.::شبکه چیست و چرا به شبکه نیاز داریم+اصطلاحات::. (حتما مطالعه کنید)

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
شبكه عبارت است از ارتباط یكپارچه كامپیوترها ، پرینترها ، فكسها ، مودمها ، سرورها و بعضاً تلفنها . و شاید بتوان آن را به نوعی به زنجیره ارتباطی شما با تهیه كنندگان ، شركا و مشتریها تشبیه نمود . شما می توانید از طریق كابل كشی ( به صورت پنهان در پشت میزها ، زیر كف و یا سقف ) وارتباطات رادیویی ( در جاهایی كه كابل كشی ثابت مشكل می باشد ) به این هدف دست یابید . شبكه ، سبب ارتباط تجهیزات IT با یكدیگر ، ارتباط كاری شما با اینترنت و حتی خدماتی چون كنفرانس از راه دور و انتقال سریع فایلهای گرافیكی و ویدئویی می گردد . این خصیصه ، یعنی ارتباط سریع و آسان كامپیوترها ( و دیگر دستگاهها ) با یكدیگر سبب ارائه مزیتی افزونتر می گردد . بنابراین جهت باقی ماندن در محیط تجاری رقابتی امـروز ، نیازمنــد شبكه ای كارآمد می باشیم .

اصطلاحات پایه :شبكه دارای تعاریف متعددی است . لكن اكثر قریب به اتفاق مردم معتقدند كه شـبكه مجموعه ای است متشكل از دو یا چند كامپیوتر متصل به هم . كاربران می توانند از طریق اتصال كامپیوترها به شبكه ، فایلها و تجهیزات جانبی همچون مودمها ، پرینترها ، درایورهای پشتیبان نوارها و یا درایورهای CD-ROM را با یكدیگر به اشتراك بگذارند .

به واسطه ارتباط شبكه ها در مكانهای مختلف – از طریق خدمات در دسترس شركتهای تلفن – كاربران به قابلیتهای زیادی دست می یابند كه از جمله آنها می توان به : توانایی ارسال E- MAIL، به اشتراك گذاری لینكها به اینترنت و برگزاری كنفرانس ویدئویی بلادرنگ با كاربران دوردست اشاره كرد .

سه اصطلاح معمول مباحث در شبكه عبارتند از : “ بسته ها “ ، “ درگاهها “ و “ پهنای باند “ . معمولاً سیستمهای شبكه ، داده ها را در قالبهای كوچكتری تحت عنوان “ بسته “ انتقال می دهند و هر بسته عبارت است از اطلاعاتی در مورد مقصد و نوع داده های داخلی . این بدان معناست كه مثلاً یك پیغام e-mail می تواند به بخشهای كوچكتر تقسیم شده و در بسته های داده ای مختلف حمل شود . آنگاه كامپیوترهای هر دو سوی ارتباط ، با قرار دادن این بسته ها در كنار هم ، بـه پــیام اصلی دست می یابند .

“ درگاه “ عبارت است از سوكتی كه در پشـت دسـتگاه قرار گرفتــه و سبب اتصال كابــل می شود . به عنوان مثال ، می توانید ۸ دستگاه را به یك سوئیچ ۸ پورته متصل نمائید . برخی دستگاهها به منظور ارتباط داخلی با دستگاه های مشابه ، از یك یا دو پورت افزوده برخوردارند ، لذا یك دستگاه ۸ پورتی می تواند به یك دستگاه ۱۶ پورتی متصل شده و در نتیجه ۲۴ پورت جهت اتصال فراهم سـازد .

“ پهنای باند “ عبارت است از مقدار اطلاعاتی كه در هر ثانیه از سیمها و در طول دستگاه شبكه منتقل می شود . این مقدار معمولاً بر حسب بیت در ثانیه ( bps ) اندازه گیری می شود . یك مودم معمولی قادر است حدود ۳۰ تا ۵۰kbs را انتقال دهد ( ۳۰ تا ۵۰ هزار بیت در ثانیه ) ، این در حالی است كه یك شبكه محلی اترنت از قابلیت انتقال ۱۰mbps ( در حدود ۱۰ بیلیون بیت در ثانیه ) برخوردار است



اجزای شبكه بندی :



سرویس گیرنده ها و سرورها :با توسعه شبكه ها و افزایش تعداد كامپیوترها ، یكی از كامپیوترها نقش سرور را – مركز اصلی ذخیره سازی فایلها یا برنامه های كاربردی اشتراكی – به عهده می گیرد . علاوه بر این سرورها ، امكان ارتباط با تجهیزات جانبی همچون پرینترها را فراهم می سازند . با تنظیم یكی از كامپیوترها به عنوان سرور اختصاص یافته می توانید از صرف هزینه های اضافی اجتناب كنید . به كامپیوترهای متصل شده به سرور ، سرویس گیرنده گفته می شود . شایان ذكر است كه شما هیچ نیازی به داشتن یك سرور اختصاصی در شبكه تان ندارید . بلكه می توانید تنها با ارتباط تعدادی از كامپیوترها به هم ، یك شبكه بندی “ نظیر به نظیر “ ایجاد كنید . به این ترتیب كاربران می توانند فایلها و E-MAIL ها را با یكدیگر مبادله كرده ، فایلها را برروی هارد درایو یكدیگركپی كرده و حتی از پرینتر متصل به یك كامپیوتر استفاده كنند . اما با افزایش تعداد كاربران شبكه ، مسئولیت وظایف مدیریتی و اساسی همچون پشتیبانی فایل و ارتقا برنامه ها ، بر دوش سرور اختصاص یافته می افتد .

سیم كشی و كابلها :سه نوع سیم كشی شبكه ( و یا ایجاد رسانه ) پایه وجود دارد . این سه عبارتند از : كابل جفتی به هم تابیده شده ، كابل كواكسیال و فیبر نوری .

كابل جفتی به هم تابیده شده :

این كابل از جـمله استانداردهای صنعتــی در نصبهای جــدید می باشد . این سیم به صورتهای مختلفی در بازار موجود است : سیم جفتی به هم تابــیده شده بدون پوشـش درجه ۳ ( اغلب مورد استفاده خسطوط تلفنی می باشد ) و سیم UTP درجه ۵ كه از جمله استانداردهای جاری شبكه محسوب می گردد .

كابل كواكسیال :


این كابل مشابه كابلهای سیم كشی گرد تلویزیون می باشد . از این سیم به ندرت در شبكه ها ی محلی مدرن استفاده می گردد .

فیبر نوری :
از این كابلها عموماً در تماسهای با سرعت بالا بین دستگاههای “ استخوانبندی “ در شبكه های بزرگتر استفاده می شود . در ضمن در برخی از محیط هایی كه دارای تعداد زیادی متقاضی می باشند ، از فیبر نوری جهت ارتباط ایستگاههای كاری desktop قدرتمند به شبكه و اتصال ساختارهای مجاور استفادهه می شود . این كابل از جمله معتبرترین كابلها محسوب می گردد و تنها مشكل آن ، هزینه بالای آن می باشد .

در انتخاب كابل اداره و ساختمانتان توجه نمائید . جهت نیل به این منظور می بایست مطمئن شوید كه سیمهای به كار گرفته شده در طول سقف و بین دیوارها علاوه بر تامین نیازهای جاری شما ، قادر به ارتقا بر طبق خواسته شما طی چندین سال بعد نیز باشند . به عنوان مثال ، اتـرنت می تـواند از سیم كشی UTP Category۳ استفاده كند ، اما Fast Ethernet جهت انجام كار ، حداقل به یك سیم كشی UTP Category۵ نیاز دارد . با این اوصاف ، كلیه نصب سیم كشی های جدید می بایست به صورت Category۵ باشد . ممكن است مایل باشید از كابل Plenum كه از امنیت بیشتری در بین انواع داكتهای گرمایی و سرمایی در طول سقف برخوردار است ، استفاده كنید . جهت اطمینان از عملكرد ، بهتر است با معمار و یا پیمانكار سیم كشی خود در این زمینه مشورت كنید .

هابها :

هابها ، دستگاهای ساده ای می باشند كه جهت اتصال گروهی از كاربران به یك شبكه محلی به كار می روند . هابها ، كلیه بسته داده های دریافتی برروی یك درگاه از ایستگاه كاری را ( همچون e-mail ، اسناد word ، صفحه های گسترده گرافیكها و درخواستهای پرینت ) به كلیه پورتهای دیگر انتقال می دهند . كلیه كاربـران متصل بـه یك هاب منفـرد و یـا گروهی از هـابـهای مـتصل ، در یـك “ قطعه “ قرار دارند ، یعنی پهنای باند هاب یا ظرفیت انتقال داده ها را به اشتراك می گذارند . با افزایش تعداد كاربران به “ قطعه “ ، مسئله رقابت برای به دست گرفتن مقدار محدودی از پهنای باند اختصاص یافته به آن “ قطعه “ افزایش می یابد .
چند نمونه از هابها عبارتند از : سریهای Cisco Micro Hub و سریهای Cisco Fast Hub .

سوئیچها :
سوئیچها ، هوشمندتر از هابها می باشند و به هركاربر یا هر گروه از كاربران پهنای باند مشخصی را اختصاص می دهند . سوئیچ ، بر اساس اطلاعات موجود در header هر بسته ، بسته داده ها را تنها به پورت گیرنده مورد نظر و متصل به شبكه LAN ارسال می دارد . سوئیچ در هر انتقال ویژه باعث ایجاد تماسهای فردی و موقت بین منابع و مقاصد شده و پس از اتمام مكالمه ، به این تماس خاتمه می دهد .

چند نمونه از سوئیچها عبارتند از : Cisco ۱۵۴۸ Micro Switch ۱۰/۱۰۰ و مجموعه Cisco Catalyst Series

مسیریابها :

مسیریابها در مقایسه با هابها و سوئیچها ، از هوشمندی بیشتری برخوردارند . مسیریابها از بسته آدرس كاملتری جهت تشخیص این مسئله كه كدام مسیریاب یا ایستگاه كاری ، می بایست بسته بعدی را دریافت كند ، می باشد . مسیریابها از طریق نقشه مسیر شبكه ، تحت عنوان “ جدول مسیریابی “ ارسال بسته ها از طریق بهترین مسیر به مقصد را تضمین می كنند . در صورت قطع ارتباط بین دو مسیریاب ، مسیریاب ارسال كننده ، مسیر دیگری را جهت ادامه سیر وحركت در نظر می گیرد . در ضمن مسیریاب می تواند بین شـبكه هایی كـه بـه زبانهای مخـتلفی صـحبـت می كـننـد ، یعــنی دارای “ پروتكلهای “ مختلفی می باشند ، ارتباط برقرار كند . برخی از این پروتكلها عبارتند از : پروتكل اینترنت ( IP ) ، تبادل بسته های اینترنتی ( IPX) و Apple Talk .

