دم کرده پونه کوهی وآویشن شیرازی

tino25

عضو جدید
[h=4]دم کرده پونه کوهی وآویشن شیرازی:[/h]
این نوشیدنی برای فصل پاییز وزمستان بسیار مناسب است وخاصیت ضد عفونت دارد وبرای سرماخوردگی ودردهای پریود ورفع استرس بخصوص در مواقع امتحانات بسیارمفید است.

آویشن (صعتر) گیاهی از تیره نعناع است ودر فصل بهار گونه های مختلفی از آن در کوهپایه های ایران بوفوریافت میشود ودرهرمنطقه به اسم خاصی خوانده میشود.درکوهپایه های اقلید فارس (آویشن شیرازی=(zataria multiflora
درهمدان (آزربه) درکردستان (آزوه) درهرمزگان (آوشه) ودرسیستان وبلوچستان به آن ازگند میگویند.
(oregano)پونه کوهی گیاهی ازتیره نعناع بوده وبنامهای فودنج کوهی وآویشن کوهی هم خوانده میشود.بهترین زمان چیدن آن فروردین واردیبهشت ودراطراف چشمه های کوهستانی است.میتوان دم کرده مخلوط این دوگیاه راصبح وظهر وشب هروعده نصف استکان میل نمود.
دستورتهیه: پونه کوهی یک قاشق غذاخوری – آویشن یک قاشق غذا خوری – عسل دوقاشق مرباخوری – آبجوش
پونه وآویشن خشک راشسته وهمراه باآبجوش درقوری چینی ریخته وبمدت سی دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید سپس دم کرده را دریک فنجان ریخته وبا افزودن عسل میل نمایید.
خواص: این دم کرده علاوه بر خواصی که ذکرشد برای رفع سرفه های خشک – تنگی نفس – دفع انگل های دستگاه گوارش – بیماریهای کلیه ومثانه – درد مفاصل ونقرس – وریزش موی سر – دل پیچه و ورم معده – احساس چنگ زدن معده و***ه هم موثر است.
این ترکیب حاوی مقادیرزیادی ویتامینهای آ – ب – ای – ید ومواد معدنی – تانن- ترکیبات آروماتیک معطر – تیمول(برای آسم مفید است ) گلوکوزید وسابونوزید هم میباشد.عطر آن مربوط به اسانسی بنام سیمن میباشد که درصنایع برای معطر کردن صابونها از آن استفاده میشود.
باید درمصرف آویشن حد تعادل را رعایت کرد مصرف بیش از حد آن بدلیل انقباض عضلات رحمی برای خانمهای باردارو همچنین بیماران قلبی وبیماران کلیوی با آلبومینوری(دفع پروتئین از کلیه) توصیه نمیشود .

طبیعت پونه وآویشن گرم وخشک است وقسمتهای مورداستفاده سرشاخه های گلدارآنهاست.
پونه کوهی کار روده ها را تنظیم میکند وجهت درد معده – رفع بی اشتهایی – تنظیم کارکبد – رفع اسهال خونی موثر است.همچنین اثرتقویت کنندگی وضد تشنج – ضد سرفه – بادشکن و تصفیه کننده خون هم دارد.



--
عشق هدیه خدا به انسانهات,آن را از هم دریغ نکیم.

 
بالا