سوپراستارهایی که خوب نمی شنوند!

love.1982

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز

مشاهیر بسیاری اطرافمان هستند که دچار اختلال شنوایی اند اما کسی از بیماری آنها اطلاع ندارد. برخی از این اختلال ها ناشی از نوع شغل این افراد و مواجهه طولانی مدت با صداهای بلند است. بیشتر این افراد در حوزه موسیقی فعالیت دارند و آسیب های وارده به گوش داخلی به دوران جوانی و نوجوانی شان باز می گردد.






هفته نامه سلامت - ترجمه سیمه مقصودعلی: مشاهیر بسیاری اطرافمان هستند که دچار اختلال شنوایی اند اما کسی از بیماری آنها اطلاع ندارد. برخی از این اختلال ها ناشی از نوع شغل این افراد و مواجهه طولانی مدت با صداهای بلند است. بیشتر این افراد در حوزه موسیقی فعالیت دارند و آسیب های وارده به گوش داخلی به دوران جوانی و نوجوانی شان باز می گردد. در این مطلب با برخی از چهره هایی که از اختلال شنوایی رنج می برند، آشنا می شوید.

لارا فابیان، خواننده فرانسوی دانمارکی




اواخر سال 2013 لارا فابیان مجبور شد بسیاری از کنسرت های خود را به دلیل کاهش شدید شنوایی کنسل کند. وی در صفحه فیسبوکش از طرفدارانش عذرخواهی کرد و نوشت به دلیل شوک شنوایی و شنیدن صدای بسیار بلند دچار مشکلاتی در گوش داخلی شده و برای پیشگیری از ناشنوایی مجبور است مدتی به شنوایی خود استراحت دهد.

ماجرا از این قرار بود که در یکی از کنسرت ها تصادفا یکی از تکنسین ها صدایی برابر با یک کیلو هرتز وارد گوشی فابیان کرد واین صدا به قدری شدید بود که باعث به هم خوردن تعادل و زمین خوردن او شد. بعد از این اتفاق لارا فورا به اورژانس منتقل شد اما چون شنوایی او به شدت صدمه دیده بود، مجبور شد تحت درمان های سنگین قرار بگیرد و ماه ها در خانه استراحت کند.


کریس مارتین، خواننده انگلیسی



کریس مارتین می گوید بیش از 10 سال است که از وزوز گوش رنج می برد. وی در سال 2012 در مصاحبه ای با دیلی میرور این موضوع را فاش کرد و گفت ماجرا به دوران نوجوانی او باز می گردد. در حال حاضر او از محافظ های گوش و کاسکت استفاده می کند اما در جوانی به اندازه کافی مراقب شنوایی اش نبوده و امروز افسوس آن را می خورد. وی عضو سازمان انگلیسی حمایت از افراد ناشنوا و کم شنوا است و سعی می کند جوانان را در مورد آسیب هایی که گوش دادن به موسیقی بلند می تواند علت آن باشد، هوشیار کند.


ژان لوک ملانشون، سیاستمدار فرانسوی



وی در مصاحبه ای با یک شبکه تلویزیونی در سال 2015 اعتراف کرد به کم شنوایی مادرزادی مبتلاست. البته او این معلولیت را موهبتی می داند که باعث پیشرفتش شده و اعتراف می کند نشنیدن واضح صدای افراد باعث شده ذهن خلاقی پیدا کند. وی بارها جمله هایی را فقط با شنیدن یک کلمه در ذهن خود بازسازی کرده و البته در خیلی موارد نیز دچار اشتباه هایی شده و یاد گرفته چطور ذهن اطرافیان را بخواند و حدس بزند هر یک به چه چیزی فکر می کنند.


باربارا استریزاند، خواننده آمریکایی



این خانم دچار وزوز گوش است. به گفته این خواننده، بازیگر و تهیه کننده انگلیسی مواجهه طولانی مدت با صداهای بلند در دوران جوانی باعث بروز این مشکل شده و گرچه اوایل به نظرش مصیبتی بزرگ می رسیده، اما در حال حاضر احساس می کند وزوز گوش توانسته باعث بهبود کار هنری او شود.


فیل کالینز، خواننده انگلیسی



کالینز در سال 2011 از حرفه اش کناره گرفت و علت آن را درد شدید کمر و مشکلات شنوایی دانست. این تک خوان 60 ساله سابق گروه «جنسیس» اعتراف کرد که دیگر نمی تواند این حرفه را ادامه دهد و ترجیح می دهد برای حفظ سلامت خود به کار نویسندگی رو بیاورد و از دنیای موسیقی دور شود.


رابرت پتینسون، بازیگر



بازیگر معروف «توایلایت» در سال 2010 اعتراف کرد مشکل شنوایی دارد و به مرور در حال از دست دادن کامل شنوایی اش است. وی گفت دلیل بروز مشکل شنوایی او فریادی بوده که هواداران، نزدیک گوشش کشیده بودند و این موضوع به شدت به شنوایی او آسیب رسانده است. وی در حال حاضر تحت درمان قرار دارد و از او خواسته شده وارد مجامع پر سروصدا نشود.
 
بالا