مسیریابها به سبب برخورداری از هوش بیشتر ، قادرند با اجتناب از ایجاد ترافیك در برخی بخشهای دستیابی شبكه ، باعث تامین امنیتی بیشتر بشوند .
مسیریابها می توانند شبكه ها را به یك مكان منفرد یا مجموعه ای از ساختارها متصل كرده و سبب تامین رابطهایی برای اتصال LAN ها به WAN بشوند – درست مثل ارتباط شعبه های اداری به یكدیگر یا به اینترنت .

در بخش بعدی به توضیح جزئیات بیشتری در مورد خدمات WAN – كه توسط شركتهای ارتباط از راه دور و به منظور ارتباط شبكه های متفرق به لحاظ جغرافیایی ایجاد شده است – خواهیم پرداخت .
چند نمونه از مسیریابها عبارتند از : سریهای Cisco ۷۰۰ ، سریهای Cisco ۸۰۰ ، سریهای Cisco ۱۰۰۰ ، سریهای Cisco۱۶۰۰ ، Cisco ۱۷۲۰ Access Router ، سریهای Cisco ۲۵۰۰ ، سریهای Cisco ۲۶۰۰ ، سریهای Cisco ۳۶۰۰ ، سریهای Cisco ۴۰۰۰ .

ادامه دارد...
 

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
بخش دوم

بخش دوم

راه حلهای شبكه ای :
شبكه ذاتاً یك تكنولوژی فراگیر می باشد و شما می توانید از آن در كارهای خود به طرق مختلفی بهره بگیرید . در زبان شبكه ، به این راههای مختلف به كارگیری ، “ Solution “ یا “ راه حل “ گفته می شود .

را ه حلهای ارتباط پذیری :

این درست همان جایی است كه شبكه بندی می تواند سریعترین و بیشترین مزیت را داشته باشد ، چرا كه شما می توانید به سادگی و از طریق اتصال بخشها و پروسه های مختلف از طریق یك اتصال الكترونیكی ، میزان كار در سازمان را افزایش داده و به این ترتیب كاربران می توانند به سرعت از مزایای ارتباط آسانتر و دستیابی آسانتر به اطلاعات مهم برخوردار شوند . این نوع شبكه بندی هزینه اجرایی كمی در بردارد و حتی می توان ملزومات مورد نیاز جهت توسعه را از قبل پیش بینی نمود . راه حلهای LAN با عملكرد بالا :
این ، دومین مرحله جهت گسترش شبكه می باشد . مهمترین چیز در این روش ، سرعت حركت در بین شبكه ها – كه با افزایش به كارگیری از شبكه كاهش می یابد – و حجم داده ها – برروی پهنای باند – می باشد . لذا در این مرحله از سوئیچها و مسیریابهایی با عملكرد بالا جهت تامین ظرفیت مورد نیاز استفاده می شود .

Telecommuting (ارتباط از راه دور):

این دست از خدمات ، سبب كم كردن فاصله كامپیوترها با كاربران می شود . اگر گروه شما مرتبا ً از كامپیوترها استفاده می كنند ، نیازی نیست كه آنها را به دردسر انداخته و مدام آنــها را به اداره ای مایلها دورتر بكشانید . مسلماً استفاده از شبكه گسترده (WAN ) ارتباط از راه دور – اگر نگوئیم بیشتر – حداقل به اندازه استفاده از شبكه های محلی ( LAN ) كارآمد و قابل بهره برداری است.
استفاده از ارتباط از راه دور ، الزاماً به معنای كار كاربران در خانه نمی باشد ، بلكه ممكن است به معنای ایجاد شبكه ای از ادارات محلی – و در نتیجه طی مسافت كوتاهتر – باشد . بدینوسیله كاربران می توانند ضمن استفاده از مزایای كار در محیط اجتماعی ، از شر مسافت دور نیز خلاص شوند .

محاسبه متحرك :

در صورتی كه دارای نیروی فروش یا گروهی از مهندسین سیار می باشید ، می توانید در هر زمان كه به اطلاعات یا كمك نیاز داشتید به شبكه وصل شوید . به عنوان مثال ، فروشنده می تواند اطلاعات مربوط به حساب مشتری را از پایگاه داده های فروش شركت ، به دست آورد . دستیابی به این فن آوری باعث می شود تا ضمن دستیابی به زندگی راحت تر ، سرویس بهتری برای مشتریان فراهم شود . در ضمن شما می توانید از اینترنت یا اینترانت ( اینترنت شخصی شركت خودتان ) جهت برخورداری از مزایای شبكه برای گروه و یا مشتریان خود استفاده كنید .

حال می توانید با استفاده از سوئچ یا هاب متصل به مسیریاب Cisco ۸۰۰ Series ، به كاربران اجازه بدهید تا از طریق ISDN ، دستیابی سریع و ایمنی به اینترنت داشته باشند ( شما می توانید در نقاط شهری با هزینه ای معقول به تماس شماره گیری دیجیتالی دست یابید ) .

ادارات كوچك یا ادارات خانگی :
در اینجا قسمت اعظم بحث ما بــه مسـئله ادارات كوچك / ادارات خـانگی یـا SOHO بــاز می گردد . این ادارات معمولاً متشكل از تعدادی كامپیوتر می باشند كه یا به صورت نظیر به نظیر متصل شده اند و یا اینكه جهت ذخیره اسناد و به اشتراك گذاری پرینتر ، به یك File Server متصل شده اند . این شبكه نیازمند هاب و سوئیچ جهت ارتباط دستگاههای مختلف به یكدیگر می باشد . یك طراحی معمولی می تواند سبب ارتباط ایستگاههای كاری با یكدیگر و ارتباط آنها با File Server و پرینتر و یا دستگاه دستیابی به اینترنت ( برای استفاده از e-mail ، پیمایش در وب و غیره …) گردد .
یك راه مفید جهت ارتباط پذیری LAN ، استفاده از میكروهاب Cisco ۱۵۰۰ Series ، كه از قابلیت اتصال به ۸ دستگاه برخوردار است می باشد . در ضمن می توانید تعدادی از هابها را به دنبال هم ردیف كرده و در نتیجه آن را گسترش دهید .

یكی دیگر از راههای پیشرفته تر ، استفاده از سوئیچ – به جای هاب – می باشد ، چرا كه سوئیچها ، پهنای باند مشخص ( و در نتیجه عملكرد مشخصی ) را برای هر كاربر درنظر می گیرند .
میكرو سوئیچ Cisco ۱۵۴۸ ۱۰/۱۰۰ دارای ۸ پورت می باشد و شما می توانید با دنبال هم ردیف كردن تعدادی از سوئیچها ، آن را گسترش دهید . برای نیل به این منظور ، سوئیچهای سری Catalyst ۱۹۰۰ پیشنهاد می گردند .

ادارات متوسط یا شعبات اداری :
یك اداره متوسط ، معمولاً دارای ۱۰ تا ۱۰۰ ایستگاه كاری و احتمالاً چندین File Server و پرینتر می باشد . جهت اتصال كلیه این دستگاهها و افزایش عملكرد پیشنهاد می كنیم از یك شبكه كلیددار استفاده كنید . سوئیچهای Cisco Catalyst ۱۹۰۰ ، ۲۹۰۰ یا ۳۵۰۰ اغلب حدود ۱۲ تا ۲۴ پورت برای هر دستگاه ارائه می دهند و حتی می توانید برحسب نیاز خود تعدادی از آنها را پشت سرهم ردیف كرده و تعداد آن را گسترش دهید . اگر شبكه شما دارای بیش از ۱۰ ایستگاه كاری باشد ، به شما پیشنهاد می كنیم تا سوئیچهای مرتبط به ایستگاههای كاری و پرینترها را از طریق Fast Ethernet ۱۰۰mbs به File Server ها وصل كنید ( اما در مورد كاربران شبكه ای همچون ایستگاههای كاری محصولات ویدئویی یا گرافیكی به شما پیشنهاد می شود تا از ۱۰۰۰mbs Gigabit Ethernet استفاده كنید.

در مورد ادارات كوچكتر ( با ۱۰ تا ۲۰ نفر ) می توانید از مسیریاب Cisco ۸۰۰ Series ISDN جهت تامین دستیابی اینترنت استفاده كنید . در شبكه های بزرگتر ، ممكن است به یك خط استیجاری اختصاص یافته جهت تامین سرعت دستیابی اینترنت با هزینه ثابت بالاتر و قابلیت میزبانی سرورهای وب یا اینترنت نیاز داشته باشید . جهت این منظور مسیریابهای Cisco ۱۰۰۰، ۲۵۰۰ ، ۲۶۰۰ را به شما پیشنهاد می كنیم . این سیستمها بسیار مناسب ادارات در اندازه متوسط می باشند . در مورد شعبات اداری نیازمند به ارتباط پذیری مستقیم به شبكه های شركتی - از طریق خطوط استیجاری - استفاده از Cisco ۱۷۰۰ را پیشنهاد می نماییم .

در صورت استفاده از خطوط استیجاری و به خصوص زمانی كه شركت شما عهده دار میزبانی وب یا سرور اینترانت می باشد ، مسئله امنیت از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود . شما می توانید با استفاده از مسیریاب Cisco و دیوار آتش اختصاص یافته ای همچون Cisco Secure PIX Firewall نیاز خود را تامین سازید .

اینترنت :

اینترنت ، نهایت یك شبكه گسترده محسوب می شود . در حقیقت اینتـرنت شـبكه ای از شبكه های كامپیوتری می باشد كه به هر كامپیوتر امكان دسـتیابی بـه هر شـبكه ای كه مـورد نظرش می باشد را می دهد .

عامل مهم دیگر پیدایش اینترنت ، در افزایش سرعت انتقال داده ها در طول شبكه می باشد . لذا امروزه با پیدایش اینترنت ، شاهد انتقال سریع حجم گسترده ای از اطلاعات همچون موسیقی و ویدئو می باشیم و این سرعت تقریباً هر روز ، در حال گسترش است .
شاید به طور خلاصه بتوان گفت كه اینترنت یعنی ارتباط سریع و آسان كامپیوترهای جهانی . ضمن آنكه ما هم اكنون شاهد پیدایش فرصتهای تجاری جدیدی هستیم كه در پی پیدایش این توسعه انقلابی ایجاد شده اند ، و دلیل آن نیز بسیار روشن است ، چرا كه اینترنت موجب شكسته شدن موانع فیزیكی بین میلیونها تن از مردم و سازمانها گردیده است .

كار تجارت برروی وب :
دستیابی به اینترنت توسط تامین كننده های خدمات اینترنتی یا ISP ها فراهم می گردد . در حقیقت ISP عهده دار فراهم ساختن سایت وب شما برروی اینترنت و در اختیاز گذاشتن account پست الكترونیكی می باشد .

