طرز تهیه کباب کوبیده در خانه و خوشمزه بدون ریختن از روی سیخ​


فوت‌ و‌ فن‌های طرز تهیه کباب کوبیده در خانه و خوشمزه بدون ریختن از روی سیخ


  • یکی از مهم‌ترین نکات برای روش پخت یک کباب ‌کوبیده خانگی حرفه‌ای، لذیذ و خوش‌طعم استفاده از مخلوط چرخ‌کرده گوشت گوسفند و گوساله است. یک فن مهم آشپزی برای کباب کوبیده این است که گوشت کباب‌ کوبیده نه خیلی چرب باشد و نه خیلی خشک، در نتیجه مخلوط گوسفند و گوساله بهترین انتخاب است.
  • در دستور پخت کباب کوبیده یکی از مهم‌ترین سوال‌ها این است که چرا کباب کوبیده سفت و خشک می‌شود، یادتان باشد برای این‌که کباب کوبیده نرم و لذیذی داشته باشید باید در این مخلوط دو سوم گوشت گوسفند و یک سوم گوشت گوساله داشته باشید. اگر فقط از گوشت گوساله استفاده کنید کباب کوبیده خشک و سفت و بدون کیفیت می‌شود. گوشت گوسفندی به تنهایی هم سبب چربی بیش از حد و افتادن کباب‌ها از روی سیخ می‌شود.
  • در روش پخت کباب کوبیده حرفه‌ای وزن استاندارد هر کباب کوبیده حدود ۷۵ تا ۱۲۵ گرم است (گوله گوشت به اندازه یک پرتقال متوسط باشد) البته وزن کلی کباب کوبیده به اندازه و پهنای سیخ هم بستگی دارد اما اگر از این مقدار کمتر باشد کباب روی سیخ می‌سوزد و اگر بیشتر باشد خمیر می‌شود.
  • برای داشتن یک کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای باید حتما گوشت را حداقل دو تا سه بار خیلی ریز چرخ کنید. هر چه گوشت بیشتر چرخ شود و ورز داده شود کباب‌ها یکدست‌تر می‌شود و از روی سیخ نمی‌ریزد.
  • در طرز تهیه کباب کوبیده حرفه‌ای، گوشت کباب کوبیده را حسابی ورز بدهید. ورز دادن زیاد گوشت سبب می‌شود تا کباب کوبیده روی آتش خودش را ول نکند و نریزد.
  • بعد از مخلوط کردن تمام مواد کوبیده با هم، بهتر است که چند ساعت گوشت در یخچال بماند تا در اصطلاح آشپزی «بیات» شود. این کار باعث می‌شود گوشت به سیخ کشیده شده نریزد.
  • حتما پیازها را با رنده ریز رنده کنید و حتما آب پیاز رنده شده را بگیرید. آب پیاز را می‌توانید نگه دارید و برای زمان سیخ گرفتن و مرطوب کردن سیخ‌ها استفاده کنید.
  • رعایت نکات جزیی در روش پخت کباب کوبیده بسیار مهم است. مثلا باید به طور مرتب و به آرامی، نه به سرعت، سیخ کباب را پشت و رو کنید. به این ترتیب حرارت به طور تقریباً مساوی تقسیم می‌شود، گوشت کامل‌تر می‌پزد و لایه‌های بیرونی آن کمتر دچار سوختگی می‌شود.


نکات تهیه کباب کوبیده


  • اگر می‌خواهید کباب‌ها روی آتش وا نرود و سیخ را ول نکند بهترین کار این است که سیخ‌های خالی کباب را هم به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.
  • یکی از مهم ترین نکات در نحوه درست کردن کباب کوبیده این است که قبل از به سیخ کشیدن گوشت، کمی سیخ را با آب یا آب پیاز نم کنید.
  • اگر می‌خواهید از منقل و ذغال برای درست کردن کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای استفاده کنید باید آتش فروکش کرده و فقط ذغال‌ها قرمز و گداخته باشند.
  • طریقه درست کردن کباب کوبیده ساده خانگی روی منقل باید به درستی انجام شود. فاصله سیخ کباب از ذغال‌ها باید به اندازه باشد. اگر فاصله کم باشد کباب می‌سوزد و اگر زیاد باشد کباب کوبیده خام می‌ماند.

