شیراز

SCSI

عضو جدید
با سلام و خسته نباشید ....
در اینجا قصد دارم به دیدنی های شهر شیراز بپردازم ....
شما نیز می توانید شرکت کنید و عکس ها و .. رو در ادامه قرار بدید ....

قوانین تاپیک :
1. لطفا در انتها به هیچ وجه ممکن از نظراتی قبیل "عالی بود "،"تشکر" ... و هر گونه سوال و اسپم خودداری بفرمایید...

2.اگر قصد گذاشتن پستی رو دارید لطف کنید در ابتدا نوشته بسیار کوتاه (کمتر از 10 خط) درباره محل مورد نظر و سپس عکس های آنجا را قرار داده ...

امید است بتونیم با گذاشتن این پست به کسانی که قصد سفر به شیراز رو دارند کمک کنیم تا بیشتر از این شهر خوش آب و هوا دیدن بفرمایند ..
با تشکر.
 
آخرین ویرایش:

SCSI

عضو جدید
باغ ارم

باغ ارم

باغ ارم شیراز به عنوان مكانی دیدنی و تفریحی مورد بازدید مردم و سیاحان قرار می‌گیرد. شیوه معماری عمارت باغ ارم كه در دوره پادشاهی ناصرالدین شاه قاجار بنا گردیده با ویژگیهایی كه دارد همچون سایر بناهای همانند آن دوره پیروی از اسلوب معماری زندیه و صفویه است.

www.tebyan.net

آدرس : شیراز - بولوار ارم












 
آخرین ویرایش:

SCSI

عضو جدید
پنج پیشنهاد خوردنی برای مسافران شیراز

پنج پیشنهاد خوردنی برای مسافران شیراز

برترین ها: شیرازی ها ذاتا آدم های صاحب سبک و ایده و البته خوش گذرانی هستند و طبیعتا اگر به شیراز بروید، از نظر غذایی به شما بد نخواهد گذشت. به خصوص که حالا بعد از افطار هوا به خنکی می زند...

آش برق
آش و هلیم
خیابان باریک برق
صبح اگر در شیراز باشی و هوس صبحانه کنی تقریبا تمام چهارگوشه شهر جا‌هایی هستند كه‌ آش و حلیم می‌فروشند البته آش و حلیم شیراز از لحاظ طعم با‌ آش و حلیم شهرهای دیگر كمی متفاوت است.
خیابان باریك برق كه به احترام حضور ساختمان شركت برق در میان عوام به خیابان برق مرسوم است، میزبان آش معروفی است كه صبح‌های تمام ایام و عصرهای ماه رمضان صفی طولانی در مقابل آن بسته شده است. شهرت آش برق به پخت ویژه آن است. پرفروش‌ترین محصول این مغازه، آش سبزی است که همیشه خوب عمل آورده شده و مزه فوق‌العاده‌ای دارد. شیرازی‌ها هر جای دنیا که زندگی کنند، نوستالژی آش برق دارند.کنار این مغازه یک نانوایی سنگکی و یک کله پزی و یک کبابی هم وجود دارد و جنس آدم‌های شکمو کاملا جور است.


--------------------------------------------------------------------------------

بابا بستنی

تپه تلویزیون
اصلا امكان ندارد به شیراز بیایی ولی بستنی‌های بابا بستنی رو نخوری... از محالات است که وارد شیراز بشی و از كسی سراغ بستنی و فالوده بگیری و كسی نگه برو بابا بستنی...
این برند اصیلی است که یکی از دلایل محبوبیتش را می شود در سادگی نامش جست وجو کرد. شیرازی ها اصولا به نام بابا به عنوان یک پیشوند روی مغازه‌های فروش اغذیه علاقه دارند.
گرمای شیراز همواره به شهرت بابابستنی کمک کرده است. شما هم سعی کنید جمعی و بعد از افطار سری به اینجا بزنید و بستنی سنتی را با آبلیمو امتحان کنید.
منوی این مغازه بستنی‌فروشی به‌صورت فصلی تغییر می‌كند. البته بابابستنی همیشه بستنی در طعم‌های مختلف دارد. بابا بستنی به‌رغم داشتن مشتری‌های زیاد سر ساعت 12 مغازه خود را تعطیل می‌كند.


--------------------------------------------------------------------------------

فالوده شیرازی
پشت ارگ کریم‌خان
طعم فالوده شیرازی با آبلیمو طعمی متفاوت از طعم تمام فالوده‌های دنیاست...اگر دنبال طعم کلاسیک فالوده شیرازی هستید، به این مکان سر بزنید. جایی که شما را به هیجان خواهد آورد.
از آنجا که شیرازی ها اهل صبر و طمانینه هستند، فالوده آنها که با نهایت دقت تولید می شود، طعم اسثتنایی و خاصی دارد. این فالوده‌فروشی در بافت قدیمی شیراز واقع است و سر زدن به آنجا، علاوه بر امتیاز شکمی، امتیاز فرهنگی هم دارد.
اگر شانس‌تان بزند و فصل، فصل لیموی تازه باشد، کنار یک کاسه فالوده تر و تمیز، یک عدد لیموی درجه یک نیز نصیبتان خواهد شد.بعضی‌ها فالوده را با عرقی‌جات سنتی مصرف می کنند و بعضی‌ها با آبلیمو و عده‌ای هم با آب آلبالو. شما هم هر طعمی که دوست داشتید، سفارش بدهید.


--------------------------------------------------------------------------------

صوفی

بلوار ستارخان، رو به روی مسکن و شهرسازی
رستوران صوفی بیش از 20 سال است که در شیراز فعالیت می‌کند و حسابی در بین شیرازی‌ها و البته توریست های این شهر، معروف است. رستورانی که در یک زیرزمین بزرگ در خیابان ستارخان واقع شدهاست. صوفی طراحی سنتی دارد و دکوراسیون داخلی‌اش براساس آجرهای زرد سه سانتی و طاقدیس‌های سنتی بنا شده است. بیشتر مشتریان صوفی آدم‌هایی هستند که دستشان به دهانشان می‌رسد.
در رستوران صوفی از میز اردور استفاده كنید و كشك و بادمجان و سالاد شیرازی‌اش را نخورده نگذارید. از میان غذاها هم شاتوبریان با میگوپلو می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. صاحبان این رستوران در تبلیغات اینترنتی آن را جای مناسب برای مهمان‌های خارجی معرفی کرده‌اند که این نشان از اعتماد به نفس آنها دارد...


