دستگاه جوجه کشی

angel_fish

عضو جدید
سلام
من میخام یه دستگاه جوجه کشی درست کنم،فقط واسه تجربه و اینکه این کار رو دوست دارم ،البته یه کمی هم در مورد مدارهای الکتریکی یاد گرفتم میخام مدارهایی که استفاده میشه رو خودم درست کنم،هر چی دنبال کتاب یا مقاله در این مورد گشتم چیزی پیدا نکردم گفتم جایی رو بهتر از اینجا پیدانکردم که سوالم رو بپرسم اگه محل سوال اشتباهه راهنماییم کنید
من میخام شرایط کامل و دقیق دستگاه جوجه کشی رو بدونم (دستگاه بزرگ نمیخام یه دستگاه کوچیک مثلا با ظرفیت 5-6 تا تخم مرغ) ، اگه مقاله ای در این مورد هست یا حتی کتابی منتشر شده لطف میکنید بگید
 

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
سلام
من میخام یه دستگاه جوجه کشی درست کنم،فقط واسه تجربه و اینکه این کار رو دوست دارم ،البته یه کمی هم در مورد مدارهای الکتریکی یاد گرفتم میخام مدارهایی که استفاده میشه رو خودم درست کنم،هر چی دنبال کتاب یا مقاله در این مورد گشتم چیزی پیدا نکردم گفتم جایی رو بهتر از اینجا پیدانکردم که سوالم رو بپرسم اگه محل سوال اشتباهه راهنماییم کنید
من میخام شرایط کامل و دقیق دستگاه جوجه کشی رو بدونم (دستگاه بزرگ نمیخام یه دستگاه کوچیک مثلا با ظرفیت 5-6 تا تخم مرغ) ، اگه مقاله ای در این مورد هست یا حتی کتابی منتشر شده لطف میکنید بگید


خوب اول بگم که باید بدونی در یک دستگاه جوجه کشی چه عواملی باید تحت کنترل باشه
عمال اصلی درجه حرارت هست
عامل دوم رطوبط
عامل سوم تهویه
عامل چهارم چرخش

اینها عوامل موثر و اصلی در طراحی مدار یک دستگاه جوجه کشی بشمار میان

شما میتونی از دو روش برا کنترل این عوامل استفاده کنی
1: سیستم انالوگ
2: سیستم دیجیتال


در سیستم انالوگ شما برا هر عامل یک راه حل جدا در نظر میگیری برا دما از سنسور حرارتی مکانیکی برا تهویه هم برقشو متصل به سیستم چرخش میکنی و از تایمر برا حرکت متور چرخش استفاده میکنی

در روش کنترل دیجیتال از کیتهای موجود در بازار و سنسورهای رطوبت سنج دما سنج استفاده میکنی منتها باسد با یک مدار الکترونیکی برنامه بدی تا بتونی دستگاه رو کنترل کنی

اگه خواستی سیستم دیجیتال استفاده کنی بگو تا بپرسم اون ایسی مخصوص اینکارو برات در بیارم
 

angel_fish

عضو جدید
ممنون دوست من اما یکمی بیشتر از این اطلاعات میخواستم،دستت درد نکنه ها اما اینا رو میدونستم،لطف میکنی اگه برام بپرسی
مثلا دما و رطوبت و ...تینارو میدونم اما مقدار دقیق دما چقدر باید باشه،مقدار دقیق رطوبت تو روزهای مختلف این 21 روز یا اینکه چرخش دقیقا چطور باید باشه 180 درجه بچرخه یا کمتر؟چنر بار در روز باید بچرخه؟و.......
 

tnttn

عضو جدید

[FONT=&quot]توضیح کلی:[/FONT]

[FONT=&quot]آنچیزی که شما خواستید توضیح در باره ماشین جوجه کشی کوچک خانگی است بنابراین هرچه اینجا ذکر میشود درباره ماشینهای کوچک به زبان ساده خواهد بود [/FONT]

[FONT=&quot]ماشین یا دستگاه جوجه کشی دستگاهی است که قابلیت ایجاد شرایطی مشابه با آنچه یک پرنده ی مادر بطور غریزی برای تبدیل تخم ها ی نطفه داربه جوجه فراهم میکند را داشته باشد [/FONT]



[FONT=&quot]در ساختمان تمام ماشین های جوجه کشی ، نکته های زیر باید رعایت شده باشند[FONT=&quot]:

[/FONT][FONT=&quot]1-[/FONT][FONT=&quot]تولید حرارت یکنواخت و تنظیم آن (مبحث دما)[/FONT]
[/FONT]

[FONT=&quot]
[FONT=&quot]2-[/FONT][FONT=&quot]تولید رطوبت یکنواخت و کنترل آن[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]
[FONT=&quot]3-[/FONT][FONT=&quot] ایجاد تهویۀ هوای مناسب[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]
[FONT=&quot]4-[/FONT][FONT=&quot]چرخش منظم تخم مرغها [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]بدیهی است که این 4 عامل با مطالعه رفتار طبیعی مرغ کرچ حاصل شده است[/FONT]
[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]اما مبحث دما :[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]ماشینهای جوجه کشی از نظر منبع حرارت متفاوت هستند گاز طبیعی ، سوخت فسیلی مثل نفت یا گازوییل (البته این منبع عملا منسوخ شده است) ، نیروی برق و...[/FONT]