کباب کوبیده و فوت و فن های نریختن آن از روی سیخ


  • به مایه کباب کوبیده جوش شیرین اضافه نکنید. اگر تمام دستورات بالا را رعایت کنید کباب کوبیده از روی سیخ وا نمی‌رود و نمی‌ریزد. جوش‌شیرین طعم تلخی به کباب می‌دهد.
  • به مایه کباب کوبیده زردچوبه اضافه نکنید. نمک و فلفل سیاه کفایت می‌کند و در صورت دلخواه می‌توانید کمی زعفران آب شده غلیظ هم موقع ورز دادن گوشت اضافه کنید.
  • اضافه کردن آرد یا آرد سوخاری یا حتی نان خشک ریز شده، طعم لذیذ و حالت نرم و آبدار کباب را از بین می‌برد.
  • طرز تهیه کباب رستورانی بناب هم به همین ترتیب است. با این تفاوت که اندازه سیخ بزرگ‌تر است و مقداری بیشتری گوشت برای هر سیخ نیاز است.
  • کباب کوبیده یک گزینه عالی برای ناهار مهمانی با نون یا برنج است. اگر هم می‌خواهید مهمانی شام بگیرید کباب کوبیده را به عنوان یک غذای نونی برای شام سرو کنید.
  • در طرز تهیه کباب کوبیده حرفه‌ای و رستورانی خوشمزه می‌توانید مقداری دنبه به گوشت چرخ کرده اضافه کنید تا کباب شما چرب‌تر و خوشمزه‌تر شود.
  • بعد از آماده شدن کباب کوبیده خوشمزه خانگی حتما مقداری سماق روی آن بریزید. این کار هم طعم جذابی به کباب می‌بخشد و هم موجب کاهش کلسترول، بهبود هضم و کاهش اسید اوریک گوشت کباب می‌شود.

سوالات متداول​

مهم‌ترین نکته در طرز درست کردن کباب کوبیده گوشت روی منقل و کباب‌پز چیست؟​

کباب‌ها را ابتدا روی حرارت خیلی تند آتش کباب‌پز قرار دهید و وقتی که گوشت کباب خودش را گرفت و کمی جمع شد، شعله را ملایم کنید. در ضمن سیخ‌های کباب را پس از آماده کردن نباید مستقیم رو منقل ببرید، باید به سیخ‌های کباب به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در یخچال یا فضای آشپزخانه استراحت دهید و بعد آنها را روی زغال گداخته و قرمز منقل کباب کنید.

در طرز تهیه کباب کوبیده چه کار کنیم که گوشت از سیخ نریزد؟​

در طرز تهیه کباب کوبیده حرفه‌ای، گوشت کباب کوبیده را حسابی ورز بدهید و بعد از مخلوط کردن تمام مواد کوبیده با هم، بهتر است که چند ساعت گوشت در یخچال بماند. این کار باعث می‌شود گوشت به سیخ کشیده شده نریزد.

چه کار کنیم که کباب کوبیده خشک نشود؟​

انتخاب گوشت مناسب برای تهیه کباب کوبیده خیلی مهم است. معمولا برای طرز تهیه کباب کوبیده از مخلوط قلوه گاه گوسفند و سردست یا ران گوساله استفاده می‌شود. اگر از گوشت قلوه‌گاه گوسفندی استفاده شود، نیازی به استفاده از چربی یا دنبه نیست چون دنبه باعث خشک شدن کوبیده می‌شود.