--------------------------------------------------------------------------------

هفت خوان
بلوار جدید قرآن، نبش کوچه هفدهم
هفت خوان یک مجموعه بزرگ و مشهور در شیراز است که به دلیل شکل تازه پذیرایی، حسابی اسم در کرده است. هفت خوان جایی است که با یک ورودی هر چقدر بخواهید می توانید غذا میل کنید.
هفت خوان رستوران های مختلفی را براساس اسامی شاهنامه، نامگذای کرده که هر بخش یک نوع غذا را سرو می کنند. از فست فود گرفته تا چلوکباب و دل و جگر و غیره...
در این رستوران با خیالت راحت می‌توانی پشت میز بنشینی، غذا میل کنی و هر وقت خواستی می‌توانی گارسون را صدا بزنی. رستوران آنقدر بزرگ است كه عذاب وجدان نداری غذایت را زود بخوری و بلند شوی تا نوبت بقیه شود.
مشكل پارك ماشین جلوی این رستوران وجود ندارد و جای پارك زیاد است.

http://www.bartarinha.ir
 

SCSI

عضو جدید
سعدیه

سعدیه

آرامگاه سعدی معروف به سعدیه
سعدی در خانقاهی که اکنون آرامگاه اوست و در گذشته محل زندگی او بود، به خاک سپرده شد که در ۴ کیلومتری شمال شرقی شیراز، در دامنه کوه، در انتهای خیابان بوستان و در کنار باغ دلگشا است.

www.makanbin.com





آدرس: شیراز- بولوار بوستان









 

SCSI

عضو جدید
باغ عفیف آباد

باغ عفیف آباد

باغ عفیف آباد یا باغ گلشن
این باغ در خیابان عفیف آباد شهر شیراز واقع است و هم اکنون در اختیار ارتش قرار دارد و یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های سلاح خاور میانه در آن وجود دارد. در این موزه سلاح های گرانبهایی همچون تفنگ فتح علی شاه، ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه قاجار، رضا شاه ومحمد رضا شاه پهلوی و مسلسل رییس علی دلواری دیده می شود.جلوی پلکان ورودی نیز ارابه ای ویژه ی تشییع جنازه ی رضا شاه پهلوی و توپ فتح علی شاه قاجار دیده می شود.
باغ عفیف آباد نمونهٔ کاملی از هنر گل کاری ایرانی است. سازنده عمارت باغ، میرزا علی محمدخان قوام الملک دوم است که در سال ۱۲۸۴ ه.ق. آن را احداث نمود. باغ عفیف آباد که آن را باغ گلشن نیز می نامند، در مغرب شیراز و در جنوب خیابان قصرالدشت بالاتر از باغ قدیمی رحمت آباد و در انتهای خیابان عفیف آباد واقع است.
این باغ یکی از قدیمی ترین و زیباترین باغ های شیراز است . این باغ در دوره صفویه از باغهای آباد و مهم شیراز و محل نزول پادشاهان بوده است. یعقوب خان ذوالقدر حکمران فارس در زمان شاه عباس صفوی، در قسمتی از اراضی .این باغ قلعه‌ای محکم ساخته و برای بنای این قلعه سنگهای گورستان جعفرآباد و مصلی را بکار برده است.
www.makanbin.com


آدرس: شیراز،انتهای خیابان عفیف آباد









 

SCSI

عضو جدید
ارگ کریم خان زند

ارگ کریم خان زند

ارگ کریم خان زند
ارگ کریم خانی در مرکز شهر شیراز قرار دارد. این ارگ در دوره سلطنت سلسله زندیه ساخته شده‌است و پس از اینکه کریم خان زند شیراز را به عنوان پایتخت خود و این مکان را به‌عنوان مکان زندگی خود انتخاب کرد، به ارگ کریمخان معروف شد.ساخت ارگ بین سالهای ۱۷۶۶ و ۱۷۶۷ میلادی انجام شد و کریمخان بهترین معماران زمان خود را جهت ساخت آن بکار گرفت.
www.makanbin.com

آدرس : شیراز - میدان شهدا(شهرداری سابق)









 

SCSI

عضو جدید
دروازه قرآن

دروازه قرآن

دروازه قرآن یا طاق قرآن
دروازه قرآن در شمال شرقی شهر شیراز در تنگ الله اکبر، میان کوه چهل مقام و کوه باباکوهی قرار دارد و در واقع در خروجی شیراز بسمت شهر مرودشت واقع شده‌است.یکی از دروازه‌های به جای مانده از دوره‌های قدیم در شیرازاست که امروزه به عنوان یکی از آثار تاریخی این شهر به حساب می‌آید.
این دروازه در ابتدا در زمان عضد الدوله ساخته شد و قرآنی در آن جای داده شد تا مسافران با گذر از زیر آن متبرک شوند. در دوره زندیه، کریم خان زند این دروازه را بازسازی کرد و اتاقی به بالای آن افزود و دو جلد قرآن بزرگ نفیس، به خط سلطان ابراهیم بن شاهرخ تیموری، در اتاقک بالای آن جای داد. این قرآن‌ها، به «قرآن هفده من» معروف‌اند.
www.makanbin.com


آدرس : شیراز - میدان قرآن - تقاطع بولوار هفت تنان و ربانی شیرازی














 

پیوست ها

  • 05322360150496643255.jpg
    05322360150496643255.jpg
    15.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

