[ضوابط ونمونه های طراحی] ضوابط طراحی و توسعه گلخانه ها

DDDIQ

مدیر ارشد
مباني و ضوابط توسعه گلخانه ها
دستورالعمل و مقررات اجرايي گلخانه ها
(نظام گلخانه اي كشور)



رشد سريع اقتصادي و فرهنگي، رشد جمعيت، محدوديت آب و خاك، نياز جامعه به مواد غذايي، وجود بازارهاي بزرگ مصرف و علاقه مندي به توليد محصولات خارج از فصل در سالهاي اخير موجب توسعه كشت محصولات گلخانه اي شده است. از آنجا كه افزايش كارآمدي طر ح ها و پروژ ه هاي سرمايه گذاري با رويكر د سيستمي، فرايندي، نتيج ه گرا و دستيابي به سيستم كنترل كيفي، متناسب با شرايط اقتصادي و اجتماعي و اقليمي كشور از اهداف قانون برنامه چهارم توسعه است، لذا معاونت نظارت ر اهبردي رياست جمهور ي حسب وظيفه قانوني وفق م ا ده 23 قانون برنامه و بودجه وآيين نامه استاندارد هاي اجرايي طرحهاي عمراني مصوب 30 تير ماه 1352 هيات وزيران و در چارچوب نظام فني اجرايي كشور (مصوبه شماره 42339 / ت 33497 ه مورخ
1385/4/20 هيات محترم وزيرا ن ) با پيشنهاد معاونت امور توليدات گياهي وزارت جهاد كشاورز ي، تدوين ضوابط طراحي و دستورالعمل و مقررات اجرايي گلخانه اي كشور را در دستور كار خود قرار داده است.
نشريه حاضر در جلسات متعدد كارشناسي توسط كارشناسان معاونت امور توليدات گياهي وزارت جهاد كشاورزي و با همكاري دفترنظام فني اجرايي نهايي شده است.
اين مقررات شامل كليه دستورالعمل ها، مقررات اجرايي و فرآيندهاي تهيه و تصويب طرحها و احداث گلخانه ها و مجتمع هاي گلخانه اي در شرايط فعلي كشور مي باشد كه در راستاي مقررات ملي كشاورزي تهيه وتدوين گرديده است. در اينجا بايد گفت كه مقررات ملي كشاورزي به طور كلي بايد مجموعه اي از ضوابط فني اجرايي و حقوقي باشد كه بتواند علاوه بر نگاه ويژه به مسائل اقتصادي و اجتماعي عمليات فني از كاشت تا برداشت و مسائل بازار را پوشش دهد. اين مقررات بايد بتواند روابط ارائه دهندگان خدمت (مهندسين كشاورزي) وگيرندگان خدمات را سامان داده و رعايت آن بايد در تمام مراحل كشاورزي به طور اعم الزامي باشد. تهيه اين مقررات به نحوي بايد باشد كه از طريق آنها بتوان حداقل بهر هدهي مناسب، سلامت محصول، صرفه اقتصادي بهره برداران و ثروت ملي را فراهم نمود. معاونت نظارت راهبردي از تمامي كارشناسان و نمايندگان دست گ اه هاي اجرايي كه به نحوي در تهيه و تدوين اين مجموعه همكاري داشته اند تشكر و قدراني مي كند.


معاون نظارت راهبردي
زمستان 1378
أ
 

پیوست ها

  • ضوابط گلخانه.pdf
    933.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0

DDDIQ

مدیر ارشد
مباني و ضوابط توسعه گلخانه ها
مباني و ضوابط طراحي

پيشگفتار
رشد سريع اقتصادي و فرهنگي، رشد جمعيت، محدوديت آب و خاك، نياز جامعه به مواد غذايي، وجود بازارهاي بزرگ مصرف و علاقه مندي به توليد محصولات خارج از فصل در سالهاي اخير موجب توسعه كشت محصولات گلخان هاي شده است. از آنجا كه افزايش كارآمدي طرح ها و پروژ ه هاي سرماي ه گذاري با رويكر د سيستمي، فرايندي ، نتيج ه گرا و دستيابي به سيستم كنترل كيفي، متناسب با شرايط اقتصادي و اجتماعي و اقليمي كشور از اهداف قانون برنامه چهارم توسعه است، لذا معاونت نظارت راهبردي رياست جمهور ي حسب وظيفه قانوني وفق ماد ه 23 قانون برنامه و بودجه وآيين نامه استاندار دهاي اجرايي طرحهاي عمراني مصوب 30 تير ماه 1352 هيات وزيران و در چارچوب نظام فني اجرايي كشور (مصوبه شماره 42339 / ت 33497 ه مورخ 1385/4/20 هيات محترم وزيران) با پيشنهاد معاونت امور توليدات گياهي وزارت جهاد كشاورزي، تدوين ضوابط طراحي و دستورالعمل و مقررات اجرايي گلخان هاي كشور را در دستور كار خود قرار داده است.
نشريه حاضر با عنوان مباني و ضوابط طراحي گلخانه ها مي باشد كه در بخش ضوابط انتخاب سيستم هاي گلخانه اي شامل قسمت هاي زير است:

- ضوابط معماري و كالبدي گلخانه
- معيارهاي انتخاب و استاندارد پوش شهاي گلخانه اي
- ضوابط طراحي سازه هاي گلخانه اي
- تجهيزات داخلي گلخانه
- ساختمان هاي جانبي

اين نشريه همان گونه كه از عنوان آن مشخص است، بخشي از مباني و ضوابط توسعه گلخانه ها مي باشد كه قسمت اول آن با عنوان دستورالعمل و مقررات اجرايي گلخانه ها با شماره نشريه 472 منتشر گرديده است.
هدف از تهيه اين نشريه هدايت و بهينه نمودن سرمايه گذاري ها، بالا بردن كيفيت اجرايي طرحهاي گلخانه اي، استفاده بهتر از نيروي انساني و يكنواخت نمودن رويه اجرايي است.
اميد است اين نشريه در راستاي اهداف فوق و كمك به اين بخش از سرمايه گذار يهاي كشور موثر واقع شود.
معاونت نظارت راهبردي از تمامي كارشناسان و نمايندگان دستگا ههاي اجرايي كه به نحوي در تهيه و تدوين اين مجموعه همكاري داشته اند تشكر و قدراني م يكند.

لینک دانلود
حجم فایل :4.8 مگابایت

 

et-rt

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
معماري اين باغ بر عهده ي نيكولاس گريمشاو بوده است و تاريخ آغاز ساخت پروژه، ژانويه سال 1996 ميلادي بوده است.
اكنون نام پروژه باغ عدن (Eden) به عنوان بزرگترين مجموعه گياهان در كتاب ركوردهاي جهاني گينس ثبت شده است.. باغ عدن از مهمترين پروژه هاي ساختماني هزاره و همچنين يكي از بزرگترين گلخانه هاي جهان است كه مكاني براي نمايش وابستگي انسانها به گياهان و گوناگوني بسيار زياد آنها مي باشد.
باغ عدن در محوطه يك معدن 160 ساله قديمي به شكل 3 سازه حبابي شكل بسيار بزرگ ساخته شده است.در هريك از اين 3 گلخانه‌ حبابي شكل، 3 گونه مختلف شرايط آب و هوايي شامل؛ جنگل باراني، مديترانه‌اي و يكي از آن‎ها شرايط آب و هوايي همان محيط طراحي و شبيه‌سازي شده است.
داخل گلخانه‌هاي حبابي سامانه‌هايي تعبيه شده‌اند كه با پخش بخار آب، رطوبت محيط را در شب‌ها تا ?? درصد و روزها به ?? درصد مي‌رساند.
در ساخت گلخانه مناطق مرطوب استوايي از هيچ پايه وستوني استفاده نشده است و اين از شاهكارهاي معماري به شمار مي رود.
ارتفاع سقف اين گلخانه تا جايي است كه مي تواند 11اتوبوس دو طبقه روي هم چيده شده را در خود جاي دهد. فرم قطعاتي كه اين سازه با آنها ساخته شده است نوعي استيل لعابدار با لوله هاي گالوانيزه است . پوشش هاي روي گلخانه كه درون قابهاي شش ضلعي با قطر 9متر قرار گرفته اند از جنس نوعي پليمر به نام ETFEاست كه خواص جالبي دارد. اين ماده مي تواند در روز گرما را بگيرد و در شب آن را پس دهد. همچنين شفاف و قابل بازيافت است و حداقل 30سال عمر مي كند. هيچ گونه گرد و غباري را هم جذب نمي كند و با وجود اين كه يك درصد شيشه وزن دارد بسيار محكم است به طوري كه اگر يك تيم فوتبال روي آن برود مي تواند وزنشان را تحمل كند. اين پليمر همچنين اشعه ماوراءبنفش UVرا كه براي رشد گياهان لازم است از خود عبور مي دهد و نور آفتاب ، خواص آن را تغيير نمي دهد. روي اين فويلها لانه زنبور و چشم حشرات شبيه سازي شده است . رطوبت اين گلخانه با اسپري هاي آب كه باران و طوفان هاي باراني را شبيه سازي مي كنند، تامين مي شود. درون گلخانه استوايي آبشار مصنوعي نيز ساخته شده است و همچنين در خارج گلخانه ، درياچه اي با مساحت هزار و 231متر مربع وجود دارد. گياهان درون باغ از قلمستان ها و ايستگاه هاي تحقيقات و باغهاي گياه شناسي سراسر جهان به صورت دانه يا قلمه آورده شده اند. آنها پيش از ورود به باغ ، براي جلوگيري از ورود آفت گياهي وارد قرنطينه مي شوند و تحت آزمايش هاي سختي قرار مي گيرند.
بنا به گفته موسسان باغ عدن ، اين پروژه همچنان ادامه دارد و مرحله بعدي آن ساخت گلخانه مناطق خشك است . هدف از ساخت آن نه تنها تحقيقات بلكه بازديد عموم و آموزش كودكان و والدين آنها براي رفتار صحيح با دوست آشنا و قديمي بشر، طبيعت و گياهان ، است.
f348e5318e9ce7f896945ecd44bd1220.jpgb4ed068fbe75ef9553f5468772f61b83.jpg
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • Like
واکنش ها: mpb
بالا