برای چسبندگی بیشتر مواد کباب کوبیده چه کنیم؟​

یکی از فوت و فن‌‌های کباب کوبیده این است که در بسیاری از کبابی‌ها برای چسبندگی بیشتر مایه کباب کوبیده به آن مقداری گوشت مرغ چرخ شده اضافه می‌کنند. این کار روی طعم کباب تاثیر منفی نمی‌گذارد و چسبندگی مواد را بیشتر می‌کند.
البته به خاطر استفاده از مرغ به عنوان گوشت سفید، رنگ کوبیده‌ها در نهایت کمرنگ‌تر می‌شود. شما هم می‌توانید آن را امتحان کنید.

چند دقیقه سیخ‌ها را روی منقل بگذاریم تا نریزد؟​

وقتی کباب‌ها را روی زغال قرار می‌دهید، بعد از ۱۰ ثانیه سیخ‌ها را برگردانید تا کباب زود خودش را بگیرد و گوشت از روی سیخ نریزد.

چرا کباب کوبیده به سیخ نمی‌چسبه؟​

یک دلیل نچسبیدن گوشت کباب کوبیده به سیخ «نگرفتن آب پیاز» است. یک دلیل دیگر اینکه کباب کوبیده به سیخ نمی‌چسبد، استفاده از سیخ‌های نو و باریک است. همچنین اگر سیخ، خیس یا چرب باشد هم مواد کوبیده روی آن نمی‌چسبد.
درست پخش نکردن مواد روی سیخ هم باعث می‌شود گوشت کوبیده به سیخ نچسبد. اگر مایه کباب در بخشی از سیخ بیشتر و در بخشی کمتر باشد، گوشت در اثر حرارت از سیخ جدا شده و می‌ریزد. بهتر است قبل از سیخ گرفتن کباب سیخ‌های کباب را یک یا دو ساعت در یخچال بگذارید تا سرد شوند و گوشت را خوب بگیرند.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه و فوت و فن کباب بناب ساطوری آذربایجان به روش اصلی​




طرز تهیه و فوت و فن کباب بناب ساطوری آذربایجان به روش اصلی


کباب بناب آذربایجان یکی از لذیذترین انواع کباب‌های ایرانی است که گذشتن از عطر و طعم دلچسب آن به هیچ عنوان کار ساده‌ای نیست. درست کردن این کباب روش خاصی دارد و از همین رو برخی افراد تنها آن را به صورت آماده خریداری می‌کنند. اما ما در این مقاله قصد داریم به شما یاد دهیم چطور یک کباب بناب یا ساطوری فوق العاده درست کنید و از طعم لذیذ آن در منزل لذت ببرید.

طرز تهیه کباب بناب ساطوری​


طرز تهیه و فوت و فن کباب بناب ساطوری آذربایجان به روش اصلی


مواد لازم کباب بناب آذربایجان برای ۴ نفر​


فیله گوسفندی چرخ‌کرده: ۴۰۰ گرم
راسته گوساله چرخ‌کرده: ۴۰۰ گرم
کره: ۵۰ گرم
پیاز سفید متوسط: ۳ عدد
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
جعفری ساطوری: به مقدار لازم (اختیاری)

مراحل طرز تهیه کباب بناب ساطوری​



مرحله اول طرز تهیه کباب بناب​


طرز تهیه و فوت و فن کباب بناب ساطوری آذربایجان به روش اصلی


طرز تهیه کباب بناب مثل کباب کوبیده آن چنان که به نظر به می‌رسد سخت نیست. تنها موضوعی که وجود دارد این است که برای درست کردن این کباب شما به یک ساطور مخصوص و بزرگ استفاده می‌شود که گوشت به کمک آن خرد شود. به دلیل نبود این ساطور در خانه، برای تهیه این کباب از گوشت چرخ‌کرده استفاده می‌شود. اگر خودتان گوشت را چرخ می‌کنید، بهتر است برای این کباب از گوشت چرخ‌کرده درشت‌تر و یک بار چرخ شده استفاده کنید. گوشت را درون ظرفی بریزید و پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که برای درست کردن کباب ساطوری از پیاز خیلی ریز و رنده شده استفاده نمی‌شود. باید پیاز را طوری خرد کنید که آب آن خارج نشود و زیر دندان هم درشت به نظر نرسد.