البته خدمات تجاری متعدد دیگری نیز در دسترس می باشند كه همه اینها به نوع ISP ای كه شما استفاده می كنید ، بستگی دارد . e-mail یكی از مهمترین منابع قدرتمندی است كه امروزه توسط اینترنت در دسترس شما قرار گرفته است . هم اكنون شما می توانید فایلهای كامپیوتری را در ظرف چند دقیقه از یك گوشه دنیا به گوشه ای دیگر ارسال كرده و سبب ایجاد ارتباط بین ادارات مختلف بشوید .

از آنجا كه دسترسی شما به اینترنت توسط شماره گیری با pop ( نقطه ای در داخل شبكه محلی ) صورت می گیرد ، لذا ارتباط شما با همكار یا مشتری راه دور شـما بـه صـورت مـحلی اداره می شود . در مجموع ، به سبب پیدایش فن آوری همگرایی ، امروزه شاهد برقراری صوت و داده ها بر روی شبكه های كامپیوتری می باشیم و این امر موجب پیدایش امكان تماسهای تلفنی از طریق اینترنت گردیده است . اما شاید بتوان گفت كه مهمترین عامل بالقوه اینترنت ، در مفهوم تجارت الكترونیكی خلاصه می شود . چنانچه هم اكنون شاهد انتقال ایمن اطلاعات مالی همچون جزئیات كارتهای اعتباری ، انتقال سرمایه و خرید از طریق CD و وب می باشیم .

اتصال به wan و وب :
معمولاً از سه فن آوری جهت ارتباط با WAN و دستیابی به اینترنت استفاده می گردد . این سه عبارتند از : مودمهای آنالوگ –ISDN و خطوط استیجاری .

مودمهای آنالوگ :

مودم دستگاهی است كه با تبدیل داده های كامپیوتری به امواج الكترونیكی ، سبب انتقال اطلاعات از طریق خطوط تلفنی می گردد . این فن آوری كم هزینه بوده و جهت انتقال فایلهای كوچك و E-MAIL ها مناسب می باشد . معمولاً از مودمها جهت كاربران منفرد استفاده می شود و جهت اتصال چند ایستگاه كاری به اینترنت ، استفاده از مسیریاب را پیشنهاد می كنیم .
 
آخرین ویرایش:

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
بخش سوم

بخش سوم

ISDN:
ISDN مخفف Integrated Services Digital Network می باشد . تفاوت اصلی بین تماسهای ISDN و مودم در آن است كه ISDN به جای تبدیل داده ها به صورت امواج الكترونیكی ، داده ها را به همان صورت كد دیجیتالی ( رقمی ) منتقل می نماید . این امر سبب افزایش قابلیت دسترسی كارآمد تر به پهنای باند موجود و در نتیجه انتقال فایلهای بزرگتر با سرعت بیشتر می گردد . شما می توانید با استفاده از ISDN ، فیلمهای VHS را به صورت بلادرنگ و با سرعتی بالا منتقل نمائید .

خطوط استیجاری :
اگر اینترنت ، عهده دار بخش عظیمی از بازاریابی جهانی شما و ارتباطاتتان می باشد ، پیشنهاد می كنیم كه هر چه سریعتر با ISP خودتان ، جهت دریافت یك خط اختصاصی تماس بگیرید . چرا كه با برخورداری از این خصیصه ، دیگر قابلیت دسترسی شما به اینترنت یا سایت وبتان تحت تاثیر دیگر فعالیتهای لینكهای ISP قرار نخواهد گرفت . در ضمن شما می توانید از متصدیان شبكه تلفنی ، خطوطی را به منظور شكل دهی استخوانبندی WAN اجاره نمائید . یكی از مهمترین مزایای استفاده از خطوط استیجاری ( اختصاصی ) در سهولت دستیابی ، افزایش دستیابی و هزینه ماهیانه ثابت می باشد .

اصطلاحات :

Packet
در شبكه های پیام رسانی ، واحد انتقال با اندازه ثابت كه شامل ارقام دودویی بوده و شامل داده و تیترهایی متشكل از شماره شناسایی ، آدرسهای مبدا و مقصد و گاهی داده های كنترل خطاست .

Bandwidth
قابلیت انتقال داده در یك سیستم ارتباطی دیجیتال .

Socket
قسمت ظرف یك رابط كه دوشاخه را دریافت می كند .

Peer-to –Peer Architecture
شبكه ای از دو یا چند كامپیوتر كه از یك برنامه یا نوعی از برنامه استفاده می كند تا با آن ارتباط برقرار كرده و داده ها را به اشتراك بگذارد . هر كامپیوتر یا معماری نظیر به نظیر ، برحسب مسئولیتها دسته بندی می شود و هر كدام به عنوان سرویس دهنده دیگری در شبكه عمل می كنند . به سرویس دهنده فایل تقدمی نیاز نیست . با وجود این ، عملكرد شبكه ، معـمولاً به خوبی سرویس دهنده / سرویس گیرنده نیست ، زیرا تحت باردهی سنگین قرار دارد .

Twisted Pair Cable
كابلی كه در آن دو رشته سیم دارای پوشش به هم تابیده شده اند . از این كابلها برای كاهش تداخل سیگنال منابع قوی رادیویی استفاده می شود . یكی از این سیمها به سیگنال حساس بوده و دیگری به زمین متصل است .

UTP
علامت اختصاری unschielded twisted pair . كابلی با یك یا چند جفت سیم به هم تابیده شده كه هیچ پوشش اضافی ندارد . UTP بسیار انعطاف پذیر بوده و فضای كمتری را نسبت به كابل جفتی به هم تابیده شده پوشش دار( STP ) اشغال می كند اما پهنای باند كمتری دارد .

Coaxial Cable
یك كابل دوسیمی متشكل از یك سـیم مركزی كه داخــل یك روكــش استوانه ای زمــینی قرار می گیرد . این روكش ، به طور معمول سیمهای بافــته شــده ای هستنــد كه نسبت به سیم مركزی عایق بندی شده اند . این روكش مانع تاثیر اجزای اطراف روی سیگنالهای انتقال یافته درون سیم مركزی شده و نیز مانع تاثیر اختلالات پتانسیلی روی سیگنال عبوری در سیم مركزی می شود .

Fiber Optic
فن آوری انتقال پرتوهای نوری در طول فیبرهای نوری . یك پرتو نور ، مانند پرتو لیزری ، می تواند تلفیق شود تا اطلاعات را حمل كند . از آنجا كه نور در تشعشع مغناطیسی دارای فركانس بالاتری نسبت به سایر انواع تشعشعات مانند امواج رادیویی است ، یك كانال فیبر نوری می تواند اطلاعات بیشتری را نسبت به ابزارهای مخابراتی دیگر حمل كند . فیبرهای نوری ، رشته های باریكی از شیشه یا سایر مواد شفاف هستند كه دهها یا صدها رشته از آنها می توانند درون یك كابل قرار بگیرند . فیبرهای نوری اساساً در برابر تداخل های الكترو مغناطیسی ایمن هستند .

Apple talk
شبكه محلی ارزان ارائه شده توسط اپل كه كامپیوترهای اپل و غیر اپل می توانند از آن برای به اشتراك گذاشتن و تبادل منابعی نظیر چاپگرها یا سرویس دهندگان فایل استفاده كنند . كامپیوترهای غیر اپل باید مجهز به سخت افزار Apple talk و نرم افزار مناسب باشد . ایــن شبكه از یك مجموعه لایه بندی شده از پروتكلهای مشابه با مدل ISO/OSI استفاده نموده و اطلاعات را به شكل بسته های اطلاعات به نام قابها منتقل می كند . Apple talk برای ارتباطات سایر شبكه های Apple talk از طریق دستگاههای معروف به پلها پشتیبانی می كند و نیز از طریق دستگاههایی معروف بــه دروازه ها از اتصال ها به شبكه های ناهمسان پشتیبانی می كند .

IP
علامت اختصاری Internet Protocol . پروتكلی در TCP /IP كه بر تفكیك پیامها بـه بسته های اطلاعاتی ، مسیردهی بسته ها از فرستنده به شبكه و ایستگاه گیرنده ، شباهت بسته ها با پیامهای اصلی داده در مقصد نظارت می كند . IP به لایه شبكه در مدل ISO/OSI مربوط می شود .

IPX
علامت اختصاری Internet work Packet Exchange ، پروتكلی در Navell Netware كه بر آدرس دهی و هدایت بسته های اطلاعاتی درون و بین شبكه های LAN نظارت می كند . بسته های IPX می توانند در بسته های Ethernet یا قابهای Token ring بسـته بنـدی شــونـد . IPX در سـطح ۳ و۴ ISO/OSI عـمـل می كـند . اما عدم عملكردهای این سطوح را انجام نمی دهد . به طور خاص IPX ، تضمین نمی كند كه یك پیام كامل خواهد بود ( هیچ بسته ای از دست نرود ) ، SPX این تضمین را ارائه می دهد .

Tele Commute
كار در یك مكان ( معمولاً در منزل ) و برقراری ارتباط با اداره مركزی در نقاط مختلف ، از طریق كامپیوتر شخصی مجهز به مودم و نرم افزار ارتباطی .

Mobile Computing
فرآیند استفاده از كامپیوتر در سفر . محاسبه متحرك معمولاً نیازمند یك كامپیوتر قابل حمل است كه منبع تغذیه آن باتری است و نه یك كامپیوتر رومیزی .

ISDN : Integrated Service Digital Network
شبكه ارتباطاتی دیجیتالی و جهانی كه از سرویسهای تلفنی موجود نشات گرفته شد . هدف ISDN جایگزین كردن شبكه تلفنی امروزی كه نیازمند تبدیلات دیجیتال به آنالوگ می باشد ، به تسهیلاتی كه كاملاً به سوئیچینگ و انتقال دیجیتالی اختصاص دارند می باشد . این تسهیلات ، آنقدر پیشرفته هستند كه بتوانند جایگزین اشكال گوناگون داده آنالوگ شوند . ISDN در دو نوع كانال ارتباطی عمده تعبیه شده است : كانال B كه داده را با نرخ ۶۴kbps و كانال D كه اطلاعات كنترلی را با سسرعت ۱۶ یا ۱۴kbps حمل می كند . كامپیوترها و دستگاههای دیگر از طریق رابطهای استاندارد بـه ISDN متـصل می شوند .

LAN : Local Area Network
تعدادی كامپیوتر و وسایل كه در یك حوزه نسبتاً محدودی توسط خطوط ارتباطی به یكدیگر متصل می شوند و به این ترتیب ، هر دستگاه می تواند با دیگر دستـگاههای شبـكه ارتـبـاط برقرار كـند . شبكه های محلی معمولاً شامل كامپیوترهای كوچك و منابع به اشتراك گذاشته شده است كه چاپگرهای لیزری و دیسكهای سخت بزرگ از آن جمله هستـند . دستگاهــهای شبـكه LAN را گره می نامند . گره ها توسط كابلهایی به هم متصل می شوند كه پیغامها را منتقل می كنند .

