سوالات و مشکلات در ارتباط با نرم افزارهای مهندسی برق

sh85

مدیر بازنشسته
با سلام به همه دوستان
به منظور کاهش حجم تاپیک های ایجاد شده لطفا سوالات و مشکلات در ارتباط با نرم افزارهای مهندسی برق را از این پس در این تاپیک قرار بدید
با تشکر صمیمانه از همه شما برای همکاری در راستای بهتر شدن وضع تالار:gol:
موفق باشیم ;)
یا حق..
 
آخرین ویرایش:

ahu

New member
سوالات و مشکلات در ارتباط با نرم افزارهای مهندسی برق

جزوه آموزشی pscad .....:redface:
 

Benefic.H

کاربر ممتاز
تفاوت orcad و pspice چيه؟ هر كدوم براي چه كاري مناسب هست؟
من الان سال دوم هستم و ميخوام يك نرم افزار مفيد رو ياد بگيرم اما نميدونم چي خوبه. لطفا راهنماييم كنيد.

سلام دوست عزیز

در حال حاضر PSPICE بخشی از مجموعه OrCAD هست، ولی در گذشته مجزا از هم بودن، شما از طریق OrCAD کارهای بیشتری نظیر PCB و ... را نیز می توانید انجام بدین. پس بهتر که اگه گرایشت الکترونیک هست روی کل مجموعه OrCAD کار کنید.
 
  • Like
واکنش ها: EM2

asadlmk

New member
سلام.یه سوال در مورد نرم افزار dialux داشتم. اگه بخواییم از چراغهای ایرانی برای طراحی با این نرم افزار استفاده کنیم اطلاعات این چراغا رو چه جور باید وارد کرد
دوست عزیز الان بیشتر شرکت های سازنده چراغ مثل شرکت جار یا گلنور فایل قابل استفاده برای این نرم افزار رو دارند به اونها مراجعه کن کمکت میکنند
 

vleila

New member
دوست عزیز الان بیشتر شرکت های سازنده چراغ مثل شرکت جار یا گلنور فایل قابل استفاده برای این نرم افزار رو دارند به اونها مراجعه کن کمکت میکنند
منم از فایل شرکت جار استفاده کردم .اما نتونستم بخش data base اونو بیدا کنم.بدون نصب این بخشم هیچ کاری نمیشه کرد:(
 

jalil14ms

New member
سلام.یک سوال مدلاسیون مخابرات دارم که باید با سیمولینک matlab شبیهسازی کنم.کسی میتونه کمک کنه؟

سلام.یک سوال مدلاسیون مخابرات دارم که باید با سیمولینک matlab شبیهسازی کنم.کسی میتونه کمک کنه؟

سلام.اینم متن سوال:
با استفاده از تکنیکهای مدولاسیون DSB در محیط simulink نرم افزار matlab سیگنال مدوله شده ای تولید و سپس با مدولاتور pll اشکار سازی نمایید.:eek::cry:

حالا من تونستم یه چیز هایی طراحی کنم که نمیدونم چطوری عکسش رو بزارم. کسی میتونه کمک زیادی بکنه
 

jalil14ms

New member
سلام.اینم متن سوال:
با استفاده از تکنیکهای مدولاسیون DSB در محیط simulink نرم افزار matlab سیگنال مدوله شده ای تولید و سپس با مدولاتور pll اشکار سازی نمایید.:eek::cry:

حالا من تونستم یه چیز هایی طراحی کنم که نمیدونم چطوری عکسش رو بزارم. کسی میتونه کمک زیادی بکنه

چون نتونستم عکس بزارم اگه کسی خواست خودش رو براش mail کنم
 

ali_511

کاربر ممتاز
پروژه متلب

پروژه متلب

سلام من یک سوال داشتم راستش یک پروژه متلب دارم که باید یک سیستم قفل هوشمند با صدا طراحی کنم در واقع با گفتن یک کلمه باید قفل را باز کند این کار را باید تو متلب انجام بشه برنامه نوشتنش مشکل نیست اما نمی دونم چه جوری کارت صدا صدامو دریافت کنه و خروجی از کجا بهم میده و یا اینکه خروجی دیجیتال است یا انالوگ
من چون هنوز به تالار ها اشنا نیستم لطفا شما کمکم کنید با تشکر
 

mitra*

کاربر ممتاز
کتاب logo

کتاب logo

سلام،
از مهندسای برقی که تو زمینه plc فعالیت دارن کسی میتونه کتابی برای یادگیری plc - logo بهم معرفی کنه؟ یا جزوه کاملی که با خوندنش یاد بگیرم؟
از همکی ممنون:gol::heart:
 

m0hammad_l

New member
با سلام و خسته نباشد
کسی میتونه در رابطه با شبیه سازی رله جهتی دیجیتال تو pscadکمکم کنه؟
 

