سردخانه چگونه طراحی میشود؟

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
تاپیک خوبی اینجا شروع شده بوده! به نظر می اد کمی از رونق افتاده!

طراحی و ساخت سردخانه یه درسی ه که می شه به صورت پروژه ای پیشبردش فکر می کنم. الان تو تاپیک کلی اطلاعات هست که کمی گیج کننده هم هستند و سامان دهی لازم دارن! به نظر من یه پروژه تعریف شه! و مراحل طراحی در پروژه به صورت محاسباتی هم پیش بره! فک می کنم درک بهتری خواهیم داشت!
خیلی اتفاقی اومدم این تاپیک فک نمیکردم کسی این تاپیک رو بخونه
این رو برای پروژه تخصصی ام شروع کردم
خیلی ام خوب بود
میتونست یه تاپیک جامع و کامل در مورد طراحی سردخانه باشه اما نشد دیگه متاسفانه
 

yosoufe

متخصص خودرو
کاربر ممتاز
خیلی اتفاقی اومدم این تاپیک فک نمیکردم کسی این تاپیک رو بخونه
این رو برای پروژه تخصصی ام شروع کردم
خیلی ام خوب بود
میتونست یه تاپیک جامع و کامل در مورد طراحی سردخانه باشه اما نشد دیگه متاسفانه
هنو دیر نشده!

داستان این تالار هم مثل زندگیه! آدم اگه بخواد کاری رو شروع کنه، سخته ولی شدنیه! لجباز باشید تا موفق شید! به نظر من مشتریای خودشو پیدا خواهد کرد! به شرطی که واقعا کاربردی باشه! یعنی اطلاعاتی باشه که دور از واقعیت نباشه! (من در زمینه سردخونه هیچی نمی دونم یعنی صلاحیت گفتن اینو ندارم که بگم اینا دور از واقعیت هستن یا نه) ولی یه چیزی رو می دونم! من اگه بخوام سردخونه طراحی کنم، درسته که اطلاعات زیادی اینجا الان هست، ولی نمی دونم از کجا باید شروع کنم! اگه یه پروژه تعریف شه و رو اون کار شه! مرحله به مرحله! خیلی مفید تر خواهد بود! در شروع هم اگه مراحل بیان بشه و فقط لینک به مثلا سایت های مختلف و یا کتاب های قابل دانلود و یا در دسترس داده بشه خیلی مفید تر خواهد بود.
مثلا بگیم تو این مرحله باید بار حرارتی سردخانه رو حساب کنیم. بردی به سایت فلان و یا کتاب فلان صفحه فلان! براساس این منابع و صورت مسئله و فلان محاسبات زیر بار ما فلان قدر می شه! تو پست بعد هم به مرحله بعد پرداخته بشه! تو اولین پست هم تمام مراحل به صورت تیتر وار بیان شه!
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
هنو دیر نشده!

داستان این تالار هم مثل زندگیه! آدم اگه بخواد کاری رو شروع کنه، سخته ولی شدنیه! لجباز باشید تا موفق شید! به نظر من مشتریای خودشو پیدا خواهد کرد! به شرطی که واقعا کاربردی باشه! یعنی اطلاعاتی باشه که دور از واقعیت نباشه! (من در زمینه سردخونه هیچی نمی دونم یعنی صلاحیت گفتن اینو ندارم که بگم اینا دور از واقعیت هستن یا نه) ولی یه چیزی رو می دونم! من اگه بخوام سردخونه طراحی کنم، درسته که اطلاعات زیادی اینجا الان هست، ولی نمی دونم از کجا باید شروع کنم! اگه یه پروژه تعریف شه و رو اون کار شه! مرحله به مرحله! خیلی مفید تر خواهد بود! در شروع هم اگه مراحل بیان بشه و فقط لینک به مثلا سایت های مختلف و یا کتاب های قابل دانلود و یا در دسترس داده بشه خیلی مفید تر خواهد بود.
مثلا بگیم تو این مرحله باید بار حرارتی سردخانه رو حساب کنیم. بردی به سایت فلان و یا کتاب فلان صفحه فلان! براساس این منابع و صورت مسئله و فلان محاسبات زیر بار ما فلان قدر می شه! تو پست بعد هم به مرحله بعد پرداخته بشه! تو اولین پست هم تمام مراحل به صورت تیتر وار بیان شه!