WAN: Wide Area Network
شبكه ای ارتباطی كه نواحی مستقل جغرافیایی را به هم متصل می كند .

ISP : Internet Service Provider
شركتی كه سرویسهای اتصال اینترنت به كاربران ، شركتها و سازمانهای دیگر را فراهم می آورد . برخی ISP ها شركتهای بزرگ ملی و بین المللی هستند كه در بسیاری از مكانها دسترسی به اینترنت را ممكن می سازند ، در حالی كه دیگران فقط به یك مكان یا منطقه خاص محدود هستند .

POP: Point of Presence
نقطه ای كه با آن حامل تلفن راه دور به تبادل تلفن محلی یا به یك كاربر خاص منتقل می شود .

Leased Line:
كانال ارتباطی كه به طور دائمی دو یا چند مكان را به هم مرتبط می كند . خطوط اختصاصی ، معمولاً خطوط خصوصی یا استیجاری هستند نه عمومی . خطوط T۱ كه توسط بیشتر سازمانها برای ارتباط با اینترنت استفاده می شوند ، نمونه ای از خطوط اختصاصی هستند .

BRI: Basic Rate Interface
یك سرویس اشتراك دهی ISDN كه از دو كانال B ( ۶۴KBPS ) و یك كانال D ( ۶۴KBPS ) برای انتقال سیگنالهای صدا ، ویدئو و داده استفاده می كند .

VPN : Virtual Private Network
مجموعه ای از گره ها روی شبكه عمومی ، مانند اینترنت كه با استفاده از تكنولوژی رمز نگاری با هم ارتباط برقرار می كنند ، طوری كه پیغامهای آنها در برخورد با یكدیگر در امان ماند ، و اگر گره ها توسط خطوط اختصاصی با هم ارتباط داشته باشند ، برای كاربران غیر مجاز قابل درك است .

DSL: Digital Signal Processor
یك مدار مجتمع طراحی شده برای پردازش بسیار سریع داده و استفاده شده در صوت ، ارتباطات ، پردازش تصویر و سایر كاربردهای كسب و كنترل داده .

©academist.ir
 
آخرین ویرایش:

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
بخش چهارم:

بخش چهارم:

VoIP :
سیستم تلفنی، یک شبکه سوئیچینگ مداری (Circuit Switching ) است. بدین معنی که از طریق گره‌های شبکه، یک مسیر اختصاصی بین دو ایستگاه انتهایی برقرار می‌شود. در مقابل، شبکه‌ای مانند اینترنت از سوئیچینگ پاکتی (Packet Switching) استفاده می‌کند که روشی کاملا متفاوت با سوئیچینگ مداری دارد. در این نوع شبکه برای انتقال دیتا نیاز به یک مسیر اختصاصی نیست، بلکه دیتا به صورت دنباله‌ای از قطعات کوچک به نام پاکت (Packet) ارسال می‌شود . هر پاکت در طول شبکه از گرهی به گره دیگر ارسال می‌شود و در هر گره پاکت به طور کامل دریافت و ذخیره شده، سپس به گره‌های بعدی ارسال می‌شود. البته چگونگی هدایت و مسیریابی در گره‌های میانی، روش‌های مختلفی دارد که توضیح آنها در این نوشتار نمی‌گنجد.

شبکه تلفن با داده‌های آنالوگ (صوت ) سرو کار دارد. محدوده فرکانسی سیگنال تلفن 0 تا 4Khz می‌باشد که تقریبا محدوده فرکانسی صوت انسان را پوشش می‌دهد. البته برای انتقال صدا در بسیاری موارد، سیگنال آنالوگ تلفن را به داده‌های دیجیتال تبدیل می‌کنند تا امکان انتقال آن با هزینه کمتر امکان‌پذیر باشد. ( برای مثال برای ارتباط بین مراکز تلفن در قسمتی به نام PCM، سیگنال دیجیتال به آنالوگ تبدیل شده، و در مرکز مقصد عکس این عمل انجام می‌شود و سیگنال آنالوگ دوباره به دست می‌آید) برای تبدیل سیگنال آنالوگ تلفنی به دیجیتال، مطابق با قضیه نایکوییست حداقل فرکانس 8Khz نیاز است که با توجه به استاندارد نمونه‌برداری 8 بیتی در هر بازه زمانی، برای انتقال هر خط آنالوگ تلفنی به 64Kbps پهنای باند دیجیتال نیاز است. این پهنای باند حالت ایده‌آل و پایه انتقال دیجیتالی تلفن است. در حقیقت اکثر استانداردهای مخابراتی همچون E1 و T1 و حتی استانداردهای فیبر نوری STM1 بر اساس تعداد کانال‌های 64Kbps تعریف شده‌اند.

اما تخصیص 64Kbps برای انتقال هر کانال صوتی هزینه بالایی می‌طلبد، مخصوصا زمانی که شبکه‌ای به اندازه کره زمین مدنظر طراحان باشد. با پیشرفت تکنولوژی به خصوص در زمینه کامپیوتر، راه‌حل‌های جدید برای کم‌کردن هزینه ارتباط مطرح شد که برخی از این راه‌حل‌ها منجر به پایین آوردن پهنای باند مورد نیاز انتفال تلفنی می‌شدند.

مهم‌ترین راه‌حل، استفاده از الگوریتم‌های فشرده‌سازی خاص و حذف بعضی از سیگنال‌های زاید از داده دیجیتال می‌باشد. برای مثال در اکثر ارتباطات تلفنی، یکی از طرفین، شنونده ودیگری گوینده است. در ارتباط کلاسیک تلفنی، در این حالت کانال اشغال می‌شود هرچند داده‌ای منتقل نمی‌شود. می‌توان با استفاده از الگوریتم‌های خاص، سکوت یک طرف را تشخیص داد و به جای ارسال کامل داده و اشغال شدن کامل پهنای باند، داده‌ای به معنی سکوت را به گیرنده ارسال کرد و تا زمانی که سکوت در یک طرف برقرار است، داده‌ای منتقل نکرد. اهمیت این الگوریتم بخصوص در ارتباطات رادیویی (مانند سیستم تلفنی موبایل) بسیار با اهمیت می‌شود، چرا که با توجه به محدودیت کانال‌ها و وجود درخواست کنندگان زیاد، استفاده بهینه از باند مهدود بسیار مهم است.

مسئله دیگر، سکوتی است که بین اداکردن حروف از دهان انسان وجود دارد، چرا که هرقدر شخصی بتواند سریع صحبت کند، باز بین اداکردن حروف، زمانی وجود دارد که با استفاده از الگوریتم‌های خاص می‌توان آنها را حذف کرد. علاوه بر تمام اینها، امکان استفاده از الگوریتم‌های فشرده‌سازی در صوت دیجیتال‌شده وجود دارد.

البته استانداردهای مختلفی برای پایین آوردن پهنای باند مصرفی وجود دارد.

یکی از اولین و مشهورترین این استانداردها، استاندارد GSMK می‌باشد که در سیستم موبایل (GSM) استفاده می‌شود. اثبات شده است که این استاندارد با استفاده از یک پهنای باند 13Kbps (حدود یک پنجم پهنای باند پایه) کیفیتی مطلوب را به مشترک ارائه می‌کند.

در VOIP هم از استانداردهای مختلفی برای تبدیل صوت به داده دیجیتال وجود دارد که نیاز به 64Kbps تا 8.3Kbps پهنای باند دارند.


البته عامل دیگری نیز در کیفیت انتفال صدا به وسیله IP تاثیرگذار است. با توجه به ساختار سوئیچینگ پاکتی در اینترنت و استفاده از پروتکل UDP در VOIP، تضمین 100% برای رسیدن داده‌ها به مقصد وجود ندارد، چرا که علاوه بر امکان از دست رفتن پاکت‌ها در طول مسیر، امکان پس و پیش شدن آنها(به دلیل استفاده ازپروتکل UDP ) نیز وجود دارد.
البته مکانیزمی در استانداردهای جدید وجود دارد، تا در صورت گم شدن پاکت‌ها، افت کیفیت زیاد نباشد.

همان طور که مشاهده می‌شود، استاندارد G729 تنها تا زمانی که درصد گمشدن پاکت‌ها کمتر از5 باشد، سرویسی با کیفیت قابل قبول را به کاربر ارائه می‌دهد. البته این درصد گم‌شدن پاکت‌ها بسیار کم می‌باشد و امکان ارائه سرویسی مطمئن را به کاربر نمی‌دهد.

از سوی دیگر همان طور که مشاهده می‌شود، در استاندارد Enhanced G.711 حتی با وجود 30% گم شدن پاکت‌ها، باز کیفیت سرویس در حد عالی است. البته در ایران با توجه به گران بودن پهنای باند، معمولا از استاندارد G.729 و یا پایین‌تر استفاده می‌شود و متاسفانه به دلیل پایدار نبودن ارتباط ISPها با اینترنت و وجود نویز زیاد و درصد بالای گم‌شدن پاکت‌ها، کیفیت ارتباط در اکثر مواقع در حد مطلوبی نمی‌باشد.

در هر حال VOIP توانسته است با ارائه کیفیتی در حد PSTN اما با هزینه‌ای بسیار پایین‌تر نسبت به PSTN (به علت ساختار شبکه‌ای و مهم‌تر از همه ساختار سوئیچینگ پاکتی) توانسته است توجه زیادی را به خود جلب کند، به طوری که به نظر می‌رسد در آینده کلیه ارتباطات راه دور از طریق VOIP انجام شود.

شرکت‌های دولتی و خصوصی برای استفاده از این تکنولوژی و ارانه خدمات با هزینه پایین‌تر و کیفیت بالاتر به مردم، در صورت توجه به نکات فنی و نیز اقدامات ضروری، می‌توانند توفیق زیادی یابند.
 

