سی نکته اختصاصی در مورد" نیکل، کبالت و سیلیس"

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
:)



1-مقدار نیکل در حالت عادی 0/002 ppm در خاک است



2-علائم كمبود نیکل نكروزه شدن نوك برگها در سويا و برخي ديگر از لگومها



3-سمیت نیکل به صورت نکروزه شدن برگ ها، کاهش قطر ریشه و انشعابات آن و همچنین تغییر رنگ ریشه ها قابل ملاحظه بود


4-نیکل درشكل قابل جذب Ni[SUP]2+[/SUP] مورد استفاده گیاهان است



5-نيكل به عنوان يك عنصر كم مصرف براي گياهان ضروري است


6-نيكل يكي از عناصر است كه در متابوليسم نتيروژن در گياه نقش دارد.



7- فعال سازي آنزيم اوره آز نقش ثابت شده نيكل در گياهان آلي مي باشد



8- نيكل مي تواند به عنوان يك عنصر مهم براي گياهاني كه اوره به عنوان منبع كود ازته بكار مي رود مطرح باشد و نقش مهمي به عنوان جزء فلزي اوره آز بازي كند



9-کبالت، ید، سدیم ، وانادیم و سیلیس از جمله عناصر مفید برای گیاهان هستند



10-عناصر مفید (Beneficial Elements) ، عناصری هستند که در صورتی که در محیط به مقدار کافی موجود باشند، سبب بهبود رشد گیاه و یا گیاهان خاصی می شوند به عنوان مثال سدیم برای چغندر قند؛ سیلیس برای برنج، جو، نیشکر و تا حدودی برای گوجه فرنگی؛ کبالت برای تثبیت بیولوژیکی نیتروژن توسط ریزوبیوم ها و جلبک های سبز و آبی خاصی مفید می باشد و همینطور ید برای جلبک های قهوه ای و وانادیم برای یک نوع جلبک سبز مفید بودن آن به اثبات رسیده است



11-کمبود کبالت در غذای دامی با کمبود آن در خاک رابطه مستقیم دارد



12-چنانچه کبالت قابل جذب موجود در خاک کمتر از 2/5میلیگرم در یک کیلوگرم باشد، گیاهان حساس، به کمبود شدید کبالت دچار می‌شوند.



13-کبالت مقاومت گیاه را در مقابل خشک به شدت تقویت می‌کند



14-کبالت موجب سنتز شکر و چربی در گیاهان می‌شود



15-یونجه گیاهی است که کبالت زیادی جذب میکند



16-معمولا حبوبات از نظر کبالتبسیار غنی هستند



17-مقدار کبالت در ریشه گیاهان کمتر از سایر قسمت‌هاست



18-در بذر گیاهان معمولا کبالت وجود دارد



19-غلظت کبالت(تحقیقات در مراتع گراس) با افزایش pH خاک کاهش می یابد



20-در حالت غرقابی تا حد زیادی غلظت کبالت در گیاه را افزایش می یابد.



21-کبالت برای تثبیت بیولوژیکی نیتروژن توسط ریزوبیوم ها و جلبک های سبز و آبی خاصی مفید می باشد



22-سيليس دومين عنصر فراوان بعد از اكسيژن در خاك مي باشد



23-ميزان سیلیس در برنج بيش از ساير عناصر بوده و باعث برافراشتگي برگهاي آن مي گردد



24-در برنج سيليس باعث افزايش رشد رويشي و افزايش توليد ماده خشک مي شود و تعرق کوتيکولي را کاهش مي دهد و بر تعداد برگها مي افزايد.



25- همچنين سيليس موجب افزايش تعداد پنجه ها، سنبلک ها و دانه ها مي شود.مصرف سيليس در گياه برنج با افزايش تعداد خوشچه در هر خوشه، درصد پر شدن دانه، درصد دانه هاي رسيده و وزن هزار دانه، باعث افزايش عملکرد مي شود.



26- برنج، جذب سيليس از محلول خاک را بيشتر به فرم مونوسيکليک اسيد يا ارتوسيکليک(h4sio4) انجام میدهد



27-سیلیس باعث حفظ آب موجود درگیاه وافزایش قند می شود.



28-با کم شدن مقادير سيليس جذب دي اکسيد کربن توسط گياه نيز کم شده و روزنه ها، به مانند شرايط تنش آبي، بسته شده و فتوسنتز متوقف مي شود



29-نقش سيليس در زنجيره فتوسنتزي وممانعت از تخريب زنجيره کلروفيلي اثبات شده است


30-ید در گیاهان زیر یافت میشود:

گندم مارچوبه گوجه فرنگی شلغم کنگر ترشک - تره تره فرنگی نخود تازه سیب زمینی کاهو انگور توت فرنگی - قارچ تربچه اسفناج پیاز لوبیای سبز شاهی سیر بولاغ اوتی
(بخاطر فقیر بودن منابع آب و خاک ما از "ید" گیاهان تولیدی قادر به تامین همه ی ید مورد نیاز بدن نیستند)
 

Similar threads

بالا