SCSI

عضو جدید
نارنجستان قوام

نارنجستان قوام

نارنجستان قوام که به ایوانی نه قوام الملکی مشهوراست.یکی از بناهای زیبای دوره قاجاریه (1302) هجری قمری درشیراز می باشد . زیبا ترین بخش نارنجستان ساختمان آن است که از نظرآینه کاری نقاشی کاشی کاری گچبری ومنبت سازی از شاهکارهای هنرمندان قاجاریه به شمار می آید.این ساختمان ایوانی بسیارزیبا بادو ستون سنگی یکپارچه دارد.که دردوسوی آن اتاقهایی به صورت قرینه ساخته شده است.برسنگهای پایین دیوار نیز نقشهای شیر گورسربازان هخامنشی وهلاهل (موجودافسانه ای) به صورت قرینه کنده کاری شده است.
www.nftdc.net
آدرس:شیراز - خیابان لطفعلی خان زند نرسیده به خیابان زینبیه (فلکه غدیر)












 

SCSI

عضو جدید
بازار وكيل

بازار وكيل

بازار وكيل
این بازار در محله درب شاهزاده جنب مسجد جامع وکیل واقع شده و مشتمل بر یک رشته شرقی و غربی است که در وسط بازار بوسیله چهارسویی (چهارسوق) بلند و بزرگ بر یکدیگر عمود شده است و پنج درب بزرگ دارد. راسته شمالی و جنوبی بازار از دو جناح ترکیب شده و در هر جناح 41 زوج حجره وسیع ساخته­­اند. در مشرق و مغرب جناح شمال آن کاروانسراهای روغنی، احمد، گمرک و ضرابخانه قرار دارد که هر یک از آنها حجره­های متعدد دارند. راسته شرقی و غربی دارای دو جناح است که جناح شرقی آن با 19 زوج حجره، بازار علاقه­بندان و جناح غربی آن با 10 زوج حجره، بازار ترکش دوزها نامیده می­شود. به موازات بازار ترکش دوزها بازار دیگری به نام شمشیرگرها وجود دارد که این بازار دارای 11 حجره است. در بازار شمشیرگرها سرای دیگری وجود داشته که آن را کاروانسرای فیل نامیدند.
از ویژگی­های این بازار می­توان به زیبایی و معماری خیره کننده، عرض زیاد، وسعت و طاقهای ضربی مرتفع آن (با ارتفاعی بیش از 10 متر) که به منظور تهویه هوا ساخته شده است اشاره نمود. این طاقهای ضربی هوای بازار را در زمستان گرم و در تابستان خنکه نگه می­دارند.
افزون بر این، دریچه­هایی که در زیر سقف آنها ساخته شده است هوا و نور کافی بازار را تامین می­نماید. در چهار سوق بازار وکیل روی یک هشتی بزرگ، طاقهای ضربی بسیار وسیع ومرتفعی ساخته­اند که از شاهکارهای معماری به شمار می­آید و با این که تاکنون متجاوز از دویست سال از عمر آن می­گذرد، کوچکترین شکافی برنداشته است. مغازه­های این بازار در حال حاضر شامل قالی­فروشی، عطاری، پارچه­فروشی، صنایع دستی، منسوجات و... می­باشد.

آدرس : شیراز - جنب حرم مطهر شاه چراغ - تفاطع خیابان لطفعلی خان زند













 
آخرین ویرایش:

SCSI

عضو جدید
سرای مشیر

سرای مشیر

سرای مشیر

سرای مشیر که آن را سرای گلشن هم می­گویند جنب بازار وکیل قرار گرفته است. سردر ورودی این بنا با کاشی­های هفت رنگ مقرنس کاری شده است. این بنا از ساخته­های میرزا ابوالحسن مشیرالملک بوده که اکنون محل عرضه صنایع دستی می­باشد.
سرای مشیر دارای حیاط بزرگی است که در دور تا دور آن حجره­هایی در دو طبقه ساخته شده است. در وسط حیاط، حوی از جنس سنگ قررا دارد که در اطراف این حوض چهار باغچه زیبا دیده می­شود. تمام درها و دریچه­های حجره­ها از جنس چوب (کره چینی) ساخته شده و بوسیله اشکال هندسی و شیشه­های رنگی به نحو بسیار جذابی تزئین شده است. بالای درها، طاق­نماها و پیشانی حجره­ها به طرز زیبایی کاشیکاری گردیده است.
آدرس : شیراز - انتهای جنوبی بازار وکیل در گوشه شرقی










 

SCSI

عضو جدید
شاهچراغ

شاهچراغ

شاهچراغ
حرم مطهرحضرت سیدمیراحمدملقب به شاه چراغ (ع) برادر حضرت امام رضا (ع) فرزند امام هفتم حضرت امام موسی کاظم (ع) مهمترین زیارتگاه عاشقان خاندان عصمت وطهارت درشیراز است. تربت پاک آن حضرت درقرن پنجم هجری قمری کشف وبقعه ای برآن ساخته شده درزمان شاه اسماعیل اول به سال912 هجری قمری تعمیرات اساسی دراین بنا انجام شده ولی بازلزله سال 997 هجری قمری نیمی از بناتخریب شدوتعمیرمجددی یافت .درسال1337 شمسی گنبدزمان قاجاریه را به علت شکافهای زیاد برچیده وگنبد فعلی راکه مستحکمتر وبادوامترمی باشد ساختند .معماری آینه کاری کاشیکاری نوشته های گچ بری تزئینات ودرهای نقره رواق وحرم وسیع این بقعه عظمت شکوه وزیبایی آن را صدچندان کرده است .
www.nftdc.net

آدرس : شیراز - میدان احمدی











 

