[طراحی داخلی مسکونی] دکوراسیون داخلی آپارتمان لوکس با رنگ های تیره

multiman

عضو جدید


















































































منبع: oxingallery.com
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

hamedrezaee1

عضو جدید
از چه پرده ای برای زیباتر کردن منزلمان استفاده کنیم؟



انتخاب نوع پرده با هر هدفی، منوط به خصوصیات محیط و لوازم دكوراسیونی به كار رفته در آن فضا است. شما نمی توانید تنها به دلیل ایجاد مانعی در مقابل گرما و نور، پرده ای انتخاب كنید كه نظم و هماهنگی حاكم در محیط را برهم زند. شما باید با در نظر گرفتن كلیه موارد فوق مناسب ترین را برگزینید. ما نیز با ارائه مدل های گوناگون شما را یاری می دهیم. در این راستا رایج ترین انواع این پرده ها شامل موارد زیر هستند:
۱ - آستری: آستری پرده ضخیمی از جنس كتان و یا پارچه ای با درصدی نایلون، ارزان قیمت و قابل شستشو است.
این پرده را معمولاً در زیر پرده های گران قیمت تر و نازك می آویزند. پرده انتخابی بر روی آستری ها اغلب حریر و یا توری است. به همین علت برای جلوگیری از تأثیر ظاهر آستری بر پرده حریر و یا تور، آن را ساده و بدون طرح و به رنگ روشن مانند سفید یا شیری انتخاب می كنند. رایج ترین نحوه آویختن آستری به این صورت است كه چوب پرده ای معمولی و جداگانه در نزدیكترین فاصله با پنجره، به دیوار و یا سقف نصب كرده و پرده را به آن آویزان می كنند.



از آنجا كه پرده های ضخیم از جمله آستری ها و مواردی كه پس از این به آنها اشاره خواهد شد، درصد زیادی از نور مفید خورشید را در ساعات دیگر روز (پیش از ظهر) نیز هدر می دهند، متحرك بودن آنها ضروری است. لذا یا می توانید آنها را به صورت دستی در طول ریل حركت داده و یا با نصب وسیله ای مخصوص، معروف به اتوماتیك در كنار پنجره، این كار را با كشیدن یكی از طناب های عمودی انجام دهید. به این ترتیب پرده، به راحتی كنار رفته و روشنایی وارد می شود. این وسیله برای پنجره هایی كه به جهت عریض بودن برای پوشش آنها از پرده های دو تكه استفاده می كنند نیز كارآیی بسیار داشته و با كمك آن، هر یك از تكه ها به طرفین پنجره كنار كشیده می شود. به این ترتیب مجبور نخواهید بود برای كنار زدن آستری و كشیدن مجدد آن حداقل روزی دوبار نظم موجود در پرده حریر و یا توری روی آن را بر هم بزنید.
۲ - پرده های ضخیم روكار: این پرده ها از پارچه های گران قیمت تر و با دوام تری انتخاب می شوند، پارچه های به كار رفته برای این نوع پرده اغلب پارچه های مورد استفاده برای رومبلی یا كمی نازك تر، مخمل، ساتن و به طور كلی پارچه های محكم و آهاردار هستند. این پرده ها به صورت دو تكه (برای پنجره های عریض) و در روی پرده نازك (حریر یا توری) به همراه یك والان در بالای پنجره، تركیبی زیبا را تشكیل داده ولی بدون وجود پرده نازك در زیر و یا حتی والان نیز مورد استفاده قرار می گیرند. كافی است پنجره مورد نظر رو به مكانی باز شود كه چشم انداز خوبی در هنگام شب و روز داشته باشد؛ به این ترتیب حتی وجود پارچه ای نازك مانند حریر نیز مانعی برای لذت بردن از این نعمت است. از آنجا كه برخلاف پرده های آستری، این پرده ها را معمولاً رنگی و حتی طرح دار انتخاب می كنند، حفظ هماهنگی طرح و رنگ با دكوراسیون محیط ضروری است. زیرا كه با كشیده شدن آنها به هنگام نیمروز بر روی پنجره احتمالاً سطح وسیعی از یك دیوار اتاق به این پرده نقش دار و رنگی اختصاص یافته و در نتیجه خصوصیات آن بر دكوراسیون داخلی محیط تأثیر به سزایی خواهد گذاشت: این مسئله در مورد دیگر مدل های پرده كه در ذیل معرفی خواهد شد نیز صدق می كند.
۳ - سایبان (Shade): این مدل پرده در انواع و اقسام مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد كه رایج ترین آنها عبارت اند از:
الف) سایبان مدل رومی
ب) سایبان مدل ابری
ج) سایبان لوله ای (رولی)


نكته ای كه در مورد همه انواع این سایبان ها مشترك است، این است كه همه آنها درست به اندازه داخل پنجره دوخته و آویخته می شوند؛ در ضمن به صورت عمودی متحرك بوده و به طرف بالا جمع می شوند. مدل های رومی و ابری به جهت فرم فانتزیشان بیشتر به صورت تنها برای پنجره مورد استفاده قرار می گیرند و كاربرد آنها در محیط های آشپزخانه و اتاق خواب بسیار است. در مدل رومی ممكن است والانی برای بالای پنجره در نظر گرفته شود ولی در مدل ابری وجود هرگونه والان ، اضافی است ؛ زیرا كه با جمع شدن آن به طرف بالا خودش نقش والان را برای پنجره ایفا می كند.
نوع سوم سایبان ها به صورت كارخانه ای تولید شده و در فروشگاه های مربوطه در اندازه ها و طرح ها و رنگ های مختلف و حتی جنس های گوناگون یافت می شوند. در این مدل محفظه ای استوانه ای در بالای پنجره نصب شده و با كشیدن طنابی كه از آن محفظه خارج شده است، سایبان به صورت لوله ای در داخل محفظه جمع شده و یا از آن بیرون می آید. این نوع سایبان را نیز به تنهایی برای پنجره آشپزخانه و یا اتاق خواب و گاهی به همراه والان و تور یا حریر و در نقش آستری نیز مورد استفاده قرار می دهند. به طور كلی كاربرد هر یك از مدل های فوق و ایجاد تركیب های سه گانه و دوگانه پرده ای برای پنجره، رابطه مستقیمی با شرایط محیط و سلیقه طراح آن فضا دارد ولی لازم به ذكر است سایبان ها به خصوص در نوع اول و آخر بیشتر برای پنجره های كم عرض مورد استفاده قرار می گیرند.