درسته اما مدتیه از تاسیسات فاصله گرفتم
هدفم از برقراری این تاپیک این بود که جواب سوالام رو از بچه های تاسیسات بپرسم که متاسفانه اینجا کسی با سردخانه آشنایی نداشت و روزای خیلی سختی رو گذروندم تا تونستم اطلاعات لازمه رو به دست بیارم
چیزایی که توی هیچ سایت و کتابی نبود باید از کسی پرسیده میشد که عملا این کارو انجام داده
اگه دقت کنین من مرحله به مرحله توضیح دادم اما تشریح مراحل متاسفانه به دلایلی که گفتم تا آخر نرفت جلو
 

mahdip

عضو جدید
درسته اما مدتیه از تاسیسات فاصله گرفتم
هدفم از برقراری این تاپیک این بود که جواب سوالام رو از بچه های تاسیسات بپرسم که متاسفانه اینجا کسی با سردخانه آشنایی نداشت و روزای خیلی سختی رو گذروندم تا تونستم اطلاعات لازمه رو به دست بیارم
چیزایی که توی هیچ سایت و کتابی نبود باید از کسی پرسیده میشد که عملا این کارو انجام داده
اگه دقت کنین من مرحله به مرحله توضیح دادم اما تشریح مراحل متاسفانه به دلایلی که گفتم تا آخر نرفت جلو

سلام
استاد كمي با بي انصافي نوشتي كه ""متاسفانه اینجا کسی با سردخانه آشنایی نداشت و روزای خیلی سختی رو گذروندم تا تونستم اطلاعات لازمه رو به دست بیارم""
فكر كنم بايد يه بار ديگه مطالب اين تايپيك و ساير تايپيك هاي مرتبط رو مرور كنيد
موفق باشيد
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
سلام
استاد كمي با بي انصافي نوشتي كه ""متاسفانه اینجا کسی با سردخانه آشنایی نداشت و روزای خیلی سختی رو گذروندم تا تونستم اطلاعات لازمه رو به دست بیارم""
فكر كنم بايد يه بار ديگه مطالب اين تايپيك و ساير تايپيك هاي مرتبط رو مرور كنيد
موفق باشيد

سلام استاد
شما (و چند نفر از دوستان اینجا)که جای خود دارید
وبابت تمام اطلاعاتی که ازتون گرفتم و تمام تجربیاتی که دراختیارم گذاشتید بی منت،مدیونتون هستم
و هرگز یادم نمیره که شما بودید که مشوقم شدید و مراحل اصلی طراحی رو بهم یاد دادین
واقعا منظور من شما نبودید و اگه این طور برداشت شده من عذرخواهی میکنم
 
آخرین ویرایش:

ehsan322

عضو جدید
احداث سردخانه

احداث سردخانه

با سلام به مهندسين عزيز
يه سالن 200 متر مربعي با ارتفاع سقف 3 متر دارم. كه سقفش ايرانت و ديواره هاش سيمان خورده
ميخوام به سردخانه ميوه تبديلش كنم. بايد چيكار كنم ؟
صفر تا صد رو توضيح بدهيد ممنون ميشم.
 

ehsan322

عضو جدید
فصل 10کتاب اصول تبرید مهندس حاج سقطی جداول 8-9و10مشخصات و ویژگی های میوه , سبزی و گوشت رو ميشه تو سايت بذاريد
باتشكر

 
سلام.به يکي از شرکتهاي توليدکننده ونصاب سردخونه مراجعه مکني و بادادن زيزبنا وکاربري فضا يعني نوع محصولت يه سردخونه بالاي صفر همراه با عايق کردن جداره هاي خارجي و کمپرسور وکندانسور واواپراتور برات نصب ميکنن.در ضمن ياد آور بشم که بايد از يه سيستم پاشش آب يا توليدبخار آب براي تامين رطوبت نسبي محصولات استفاده کني وترموستاتها وکنترل کننده رطوبت نسبي محيط هم نصب کني.
موفق باشيد
 

