دو اسيد چرب ضروري بدن امگا 3 و امگا 6

foodtechnology

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]د[/FONT]و اسيد چرب ضروري بدن امگا 3 و امگا 6​


دو اسيد چرب ضروري بدن امگا 3 و امگا 6 ميباشند. اسيدهـاي چـرب ضـروري آن دستـه از اسيدهاي چرب ميباشندكـه بـدن قـادر بـه تـوليد و سنتز آنها نيست و بايد از طريق غـذا تامين گردند.مصرف امگا 3 و امگا 6 هر دو براي بدن ضروري است. اما يافته هاي پژوهشگران حاكي از آنست كه نسبت اين دو اسيد چرب در رژيم غذايي ما از تعادل خارج است.​
مصرف هر كدام از اين دو اسيد چرب به تنهايي نه تنها مفيد نيست بلكه مشكلات عديده اي را نيز در بدن پديد مي آورد. لزوم مصرف متعادل اين دو اسيد چرب ضروري به اين خاطر است كه اين دو اسيد چرب با يكديگر بر سر آنزيمها رقابت ميكنند. يعني هرگاه اسيد چرب امگا 6 بيش از امگا 3 مصرف گردد، فقط اسيد چرب امگا 6 متابوليزه شده و بدن قادر نميباشد از اسيد چرب امگا 3 استفاده كند. دليل دوم اين امر خواص متفاوت اين دو اسيد چرب است. بنابراين از آنجايي كه ما در رژيم غذايي از اسيد چرب امگا 6 به اندازه كافي و حتي بيش از نياز مصرف ميكنيم بايستي مصرف امگا 3 خود را افزايش دهيم.​
نقش اسيدهاي چرب در بدن:​
اسيد هاي چرب ضروري در كاركرد صحيح سيستم هاي عصبي، توليد مثلي، ايمني و قلبي-عروقي نقش حياتي دارند.​
اسيد هاي چرب در بسياري از فرآيندهاي بيوشيميايي بدن نقش دارند۶۰درصد مغز از چربي تشكيل يافته است. عملكرد صحيح مغز و سلولهاي عصبي به اسيدهاي چرب وابسته است. امگا 3 ازاجزااصلي ساختمان مغز، بافتهاي عصبي و شبكيه چشم ميباشد.​
تحريك متابوليسم، افزايش سرعت متابوليسم، افزايش توليد انرژي. نقش در متابوليسم و نقل و انتقال كلسترول و تري گليسريدها. نقش در تنظيم تقسيم سلولي. كاهش كلسترول و تري گليسريدهاي خون.
كاهش فشار خون.​
نقش امگا ۳ در بدن:​
پيشگيري از بيماريهاي قلبي-عروقي. مصرف دو وعده ماهي در هفته خطر سكته و حملات قلبي را تا 50 درصد كاهش ميدهد.
كاهش وزن.​
درمان و كاهش دردهاي مفاصل-آرتريت روماتوئيد و آرتروز.
درمان پوكي استخوان. امگا 3 جذب كلسيم را افزايش داده و رسوب كلسيم را در استخوانها تسهيل ميكند.
درمان افسردگي. افرادي كه امگا3 به اندازه كافي دريافت نميكنند بيشتر مستعد افسردگي ميباشند.
التايم سوختگيها. با كاهش التهاب و تسريع التيام زخمها.
امگا 3 علايم آسم را تخفيف داده و امگا 6 آن را تشديد ميكند.
كاهش دردهاي قاعدگي.
كاهش التهاب در سرتاسر بدن.
جلوگيري از تصلب شرايين
شل شدن و گشاد شدن عروق خوني. حفظ انعطاف پذيري ديواره عروق و پيشگيري از تشكيل پلاك در ديواره عروق.
جلوگيري از رشد سلولهاي سرطاني.
افزايش سطح هورمون رشد.افزايش رشد عضلات​
كاهش لخته شدن خون. خاصيت ضد انعقادي. كاهش ويسكوزيته (گرانروي) خون.
افزايش تمركز و قوه ادراك.
نقش در تكامل مغز و رشد سلولهاي عصبي و حفظ سلامتي چشمها (مصرف آن به زنان باردار و شيرده توصيه ميگردد). درمان خشكي چشم.
كاهش بروز سرطانهاي پستان، تخمدان، پروستات، معده و روده بزرگ.
كنترل و تعديل اختلالات خود ايمني.
پيشگيري و يا درمان: آلزايمر- آسم- اختلال كم توجهي- بيش فعالي -اختلال دو قطبي-اختلالات تغذيه اي -سرطانها-اگزما-ميگرن-پسوريازيس-آكنه.
بهبود توان ذهني و حافظه.
جلوگيري از پيري زود رس.
كاهش و پيشگيري از آريتمي.
تثبيت انسولين وقند خون.
پوست را لطيف و نرم ميكند.​
برخي مشاهدات:​
دربرنامه هاي غذايي كه در آن اسيدهاي چرب و اومگا سه وجود دارد در خصوص كاهش خشونت موثر است .خشونت و ديگر جرايم در ميان زندانيان كه مكمل هاي اسيد چرب و اومگا سه دريافت ميكردند تا يك سوم كاهش داشت .نتايج ديگر مطالعه نيز نشان ميدهد مصرف اومگا سه باميزان ارتكاب جنايت رابطه‌اي معكوس دارد چرا كه به عقيده محققان اين اسيد باعث رشد اعصاب و سلولهاي بخشي از مغز مي شود كه رفتارهاي غير ارادي و ناگهاني را كنترل مي‌كند و از ديگر سو از افسردگي فرد جلوگيري مي‌كند .​
همچنین دانشمندان دریافتند که كودكاني كه مادرانشان در دوران بارداري به طور مداوم ماهي مصرف ميكرده اند، به مهارتهاي گفتاري و ارتباطي بهتري دست پيدا مي كنند و نوزاداني كه تا قبل از تولد يك سالگي دست كم يكبار درهفته ماهي ميخورند نيز داراي تواناييهاي گفتاري و اجتماعي بهتری هستند.​
 
بالا