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
بخش چهارم:

بخش چهارم:

• ( DTE ( Data Terminal Equipment : منبع و گيرنده داده ها را در شبكه هاي رايانه اي DTE مي گويند .
• ( DCE ( Data Communication Equipment : تجهيزاتي كه مشخصات الكتريكي داده ها را با مشخصات كانال داده ها تطبيق مي دهد مانند مودم .
• (B.W ( Band width : پهناي باند يا محدوده اي كه در آن امواج آنالوگ بدون هيچ افتي حركت مي كنند .
Noise : نويز يا پارازيت به امواج الكتريكي مزاحم مي گويند كه موجب اختلال در انتقال داده ها مي شود .
Bps : سرعت انتقال داده ها يا بيت در ثانيه.
Network : ‌شبكه .
Share : به اشتراك گذاري داده ها و منابع سخت افزاري براي استفاده همه كامپيوتر هاي موجود در شبكه .
• Time Sharing : نوعي شبكه در قديم كه از يك Main Frame به عنوان سرور استفاده مي كردند .
• ( LAN ( Local area network : شبكه هاي محلي و كوچك .
• ( MAN ( Metropolition area network : شبكه هاي شهري .
• ( WAN ( Wide area network : شبكه هاي گسترده همانند اينترنت .
• Node : به هر كامپيوتر وصل به شبكه Node يا گره مي گويند .
• Server : سرويس دهنده .
• Client : سرويس گيرنده .
• Peer - to - Peer : شبكه هاي نظير به نظير كه در آن هر كامپيوتري هم سرويس دهنده هست و هم سرويس گيرنده ) .
• Server – Based : شبكه هاي بر اساس سرويس دهنده كه در آن يك يا چند كامپيوتر فقط سرويس دهنده و بقيه كامپيوتر ها سرويس گيرنده هستند .
• Topology : توپولوژي به طرح فيزيكي شبكه و نحوه آرايش رايانه ها در كنار يكديگر مي گويند .
• BUS : توپولوژي خطي كه در آن رايانه ها در يك خط به هم وصل مي شوند . در اين توپولوژي رايانه اول و آخر به هم وصل نيستند .
• Ring : توپولوژي حلقوي كه بصورت يك دايره رايانه ها به هم وصلند و در اين توپولوژي رايانه اول و آخر به هم وصلند .
• STAR : توپولوژي ستاره اي كه در آن از يك هاب به عنوان قطعه مركزي استفاده مي شود . و رايانه ها به آن وصل مي شوند .
• Collision : برخورد يا لرزش سيگنال ها .
• NIC : كارت شبكه .
• ‍Coaxial : نوعي كابل كه به كابل هاي هم محور معروف است و دو نوع دارد ، و در برپايي شبكه ها به كار مي رود . و داراي سرعت 10 مگابيت در ثانيه است .
• TP ( Twisted Pair : كابل هاي زوج به هم تابيده هستند و دو نوع دارند ، و در برپايي شبكه ها به كار مي رود . و حداكثر داراي سرعت 100 مگابيت در ثانيه است
Base I/O Port : آدرس پايه ورودي و خروجي .
• Base Memory : آدرس پايه حافظه .
• Boot ROM : قطعه اي براي بالا آوردن شبكه هايي كه در آن هيچگونه ديسكي براي بالا آوردن نيست ( شبكه هاي Disk less ) .
• Wireless : بي سيم .
• ( WLAN ( Wireless LAN : شبكه هايي محلي بي سيم .
• ( AP ( Access Point : دستگاهي كه يك كامپيوتر بي سيم را به يك شبكه LAN وصل مي كند .
• ‍Cell : محدوده اي را كه يك AP تحت پوشش دارد را سلول ( Cell ) مي گويند .
• Protocol : پروتكلها ، قوانين و روالهايي براي ارتباط هستند و يك شبكه براي برقراري ارتباط از اين قوانين استفاده مي كند .
• OSI : استاندارد OSI براي برقراري ارتباط دو رايانه ، وظايف را به هفت قسمت تقسيم كرده و به 7 لايه OSI معروف شده اند و به ترتيب ( فيزيكي – پيوند داده ها – شبكه – انتقال – جلسه – نمايش و كاربردي ) مي باشند .
• پروژه 802 : نوعي پروتكل براي اجزاي فيزيكي شبكه هاي LAN مي باشد .
• CD CSMA/: نوعي روش دسترسي به خط با استفاده از روش گوش دادن به خط .
• Token Ring : روش عبور نشانه كه در شبكه هاي حلقوي به كار مي رود ، از انواع روش دسترسي به خط است .
• MAU : وسيله اي مانند هاب ، اما در شبكه هاي حلقوي به كار مي رود .
• Novell Netware‌ : نوعي سيستم عامل براي شبكه .
• Unix : نوعي سيستم عامل براي شبكه
 

nargil

عضو جدید
ISDN:
ISDN مخفف Integrated Services Digital Network می باشد . تفاوت اصلی بین تماسهای ISDN و مودم در آن است كه ISDN به جای تبدیل داده ها به صورت امواج الكترونیكی ، داده ها را به همان صورت كد دیجیتالی ( رقمی ) منتقل می نماید . این امر سبب افزایش قابلیت دسترسی كارآمد تر به پهنای باند موجود و در نتیجه انتقال فایلهای بزرگتر با سرعت بیشتر می گردد . شما می توانید با استفاده از ISDN ، فیلمهای VHS را به صورت بلادرنگ و با سرعتی بالا منتقل نمائید .
من یه سوال دارم ما برای تماسهای شیسم از کابل تلفن استفاده میکنیم برای تماسهای ISDN از چه وسیله ارتباطی استفاده میکنیم که نیاز به تبدیل داده نداره؟
 

nargil

عضو جدید
ISDN:
ISDN مخفف Integrated Services Digital Network می باشد . تفاوت اصلی بین تماسهای ISDN و مودم در آن است كه ISDN به جای تبدیل داده ها به صورت امواج الكترونیكی ، داده ها را به همان صورت كد دیجیتالی ( رقمی ) منتقل می نماید . این امر سبب افزایش قابلیت دسترسی كارآمد تر به پهنای باند موجود و در نتیجه انتقال فایلهای بزرگتر با سرعت بیشتر می گردد . شما می توانید با استفاده از ISDN ، فیلمهای VHS را به صورت بلادرنگ و با سرعتی بالا منتقل نمائید .
من یه سوال دارم ما برای تماسهای شیسم از کابل تلفن استفاده میکنیم برای تماسهای ISDN از چه وسیله ارتباطی استفاده میکنیم که نیاز به تبدیل داده نداره؟

واقعااینجا هیچکس جوابگو نیست یا یاد ندارین حداقل یه چیزی بگین از این حالت متروک دربیاد
 

network_boy

عضو جدید
آیا می دانید دوره mcse2003 چیست؟

آیا می دانید دوره mcse2003 چیست؟


فناوري اطلاعات ( Information Technology ) از علوم رايانه ، ارتباطات و شبکه سازي تشکيل شده است امروزه کاربردهاي متنوع وگسترده اي از اين علم در محيط کار مطرح مي باشد . عصر شبکه در چند سال اخير گامهايي را در جهت ارائه دوره هاي بين المللي و تخصصي به منظور آموزش داوطلبان و تربيت متخصص جهت افزايش سطح دانش و آگاهي علمي جامعه انفورماتيک برداشته است که با استقبال بسيار خوب دانش پژوهان اين رشته و علاقه مندان علوم وابسته به رايانه مواجه شده است .

MCSE = Microsoft Certified Systems Engineer
دوره مربـوط به شبــکه هاي کامپيـوتري بر مبناي سيستم عامل ويـنـدوز 2003 مي باشد و گواهينامه آن را شرکت مايکروسافت ارائه مي دهد . جهت دريافت مدرک MCSE دانش جويان بايد هفت امتحان را با موفقيت بگذراند(پنج امتحان بصورت اجباري و دو امتحان بصورت اختياري مي باشد) که به ازاي هر امتحان يک مدرک MCP دريافت مي کند.


داشتن گواهينامه MCSE 2003 ، نشانه تجربه و صلاحيت درطراحي،پياده سازي و پشتيباني از سيستم هاي اطلاعاتي مبتني برشبکه هايWindows 2003 است .
همچنين داشتن مدرکMicrosoft Certified Professional (MCP) نشانه دانش ژرف در حداقل يکي از سيستمهاي عامل محصولات مايکروسافت است .
جهت دريافت مدرک MCSE ، کارشناس بايد هفت امتحان را با موفقيت پشت سر بگذارد که به ازاي هر امتحان يک MCP دريافت مي نمايد .
با گذراندن امتحانات زير شما مي توانيد مدرک MCSE را دريافت نمائيد :

70—270 , 70—290 , 70—291 , 70—293 , 70—294 , 70—297 , 70—298

نکته : به جاي يکي از دو امتـحان 70—297 , 70—298 ( Design ) مي توانيد يکي از امتحانهاي زير را پشت سر بگذاريد :

70—227 , 70—228 , 70—229, 70 - 350

 

network_boy

عضو جدید
دروه های تخصصی شبکه سیسکو و مایکروسافت چیست؟ از کجا شروع کنیم بهتره ؟؟؟؟؟؟