مرحله دوم طرز تهیه کباب بناب​


در این مرحله از طرز تهیه کباب بناب یا ساطوری آذربایجانی پیاز را با گوشت ترکیب کنید و در صورت تمایل مقداری جعفری ساطوری نیز به آن اضافه کنید و برای ۱۰ دقیقه مواد را ورز دهید تا کاملاً منسجم شوند. این مرحله از طرز تهیه کباب بناب اهمیت زیادی در پخت آن دارد. بعد از آماده شدن گوشت و پیاز آن را داخل یک ظرف بریزید و روی آن را با سلفون بپوشانید و برای ۱ ساعت در یخچال بگذارید.

مرحله سوم طرز تهیه کباب بناب​


طرز تهیه و فوت و فن کباب بناب ساطوری آذربایجان به روش اصلی


در این مرحله از طرز تهیه کباب بناب مواد کباب را از یخچال خارج کنید و دوباره برای چند دقیقه ورز دهید. برای درست کردن این کباب از سیخ پهن و بزرگ مخصوصی استفاده می‌شود. شما می‌توانید از سیخ کباب کوبیده نیز استفاده کنید. به اندازه یک پرتقال گوشت بردارید و سیخ را از آن عبور دهید. سپس کباب را مثل زمانی که کوبیده درست می‌کنید، روی سیخ پهن کنید. به همین ترتیب همه سیخ‌ها را آماده کنید.

مرحله چهارم​


در مرحله چهارم از طرز تهیه این کباب باید آن‌ها را روی منقل قرار دهید تا پخته شوند. برای این کار باید زغال را به صورت یک دست روشن کنید و در ابتدا کمی باد بزنید تا کباب‌ها کمی سفت شوند. توجه داشته باشید که اگر حرارت یک دست نباشد و یا شعله آن خیلی کم باشد، احتمال ریختن گوشت کبابی از سیخ وجود دارد. مقداری کره داخل ظرف بریزید و برای چند ثانیه داخل مایکروویو قرار دهید تا آب شود، سپس کمی زعفران آب شده به آن اضافه کنید. در زمان پخت می‌توانید برای خوش طعم‌تر شدن و همچنین آبدارتر شدن کباب، این سس را با براش روی کباب بزنید. اگر دوست ندارید کباب شما عطر زعفران بگیرد، می‌توانید تنها از کره آب شده روی کباب استفاده کنید.

نکات و فوت و فن‌هایی که باید در مورد طرز تهیه کباب بناب بدانید​


طرز تهیه و فوت و فن کباب بناب ساطوری آذربایجان به روش اصلی


*برای درست کردن کباب بناب می‌توانید تنها از گوشت گوسفندی چرب استفاده کنید، زیرا موجب خوشمزه‌تر شدن و آبدارتر شدن کباب شما می‌شود. در این دستور پخت برای متعادل کردن چربی کباب هم از گوشت گوساله و هم گوسفندی استفاده شده است.

*توجه داشته باشید که مقدار جعفری که کباب اضافه می‌کنید، نباید روی رنگ کباب شما تأثیر بگذارد.

*برخی افراد مقداری پیازچه خرد شده نیز به کباب بناب آذربایجان اضافه می‌کنند.

*برای ریز کردن پیازها بهتر است از ساطور کمک بگیرید، زیرا پیازها را باید طوری خرد کنید که آب آن‌ها به هیچ عنوان خارج نشود و در عین حال ریز و ساطوری شوند.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

۲ طرز تهیه کباب کوبیده با سویا نرم و آبدار​




طرز تهیه کباب کوبیده با سویا نرم و ابدار


کباب کوبیده با سویا بدون گوشت جزو انواع کباب اقتصادی و ارزان است. کباب کوبیده یکی از لذیذترین انواع کباب های ایرانی است که معمولا با گوشت قرمز چرخ شده و پیاز رنده شده آماده می‌شود. اما اگر به هر دلیلی دوست داشته باشید گوشت قرمز کمتری مصرف کنید، می‌توانید کباب کوبیده با سویا درست کنید. طرز تهیه کباب کوبیده با سویا در لیست غذا با سویا یک گزینه دلچسب برای منوی شام، لیست ناهار و غذای سحری و افطار گیاهخواران است.