SCSI

عضو جدید
مسجدوکیل

مسجدوکیل

مسجدوکیل
این مسجد که به نام مسجد سلطانی وکیل نیز معروف است .از زیباترین مساجدی است که دردوران زندیه ساخته شده است. مساحت آن 11 هزا مترمربع است که 9600 مترمربع آن زیر بنااست .سردرورودی این مسجدبسیارزیباست وبه سبک بسیار هنرمندانه ای کاشیکاری مقرنس کاری ونقاشی مزین به آیات قرآنی واحادیث است .طاق زیبای شمال حیاط معروف به طاق مروارید از شاهکارهای هنرومعماری ایرانی است وبرروی جرزهای آن کاشیکاری های زیبایی بانقش گل بوته دورنمای آن رابسیارآراسته کرده است .شبستان جنوبی آن دارای 48 ستون سنگی یکپارچه 5 متری با حجاریهای مارپیچ ومنحصربه فرد ومنبری 14 پله از سنگ مرمر یکپارچه است که درنوع خودبی نظیر وباشکوه می باشد.
www.nftdc.net
آدرس : شیراز - جنب حرم مطهر شاه چراغ تفاطع خیابان لطفعلی خان - جنب بازار وکیل











 

SCSI

عضو جدید
مسجد نصیرالملک

مسجد نصیرالملک

مسجد نصیرالملک
این مسجددرمرکز شیراز ودرخیابان لطفعلی خان زند قرار دارد .بانی مسجد میرزا حسین علی خان نصیر الملک از بزرگان واعیان شیرازدردوران قاجاریه است .ساخت درسال 1293 هجری قمری توسط استاد محمد حسن معمارشروع ودر سال 1305 پایان یافت .این مسجددارای حیاط وسیع است که حوض بزرگ دروسط آن است .درسمت شمال حیاط تاق مروارید در سمت شرق شبستان باهفت ستون سنگی درسمت جنوب دوگلدسته زیبا در غرب شبستان اصلی قراردارد.که دارای دریچه ای باشیشه رنگی است .این شبستان دارای 12 ستون سنگی شبیه به مسجدوکیل وسردرهای ورودی وپیشانی تاقهای آن یکسره کاشیکاری می باشد.مسجد نصیرالملک ازنظر کاشیکاری ومقرنس کاری اززیباترین مساجدایران است .
www.nftdc.net
آدرس : شیراز - خیابان لطفعلی خان زند -محله گود عربان









 

SCSI

عضو جدید
خواجوی کرمانی

خواجوی کرمانی

آرامگاه خواجوی کرمانی
کمال الدین ابوالعطاء محمود بن علی بن محمود، معروف به خواجوی کرمانی از مشاهیر شعرا و عرفای قرن هفتم هجری است. وی در سال ۶۸۹ هجری قمری در کرمان متولد شد و در همانجا به تحصیل علوم و فنون متداول مشغول شد. سپس به سیر و سیاحت پرداخت، به زیارت کعبه رفت و بعدها نیز مدتی درتبریز و شیراز به سر برد. وی به غیر از دیوان قصاید و غزلیات، خمسهٔ نظامی گنجوی را نیز جواب داده است. او در سال ۷۵۳ هجری قمری در شهر شیراز دار فانی را وداع گفت و در بالای تنگ الله اکبر شیراز به خاک سپرده شد.
ganjoor.net
آدرس : شیراز - نزدیکی دروازه قرآن - ورودی جاده تهران یا مرودشت به شیراز









 

SCSI

عضو جدید
باغ جهان نما

باغ جهان نما

باغ جهان نما
باغ جهان نما در شرق خیابان قرآن قرار دارد . دیوار آجری و محکم آن مربوط به دوره زندیه است با وجود کج شدن همچنان پا برجا ایستاده است . این باغ باصفا از باغهای قدیمی شیراز است که در زمان زندیه عمارتی دو طبقه به سبک کلاه فرنگی در آن ساخته شده است .در وسط باغ حوضهای سنگی زیبائی بچشم می خورد که در گذشته از آب رکن آباد پر می شده است . این باغ قابل بازدید برای عموم می باشد .
eshiraz.ir
آدرس : شیراز - چهارراه حافظیه - خیابان قرآن













 

SCSI

عضو جدید
باغ دلگشا

باغ دلگشا

باغ دلگشا
كه نزدیك آرامگاه سعدی قرار دارد، در دوره تیمور از باغ های مهم و تفریحی شیراز بود. قدمت این باغ به دوره ساسانی نسبت داده شده و ساختمان موجود در آن ، متعلق به دوره قاجاریه است. این باغ در اردیبهشت – فصل چیدن بهار نارنج – بسته است.
eshiraz.ir

آدرس : شیراز - مجاورت آرامگاه سعدی(بولوار بوستان)











 

SCSI

عضو جدید
باغ چهل تن

باغ چهل تن

باغ چهل تن
باغ چهل تن یا بقعه چهل تنان، در مسافتی کوتاه از شمال حافظیه وجنب باغ جهان نما،همراه با محوطه ای مشجر و با صفا است که دارای چهل سنگ مزار هم اندازه می باشد. قدمت این باغ به دوره زندیه برمیگردد. در این بقعه چهل قبر کوچک در دو ردیف در کنار هم جای گرفته اند. این چهل قبر مربوط به چهل نفر درویش است که در زمانهای گذشته در این مکان که به صورت باغی مصفا بوده زندگی می کرده و مشغول عبادت بوده اند و چون هرکدام وفات می یافته دیگران او را دفن کرده تا بدین ترتیب که هر 40 نفر به تدریج دار فانی را وداع می گویند و قبورشان در کنار هم در ضلع شرقی حیاط در کنار دیوار قرار گرفته است.
www.makanbin.com

آدرس : شیراز - خیابان چهل مقام - 200 متری جنوب هفت تن - شمال حافظیه









 