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
سردخانه من 10000 تنی هست 7000 تا انجماد و 3000 تا انجماد کوتاه مدت.
7000 تا کامل گوشت هست و 3000 تا (1000 تا مرغ 1000 تا پرتغال و سیب و 1000 تا گوشت گاو ) هست در بهترین حالت و استفاده بهینه انرژی چند تا اتاق باید داشته باشم ؟ منظورم نحوه چیدمان محصولات در اتاق هاهستش.
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
سلام
سردخانه من 10000 تنی هست 7000 تا انجماد و 3000 تا انجماد کوتاه مدت.
7000 تا کامل گوشت هست و 3000 تا (1000 تا مرغ 1000 تا پرتغال و سیب و 1000 تا گوشت گاو ) هست در بهترین حالت و استفاده بهینه انرژی چند تا اتاق باید داشته باشم ؟ منظورم نحوه چیدمان محصولات در اتاق هاهستش.

سلام

ببینید شما کلا دوبخش تو سردخانه دارید بخش زیر صفرتون رو گوشت قرار میدید

بالای صفر میشه میوه هاتون ولی برای هرمیوه باید یه سالن جدا درنظر بگیرید یعنی شما که دو نوع میوه دارید دو تا سالن بالای صفر میخواید حالا بنا بر طراحی خودتون پیش سرد کن و سالن بارانداز یا قرار میدید یا نه

امیدوارم به جوابتون رسیده باشید اگه نه بفرمایید دقیق تر بگم
 
آخرین ویرایش:

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام

ببینید شما کلا دوبخش تو سردخانه دارید بخش زیر صفرتون رو گوشت قرار میدید

بالای صفر میشه میوه هاتون ولی برای هرمیوه باید یه سالن جدا درنظر بگیرید یعنی شما که دو نوع میوه دارید دو تا سالن بالای صفر میخواید حالا بنا بر طراحی خودتون پیش سرد کن و سالن بارانداز یا قرار میدید یا نه

امیدوارم به جوابتون رسیده باشید اگه نه بفرمایید دقیق تر بگم
ممنون از راهنمایی تون یه جاهایی برام مبهمه
7000 تن که گوشت هست و انجماده .کلا یه سالن جدا دارم براش
3000 تن رو بیشتر موندم که سه نوع محصول دارم و هر 24 الی 72 ساعت این محصولات از اتاق میرن .اینها رو چجوری اتاق بندی کنم ؟ مرغ و سیب و پرتغال و گوشت ...؟بعدش می خام یطوری اتاق بندی کنم که بهره وری هم داشته باشم مثلا با کنار هم بودن اتاق ها و انتخاب خوب نوع دیوارها و عایق ها ...
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
ممنون از راهنمایی تون یه جاهایی برام مبهمه
7000 تن که گوشت هست و انجماده .کلا یه سالن جدا دارم براش
3000 تن رو بیشتر موندم که سه نوع محصول دارم و هر 24 الی 72 ساعت این محصولات از اتاق میرن .اینها رو چجوری اتاق بندی کنم ؟ مرغ و سیب و پرتغال و گوشت ...؟بعدش می خام یطوری اتاق بندی کنم که بهره وری هم داشته باشم مثلا با کنار هم بودن اتاق ها و انتخاب خوب نوع دیوارها و عایق ها ...