طرز تهیه کباب کوبیده با سویا​


کباب-کوبیده-با-سویا

میزان کالری در ۱۰۰ گرم کباب کوبیده با سویا: ۱۹۶ کالری​

زمان آماده سازی مواد: ۵۰ دقیقه

مدت زمان پخت: ۱۰ دقیقه​


مواد لازم تهیه کباب کوبیده با سویا برای ۴ نفر​


  • گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
  • سویای خیس خورده: ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم
  • پیاز رنده شده ۳ عدد
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
  • نمک: ۲ قاشق چای‌خوری
  • فلفل قرمز و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • سماق: به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه کباب کوبیده ارزان​

مرحله اول ؛ آماده کردن سویا برای کباب کوبیده​


مراحل طرز تهیه کباب کوبیده با سویا


در اولین مرحله از طرز تهیه کباب کوبیده با سویا باید سویاها را در یک کاسه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. چند ساعت سویا را در آب خیس کنید. سپس سویا را با دست فشار دهید و به ظرف دیگری منتقل کنید. بعد از خیس خوردن سویا باید به وسیله چرخ گوشت دو بار سویا را چرخ کنید تا بافت آن نرم شود.

سپس سویاهای چرخ شده را در یک ظرف مناسب بریزید و برای درست کردن کباب کوبیده با سویا کنار بگذارید. توجه داشته باشید که وزن سویای شما بعد از خیس خوردن و فشار دادن باید حدود ۵۰۰ گرم باشد.


مرحله دوم؛ ترکیب کردن مواد کباب کوبیده بدون گوشت با سویا​


در دومین مرحله از طرز تهیه کباب کوبیده با سویا باید ۳ عدد پیاز را با رنده ریز، رنده کنید. پیاز را تا آماده شدن سایر مواد در یخچال قرار دهید. این کار موجب می‌شود تا حالت اسیدی و تند پیاز از بین برود و به اصطلاح شیرین شود. حالا گوشت چرخ کرده را یک بار با سویا چرخ کنید. مواد را داخل یک کاسه بریزید. مقداری نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه به مواد کباب کوبیده بدون گوشت بزنید.

مرحله سوم؛ ورز دادن و استراحت مواد کوبیده با سویا​


در این مرحله از طرز تهیه کباب کوبیده ارزان بدون گوشت زیاد، باید یک دستکش به دست کنید و شروع به ورز دادن مایه کباب کنید. این کار را برای مدت ۱۰ دقیقه ادامه دهید تا مواد کاملاً منسجم شوند. سپس در این قسمت از طرز تهیه کوبیده ارزان با سویا باید مواد کباب کوبیده را داخل یک ظرف درب‌دار بریزید و برای ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

مرحله چهارم؛ آماده سازی مواد برای درست کردن کباب کوبیده با سویا​


آماده سازی مواد برای درست کردن کباب کوبیده با سویا


در این مرحله از تهیه کباب کوبیده سویا باید بعد از ۳۰ دقیقه مایه کباب کوبیده را از یخچال خارج کنید و با پیاز رنده شده ترکیب کنید. بیکینگ پودر و نمک را به مواد کوبیده اضافه کنید. دوباره مواد کباب کوبیده سویا خوشمزه را برای چند دقیقه ورز دهید.

مرحله پنجم؛ سیخ کردن کباب کوبیده با سویا​


در این مرحله از طرز تهیه کباب کوبیده ارزان با سویا باید یک ظرف آب ولرم کنار دست‌تان قرار دهید. مقداری دست‌تان را با آب ولرم مرطوب کنید. سپس به اندازه یک نارنگی از مواد کباب کوبیده را بردارید. سیخ را داخل مواد کوبیده کنید و به آرامی و با کمک انگشتان مواد کباب را روی پخش کنید. سپس همه مواد را طبق همین اصول به سیخ بکشید.