دروه های تخصصی شبکه سیسکو و مایکروسافت چیست؟ از کجا شروع کنیم بهتره ؟؟؟؟؟؟

آیا می دانید فرق بین مایکروسافت و سیسکو چیست؟
دوره های مایکروسافت
دوره های مایکروسافت MCSE و MCITP دوره های تخصصی شبکه مربوط به سیستم عامل های مایکروسافت می باشند.
دوره MCSE 2003 مربوط به سیستم عامل های تولید شده مایکروسافت درسال 2003 یعنی Windows XP (NT5.1) و Windows 2003 Server (NT5.2)و سرویس های آن می باشد
دوره MCITP 2008 مربوط به سیستم عامل های تولید شده مایکروسافت از سال 2008 به بعد می باشد در حال حاضر جدیدترین دوره موجود که توسط مایکروسافت ارائه شده است بر روی سیستم های Windows Seven (NT 6.1) و Windows 2008 Server R2 (NT 6.1) و سرویس های آن می باشد.
لینک مربوط به سیستم های مایکروسافت
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_NT
لینک های مربوط به دروس MCSE 2003 و MCITP 2008
http://www.ern-co.com/dorehamoozeshi.../mcse2003.html
http://www.ern-co.com/dorehamoozeshi...mcitp2008.html
خوب حالا اول MCSE 2003 یا MCITP 2008 ؟
با توجه به دو نمودار زیر که مربوط به استفاده از سیستم عامل های کلاینت و سرور در سطح دنیا است سیستم عامل های تولید شده توسط مایکروسافت در سال 2003 با توجه به وجود سیستم عامل های 2008 مایکروسافت هنوز هم محبوب هستند!!!!!
http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows
علت این امر در واقع دانش کاربران ، نیازهای آنها و سخت افزار ها کاربران می باشد بسیاری از کاربران هنوز آماده نشده اند تا بتوانند خودشان را با شرایط سیستم عامل جدید وقف دهند ممکن است بسیاری از کاربران بتوانند سخت افزار مورد نیاز را تهیه نمایند اما سطح دانش و راحتی کار با ویندوز اکس پی باعث شده تا هنوز کاربران ویندوز اکس پی را استفاده کنند.
اما شرایط برای مدیر های شبکه کمی متفاوت است در واقع در سه عامل دانش کاربران ، نیاز ها و سخت افزار دراینجا بیشتر خودش را نشان می دهد برای شروع کسانی که می خواهند با سرور 2008 کار کنند بهتر است اول سرور 2003 شروع کنند علت چیست؟ ارتقا سرورها از 2003 به 2008 در یک سازمان دردسرهای زیادی را به همراه دارد از جمله این دردسر ها را میتوان به سطح دانش مدیران شبکه و سخت افزار شبکه دانست در لینک بالا می توان میزان استفاده از حافظه و پردازنده این دو سرور را با هم مقایسه کرد ویندوز سرور 2003 سریع تر و محیط ساده تری دارد اما از لحاظ امنیتی و کارایی سرور 2008 بهتر از ویندوز 2003 می باشد. همچنین برای یک سازمان سخت است تا بتواند یکجا هم مدیران شبکه و هم سخت افزار ها را ارتقاء دهند.
اما باتوجه به تمام نکات بالا روز به روز به کاربران سیستم عامل های 2008 مایکروسافت افزوده می شود.
با تا توجه به نکات بالا انتخاب با شماست اما پیشنهاد ما به شما این است که از MCSE 2003 شروع و آن را به MCITP 2008 ارتقاء(Upgrade) دهید.
روش ارتقاء
شما باید آزمون ۷۰-۶۴۹ (Upgrade Exam) را بگذرانند که در واقع جایگزین آزمونهای ۷۰-۶۴۰ , ۷۰-۶۴۲ , ۷۰-۶۴۳ خواهد بود. در ضمن باید آزمونهای Enterprise Server Administrator MCITP و Seven Client را نیز پشت سر بگذارند.
دوره های سیسکو و مدارک آن
همانطور که می*دانيد شرکت Cisco بعنوان بزرگترين و معتبرترين شرکت در زمينه ساخت، طراحی و اجرای شبکه*های کامپيوتری و تجهيزات آن در جهان شناخته شده است . از اين رو برای آشنائی بيشتر متخصصان شبکه با اصول طراحی و کار با تجهيزات، اين شرکت اقدام به برگزاری دوره*های متعددی در زمينه*های مختلف شبکه نموده است. همچنين برای آگاهی از صحت و کار آزمودگی دانش آموختگان اين دوره*ها پس از گرفتن آزمون از آنها، به آنها مدرک بين*المللی ارائه می*نمايد. در واقع سخت افزار های سیسکو بیشتر برای ارتباطات چند شبکه (شبکه های مبتنی بر مایکروسافت ، لینوکس ، اپل و ....) استفاده می شود که در سه سطح و در هشت شاخه می باشد که شروع دوره در تمام هشت شاخه دوره CCNA و شاخه پیشنهادی برای شروع Routing & Switching می باشد. علت پیشنهاد شاخه R&S این است که مهم ترین ابزار برای ارتباطات بین شبکه ای routerها و switch ها هستند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد دوره های سیسکو ، سطح ها و شاخه ها به آدرس زیر مراجعه کنید:
http://ern-co.com/dorehamoozeshi/cisco.html
اما در برخی از موارد مشاهده شده که برخی از همکاران جهت مشاوره به دانشجویان سیسکو را سخت افزاری و مایکروسافت را نرم افزاری معرفی کرده اند!!!!!!
درحالی که شما در دوره های سیسکو به صورت عملی و تئوری می آموزید که چگونه یک سوئیچ یا روتر(مسیریاب) سیسکو را Config کنید !!!!!!!!!!! پس شما در واقع یک کار نرم افزاری می کنید.
اول مایکروسافت یا سیسکو.
هیچ وقت هیچ اجباری برای دانشجو نیست که بخواهد در دوره خاصی شروع کند دانشجو می تواند ابتدا در دوره سیسکو شرکت کند و پس از اتمام دوره های سیسکو در دوره های مایکروسافت شرکت کنندو یا بلعکس اما تجربیات این موسسه (عصرشبکه) بعد از برگزاری دوره های متعدد سیسکو و مایکروسافت ثابت کرده است که کسانی که ابتدا در دوره های مایکروسافت شرکت کرده اند بهتر توانسته اند مباحث سیسکو را درک کنند.
علت چیست؟؟؟؟چرا اول مایکروسافت؟؟؟؟
در واقع در دوره مایکروسافت شما می توانید یک شبکه ایجاد کنید و مفهوم یک شبکه ، کلاینت و سرور را بصورت کاملا عملی درک می کنید (مبانی شبکه در ابتدا دوره MCSE –CCNA- MCITP گفته می شود) اما در دوره MCSE در دوره های ویندوز اکس پی و سرور کاملا این بحث مو شکافی می شود و همچنین در ادامه با مباحث دیواره آتش ISAآشنا می شوند. دانشجویانی که می خواهند همزمان این دو دوره را طی نمایند بهتر است زمانی که دوره سرور را در MCSE تمام کردند ادامه MCSE و CCNA را شروع کنند.
اگر دانشجو در ارتباطات بین شبکه ای در شبکه ای به مشکل رسید باید بگوید که من فقط ارتباطات بین شبکه ای انجام میدهم ؟
آیا تعمیر کار یک اتومبیل نباید رانندگی بداند؟؟؟؟؟؟ خیلی از مشکلات شبکه در هنگام استفاده از آن مشخص می شود شما باید بدانید که اساس چند شبکه که با هم ارتباط برقرار می کنند چیست؟؟؟؟؟
منبع :سایت عصر شبکه
 

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
شبکه چیست ؟

شبکه چیست ؟

شبكه (Network) :
مجموعه‎ ای از كامپیوترها، نرم‎ افزار و سخت ‎افزارهای متصل به هم است كه باعث میشود كاربران بتوانند با یكدیگر كار كنند.

مزایای شبکه :

1- استفاده از منابع مشترك (اطلاعات ، نرم افزارها و سخت افزارها )
2- حذف محدودیتهای جغرافیایی
3- تبادل سريعتر و دقيقتر اطلاعات
4- صرفه جويي در هزينه ها
5- افزایش امنیت
انواع شبکه های کامپیوتری از نظر پیکر بندی و دستیابی به اطلاعات
- client / server سرویس ‎دهنده/سرویس ‎گیرنده
- peer-to-peer همتا (یكسان)

در شبكه client/server یك یا چند كامپیوتر بعنوان سرویس ‎دهنده (سِرور) برای اشتراك فایلها، منابع و برنامه‎ ها وجود دارد.


در مدل peer-to-peer هر كاربری میتواند فایلها را با دیگر كاربران بدون نیاز به یك سِرور مركزی و خاص، به اشتراك بگذارد.




انواع شبکه از لحاظ جغرافیایی :

از معمول ترین شبكه ‎ها، شبكه محلی یا Local Area Network) LAN) است.

در شبكه Lan كامپیوترهای یك محل یا ناحیه در حد یك ساختمان، اداره یا خانه بهم متصل میشوند.





نوع دیگر شبكه، شبكه شبكه جهانی یاWAN (Wide Area Network) است كه كامپیوترها در شهرهای مختلف و كشورها را از طریق خطوط تلفن یا ماهواره ‎ها بهم وصل میكند.




مراحل راه ‎اندازی یك شبكه
برای راه‎ اندازی هرنوع شبكه ‎ای مراحل زیر را باید طی كرد.
- طراحی (design)
- تنظیمات (roll out) )
- پیكربندی(configuration)
- مدیریت(management)
طراحی شبكه(Design)
فاز طراحی معمولا یك الی سه روز طول میكشد كه بستگی به بزرگی شبكه و كار آن دارد.
نكاتی كه در فاز طراحی باید به آنها توجه كرد:
- شبكه peer-to-peer است یا client/server
- انتخاب نرم ‎افزار شبكه
- انتخاب زبان شبكه
- تهیه لیست سخت ‎افزارهای موردنیاز
- تعیین میزان سطح امنیت اطلاعات
- یادگیری راه ‎حل‎های نرم ‎افزاری و سخت ‎افزاری برای رفع مشكلات مدیریتی روزمره

تنظیمات شبكه(Roll Out)
برای تنظیم كردن شبكه مراحل زیر را باید انجام داد:
- آزمایش كابل‎ها
- نصب یك یا چند سِرور، اگر شبكه از نوع مدل client/server باشد. (برای شبكه‎ های یكسان نیازی به كامپیوتر سِرور نمی‎باشد)
- نصب سخت ‎افزار كامپیوترهای دیگر (گروه كاری)
- اتصال كارت‏های شبكه به كابلها (NIC-كارت شبكه باعث اتصال كامپیوترها به شبكه میشود.)
- نصب یك یا چند hub (اگر از كابل twisted pair استفاده میشود. در این نوع شبكه‎ ها از توپولوژی star استفاده میشود.)
- نصب چاپگرها
- نصب برنامه سرویس دهنده (سیستم عامل شبكه یا NOS) اگر مدل شبكه client/server است
- نصب برنامه روی كامپیوترهای دیگر
- نصب برنامه‎ های كاربردی

منبع
 

ucyr4u

عضو جدید
[h=1]ویپ (VoIP) چیست؟[/h]

[h=2]مقدمه در مورد ویپ (VoIP)
[/h] به طور خلاصه، VoIP یا Voice Over IP، تکنولوژی انتقال صدا روی بستر شبکه است که امکان برقراری تماس‌های تلفنی را روی بستر شبکه IP فراهم می آورد. تا 30 سال پیش واژه‌ای به نام اینترنت وجود نداشت و ارتباط محاوره‌ای تنها از طریق شبکه عمومی تلفن (PSTN) امکان پذیر بود همچنین ارسال داده به ویژه در فواصل دور بسیار هزینه بر بود اما در طی چند سال گذشته شاهد پدیده‌هایی جذاب بوده‌ایم؛ گسترش رایانه‌های شخصی، فناوری‌های جدید ارتباطی همچون تلفن‌های سلولی و بالاخره شبکه گسترده اینترنت. این ارتباط از طریق چت و پست الکترونیکی برقرار شد و تجارت در سایه وب تولدی دوباره یافت. حال ما شاهد انقلابی واقعی در جهان ارتباطات هستیم. افراد با استفاده از رایانه شخصی و اینترنت به امور شغلی خویش می‌پردازند و نیز اوقات فراغت خود را سپری می‌کنند. تبادل اطلاعات (تصویر، صدا و مستندات) را به راحتی انجام می‌دهند و با استفاده از نرم افزارهای کاربردی از طریق اینترنت به گفتگو با یکدیگر می‌پردازند. تمامی این مسایل، امروزه در سایه یک تکنولوژی قابل انجام هستند که گسترش روزافزونش تمامی ارتباطات را تحت الشعاع قرار می‌دهد و آن تکنولوژی VoIP است. [h=2]ویپ VoIP چیست و چگونه کار می‌کند؟[/h] صوت یا صدای انسان سیگنالی آنالوگ است. بنابراین در مبدأ از یک مبدل سیگنال آنالوگ به دیجیتال، استفاده می‌شود. با توجه به اینکه صوت می‌بایست جهت انتقال از طریق شبکه IP به بسته‌هایی از جنس دیتا تبدیل شوند، دیجیتال شدن سیگنال صوت باید انجام پذیرد. همانطور که در شکل زیر مشاهده می‌کنید در طی مراحل تبدیل آنالوگ به دیجیتال، تبدیل کدک‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند که برای اطلاع از نحوه کارکرد کدک‌ها و انواع آن‌ها می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید. جزییات روش را در شکل زیر می‌توانید مشاهده کنید. [h=2]محاسبه پهنای باند لازم برای مکالمات VoIP[/h]

در انتهای انتقال نیز، عمل عکس آن انجام خواهد پذیرفت. سیگنال دیجیتال که از طریق شبکه IP انتقال یافته، در مقصد و توسط یک تبدیل کننده از حالت سیگنال دیجیتال به آنالوگ تبدیل خواهد شد.

