شکار یک سحابی مرموز از زاویه جدید + تصاویر

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1] شکار یک سحابی مرموز از زاویه جدید + تصاویر

[/h]

» سرویس: علمي و فناوري - علم و فناوري جهان

کد خبر: 93112312620
پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۹



تلسکوپ تحقیقاتی ویستا متعلق به رصدخانه جنوبی اروپا، سحابی سه شاخه (Trifid) را از زاویه جدیدی شکار کرده است.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، سحابی سه شاخه در صورت فلکی قوس یا کمانگیر رؤیت شده و ناحیه شکل‌گیری ستاره‌ای است که حدود 5200 سال نوری از زمین فاصله دارد.
منجمان با مشاهده و تصویربرداری از این جرم کیهانی در نور مادون‌قرمز، در جستجوی اجزای مرکزی و مملو از غبار کهکشان راه‌شیری با هدف کشف اجسام آسمانی جدید هستند.
تلسکوپ ویستا (VISTA) که در رصدخانه پارانال متعلق به رصدخانه جنوبی اروپا (ESO)‌در شیلی واقع شده، در حال نقشه‌برداری از نوار وسیعی از ناحیه مرکزی کهکشان راه شیری است؛ این ناحیه از فضا، به طور معمول در ابرهایی از ذرات غباری پوشیده شده که این ذرات خود طول‌موج‌های مرئی نور را تاریک می‌کنند.
با این حال، منجمان با استفاده از توانایی‌های تصویربرداری مادون‌قرمز ویستا می‌توانند درون این ابرها را مشاهده و رازهای موجود در پس آن‌ها را کنکاش کنند؛ تصاویر اخیر از سحابی سه شاخه (Trifid) نمایانگر تنها بخش بسیار کوچکی از تحقیقات این تلسکوپ است.
دانشمندان از ناحیه‌ای متشکل از ستارگان واقع در پشت این ابر غباری پرده برداشته‌اند که این ناحیه، شامل دو گروه ناشناخته ستارگان متغیر قیفاووسی (Cepheid variable stars) است؛ اندازه و دمای این ستارگان نادر متغیرند و این امر موجب می‌شود آن‌ها طی حدود یازده روز، شفاف و تاریک شوند.
در حالی که به نظر می‌رسد این ستارگان پشت سحابی سه شاخه واقع‌ شده‌اند، در واقع آنها در آن سوی کهکشان راه شیری و در فاصله 37 هزار سال نوری قرار دارند.
آشکارسازی رازهای مبهم موجود در پس این سحابی تنها قسمتی از کشفیاتی است که تلسکوپ ویستا باید انجام دهد.
انتهای پیام
شکار یک سحابی مرموز از زاویه جدید

شکار یک سحابی مرموز از زاویه جدید

شکار یک سحابی مرموز از زاویه جدید

شکار یک سحابی مرموز از زاویه جدید
 

Similar threads

بالا