مرحله ششم؛ پخت کباب کوبیده سویا بدون ریختن از روی سیخ​


برای درست کردن کباب کوبیده سویا خوشمزه بهتر است آن را روی منقل کباب کنید. برای این کار ذغال را آماده کنید و سیخ‌ها را روی منقل بچینید. بعد از اینکه یک طرف کباب‌ها کمی روی سیخ خودش را گرفت، آن را برگردانید تا طرف دیگر کباب کوبیده نیز به سیخ بچسبد.

هر چند دقیقه یک بار سیخ‌ها را برگردانید تا تمام قسمت‌های کباب به صورت یکسان مغزپخت شود. در نهایت می‌توانید گوجه فرنگی، پیاز و فلفل را نیز روی منقل کباب کنید و در کنار کباب کوبیده سویا سرو کنید.


نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه کباب کوبیده با سویا بدون گوشت​


نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه کباب کوبیده با سویا بدون گوشت


*برای طرز تهیه کباب سویا بدون گوشت خوشمزه می‌توانید به جای پخت روی ذغال مواد کباب را داخل ماهیتابه سرخ کنید و یک کباب تابه ای با سویا خوشمزه درست کنید.

*می‌توانید این غذای خوشمزه را هم با نان و هم با برنج چلو مجلسی میل کنید.

*در صورت تمایل می‌توانید کباب کوبیده بدون گوشت را تنها با سویا و بدون استفاده از گوشت چرخ کرده درست کنید. برای این کار بهتر است مقداری گندم یا آرد جو پرک به مواد اضافه کنید. این کار موجب می‌شود تا مواد انسجام بیشتری به دست آورد و کباب از روی سیخ نریزید.

*برای تهیه کباب تابه ای با سویا و گوشت به مواد مورد استفاده در طرز درست کردن کباب کوبیده، مقداری گوشت هم اضافه کنید. این کار باعث انسجام بیشتر کباب خواهد شد. طرز تهیه کباب تابه ای با گوشت و سویا مشابه طرز تهیه کباب با سویا بدون گوشت است و همه مراحل مشابه هم باید طی شود.

*اضافه کردن مقداری سیر یا فلفل دلمه به کباب کوبیده با سویا موجب می‌شود تا عطر بهتری پیدا کند.

*برای درست کردن کباب کوبیده با سویا و بدون گوشت باید از ترکیب سویای ریز، سیب زمینی پخته شده، آرد سوخاری، پیاز رنده شده و ادویه‌های مختلف استفاده کنید. سیب زمینی و آرد موجب می‌شوند تا سویا منسجم‌تر شود و روی سیخ قرار بگیرد.

*برای خوش عطر و طعم شدن کباب کوبیده با سویا بهتر است از مقداری پودر جعفری خشک شده، پودر سیر و فلفل سبز چرخ شده نیز استفاده کنید.
*به منظور درست کردن کباب کوبیده با سویا می‌توانید از مقداری کمی آرد جو پرک یا گندم نیز استفاده کنید.

سوالات متداول​


علت سفت شدن کباب کوبیده با سویا چیست؟​


طبیعی است که اگر در طرز تهیه کباب کوبیده با سویا از چربی استفاده نشود، بافت آن کمی سفت‌تر می‌شود. برای نرم‌تر شدن کباب سویا، می‌توانید مقداری دنبه یا گوشت چرخ کرده به مواد کباب سویا اضافه کنید.

ترفندهای نریختن کباب کوبیده سویا چیست؟​


اگر می‌خواهید کباب کوبیده سویا از روی سیخ نریزد، حتما قبل از اضافه کردن پیاز، آب آن را به صورت کامل بگیرید و بعد تفاله پیاز را با مواد تفت دهید. همچنین در هنگام چرخاندن کباب روی آتش، این کار را در ابتدا با سرعت انجام دهید.
 

Similar threads

بالا