سیگنال دیجیتال بسیار ساده‌تر قابل کنترل است. فشرده سازی، مسیریابی، تبدیل آن به فرمتی مناسب و مقاومت در برابر نویز از مواردی است که کنترل آنها در حالت دیجیتال ساده تر انجام می‌پذیرد.
روند انتقال دیتا در ویپ
ارزان بودن به کارگیری شبکه داده برای ارسال صوت، استفاده بهینه از پهنای باند، توانایی ارسال با نرخ بیت‌های مختلف، امکان انتخاب کیفیت مکالمه و در نتیجه تعیین میزان هزینه از طرف کاربر و اضافه نمودن سرویس‌های جدید از مزایاي این تکنولوژی می‌باشند. این تکنولوژی همراه با مزایای جدیدي که ارائه می‌دهد، ریسک‌های امنیتی نیز در پی دارد و به کارگیري آن نباید بدون در نظر گرفتن ملاحظات امنیتی انجام شود. در ادامه به شرح مزایای این تکنولوژی پرکاربرد می‌پردازیم. [h=2] مزایای ویپ (VoIP)
[/h] از نقطه نظرهای متفاوتی می‌توان به بررسی مزایای این تکنولوژی پرداخت که بالطبع کاهش هزینه‌های جاری، از جمله جذاب‌ترین ویژگی‌های این تکنولوژی است که برخی از دلایل این امر عبارتند از: ۱. بی نیازی از سیم کشی مجزا این تکنولوژی از بستر شبکه برای ارتباطات تلفنی استفاده می‌کند که موجب کاهش کابل کشی مجزا می‌گردد. هم چنین در صورت جابجایی محل کاربر، دیگر دردسر سیم کشی به مکان جدید وجود نخواهد داشت. ۲. کنفرانس‌های صوتی و تصویری سازمان‌هایی که برای انجام امور خود از برقراری کنفرانس‌ها در بستر VoIP استفاده می‌نمایند از هزینه‌های برقراری ارتباطات تلفنی با توجه به مسافت‌های کاربران (حتی در ابعاد بین المللی) جلوگیری می‌کنند. ۳. ادغام دستگاه تلفن با کامپیوتر شخصی همان طور که می‌دانید امروزه استفاده از نرم افزارهای تلفنی (SoftPhone) در سازمان‌ها و حتی سیستم‌های خانگی به صورت روزافزون در حال گسترش می‌باشد. استفاده از این نرم افزارها جایگزینی برای IP-Phone به شمار می‌رود که تنها نیاز به Handset دارد. لذا بدین صورت می‌توانید از هزینه‌های موجود بکاهید. ۴. تماس کاربران خارج از سازمان به صورت رایگان به هر نقطه از دنیا کاربران این سیستم از طریق اینترنت قادر به تماس با سازمان مورد نظر خود می‌باشند. این ویژگی برای کارکنانی که خارج از محیط دفتر هستند علاوه بر کسر هزینه‌ها موجب تسهیل تماس‌های تلفنی نیز می‌شود. ۵. گسترش آسان گسترش و افزودن کاربر در این سیستم‌ها به سادگی انجام پذیر است و برخلاف سیستم‌های پیشین نیاز به سیم کشی مجدد برای هر کاربر وجود ندارد. ۶. مدیریت متمرکز و آسان مراکز تلفن مبتنی بر VoIP محیطی را تحت شبکه در اختیار کاربر قرار می‌دهند که از طریق آن می‌تواند تنظیمات را تغییر داده، کاربر اضافه کرده و یا گزارش گیری نماید. همچنین از دیگر مزیت های ویپ می توان به موارد زیر اشاره کرد :
  • ترکیب کارکردهای صدا و دیتا
  • استفاده از استانداردهای SIP ،H.323 و ...
  • امکان ترکیب کردن محصولات تولید کنندگان مختلف (بدلیل استفاده از استاندارها جهانی و عدم وابستگی به روش‌های پیاده سازی)
  • کاهش هزینه های مربوط به پشتیبانی و نگه داری به دلیل ادغام شبکه دیتا و شبکه تلفنی
  • پویایی و پیشرفت روز افزون شبکه های ویپ
  • قابليت برنامه‌نويسی بر روی گوشی‌های تلفنی همانند يك گوشی موبايل و يا حتی پيشرفته‌تر از آن
  • پشتیبانی از كليه امكانات مخابراتی كنونی و حتی ارايه خدمات جديد، با هزينه‌ی بسيار پايين و سهولت اجرايی بالا
[h=2]امکانات ویپ (VoIP)
[/h] برخی امکانات این سیستم جدید به شرح زیر می‌باشد. ۱. امکان ارائه شماره تلفن‌های داخلی به تعداد بالا با توجه به ظرفیت سیستم تلفنی که راه اندازی شده است، می‌توانید تعداد مختلف داخلی‌ها را داشته باشید. ۲. امکان دریافت پیام صوتی (Voicemail) استفاده از این سرویس در صورت عدم امکان پاسخگویی کاربر، می‌توان برای او پیام گذاشت. کاربر در زمان دلخواه قادر به شنیدن این پیام بوده و نیز امکان ذخیره سازی آن بر روی سرور می‌باشد. ۳. ضبط مکالمات این امکان وجود دارد که تمامی مکالماتی که در بستر ویپ در سیستم شما صورت می‌گیرد ضبط شده و در سیستم شما ذخیره گردند. ۴. تلفنهای نرم افزاری (SoftPhone) با نصب تلفن‌های نرم افزاری امکان دسترسی به داخلی‌های کاربران از طریق کامپیوتر فراهم می‌باشد. با استفاده از این ویژگی کاربرانی که خارج از محیط سازمان هستند امکان ارتباط با سازمان را همچنان خواهند داشت. همچنین این امکان وجود دارد که از لپ تاپ یا موبایل به عنوان وسیله ارتباطی استفاده کرد. ۵. Fax to Email با استفاده از این ویژگی قابلیت ارسال فکس‌های دریافتی به ایمیل وجود خواهد داشت. بدین صورت خدمت بزرگی به محیط زیست و صرفه جویی در مصرف کاغذ خواهد شد. از طرف دیگر ذخیره شدن اسنادی از این قبیل در ایمیل، دسترس پذیری آن ها را بالا می‌برد. ۶. VoiceMail to Fax این امکان نیز یکی دیگر از قابلیت‌هایی است که تکنولوژی VoIP در اختیار می‌گذارد که البته ملزم به وجود امکانات شبکه‌ای جهت فرستادن پیام‌های صوتی به ایمیل می‌باشد. ۷. Interactive Voice Response این ویژگی (IVR) با تماس کاربران منوی صوتی را فراهم می‌کند تا برای اتصال به بخش مورد نظر شماره همان بخش را طبق پیامی که پخش می‌شود وارد کند. برای مثال در هنگام تماس با سازمانی که دارای بخش‌هایی از قبیل فروش، پشتیبانی، مالی و ... است، ابتدا پیامی برای مخاطب پخش می‌شود که برای ارتباط با هر بخش شماره‌ای اعلام می‌شود. سپس کاربر با انتخاب شماره‌ها به بخش مورد نظرش هدایت می‌شود. ۸. صف انتظار با استفاده از این ویژگی، در صورت اشغال بودن خط شما، تماس‌های مخاطبان شما از دست نرفته بلکه در صف قرار داده می‌شوند تا به هنگام آزاد شدن شماره شما، تماس برقرار شود. ۹. تنظیم ساعات اداری این ویژگی هم یکی از موارد کاربردی در پیاده‌سازی سیستم‌های تلفنی سازمان‌ها به شمار می‌رود که در سیستم‌های مبتنی بر VoIP به راحتی قابل انجام خواهد بود. ۱۰. گزارش گیری این امکان وجود دارد که تمام تماس‌های کاربران به صورت گزارش در این سیستم ذخیره شود که در نظارت بر تماس‌ها و ارائه گزارش‌هایی که بیانگر نحوه و میزان تماس‌هاست، مفید می‌باشد. [h=2]محدودیت‌های ویپ (VoIP)
[/h] تکنولوژی VoIP دارای محدوديت‌های مختص به خود است كه در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌گردد. مهمترين مسئله در ارتباط کيفيت صدا است. در دنيای واقعی شرايط به گونه‌ای‌ است که تضمین کیفیت بالای تماس‌ها، کاری سخت و نیازمند درست کار کردن عوامل مختلف است. همانطور که پیشتر اشاره شد، تکنولوژی ویپ، ‌صوت را به داده ديجيتال تبديل و پس از قرار دادن در بسته‌های اطلاعاتی آنها را از طريق شبکه IP، ارسال می‌نمايد. همانند ساير نوع‌های داده، بسته‌های اطلاعاتی ممكن است با همان اولويتی كه ارسال شده‌اند به مقصد نرسند. سيستم دريافت كننده قادر به بازسازی مجدد بسته‌های اطلاعاتی صرف‌نظر از اولويت دريافت آنها می‌باشد. ماهيت تبديل صوت به صورت بلادرنگ است و اين بدان معنی است كه در صورتی كه بسته های اطلاعاتی با اولويت ارسال در مقصد دريافت نشوند،‌ در زمان بازسازی مجدد داده (تبديل داده ديجيتال به صوت) سكوت را شاهد خواهيم بود؛ برای غلبه بر این مشکل تمهیداتی از قبیل استفاده از پروتکل‌های RTCP ارائه شده است که مسایلی از این دست پیش نخواهد آمد. فشرده سازی و برگرداندن داده به حالت اوليه، سربار پردازشی مختص به خود را خواهد داشت. علاوه بر اين، فشرده سازی افت كيفيت صدا را به دنبال خواهد داشت. سيستم‌های مبتنی بر VoIP، در صورت قطع جريان برق آسیپ پذیر خواهند بود؛ البته برای این مشکل نیز تمهیداتی اندیشیده شده است که یکی از ساده‌ترین‌های آن استفاده از UPS در مواقع قطع برق است تا امکان برقراری تماس همچنان وجود داشته باشد. اما در سیستم‌های پیشین و سنتی در صورت قطع جريان برق امكان استفاده از تلفن‌های قديمی وجود خواهد داشت چراكه شركت‌های مخابراتی، الكتريسيته را بر روی خطوط تلفن ارسال می‌نمايند. بدين ترتيب، حتی در صورت قطع جريان برق، تلفن معمولاً فعال و قابل استفاده خواهد بود چراكه برق تلفن از يك منبع ديگر تامين می‌گردد. در انتها نمونه‌هایی از ساختار سیستم‌های مبتنی بر ویپ برای سازمان کوچک و ساختار VoIP برای سازمان بزرگتر آورده شده است.




