شناسایی تومورهای مغزی با استفاده از پوشش ویروسی

&zohre&

عضو جدید
شناسایی تومورهای مغزی با استفاده از پوشش ویروسی



پژوهشگران با استفاده از نقاط کوانتومی روش جدیدی برای شناسایی تومورهای مغزی ارائه کردند. در این روش سطح نقاط کوانتومی به پروتئین ها و چربی های نوعی ویروس آغشته می شود تا به راحتی بتواند از دیواره سلول عبور کند.


پژوهشگران با استفاده از نقاط کوانتومی روش جدیدی برای شناسایی تومورهای مغزی ارائه کردند. در این روش سطح نقاط کوانتومی به پروتئین ها و چربی های نوعی ویروس آغشته می شود تا به راحتی بتواند از دیواره سلول عبور کند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، در حالی که پیشرفت های خوبی در شناسایی، تشخیص و درمان تومورها در مغز انجام شده است، اما هنوز آمار مرگ مبتلایان به سرطان مغز بسیار بالا بوده و نرخ بالایی از مقاومت در برابر درمان مشاهده می شود.

تحقیقات اخیر که در قالب مقاله ای تحت عنوان Sendai Virus based Liposomes Enable Targeted Cytosolic Delivery of Nanoparticles in Brain Tumor Derived Cells در «Journal of Nanobiotechnology»به چاپ رسیده است، از ویروس سندای برای حمل نقاط کوانتومی به سلول های سرطان مغز استفاده شده است.

این نقاط کوانتومی به گیرنده های فاکتور رشد اپیدرمی می چسبند. این گیرنده ها اغلب رشد تومور را مدیریت می کنند. با چسبیدن نقاط کوانتومی به سلول های سرطانی، در واقع نوعی برچسب زنی سلول اتفاق افتاده و می توان از آن برای تشخیص بیماری استفاده کرد.

نقاط کونتومی ذرات فلورسانسی هستند که از یک ویروس کوچک تر بوده و از سلول هزار بار بزرگتر هستند. آنها قادرند همانند آنتی بادی ها به مولکول های زیستی بچسبند. زمانی که این ذرات فلورسانس به سلول ها چسبیدند، تابش فلورسان داشته و تشخیص سلول های حاوی پروتئینی که آنتی بادی به آنها چسبیده را ساده تر می کند. مشکلی که اینجا وجود دارد ، این است که نقاط کوانتومی در سلول ها متجمع شده و به هم می چسبند یا به شکل اندوزوم در می آیند و یا کلوخه ای شده و از سوی سلول به عنوان ماده زائد تلقی می شوند.

محققان دانشگاه «سیتی کالج» نیویورک بر این مشکل غلبه کردند، برای این کار آنها سطح نقاط کوانتومی را با استفاده از یک چربی و پروتئین مبتنی بر ویروس سندای پوشش دادند.

«ماریبل واسکوئر» از محققان این پروژه می گوید: درحالی که سلول ها مکانیسم پیچیده ای برای دفاع از خود در برابر حمله خارجی دارند، این ویروس ها حقه ای برای فریب دادن سلول و وارد شدن به آن به کار می گیرند. ما از این سیستم برای وارد کردن نقاط کوانتومی استفاده کردیم، برای این کار گونه غیرفعال از این ویروس را به لیپوزوم حاوی نقاط کوانتومی پیوند دادیم. این نقاط به یک آنتی بادی متصل شده و علیه تومورهای مغز به کار گرفته شدند. درون سلول، نقاط کوانتومی به همراه کمپلکس آنتی بادی قادرند به گیرنده ها بچسبند و از طریق تابش فلورسانس محل تومور را نشان دهند. این سیستم قادر است به هر نوع آنتی بادی بچسبد؛ در نتیجه می توان از آن برای شناسایی سرطان های مختلف استفاده کرد. با این کار مقاومت در برابر شیمی درمانی کمتر شده و می توان طرح هایی برای درمان دقیق تومور ارائه کرد.
 
بالا