ديماند!

r3D_hUnT3r

عضو جدید
منظور از ديماند مقدار قدرتی است که از اداره برق خریداری شده است و تجهیزات نصب شده حداکثر این مقدار توان الکتریکی را می توانند به مصرف کننده ارایه دهند(منظور سیستم انتقال و ترانسفور ماتور کاهنده ای است که مشترک از آن استفاده می کند)
مصرف کننده می تواند در مقاطعی (به مدت یک سال ) از مقدار دیماند خود به صورت قرار دادی کاهش دهد(بدون اینکه تجهیزات تغییری کنند) یعنی بهعنوان مثال اگر دیماند خریداری شدهاز شرکت برق 3 مگاوات باشد می تواند مقدار انرا بصورت قرار دادی کاهش دهد مثلا به یک مگاوات برای مدت یک سال .
این همان قدرت قرار دادی است .
این عمل برای مواقعی است که مصرف کننده مطمن است در طول یک سال از حداکثر قدرت (دیماند )استفاده نخواهد کرد و برای کاهش هزینه ثابت دیماند ، انرا بصورت قرار دادی کاهش می دهد
 

javadazarakhsh

کاربر فعال
درود
با تشکر از دوست خوبم بخاطر توضیحش لازم دیدم کمی توضیح اضافه هم من بدم تا اطلاعاتمون تکمیلتر بشه.
پول برقی که در کارخانه ها پرداخت میشه از سه قسمت تشکیل میشه اولی برقی که مصرف کردیم بنام توان اکتیو . دومی مقدار برقی که بصورت سلف هدر دادیم بنام توان راکتیو ( بخاطر همینه که خازن در مدار قرار میدهند تا خاصیت سلفی را کاهش بده) و سوم دیماند که میشه یه جورایی گفت حق امتیاز برقی که خریدیم که بر حسب نیاز کارخانه متفاوته. البته ذکر این نکته هم لازمه که خود توان اکتیو تقسیم میشه به زمان مصرف معمولی، زمان مصرف اوج بار، زمان مصرفی بی باری. که مسلما قیمتشون با هم متفاوته. به همین دلیل لازمه مهندسین برق کارخانه مصرف رو طوری تنظیم کنند که در زمان بی باری یعنی نیمه های شب بیشترین مقدار مصرف رو داشته باشن و توقف خط و تعمیرات رو در زمان اوج مصرف انجام بدهند تا هزینه برق رو کاهش بدن.
اما دیماند: قیمت دیماند به سه گروه تقسیم میشه که بهش میگن گزینه. هر سال اداره برق از کارخانه ها میخواد تا گزینه خودشون رو انتخاب کنند که مهندسین برق باید با آشنایی کافی گزینه بهتر رو برای خودشون انتخاب کنند.
گزینه یک قیمت دیماندش کم و قیمت مصرف یک کیلو وات برقش زیاده.
گزینه دو قیمت دیماند زیاد و قیمت یک کیلو وات برق مصرفی کمه
گزینه سه که پس از هدفمندی یارانه ها اومده قیمت دیماند صفر و قیمت یک کیلو وات برق مصرفی خیلی زیاده.
حالا توضیح میدم که چجوری بهترین گزینه رو برای خودتون انتخاب کنین.
شرکتی که در حال نصب و پروژه هست در روز اول محاسبه میکنه که پس از بهره برداری و بکار افتادن تمام تجهیزات چند کیلو وات برق نیاز داره و همون مقدار برق رو خریداری میکنه که میزان دیماندش هست. حالا اگه کارخونه در حال نصب هست و به اندازه تمام ظرفیت از امتیاز برقش استفاده نمیکنه بهتره که گزینه یک رو انتخاب کنه چرا که قیمت دیماند کم و قیمت برق مصرفی بالاست. چون برق مصرفی نداره گزینه ای رو انتخاب میکنه که دیماند کم باشه و بالا بودن قیمت برق مصرفی براش مهم نیست چون مصرف نداره. اما شرکتی که راه اندازی شده و تمام ظرفیت رو مصرف میکنه بهتره که گزینه دوم رو انتخاب کنه چرا که قیمت دیماندش زیاده ولی قیمت برق مصرفی کمه. در این صورت اگه دو گزینه رو تناسب بگیریم میبینیم با مدیریت کردن مقدار برق مصرفی و کم کردن اون در اوج بار و ممیزی انرژی میتونه هزینه برق رو کاهش بده. اما گزینه سوم هم جالبه. شما اصلا پول دیماند پرداخت نمیکنی و فقط پول برق مصرفی رو میدی و چون مدیریت کردن مقدار مصرف دست خودته میتونی هزینه برق را حسابی مدیریت کنی.
ضمنا اگه کارخونه به بهره برداری رسیده ولی در اوج کار هم از تمام ظرفیت امتیاز برق خریداری شده استفاده نمیکنه بهتره مکاتبه کنی و بصورت دائم دیماند رو کاهش بدی. ضمنا میتونی در طول پروژه بصورت موقت هم دیماند رو کاهش بدی
پس کارخونه در حال نصب گزینه یک
کارخونه به بهره برداری رسیده گزینه دو
کارخونه ای که میشه برقش رو مدیریت کرد و ساعات تولید رو جابجا کرد گزینه سه. میتونین شب ها از ماشین های پر مصرف استفاده کنین و در ساعات اوج بار اونها رو خاموش کرد. تعمیر و نگهداری و توقفات رو هم در اوج بار قرار داد.
اوج بار زمانی هست که خانواده ها کم کم چراغ ها رو روشن میکنند تا حدود یازده شب. که در تابستان و زمستان متفاوته.
امیدوارم مفید بوده باشه
پاینده باشید.
 

mohsen.amiri

عضو جدید
جواد آذرخش
سلام
ممنون از مطلبی که نوشتی. من رشته م برق نیست ولی توی کار به یه موضوع برقی برخوردم که اگر محبت کنید و پاسخ بدید ممنون میشم:
Peak Demand Charge چیست؟ مفهوم آن چیست؟ آیا Peak Demand Charge تعرفه جداگانه ای دارد؟
اگر لطف کنی و ایمیلت را برایم ایمیل کنی تا راحتتر ارتباط داشته باشیم بسیار سپاسگزار خواهم بود:

محسن امیری
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
بالا