منبع مطلب

[h=1]ویپ (VoIP) چیست؟[/h]
http://www.senatelecom.com
یکی از پشتیبانی های معتبر ویپ در ایران
 

arsesspart

عضو جدید
[h=1]ذخیره ساز تحت شبکه QNAP سازمانی[/h]
[h=1]ذخیره ساز تحت شبکه QNAP جهت بهینه سازی منابع با حداکثر کارایی[/h]دستگاه های NAS کیونپ برای برطرف کردن نیازهایی در شبکه همانند تهیه بکاپ از اطلاعات سرور ، به اشتراک گذاشتن فایل ها بین کاربران شبکه ، راهکارهای مجازی سازی سرور ها و … راه های ذخیره سازی قدرتمند اطلاعات QNAP ،قابل اطمینان و توسعه پذیر ارائه نموده است. یکی از قابلیتهای بسیار خوب ذخیره ساز تحت شبکه کیونپ پشتیبانی از تکنولوژی SSD Caching عملکرد I/O را بسیار بهبود می بخشد و برای رفع نیازهایی مانند مجازی سازی سرور ها در QNAP ، که به IOPS بالاتری نیاز دارد می باشد. در ذخیره ساز شبکه ای کیونپ شما می توانید با استفاده از ایستگاه مدیریت ITT مدیریت متمرکز منابع موجود در NAS QNAP ، برنامه ها و سیستم عامل های مختلف QNAP بسیار آسان میشود.
[h=1]با دستگاه های ذخیره ساز کیونپ ذخیره سازی کارآمد، یکپارچه و مستحکم ایجاد کنید[/h]دستگاه NAS کیونپ مجهز به پورت SAS میباشد که دارای مشخصات سخت افزاری پیشرفته ای در انواع ذخیره ساز تحت شبکه هستند، و با ساختار ذخیره سازی طبقه بندی شده به شما امکان می دهد ساختار ذخیره سازی را بهینه کنید. شما می توانید ترکیب سیستم ذخیره سازی خود را به گونه ای انتخاب کنید تا از دیسک های SAS HDD/SSD برای برنامه هایی که ترافیک بالا دارند استفاده نموده و از هارد دیسک های SATA جهت ذخیره سازی اطلاعات حجیم و نسخه های پشتیبان بهره ببرند. رده های مختلف تنظیمات ، برای هارد درایوهای ذخیره ساز بر اساس کاربرد های متفاوت اطلاعات ، بهترین راهکار برای سازمان ها است،که راهکارهای ذخیره سازی یکپارچه و طبقه بندی شده را ارائه می دهد.
[h=2]قابلیت افزایش ظرفیت ذخیره سازی در NAS های Qnap[/h]شرکت های استفاده کننده از ذخیره ساز کیونپ میتوانند بعد از خرید NAS سرور QNAP و هنگام راه اندازی اولیه NAS ، با توجه به نیاز وضعیت موجود شبکه ظرفیت مورد نیاز ذخیره ساز کیونپ را خریداری کرده و در صورتی که در آینده شبکه آن سازمان نیاز به ذخیره ساز NAS با ظرفیت بیشتری داشته باشند ، دستگاه NAS QNAP خود را با توجه به میزان مورد نیاز خود توسعه دهند و با این روش هزینه خود را بهینه سازی نمایند. ذخیره ساز تحت شبکه کیونپ با ارائه روش های گسترش ظرفیت بالا با کارایی مناسب، افزایش ظرفیت ذخیره ساز تحت شبکه QNAP را با توجه به رشد اطلاعات کاری، بسیار آسان نموده است.
[h=2]ذخیره ساز QNAP تضمینی برای انجام بی وقفه عملیات[/h]Turbo NAS یک مرکز قدرتمند ذخیره سازی شبکه ای است که عملکرد بسیار بالائی را ارئه می دهد و از شبکه های با سرعت بالا و راهکارهای مجازی سازی Microsoft,VMware,Citrix حمایت می نماید. قابلیت انعطاف در گسترش ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات شبکه و قابلیت حفاظت اطلاعات مهم سازمانی از جمله رمزگذاری دسترسی به اطلاعات و رمزگذاری بر اساس پارتیشن مانند AES-256 به شکل کاملا امن،Turbo NAS را به یک روش قابل اطمینان برای ذخیره کردن اطلاعات تحت شبکه NAS و بهینه سازی عملکرد سازمان تبدیل کرده است.
با آرسس پارت همراه باشیدhttps://arsess-co.com/
 

arsesspart

عضو جدید
دستورات پر کاربرد و مهم ping

دستورات پر کاربرد و مهم ping

[h=4]Ping چیست ؟[/h][h=6]دستور پینگ یک ابزارکاربردی برای تست و خطایابی شبکه های کامپیوتری است. با آموزش پینگ می توانیم اطلاعات مهمی درمورد کامپیوتر و هر آنچه که در شبکه ما IP می گیرد بدست آوریم. با استفاده از Ping می توانیم به اطلاعات مهمی در مورد اتصال یا عدم اتصال کلاینت به شبکه ، نام کامپیوتر یا همان Computer Name کلاینت ها، نوع سیستم عامل ، IP های ورژن 4 و ورژن 6 ، وجود Noise در شبکه ، وجود یک سیستم امنیتی مانند فایروال ، اتصال یا عدم اتصال به اینترنت و اطلاعاتی از این قبیل بدست بیاوریم. سادگی استفاده از دستور پینگ و اطلاعات ارزشمندی که در اختیارمان می گذارد باعث شده که این دستور به یکی از محبوبترین و بهترین دستورهای شبکه تبدیل شود.[/h]ساده ترین حالت استفاده دستور پینگ ،پینگ کردن یک node در شبکه بدون استفاده از سوئیچ های دیگر دستور پینگ است . یک node می تواند یک کامپیوتر باشد، یا یک روتر، یک وبسایت، یا پریتنری که قابلیت IP گرفتن داشته باشد و یا
برای Ping کردن یک node باید IP یا نام آن node را بدانید. این نام Domain Name و یا NetBIOS Name می باشد .
هم چنین می توانید یک وب سایت را با استفاده از نام Domain آن Ping کنید
ping 5.61.31.103
ping arsess-co.com
Ping ورژن 4 و Ping ورژن 6
گاهی ممکن است نیاز داشته باشید که از IPv6 یا IPv4 برای Ping استفاده کنید. برای این منظور باید از سوئیچ های 6- و 4- استفاده کنید. برای مثال فرض کنید که شماNetBIOS Name یکی از کامپیوتر های درون شبکه می دانید ولی IPv4 آن را ندارید. چگونه می توان با دانستن نام یک کامپیوتر ، IP آن را به دست آورد ؟
در صورتی که هر دو پروتکل TCP/IPv6 و TCP/IPV4 بر روی مبدا و مقصد فعال باشد، به دلیل ارجعیت LLMNR نسبت به WINS ،جواب Ping از IP ورژن 6 مقصد به شما فرستاده خواهد شد.
حالا در صورتی که بخواهید جواب از IP ورژن 4 مقصد برای شما ارسال شود ( یعنی IPv4 مقصد را به دست آوردید ) باید در هنگام Ping کردن از سوئیچ 4- استفاده کنید و یا پروتکل TCP/IPv6 را در مبدا یا مقصد غیر فعال کنید.
ناگفته نماند پروتکل LLMN و WINS هر دو عمل تبدیل نام به IP را انجام می دهند که WINS مختص IPv4 است.
نکته دیگر این است که شما نمی توانید با دستور ping -6 یک IP ورژن 4 را Ping کنید و یا با دستور Ping -4 یک IP ورژن 6 را Ping کنید.
Ping -6 arsess-PC
Ping -4 arsess-PC
دستور Ping -t
به طور پیشفرض در هنگام Ping کردن چهار Packet از نوع ICMP که حجم هر کدام 32 بایت است به مقصد فرستاده می شود. در صورتی که بخواهید عمل Ping کردن یک مقصد تا ابد و برای همیشه ادامه داشته باشد می توانید از دستور Ping با سوئیچ –t استفاده کنید. با این فرمان عمل Ping کردن متوقف نخواهد شد مگر اینکه فیوز کنتور برق را بزنید ، یا کامپیوتر خود را Restart کنید یا دکمه ضربدر پنجره CMD را بزنید و یا دکمه های CTRL+C را در پنجره CMD فشار دهید :
Ping –t 192.168.1.4
دستور Ping -a
چطور با داشتن IP یک کامپیوتر، Computer Name آن را بدست آوریم ؟
اگر به صورت عادی یک IP را Ping کنید پاسخ Ping را بصورت پاسخی از همان IP خواهید دید و نمی توانید Computer Name آنرا ببینید؛ ولی اگر از Ping –a استفاده کنید،Computer Name کامپیوتر مقصد را هم در پاسخ Ping خواهید دید.
Ping 192.168.1.117
Ping –a 192.168.1.117
دستور Ping -n
همان طور که پیشتر گفتیم به طور پیشفرض چهار بسته دیتا در هنگام Ping کردن ارسال می شود(به عبارت دیگر چهار بار Ping می شود). در بخش Ping –t هم ملاحظه کردید که تا زمانی که Ping را به طور دستی (ctrl + c) متوقف نکنید این عمل ادامه پیدا خواهد کرد. در صورتی که بخواهید به تعداد دلخواه Ping انجام شود و بعد از آن خاتمه یابد باید از دستور Ping –n استفاده کنید.
Ping –n 7 192.168.1.117
دستور Ping –L
پیش تر گفته شد حجم هر بسته ای که برای Ping ارسال می شود 32 بایت است. با دستور Ping –L می توانید حجم دلخواه خود را برای بسته های ارسالی مشخص کنید. به این نکته توجه کنید که برای نوشتن L از حرف کوچک آن استفاده کنید؛ ما برای خوانا تر بودن از حرف بزرگ L استفاده کردیم . در مثال زیر IP مقصد را با بسته های 100 بایتی Ping کردیم :
Ping –l 100 192.168.1.117
سخن پایانی :
آموزش دستور Ping را با یک مثال نکته ای به پایان می رسانیم:
شما یک IP از یک کلاینت در شبکه دارید و می خواهید با ارسال 12 بسته 100 بایتی ، Computer Name آن را بدست آورید ! در این صورت چگونه باید از دستور Pingاستفاده کنید؟
برای انجام این Ping پیچیده به روش ساده زیر عمل می کنیم :
ping -a 192.168.1.4 -l 100 -n 12
با بخش آموزش آرسس پارت همراه باشیدhttps://arsess-co.com/
 
بالا