MAHD1355

New member
سلام
لطفا نر م افزار cadprofi-6 رو با کرکش بزارین که خیلی لازم دارم

مشکرم0
 

MAHD1355

New member
سلام،
از مهندسای برقی که تو زمینه plc فعالیت دارن کسی میتونه کتابی برای یادگیری plc - logo بهم معرفی کنه؟ یا جزوه کاملی که با خوندنش یاد بگیرم؟
از همکی ممنون:gol::heart:


کتابش تو بازار به همین اسم ( آموزش لوگو) هست گلم
 

Linkinkurd

New member
سلام دوستان.

بنده مهر ماه به ترم سوم میرم (قدرت). با توجه به درسای ترم سوم خواستم راهنمایی کنید که چه نرم افزاری رو این دو ماه تابستون که مونده یاد بگیرم و کار کنم تا در درسای ترم آتی بدردم بخوره. درضمن من c++ رو پاس کردم (شاید یه سری بگن برو برنامه نویسی یاد بگیر).
متلب چطوره؟ خوب اگه پیشنهاد متلب بود- برای من که در حوزه برق باهاش کار دارم باید آموزشی مخصوص و محدود به برق مطالعه کنم؟ یا اینکه یه چیز عمومی و کلی ازش یاد بگیرم؟ چون متلب یه نرم افزار عمومیه خوب.
درضمن دوستان درنظر داشته باشن من توی این دو ترم درسی تخصصی مربوط به برق رو نگذروندم و هرچی داشتیم دروس پایه بوده که همه دارن. ترم سوم اندازه گیری و محاسباتو ریاضی مهندسی و الکترومغناطیس و مدار1 (فک کنم) و ... خواهیم داشت.

=====================================================================================

و در مورد برنامه نویسی...

مدیرگروه برق دانشکده زبان c++ رو جای c برامون گذاشت. که پاس شدیم و تمام.
درحالیکه الکترونیکا و مخابراتا c میخونن (ما قدرتیم).
منم از اونجایی که بلاگ ها و انجمنهای برق گه گاهی سر میزنم میبینم که کسی حرفی از c++ نمیزنه... همه چیز با c میچرخه. کامپایلر ها و avr و نرم افزارها و ... هر چیزی که بین برق و برنامه نویسی رابطه ایجاد میکنه مبتنی بر c هست.
--------------------------------------------------------------------------
از هرکی هم میپرسی که آقا فرق این دوتا چیه؟ میگه این شی گراست و اون نیس. این ساختاریه و اون نیس. این از کلاسها پشتیبانی میکنه و اون نه. بعد وقتی میگی آقا اینا که میگی یعنی چی؟ خودشم توش میمونه. کافیه "فرق c با c++" رو گوگل کنید تا به صحت حرف من پی ببرید. خوب اینا واسه بچه های کامپیوتر. واسه من که یه برقی هستم کدوم بیشتر بدرد میخوره؟
--------------------------------------------------------------------------
حالا چاره ما چیه؟ بریم دوباره c بخونیم؟
بعد یه سری میگن آقا اینا تفاوتی ندارن. ما که برنامه های c رو دیدیم بجز یه سری دستورات که مشابهن بقیه فرق دارن. از فایل های هدر گرفته تا دستورات ورودی و خروجی.


در انتها از دوستان میخوام که ما رو روشن کنن من باب این تشکیلات!
 
آخرین ویرایش:

Benefic.H

کاربر ممتاز
من به این سوالات بارها جواب دادم، رو این حساب در حال دسته بندی سالها و گرایش ها هستم و به فراخور حال دوستان مطالب را ارائه می دهم.