SCSI

عضو جدید
عمارت دیوانخانه

عمارت دیوانخانه

عمارت دیوانخانه
عمارت دیوانخانه یکی از بناهای ارزشمند دوره زندیه درشیراز بشمار می‌ رود که در نزدیکی ارگ کریم‌ خانی واقع شده و در گذشته به عمارت دیوان خانه کریم خان زند مشهور بوده است. عمارت دیوانخانه از تالاری بزرگ تشکیل شده که این تالار بر دو ستون چوبی استوار شده است البته پیش ازاین به جای این دوستون چوبی دو ستون سنگی قرار داشته که در زمان قاجاریه توسط آقا محمد خان قاجار به تهران منتقل شده‌اند.
این بنا در دوره کریم خان زند به عنوان مرکز حکومتی و رسیدگی برامور اداری حکومت زندیه مورد استفاده بوده واز مهمترین ویژگی‌های معماری این بنا می‌توان به وجود نقاشی‌های بسیار زیبا در تمام بدنه ساختمان، مقرنس‌کاری‌های روی چوب و سنگ، مقرنس‌کاری‌های گچی وحجاری‌های روی سنگ‌ها با نقوش حیوانات و گیاهان اشاره نمود.
www.makanbin.com
آدرس : شیراز - خیابان 22 بهمن - جنب ارگ




 

SCSI

عضو جدید
خانه فروغ الملک

خانه فروغ الملک

خانه فروغ الملک - موزه هنر مشکین فام
خانه فروغ الملک مربوط به اواخر دوران قاجار است و در بافت قدیمی شیراز، در محله سنگ سیاه و در پشت امامزاده بی بی دختران واقع شده است.
عمارت فروغ الملک در سال 1310 (اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی اول) توسط فروغ الملک قوامی (داماد قوام بزرگ) در زمینی به مساحت 1020 متر مربع در محور سنگ سیاه و در جوار بقعه بی بی دختران احداث گردید.
در خانه فروغ الملک قوامی موزه هنر مشکین فام برقرارست. موزۀ هنر مشکین فام اولین موزه خصوصی هنرهای تجسمی  در ایران می باشد.
www.makanbin.com


آدرس : شیراز، بلوار آیت الله دستغیب، جنب آرامگاه بی بی دختران












 

SCSI

عضو جدید
عمارت کلاه فرنگی ـ موزه پارس

عمارت کلاه فرنگی ـ موزه پارس

عمارت کلاه فرنگی ـ موزه پارس
باغ نظر، باغ موزه، باغ شاهزاده، عمارت کلاه فرنگی، آرامگاه وکیل، عمارت چهارفصل یا باغ حکومتی نام یکی از ابنیه تاریخی دوره زندیه در شیراز است. کریم خان زند در میان باغ نظر، عمارت هشت ضلعی (هشت و نیم هشت) زیبایی ساخت که به روزگار او این عمارت باشکوه محل پذیرایی از میهمانان، سفیران خارجی و انجام مراسم رسمی و اعیاد گوناگون بوده است. نام دیگر آن را باغ حکومتی گفته اند. نمای بیرونی عمارت کلاه فرنگی به صورت هشت ضلعی است با تزئینات کاشی نگاره‌های گل و مرغ و در بالای عمارت اسپرها و لچکیهای کاشیکاری شده بنا را مزین کرده اند.
چهار آب نما در چهار سوی ساختمان وجود داشته که آب نمای شمالی آن در مسیر خیابان زند قرار گرفته و تخریب شده است. فضاهای درونی بنا شامل یک بخش مرکزی وچهار شاه نشین جانبی است. یک آب نمای یک پارچه از سنگ مرمر در کف فضا طراوت فضای داخلی را موجب گردیده است.
www.makanbin.com

آدرس: شیراز - خیابان زند - باغ نظر













 

SCSI

عضو جدید
باغ جنت

باغ جنت

باغ جنت
باغ جنت در ابتدای ورودی غربی شیراز و در بلوار امیر کبیر قرارگرفته است. از ویژگی های بارز این باغ زیبا، آبنماهای سراسری، سروهای بلند و زیبا، چمنکاری و گلکاری در سراسر باغ و همچنین ایجاد کمپ نوروزی در قسمتی از باغ می باشد. باغ جنت از جمله باغ های دورهٔ قاجار است که در صحرای کشن واقع در سمت جنوب شهر شیراز، اول جاده بوشهر قرار گرفته‌ است. در این باغ سابقا عمارتی مرغوب از بناهای مشیر الملک وجود داشت که از بین رفته‌ است.
www.makanbin.com

آدرس : شیراز - ابتدای ورودی غربی - بلوار امیرکبیر















 

SCSI

عضو جدید
باغ پرندگان

باغ پرندگان

باغ پرندگان
باغ پرندگان شیراز پارکی در شیراز است که در آن 2 هزار پرنده با 300 گونه مختلف از 42 کشورآفریقایی، اروپایی و آسیایی وجود دارند که از این تعداد 300 تا سخنگو می‌باشند.
این باغ در بلوار دکتر حسابی شیراز، روبه روی گلدشت حافظ، کوچه باغ پرندگان واقع است. ظرفیت این باغ تا 3000 گونه مختلف از پرندگان می باشد.
محیطی بسیار مفرح و دوست داشتنی خصوصا برای کودکان و نوجوانان عزیز تا بتوانند با گونه های مختلف پرندگان نقاط مختلف جهان آشنایی پیدا کنند.
www.makanbin.com

آدرس : شیراز - بلوار دکتر محمود حسابی - روبروی گلدشت حافظ شیرازی - کوچه باغ پرندگان














 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
حافظیه شیراز آرامگاه خواجه اهل راز

حافظیه شیراز آرامگاه خواجه اهل راز

آرامگاه حافظ در شمال شهر شیراز، پایین‌ تر از دروازه قرآن، در یکی از قبرستان های معروف شیراز به نام خاک مصلی قرار دارد.

این مکان یکی از جاذبه‌های مهم توریستی شهر شیراز به ‌شمار می‌رود.

پس از درگذشت حافظ، در سال ۸۵۶ هجری قمری (۱۴۵۲ میلادی)، شمس‌الدین محمد یغمایی وزیر میرزا ابوالقاسم بابر گورکانی (پسر میرزا بایسنغر نواده شاهرخ بن تیمور) حاکم فارس، برای اولین بار ساختمانی گنبدی شکل را بر فراز مقبره حافظ بنا کرد و در جلو این ساختمان، حوض بزرگی ساخت که از آب رکن‌آباد پر می‌شد.