برای همین سوال آخرتون در مورد عایق من یک ماه روش کار کردم
اگه برید از اول تاپیک رو بخونید فکر میکنم به خیلی از سوالاتون میرسید
بخونید سوال بود هستم چون تا نصفه کار اینجا نوشتم بقیه اش دیگه نشد
ببینید یه سالن گوشت
یه سالن مرغ
یه سالن سیب و غیره
اونایی که دماهاشون به هم نزدیکه کنار هم باشن بهتره
و اینو دقت کنین هر میوه ای دمای خاصی داره پس تو یه سالن نیستن
 

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
برای همین سوال آخرتون در مورد عایق من یک ماه روش کار کردم
اگه برید از اول تاپیک رو بخونید فکر میکنم به خیلی از سوالاتون میرسید
بخونید سوال بود هستم چون تا نصفه کار اینجا نوشتم بقیه اش دیگه نشد
ببینید یه سالن گوشت
یه سالن مرغ
یه سالن سیب و غیره
اونایی که دماهاشون به هم نزدیکه کنار هم باشن بهتره
و اینو دقت کنین هر میوه ای دمای خاصی داره پس تو یه سالن نیستن
با سلام
من کلا برنامه ریزی اولیه رو کردم و شروع کردم حالا در مورد نوع آمونیاکی یا مبردی میشه خلاصه بار برام توضیح بدین
ممنون
پیشاپیش از همکاری شما متشکرم
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
با سلام
من کلا برنامه ریزی اولیه رو کردم و شروع کردم حالا در مورد نوع آمونیاکی یا مبردی میشه خلاصه بار برام توضیح بدین
ممنون
پیشاپیش از همکاری شما متشکرم

سلام
خب پس نقشه ها آماده اس

به نظر من آمونیاک بهترین حالت انتخابه

چون تمام جداول استاندارد رو برای آمونیاک داریم و هنوز هم توی سردخانه های امروزی استفاده میشه

البته اگه قراره کار لوله کشیش رو انجام بدید شاید یه مقدار بامشکل بربخورید

درمورد مبردها تحقیقی انجام دادید؟
 

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
خب پس نقشه ها آماده اس

به نظر من آمونیاک بهترین حالت انتخابه

چون تمام جداول استاندارد رو برای آمونیاک داریم و هنوز هم توی سردخانه های امروزی استفاده میشه

البته اگه قراره کار لوله کشیش رو انجام بدید شاید یه مقدار بامشکل بربخورید

درمورد مبردها تحقیقی انجام دادید؟
بلی . از اینترنت یه چیزهایی پیدا کردم میشه در مورد فرئونی کمی توضیح بدین؟
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
ببینید ما بر اساس نوع مبرد به کار برده توی سردخانه دو نوع فرایند داریم یا به عبارتی دونوع چیلر
چیلر تراکمی
چیلر جذبی
تفاوت عمده این دو نوع در مبرد به کار رفته برای سردکردن سردخانه است که به نسبت اون نوع تجهیزات به کار رفته در سردخانه با هم متفوت هستن

در چیلر تراکمی مبرد داخل کندانسور توسط آب خنک میشه و آب مورد استفاده چون گرم میشه دیگه قابل استفاده نیست به ان دلیل وارد برج خنک کن میشه و باقی ماجرا...

اما چیلر جذبی همین عمل آب در چیلر تراکمی رو آمونیاک انجام میده که به دلیل مزیت های زیادی که آمونیاک بر باقی مبردها داره از آمونیاک استفاده میکنن
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
به نظر من بعد از در نظر گرفتن شرایط اولیه و طراحی نقشه سردخانه
اول برید سراغ محاسبات
قسمت موتورخانه و لوله کشی رو بذارید برای آخر
اما چیزی که اینجا خیلی اهمیت داره انتخاب مصالح و عایق سردخانه است
 

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
به نظر من بعد از در نظر گرفتن شرایط اولیه و طراحی نقشه سردخانه
اول برید سراغ محاسبات
قسمت موتورخانه و لوله کشی رو بذارید برای آخر
اما چیزی که اینجا خیلی اهمیت داره انتخاب مصالح و عایق سردخانه است
نظرتون در این مورد چیه..

11.jpg
 

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
به نظر من بعد از در نظر گرفتن شرایط اولیه و طراحی نقشه سردخانه
اول برید سراغ محاسبات
قسمت موتورخانه و لوله کشی رو بذارید برای آخر
اما چیزی که اینجا خیلی اهمیت داره انتخاب مصالح و عایق سردخانه است
بلی قسمت موتورخانه و پایپینگ رو گذاشتم قسمت آخر پروژه
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
نظرتون در این مورد چیه..