سوال: نرم افزارهای مورد نیاز برای دانشجویان سال اول رشته های فنی و مهندسی چیست؟

جواب: با توجه به اینکه در این سال دانشجویان کمتر با درسهای تخصصی کار دارند، لذا خیلی نباید سمت نرم افزارهای تخصصی رفت ولی می توان کار را با نرم افزارهای ریاضی شروع کرد چراکه درک خیلی خوبی به شما در فهم مفاهیم ریاضی می ده، از نرم افزارهای معروف تو این شاخه می توان به MathCAD، Mathematica، Maple اشاره کرد، یه نیم نگاهی به نرم افزار آمار SPSS هم خالی از لطف نیست.

نرم افزار مهم و کاربردی که باید کار روی اون رو از سال اول شروع کرد، نرم افزار MatLAB هست، پیشنهاد میشه از سال اول روی مفاهیم عمومی این نرم افزار کار بشه تا برای سالهای بد محیط این نرم افزار براتون آشنا باشه.

البته نکته خیلی مهم اینه که یک دانشجو باید مهارت خاصی تو استفاده از نرم افزارهای Office داشته باشه چون تو مراحل دانشجویی بارها نیاز به استفاده از این نرم افزارها احساس میشه و ضعف در این نرم افزارها برای یک دانشجو قابل توجیه نیست.

و نکته آخر یک دانشجو باید کار با اینترنت رو به خوبی یاد بگیره تا بتونه همیشه گلیم خودشو از آب بیرون بکشه.

این نظر شخصی من با توجه به تجربیاتم بود، خوشحال میشم سایرین نیز در این زمینه تجربیات خودشون رو با دیگران قسمت کنند.

و در مورد سوال شما، در مورد زبان برنامه نویسی باید بگم که زبان C که در رشته برق برای برنامه نویسی سخت افزار ها به کار می ره به پیچیدگی زبان C در برنامه نویسی کامپیوتر نیست شما باید بیشتر به تکنیک های حل مسئله و طراحی الگوریتم مسلط باشین تا اینکه از چه زبانی می خواهید استفاده نمایید پس خودتون رو در گیر اسم ها نکنید بیشتر به طراحی الگوریتم و روشهای بهینه حل یک مسئله فکر کنید.

با آرزوی موفقیت دوستان

به زودی توضیحات مربوط به نرم افزارهای مورد نیاز در سال های بعدی تحصیلی را به تفکیک گرایش ارائه خواهم نمود.
 

hosseinassar

مدیر ارشد
درسته که اصل کار نوشتن الگوریتم حل مسئله است- ولی وقتی ندونم این کدها رو با چه زبانی وارد کنم ارزشی نداره که الگوریتم. بعد منظورتون از اینکه زبان c به پیچیدگی اون c برا بچه های کامپیوتر نیس چیه؟ c همون c هستش دیگه.
درکل ممنون که پاسخ دادین. کاش دوستان دیگه هم نظرشونو میدادن.

برای رشته قدرت c کاربرد زیادی نداره (شاید اصلا کاربرد نداشته باشه)
فقط مهم اینه که نحوه نوشتن برنامه یاد بگیرید
برنامه هایی که توی قدرت استفاده می شه
مثل
Eplan:برای رسم نقشه های مدار فرمان
Etab، mat power: برای پخش بار
مطلب :برای تحلیل و شبیه سازی

درکل برنامه های زیادی وجود دارن و لازم نیست همه یاد بگیرید
 

Benefic.H

کاربر ممتاز
درسته که اصل کار نوشتن الگوریتم حل مسئله است- ولی وقتی ندونم این کدها رو با چه زبانی وارد کنم ارزشی نداره که الگوریتم. بعد منظورتون از اینکه زبان c به پیچیدگی اون c برا بچه های کامپیوتر نیس چیه؟ c همون c هستش دیگه.
درکل ممنون که پاسخ دادین. کاش دوستان دیگه هم نظرشونو میدادن.

دوست عزیز منظور من از اینکه زبان C ساده تر هست، یعنی از دستورهای کمتری استفاده می شود و پیچیدگی برنامه های با توجه به نوعه پروسه کمتر هست. شما کافی تجربه کنید.

در ضمن وقتی شما یک زبان برنامه نویسی بلد باشد و از خلاقیت لازم برای برنامه نویسی برخوردار باشین سوئیچ کردن از یک زبان برنامه نویسی به زبان دیگر کاری بسیار ساده است.
 

