سیب مامی

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
دانستنیهای علمی : "سیب مامی" از غرب هند و شمال آمریکا نشأت گرفته و در سراسر نواحی استوایی کشت می گردد.
نام علمی مشابه آن Mammea emarginata است.


خصوصیات ظاهری : درختی همیشه سبز بوده و همه ی میوه خوراکی است. ارتفاع درخت از 18 تا 21 متر متفاوت است و شبیه southern magnolia است. تنه درخت کوتاه بوده و 1.9 متر طول و 1.2 متر قطر دارد. شاخه ها عمودی هستند و تاج درخت تخم مرغی شکل می باشد.
رنگ برگ ها سبز تیره و بطور متقابل هستند. جنس آنها چرمی و شکل آنها بیضی شکل است. عرض برگها به 10 سانتی متر و طول آنها دو برابر است. گل های سیب مامی معطر بوده و 4 تا 6 گلبرگ دارد. گلها در مرحله تمام گل 2.5 تا 4 سانتی متر می باشند. گلها در خوشه های دو یا سه تایی روی ساقه چه های کوتاه ظاهر می شوند.
گلها می توانند نر ، ماده یا دوجنسی باشند. میوه ها گرد بوده و رنگ قهوه ای یا خاکستری متمایل به قهوه ای دارند. پوست میوه کلفت است و شامل اگزوکارپ و مزوکارپ می باشد. گوشت میوه اِندوکارپ میوه را شامل می شود.
قطر میوه ها 10 تا 20 سانتی متر می رسد. هنگامیکه میوه نارس است سنگین و سفت است اما با رسیدن ، ملایم و نرم می شود. میوه های کوچک یک بذر و میوه های بزرگتر تا چهار عدد بذر دارند.

شرایط محیط رشد: سیب مامی بهترین رشد را در زمین های حاصلخیز و با زهکشی خوب دارد.
افزودن کودهای آلی گیاهی کمک شایانی به رشد و توسع گیاه دارد اما به خاک های فقیر و اسیدی مقاوم است.
درختان باید در سه سال اول زندگی هر 3 یا 4 ماه کود دهی شوند.


خواص درمانی و کاربردها: میوه های سیب مامی بصورت تازه خوری مصرف زیادی دارند. همچنین در ساخت مربا ، شربت و تارت ها از آن استفاده زیادی می شود. این میوه حاوی کربوهیدرات ، پروتئین ، فسفر و آهن می باشد.
همچنین ویتامین B1 ، B2 و نیاسین و ویتامین C نیز از ترکیبات موجود در سیب مامی می باشد. رزینی که از تنه درخت ترشح می شود را می توان در حشره کشی و کنه کشی استفاده کرد.
عصاره بذر را می توان در کشتن حشرات و از بین بردن کچلی در حیوانات مورد استفاده قرار داد. برگ و ریشه ها نیز در اهداف حشره کشی موثر هستند. در درمان بیمریهای انگلی کاربرد دارد.
این درخت با برگ های متقارن و براق می تواند در فضای سبز نمای زیبا و دلنشینی داشته باشد.

نحوه تکثیر گیاه : ازدیاد آن می تواند از طریق بذر باشد و عموما از همین طریق افزایش می یابد.
جوانه زنی بذور طی 60 تا 260 روز رخ می دهد. روش پیوند به تکثیر از طریق بذر ارجحیت دارد. دانهال ها پس از 6 تا 8 سال باردهی را آغاز می کنند.



: منابع
 
Similar threads

Similar threads

بالا