مشاهده پیوست 207039

ببینید برای عایقتون بهتره از ورق گالوانیزه استفاده کنید
یعنی در دوسمت عایق از ورق گالوانیزه استفاده کنید
به این شکل
ورق گالوانیزه
عایق پلی یورتان
ورق گالوانیزه
برای ورق هم یک میلی متر کافیه
 

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ببینید برای عایقتون بهتره از ورق گالوانیزه استفاده کنید
یعنی در دوسمت عایق از ورق گالوانیزه استفاده کنید
به این شکل
ورق گالوانیزه
عایق پلی یورتان
ورق گالوانیزه
برای ورق هم یک میلی متر کافیه
دلیلش چیه؟
 

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ببینید برای عایقتون بهتره از ورق گالوانیزه استفاده کنید
یعنی در دوسمت عایق از ورق گالوانیزه استفاده کنید
به این شکل
ورق گالوانیزه
عایق پلی یورتان
ورق گالوانیزه
برای ورق هم یک میلی متر کافیه
تو یکی از پست ها اینو پیدا کردم:

4.تعیین مصالح وجنس دیوارها

ديوار سردخانه از قسمت بيرون سردخانه به طرف داخل از بخش هاى زير تشکيل مى گردد

۱-لايه سيمانى: درصورتى که به علت مسطح نبودن ديوار بدان نياز باشد.
۲- عايق رطوبتى: قيرگونى، ايزوگام و مواد پلاستيکى
-۳ عايق گرمايی: عايق گرمايی در دو لايه بر روى ديوار چنان چسبانده مى شود که درزها
روى هم نباشند.
روکش سطح داخلی: که ممکن است از صفحات گالوانيزه، ورق هاى آلومينيومى، فولاد
ضدّ زنگ و غيره باشد.
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
ببینید اگه محل احداث سردخانه تون بارش باران زیادی داره بهتره از قیر هم استفاده کنین

معمولا برای امکان استفاده از ملات سیمان از ورق آلمینیومی استفاده میکنن

یه چیز دیگه اینکه برای ضخامت عایق لازم نیست هم برای بالای صفر و هم پایین صفر یه ضخامت در نظر بگیرید برای پایین صفر بهتره ضخامت بیشتری داشته باشه
 

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ببینید اگه محل احداث سردخانه تون بارش باران زیادی داره بهتره از قیر هم استفاده کنین

معمولا برای امکان استفاده از ملات سیمان از ورق آلمینیومی استفاده میکنن

یه چیز دیگه اینکه برای ضخامت عایق لازم نیست هم برای بالای صفر و هم پایین صفر یه ضخامت در نظر بگیرید برای پایین صفر بهتره ضخامت بیشتری داشته باشه
تهران هست و بارش باران هم کمه.
الان صفحه 3 این تایپیک به مطالب خوبی در مورد عایق ها اشاره شده.
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
تهران هست و بارش باران هم کمه.
الان صفحه 3 این تایپیک به مطالب خوبی در مورد عایق ها اشاره شده.

خیلی خوب عایق ها رو که انتخاب کردید اینجا بذارید با هم چک میکنیم بعد میریم سراغ محاسبات
 

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خیلی خوب عایق ها رو که انتخاب کردید اینجا بذارید با هم چک میکنیم بعد میریم سراغ محاسبات

سلام
می خام قبل از عایق ها یه سوالی بپرسم
نحوه محاسبات اندازه و مقدار محصولات در سالن پیش سرد کن رو بگین؟
 

petromech

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اصلا سوالم اینه:
3500 تن گوشت گاو رو می خام ببرم پیش سرد کن.
باکس هامن استاندارد 700 کیلو می تونند تامین کنند با یه حساب یعنی 5000 تا باکس می خام؟؟؟؟؟؟؟؟!! یا من دارم کلا اشتباه می کنم؟
 

Similar threads

بالا