Benefic.H

کاربر ممتاز
برای رشته قدرت c کاربرد زیادی نداره (شاید اصلا کاربرد نداشته باشه)
فقط مهم اینه که نحوه نوشتن برنامه یاد بگیرید
برنامه هایی که توی قدرت استفاده می شه
مثل
Eplan:برای رسم نقشه های مدار فرمان
Etab، mat power: برای پخش بار
مطلب :برای تحلیل و شبیه سازی

درکل برنامه های زیادی وجود دارن و لازم نیست همه یاد بگیرید

دوست عزیز
نرم افزارهایی که شما به اونا اشاره کردین به جز MatLAB تخصصی هستند و بدرد دانشجوی سال اول و دوم نمی خوره چون طرف تا بررسی پاس نکنه عمده نرم افزارهای تخصصی رشته قدرت قابل استفاده نیستند.

در ضمن الان نرم افزار رسمی برق های منطقه ای ایران برای گرایش قدرت DigSIlent هست ولی بهترین نرم افزار تو گرایش قدرت مطمئناً نرم افزارهای کمپانی CYME هست ولی به علت ماژول ماژول بودن تو برق های منطقه ای از یک نرم افزار یکپارچه استفاده شده است.
 

r4g2001

New member
سلام !
من یه سوال متلب دارم که تو یه قسمتش موندم کسی میتونه واسم حل کنه این سوال مربوط به کنترل خطی هست :cry:
 
آخرین ویرایش:

simicolon_ict

New member
جزوه آموزش نرم افزار protel altium

جزوه آموزش نرم افزار protel altium

سلام خدمت مهندسین گرامی من جزوه فارسی آموزشی نرم افزار protel altium رو می خوام.
خواهشن هر کسی داره بذاره تا بقیه بچه ها هم استفاده کنن.
 

f.g

New member
سلام استاد ما در درس بررسي سيستم هاي قدرت يك پروژه به ما داده كه بر اساس حل يكي از مثال هاي كتاب (hadi saadat ص 383 )نمايش تك خطي يك سيستم قدرت ساده با 5 شين را نشان ميدهد . ژنراتور ها به شين هاي 1 و2 و3 متصل هستند. شين 1و با ولتاژ pu 0>1.06 به عنوان شين مرجع در نظر گرفته شده است اندازه ولتاژ و توليد توان حقيقي در شين هاي 2و 3 به ترتيب 1.045 و 40و1.030 و 30 مي باشد
مقادير mw و m var بار بر روي شكل نشان داده شده اند . امژدانس هاي خط و نصف سوبستانسهاي خازني خط بر حسب pu در مبناي 100 mva مي باشند . پاسخ پخش بار را خواسته و با استفاده از برنامه bloss ضرايب تلفات را بر حسب pu محاسبه كنيد
براي حل اين مثال از برنامه متلب به شكل زير استفاده كرده مي شه توضيح بدين سوال هاي اين جوري را چجوري بايد حل كرد


>> clear
>> busdata=100; accuracy=0.0001; maxiter=10;
>> %bus
>> % No
>> busdata=[1 1 1.06 0.0 0 0 0 0 10 50 0;2 2 1.045 0.0 20 10 40 30 10 50 0;...
3 2 1.03 0.0 20 15 30 10 10 40 0;4 0 1.00 0.0 50 30 0 0 0 0 0;...
5 0 1.00 0.0 60 40 0 0 0 0 0];
>> % b
>> % n1
>> linedata=[1 2 0.02 0.06 0.030 1; 1 3 0.08 0.24 0.025 1; 2 3 0.06 0.18 0.020 1;...
2 4 0.06 0.18 0.020 1; 2 5 0.04 0.12 0.015 1; 3 4 0.01 0.03 0.010 1;...
4 5 0.08 0.24 0.025 1];
>> lfybus
>> ifnewton
>> busout
>> bloss
در اخر يك سري نتايجي بدست امده كه ما نمي دانيم چطور
 