۴ - پرده های كركره ای: پرده های كركره ای به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:
الف) پرده كركره ای افقی كه در دو نوع فلزی و چوبی در فروشگاه ها عرضه می شوند. منظور از فلزی و چوبی بودن، جنس تیغه های آن است .
نوع فلزی این گونه پرده ها در گذشته رواج بیشتری داشته ولی امروزه دیگر كمتر از این نوع در مكان های مسكونی استفاده شده و موارد مصرف آن بیشتر در مكان های اداری و تجاری است. حال آنكه نوع چوبی آنها به علت ظرافت، زیبایی ظاهری و همچنین قیمت گزافش بیشتر برای خانه ها مورد استفاده قرار می گیرد. به طور كلی بر روی هر دو مدل می توان پرده نازك و حریر و در بالای پنجره ، والان آویخت . تركیب سه تایی برای این مدل نیز كارآیی دارد ولی از آنجا كه نوع چوبی آن بسیار فانتزی و زیبا است، كاربرد آن به تنهایی و با یك والان نیز جذابیت خاص خود را دارد.
ب) پرده كركره های عمودی (لوردراپه): این پرده ها شامل تیغه های محكم و پهن پارچه ای است كه به صورت عمودی در كنار هم قرار گرفته ولی به صورت افقی در طول پنجره حركت می كند: این پرده ها نیز بیشتر در محیط های اداری به كار رفته و در فضای مسكونی كمتر مورد استفاده قرار می گیرند ولی در صورت تمایل می توانید برای فانتزی تر كردن آن والانی طرح دار و تزئینی در بالای پنجره آویخته و یا حتی با پرده ای توری و یا حریری در روی آن ، تركیبی سه تایی برای پنجره فضایتان با هدف دكوراسیونی و جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید ایجاد كنید. تركیب والان و پرده كركره از نوع فلزی نیز امكان پذیر بوده و در تصویر۳ نمونه ای از آن را ملاحظه می كنید.
 

hamedrezaee1

عضو جدید

در این بخش قصد داریم در کنار همراهان خط معمار، طراحی داخلی ۴ آپارتمان را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. ۲ آپارتمان در این بخش و دو آپارتمان دیگر در دو بخش دیگر مورد بررسی قرار خواهند گرفت. اما نکته ای که وجه مشترک این ۴ آپارتمان به شمار می رود و آنها را در یک دسته قرار می دهد، طراحی داخلی بر اساس سبک مدرن، دکوراسیون داخلی تاریک و استفاده از تم رنگی تیره در طراحی است. البته یکی از آپارتمان ها از تم تیره و روشن بهره می برد که در ادامه طرح آن را مشاهده خواهید نمود.

طراحی داخلی آپارتمان اول:
طرح این آپارتمان توسط Annabell Kutucu ارائه شده است. اگر به تصاویر نگاهی بیاندازید، متوجه خواهید شد این آپارتمان برای یک موزیسین طراحی شده است که احتمالا سبک موسیقی متال را دنبال می کند و بنابراین به رنگ های تیره گرایش بیشتری نشان می دهد. بر همین اساس دکوراسیون فضا، سرشار از دکوری های تیره است که حس و حال این موزیسین را نشان می دهد. استفاده از چوب طبیعی برای ساخت مبلمان و همینطور کفپوش چوبی، ترکیب بسیار جذابی را ایجاد کرده است. ترکیب رنگ چوب و رنگ سیاه! اما نکته ی جالب دیگر استفاده از دکوری های هنرمندانه در این خانه است. در فضای نشیمن یک سکوی چوبی قرار داده شده است که گیتار بر روی آن قرار گرفته است و در سایر قسمت ها می توان ترکیبات دکوری هنرمندانه را مشاهده نمود. سبک کلی طراحی، مدرن است.

طراحی و دکوراسیون داخلی آپارتمان دوم

این آپارتمان بر خلاف آپارتمان قبلی، جلوه ای از ترکیب روشنایی و تاریکی است. بخش های از فضا کاملا روشن هستند و بخش های دیگر، تیره و این تضاد دلنشین، یک تکنیک در طراحی داخلی به شمار می رود.
طراحی این آپارتمان توسط گروه معماری Karchman Architect صورت گرفته است. شاید بتوان اینطور اظهار نمود که تم رنگی این آپارتمان، ترکیبی از رنگ های طیف سفید و خاکستری در بستر چوب است.
نورگیر بزرگ فضای نشیمن، به بزرگ تر جلوه دادن و روشن بودن فضا کمک شایانی نموده است و استفاده از گل های آپارتمانی، حس زندگی را کاملا در فضا ایجاد نموده اند. در ادامه می توانید تصاویر این آپارتمان دلنشین را مورد بررسی قرار دهید.


استودیو معماری سفید

تحریریه خط معمار
 
بالا