این بنا یک بار در اوایل قرن یازدهم هجری و در زمان حکومت شاه عباس صفوی، و دیگر بار ۳۵۰ سال پس از وفات حافظ به دستور نادرشاه افشار مرمت شد.

در سال ۱۱۸۷ هجری قمری، کریم خان زند بر مقبره حافظ، بارگاهی به سبک بناهای خود، شامل تالاری با چهار ستون سنگی یکپارچه و بلند و باغی بزرگ در جلو آن ساخت و بر مزارش سنگ مرمری نهاد که امروز نیز باقی است.

بعد از عمارتی که کریم خان زند بر مقبره حافظ ساخت در طول یکصد و شصت سال تعمیرات زیادی به وسیله اشخاص خیرخواه انجام گرفت تا آنکه در سال ۱۳۱۵ به کوشش شادروان علی اصغر حکمت بنای کنونی با بهره گیری از عناصر معماری روزگار کریم خان زند و یادمان های حافظیه توسط آندره گدار فرانسوی طراحی و اجرا شد.



 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
همه چيز درباره شهرم شيراز

همه چيز درباره شهرم شيراز

دروازه قرآن (ورودی شهر شیراز)

نام رسمی:شیرازکشور:ایران
استان:فارسشهرستان:شیراز
بخش:مرکزی
نام محلی:شیراز
نام‌های دیگر:دارالعلم ، شهر راز
نام‌های قدیمی:استخر


شیرازْ (
‌ آوا پرونده) یکی از شهرهای بزرگ ایران و مرکز استان فارس است.

برپایهٔ آخرین سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ خورشیدی، این شهر جمعیتی بالغ بر ۱٬۲۱۴٬۸۰۸ نفر داشته که این تعداد در سال ۱۳۸۸ خورشیدی به ۱٬۴۵۵٬۰۷۳ افزایش پیدا کرده‌است.

شهر شیراز در بخش مرکزی استان فارس و در ارتفاع ۱۴۸۶ متری از سطح دریا و در منطقهٔ کوهستانی زاگرس واقع شده و آب و هوای معتدلی دارد.

این شهر از سمت غرب به کوه ‌دراک، از سمت شمال به کوه‌های بمو، سبزپوشان، ‌چهل‌مقام و باباکوهی (از رشته کوه‌های زاگرس) محدود شده و در منطقه‌ای به‌وسعت ۱۲۶۸ کیلومتر مربع گسترده شده‌است.

شهر شیراز برطبق آخرین تقسیمات اداری به ۹ منطقهٔ مستقل شهری تقسیم شده و مساحتی بالغ بر ۱۷۸٫۸۹۱ کیلومتر مربع دارد.


نام شیراز در کتاب‌ها و اسناد تاریخی، تحت نام‌های مختلفی نظیر «تیرازیس»، «شیرازیس» و «شیراز» به ثبت رسیده‌است.

محل اولیهٔ این شهر در محل قلعهٔ ابونصر بوده‌است.

شهر شیراز در پیش از اسلام قلعه‌ای بوده که قدمت آن به دوران ساسانی و پیش‌تر بازمی‌گردد.

این شهر در دوران بنی‌امیه به محل فعلی منتقل می‌شود و به بهای اضمحلال استخر -پایتخت قدیمی استان فارس- رونق می‌گیرد.

شیراز در دوران صفاریان، بوییان و زندیه، پایتخت ایران بوده‌است.

کارخانجات الکترونیکی متعددی در شیراز وجود دارد.

این شهر از دیرباز به واسطهٔ مرکزیت نسبی‌اش در منطقهٔ زاگرس جنوبی و واقع‌شدن در یک منطقهٔ به نسبت حاصل‌خیز، محلی طبیعی برای مبادلات محلی کالا بین کشاورزان، یکجانشینان و عشایر بوده‌است.

همچنین شیراز در مسیر راه‌های تجاری داخل ایران به بنادر جنوب مانند بندر بوشهر قرار گرفته که این نقش با احداث شبکهٔ راه‌آهن به بنادر دیگر ایران کمرنگ‌تر شده‌است.

شیراز دارای جاذبه‌های جهانگردی فراوانی است و به‌عنوان شهر شعر، شراب و گل شناخته شده‌است.

این شهر آرامگاه شاعرانی همچون حافظ و سعدی را در خود جای داده و به سبب جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، مذهبی و طبیعی فراوان، همواره گردشگران بسیاری را به‌سوی خود فرا می‌خواند.







 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
وجه تسمیه شهر شيراز


نام شهر شیراز برگرفته از نام قلعه‌ای در اطراف شیراز کنونی در محل قصر ابونصر است.

آنگونه که پیدا است در هنگام بنای شهر نام این قلعه بر شهر شیراز نهاده شده‌است.

در کاوش‌های باستان‌شناسی در تخت جمشید، به سرپرستی جورج کامرون در سال ۱۳۱۴ خورشیدی به پیدایش خشت‌نبشته‌هایی عیلامی انجامید که بر روی چند فقره از آن‌ها به قلعه‌ای بنام «تیرازیس» یا «شیرازیس» اشاره شده‌است.

همچنین مهرهایی مربوط به اواخر ساسانی و اوایل اسلام، در محل قصر ابونصر یافت شده‌است که حاوی نام «شیراز» می‌باشند.

ابن حوقل، جغرافی‌دان مسلمان قرن چهارم هجری، وجه تسمیه شیراز را شباهت این سرزمین به اندرون شیر می‌داند؛ چرا که به قول او عموماً خواربار نواحی دیگر بدان‌جا حمل می‌شد و از آن‌جا چیزی به جایی نمی‌بردند.

براساس تحقیقات تدسکو شیراز به معنای مرکز انگور خوب است. هرچند این نظر توسط محققین دیگر مانند بنونیست و هنینگ رد شده‌است.


 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
بنیان‌گذاری شیراز

از دیدگاه تاریخی


برطبق تاریخ ایران، چاپ دانشگاه کمبریج، «سکونت دایمی در محل شهر شیراز شاید به دوران ساسانی و حتی قبل آن برسد.