f.g

New member
سلام استاد ما در درس بررسي سيستم هاي قدرت يك پروژه به ما داده كه بر اساس حل يكي از مثال هاي كتاب (hadi saadat ص 383 )نمايش تك خطي يك سيستم قدرت ساده با 5 شين را نشان ميدهد . ژنراتور ها به شين هاي 1 و2 و3 متصل هستند. شين 1و با ولتاژ pu 0>1.06 به عنوان شين مرجع در نظر گرفته شده است اندازه ولتاژ و توليد توان حقيقي در شين هاي 2و 3 به ترتيب 1.045 و 40و1.030 و 30 مي باشد
مقادير mw و m var بار بر روي شكل نشان داده شده اند . امژدانس هاي خط و نصف سوبستانسهاي خازني خط بر حسب pu در مبناي 100 mva مي باشند . پاسخ پخش بار را خواسته و با استفاده از برنامه bloss ضرايب تلفات را بر حسب pu محاسبه كنيد
براي حل اين مثال از برنامه متلب به شكل زير استفاده كرده مي شه توضيح بدين سوال هاي اين جوري را چجوري بايد حل كرد


>> clear
>> busdata=100; accuracy=0.0001; maxiter=10;
>> %bus
>> % No
>> busdata=[1 1 1.06 0.0 0 0 0 0 10 50 0;2 2 1.045 0.0 20 10 40 30 10 50 0;...
3 2 1.03 0.0 20 15 30 10 10 40 0;4 0 1.00 0.0 50 30 0 0 0 0 0;...
5 0 1.00 0.0 60 40 0 0 0 0 0];
>> % b
>> % n1
>> linedata=[1 2 0.02 0.06 0.030 1; 1 3 0.08 0.24 0.025 1; 2 3 0.06 0.18 0.020 1;...
2 4 0.06 0.18 0.020 1; 2 5 0.04 0.12 0.015 1; 3 4 0.01 0.03 0.010 1;...
4 5 0.08 0.24 0.025 1];
>> lfybus
>> ifnewton
>> busout
>> bloss​
در اخر يك سري نتايجي بدست امده كه ما نمي دانيم چطور
 

radikalx

New member
باسلام
كسي proteus7 روبصورت كرك شده(نه همراه با كرك)داره؟chonويندوزهاي64بيتي باكركش مشكل دارن(win7,64bit‎‎‏)‏
باتشكر
 

sh85

مدیر بازنشسته
اگر لطف کنید آموزش تصویری نرم افزارها و دروس برق رو بذارید ممنون میشم (مطلب و دیگسایلنت , ریاضی مهندسی و مدار1,2) خیلی عجله دارم
با سلام
فایل آموزش متلب در همین تالار قرار داده شده
فایل های تصویری اکثرا در سایت یوتوب هست که ***** شده متاسفانه
باسلام
كسي proteus7 روبصورت كرك شده(نه همراه با كرك)داره؟chonويندوزهاي64بيتي باكركش مشكل دارن(win7,64bit‎‎‏)‏
باتشكر
پروتیئوس 7.5 فول کرک خدمت شما
 

asadlmk

New member
با تشکر از ESKAN عزیز به خاطر مطالبشون باید یک نکته رو من اینجا اضافه کنم که این دوست عزیز تمام این شرایط رو در رابطه با پست فشار قوی که در اونجا کار میکنه گفته و شاید در همه جا به این شکل صادق نباشه مخصوصا در رابطه با اینترلاک ها که با توجه به سازنده فیدر های 20 کیلوولت میتونه اعمال اینترلاک ها از نظر مکانیکی متفاوت باشه هر چند اساس و پایه همه اینترلاک ها یکی هست چون اصل رو نمیشه عوض کرد و کاش این دوست عزیز اصول اساسی در نظر گرفتن اینترلاک ها رو بیان میکرد و همچنین در مورد بقیه مورد ها در هر صورت همین که به خوش جرات میده و اینها را بیان میکنه و وقت میزاره ازش ممنون هستم
 

Benefic.H

کاربر ممتاز

mohammad3010

New member
یه مشکلی دارم گفتم شاید شما اساتید بتونید کمکم کنید
یه step 7 داریم با مشخصات cpu زیر:
6ES7 313 5BF03 0AB0
که احتمالاً چینی هست
من نرم افزار step7 دانلود کردم اما سی پیو 313 5BF03 رو ساپورت نمیکند چند تا دیگه هم نرم افزار STEP 7 دارم اما هیچکدوم این CPU را با این شماره ندارند
1- آیا راهی هست من از این بتونم استفاده کنم؟
2- یا ورژن خاصی رو سراغ دارید که این CPU رو ساپورت کند
با تشکر از لطفتون
 
بالا