اما اولین اشاره‌های معتبر در مورد این شهر به اوایل دوران اسلامی بر می‌گردد.»

به نوشته دانشنامه اسلامی نیز شیراز شهری است بنا شده در دوران اسلامی در محلی که از زمان ساسانی یا احتمالا قبل آن سکونتگاه دایمی انسان بوده‌است.

بگفته شاپور شهبازی در دانشنامه ایرانیکا «این ادعا که شیراز اردوگاه مسلمانان بوده تا اینکه برادرزاده یا برادر حجاج ابن یوسف آن را در سال ۶۹۳ پس از میلاد به شهر تبدیل کرد، اثبات نشده‌است.»

جان لیمبرت، چنین جمع بندی می‌کند که هر چند تاریخ نگاران اسلامی بر این عقیده هستند که شیراز در قرن اول هجری به توسط عبدالملک مروان بنیان نهاده‌شده‌است ، اما باید دانست که شهری با نامی نزدیک به نام شیراز پیش از اسلام در محل یا نزدیک شهر وجود داشته‌است که نام خود را به شهر فعلی شیراز داده‌است. خصوصا با توجه به اشاره‌ای که حمدالله مستوفی داشته‌است.
مستوفی در نزهت‌القلوب (۷۴۰ ق) معتبرترین روایت را این می‌داند که شهر شیراز را محمد برادر حجاج ابن یوسف به زمان اسلام تجدید امارتش کرد.

حمدالله مستوفی روایت دیگری هم آورده‌است که تجدید بنا بر دست عم‌زادهٔ حجاج محمد بن قاسم بن ابی عقیل صورت پذیرفته‌است.

آثاری عیلامی (شامل یک سه پایه برنزی) مربوط به هزاره دوم پیش از میلاد در جنوب شرقی شیراز یافت‌شده‌است.

همچنین در تعدادی لوح‌های عیلامی مکشوفه در پارسه (تخت جمشید) به کارگاه‌های مهمی در تی/شی-را-ایز-ایز-ایش (تیرازیس یا شیرازیس) اشاره می‌کند که بی‌شک همان شیراز امروزی است.

لیمبرت، شهبازی و آرتور آربری هر سه فهرستی از نشانه‌های متعددی از سکونت دایم در دشت شیراز و اطراف محل کنونی شیراز در دوران پیش از اسلام را ذکر کرده اند.

مانند نگاره‌های سنگی مربوط به اوایل ساسانی، اشارات موجود به دو آتشکده (بنامهای هرمزد و کارنیان) وقلعه‌ای باستانی بنام شاه موبد و آثار کشف شده در قلعه ساسانی در محل فعلی قصر ابونصر.

شهبازی می‌گوید که شواهد بالا چنین می‌نمایاند که شیراز تا پایان دوره ساسانی شهری با جمعیتی عمده و احتملا مرکزی اداری بوده‌است.

آرتور آربری چنین نتیجه می‌گیرد که بزرگی شیراز به هر اندازه بوده، این شهر در زمان داریوش زیر سایه پارسه و پس از حمله اسکندر مقدونی زیر سایه شهر همسایه استخر بوده‌است.

همچنین نام شیراز همراه بخش اردشیر خوره دوره ساسانی به مرکزیت فیروزآباد ذکر شده است و شیراز جزئی از آن بوده‌است.

اردشیر خوره یکی از پنج بخشی بوده است که استان فارس ساسانیان را تشکیل می‌داده‌است.

این اطلاعات در مهرهای ساسانی مربوط به اواخر ساسانی و اوایل دوران اسلامی کشف شده در محل قصر ابونصر در شرق محل کنونی شهر شیراز بدست آمده است و لیمبرت چنین پیشنهاد می‌نماید که استحکامات موجود در محل قصر ابونصر همان قلعه تیرازیس یا شیرازیس یاد شده در لوح‌های عیلامیپارسه است و بعدها پس از آنکه شهر فعلی شیراز در نزدیک این قلعه بنیان نهاده شده، این شهر نام خود را از این قلعه در حوالی شهر به یادگار گرفته‌است.

باستان شناسان موزهٔ متروپولیتن نیویورک نیز با توجه به نتایج حفاری‌های خود در محل قصر ابونصر، این استحکامات و احتمالا روستاهای اطراف را به عنوان محل شیراز قبل از اسلام پیشنهاد می‌کنند.

آنها گفته‌های بلخی در قرن ۱۲ نقل می‌کنند که می‌گوید:

در محلی که شیراز کنونی وجود دارد منطقه‌ای بوده است با چند قلعه در میان دشتی باز.

آنان در مورد داستان بنیان نهاده شدن شهر جدید شیراز و انتقال آن به محل جدید چنین نظر می‌دهند که انتقال یک شهر در بسیاری جاهای دیگر مانند نیشابور و قاهره نیز اتفاق افتاده‌است.


در این حالت پس از تحولات یا تغییراتی سیاسی، شهر به محلی در نزدیکی شهر قدیم منتقل شده و شهر قدیمی رها گشته تا به شهری حاشیه‌ای یا تلی از خرابه تغییر پیدا کند.
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
در اسطوره‌ها و روایات سنتی درباره شيراز


طبق روایتی سنتی بنای شیراز توسط تهمورث، از پادشاهان پیشدادی صورت گرفته و با گذشت زمان این شهر رو به ویرانی گذاشت.
همچنین طبق روایت سنتی دیگری در محل شهر شیراز شهری بنام فارس بوده‌است که برگرفته از نام فارس پسر ماسور، پسر شِم، پسر نوح می‌باشد.

 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
جاذبه‌های طبیعی

از جاذبه‌های طبیعی شهر شیراز می‌توان به
آبشار کوهمره سرخی،
آبشار مارگون،
برم‌دلک،
بهشت گمشده،
پارک قلعه‌بندر،
پارک ملی بمو،
پیربناب،
تفرجگاه میان‌کتل،
چشمهٔ جوشک،
چشمهٔ خارگان،
چشمهٔ ریچی،
دریاچهٔ پریشان،
دریاچهٔ دشت ارژن،
دریاچهٔ مهارلو،
رکن‌آباد،
رودخانهٔ قره‌آغاج،
روستای قلات،
کوه سبزپوشان،
گردشگاه آتشکده،
گردشگاه چاه‌مسکی،
گردشگاه چشمه سلمانی
و گردشگاه هفت‌برم

اشاره کرد.

چشمه‌های طبیعی موجود در اطراف شیراز هم از جهت آب‌درمانی و هم از جهت جذب گردشگر برای صنعت گردشگری استان فارس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و صنعت گردشگری این استان را رونق می‌بخشند.
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
بیشابور شهر گمشده ایران + عکس

بیشابور شهر گمشده ایران + عکس

این یادگار شکوه ایران باستان در 120 کیلومتری جنوب شیراز و در فاصله 23 کیلومتری شهر کازرون قرار دارد.
=


بیشاپور ـ شهر گمشده
بیشاپور در كنار جاده شاهی روزگار باستان واقع شده است.
جاده شاهی در دوره هخامنشیان «‌تخت جمشید» و «استخر» را به شهر باستانی «شوش» و در دوره ساسانی شهر «‌گور» و «‌بیشاپور» را به «تیسفون» مقر امپراتوری ساسانی وصل می‌كرده است.
=
=
شهر بیشاپور كه یادگار شکوه ایران باستان است در 120 کیلومتری جنوب شیراز و در فاصله 23 کیلومتری شهر کازرون قرار دارد.
این شهر که منسوب به شاپور اول،دومین پادشاه ساسانی است توسط فردی یونانی به نام هیپوداموس، ساخته شده است.
=
=
این شهر را در سال 266 میلادی به شکل مستطیل بنا نهاده‌اند، به گونه‌ای که چهار دروازه و دو خیابان آن یکدیگر را قطع می‌کرده‌اند.
=
=
آتشکده بیشاپور بزرگترین آتشکده دوران ساسانیان نام گرفته است. ارتفاع دیوار‌های این آتشکده به 14 متر می‌رسیده است
=

معبد آناهیتا
در زمان شاپور اول به احترام ایزد نگهبان آب ( آناهیتا) معبدی در بیشاپور ساخته شد که در آن مراسم مذهبی خاصی اجرا می‌شد.
=
=
معبد آناهیتا سردابه‌ای مکعب شکل است و از سنگ‌های حجاری شده، بدون ملات و دو جداره (مانند بناهای دوره هخامنشی ) ساخته شده است. این معبد دارای چهار ورودی است و بالای هر ورودی تندیس دو سویه گاو (به شکل سر ستون‌های تخت جمشید) قرار گرفته است.
=
=
در راهروهای معبد جوی‌های باریکی وجود دارد که در گذشته در آن آب جریان داشته است و از جهت وسایلی که برای جریان آب در اطراف تالار مرکزی تهیه شده بود، از جمله شگفتی‌های معماری ایران به شمار می‌رود
=

تالار شاپور
تالار تشریفات یا تالار شاپور چهار ورودی دارد و در هر ضلع آن 4 تاقچه گچبری شده وجود دارد كه در گذشته روى آن نقاشی و رنگ آمیزى شده بود.
در این میان این نقاشی‌ها تصویر یكی از زنان دربار دیده می‌شود كه در حال باد زدن خود است. همچنین درباریان با جامه‌های بلند ساك‌های گل بر سر و دسته گلی در دست نشان داده شده‌اند.
=
=
=
جالب اینکه یكی ازقطعه‌های موزاییك یاد شده در موزه ایران باستان و دیگری در موزه لوور فرانسه وجود دارند
=
=
=
بیشاپور برای بسیاری از ایرانیان آنگونه که باید شناخته شده نیست اما به عقیده بسیاری، این شهر گمشده در دل تاریخ با شکوه ترین اثر بر جای مانده از دوران امپراطوری ساسانی است.

=
=
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
دور نمایی از تخت جمشید در شیراز

دور نمایی از تخت جمشید در شیراز

تخت جمشید



پارسَه یا تخت جمشید نام یکی از شهرهای باستانی ایران است که سالیان سال پایتخت هخامنشیان بوده است. اسکندر مقدونی سردار یونانی به ایران حمله کرد و این مکان را به آتش کشید. اما ویرانه‌های این مکان هنوز هم در مرودشت در نزدیکی شیراز مرکز استان فارس برپا است. این مکان هم‌اکنون یکی از آثار جهانی ثبت شدهٔ ایران در یونسکو است.



نام تخت جمشید




تخت جمشید نام امروزی «پارسَه» است. «پارسه» از زبان پارسی باستان است و یونانیان آن را پِرسپولیس (به یونانی یعنی «پارسه شهر») خوانده‌اند. این بنا را تخت جمشید یا قصر شاهی جمشید پادشاه اسطوره‌ای ایران مینامند که در شاهنامه فردوسی آمده است. آنگونه که در منابع متعدد و گوناگون تاریخی آمده‌است ساخت تخت جمشید در حدود ۲۵ قرن پیش در دامنه غربی کوه رحمت، به عبارتی میترا یا مهر و در زمان داریوش کبیر آغاز گردید و سپس توسط جانشینان وی با تغییراتی در بنای اولیه آن ادامه یافت. بر اساس خشت نوشته‌های کشف شده در تخت جمشید در ساخت این بنای با شکوه معماران، هنرمندان، استادکاران، کارگران، زنان و مردان بی‌شماری شرکت داشتند که علاوه بر دریافت حقوق از مزایای بیمه کارگری نیز استفاده می‌کردند. ساخت این مجموعه بزرگ و زیبا بنا به روایتی ۱۲۰ سال به طول انجامید.

چگونگی سازه








یکی از سرستون‌های پیشنهادی که مورد تایید قرار نگرفته بود به همین دلیل در آن محل مدفون شده بود

 

Similar threads

بالا