[FONT=&quot]خصوصیات یک سیستم گرمایی ایده آل برای ماشین جوجه کشی[FONT=&quot] :[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]1-[FONT=&quot]متناسب بودن با ابعاد و حجم دستگاه جوجه کشی[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]2-[FONT=&quot]فاصله و محل قرار گیری مناسب نسبت به تخمها[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]3-[FONT=&quot]راندمان بالا[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]4-[FONT=&quot]تامین حرارت مطلوب و مورد نیاز دستگاه در کوتاهترین زمان بدون وارد کردن شوک حرارتی به تخم و جنین[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]5-[FONT=&quot]پخش یکنواخت حرارت به نحوی که تمام تخمها در شرایط دمایی نرمال و یکسان قرار بگیرند[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]شاید ساده ترین روش تامین و کنترل حرارت بطور واضح در مبحث آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی کتاب حرفه و فن سال اول راهنمایی آورده شده است یعنی یک لامپ بعنوان منبع حرارتی [/FONT]

[FONT=&quot]استفاده شود البته بین لامپ و تخم مرغها فاصله و حایلی تعبیه کنید که حرارت مستقیم به تخمها صدمه نزند [/FONT]

[FONT=&quot] از نکات اصلی در ساخت دستگاه جوجه کشی انتخاب منبع حرارتی متناسب با حجم محفظه جوجه کشی است به نحوی که توانایی تامین حرارت مورد نیاز محفظه را در کوتاهترین زمان ممکن بدون وارد کردن شوک حرارتی به تخمها، داشته باشد[FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot]( توزیع یکنواخت حرارت مخصوصا با شرایط شما که محفظه کوچک است خیلی مهم است من امتحان کردم یعنی با ید به گونه ای تخم مرغها و منبع حرارتی را جا گذاری کنید و از وسایلی استفاده کنید که حرارت به همه تخم مرغها یکسان بتابد سوراخهای روی کارتن هم کار فن و توزیع هوا را انجام داده هم باعث توزیع یکنواخت گرما میشود ) [/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]در مبحث گرما مهمتر از یکنواختی دما؛ تنظیم آن میباشد که یکی از متداولترین ابزارها ترموستات (دماپا)میباشد [/FONT]

[FONT=&quot]یکی از حیاتی ترین اجزای دستگاه جوجه کشی، ترموستات است، امروزه ترموستات ها یا دماپاها با قابلیتها و ساختارهای متنوع و متفاوتی مشاهده میشوند اما همگی یک وظیفه دارند، کنترل دما[FONT=&quot].[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]امروزه غالبا” ترموستات یا دماپا که در ساخت ماشین جوجه کشی استفاده میشود دونوع است[FONT=&quot]:[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]-ترموستات مکانیکی که از یک قسمت مکانیکی متصل به یک رله یا کلید الکتریکی تشکیل شده است بیشتر در دستگاهها با ظرفیت کم قابل استفاده است[FONT=&quot] و البته خیلی دقیق عمل نمیکند ولی به در د کار شما میخورد مثل دماپای اتو برقی یا کرسی برقی [/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]-ترموستات دیجیتال که مربوط به دستگاه های بزرگ و پیشرفته است و مورد بحث ما نیست[/FONT]

[FONT=&quot]محل نصب دماپا هم خیلی مهم است باید در محلی هم تراز با تخمها نصب کرد تا دمای اطراف تخمها با دما پا یکسان باشد و کنترل بطور دقیق اعمال شود[FONT=&quot].[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]بهتر است منبع حرارتی در بالا ی محفظه و با فاصله مناسب از تخمها نصب شود تا شوک حرارتی به تخمها وارد نشود[FONT=&quot].[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]دماسنجی هم جهت بررسی دما و کنترل توسط شما لازم است دماسنج باید در محل مناسب قرار گیرد که دمای درست تخم مرغها را نشان دهد این مهم است که جهت بررسی دما درب کارتن مکررا باز نشود پس سوراخی تعبیه میکنیم و دماسنج را در محل نور مناسب قرار میدیم که بدون باز کردن درب کارتن خواندن دما میسر باشد[/FONT]​
 

tnttn

عضو جدید

[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]و اما مبحث رطوبت :[FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]در این مبحث هم دو موضوع باید مد نظر باشد :[/FONT]​

[FONT=&quot]تولید رطوبت[FONT=&quot] و کنترل و تنظیم آن[/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]تنها منبع تامین رطوبت آب است و تولید رطوبت از آب به روشهای مختلفی امکانپذیر است ، در ابتدایی ترین نوع قرار دادن یک ظرف آب در ماشین جوجه کشی باعث ایجاد رطوبت میشود حال اگر بتوان سطح آب را بصورت معینی تنظیم کرد و میزان آن را با یک رطوبت سنج ساده اندازه گیری کرد به نحو مطلوب تری میتوان بر رطوبت مورد نیاز فرآیند جوجه کشی نظارت داشت.[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]​

[FONT=&quot]در دستگاههای پیشرفته از دستگاههای رطوبت ساز یا مه ساز یا بخار سرد آلتراسونیک که مبتنی بر مدارات الکترونیکی با تکنیک خاصی استفاده میکنند ولی در سطح کوچک میتوان از یک ظرف آب معمولی استفاده کرد محل قرار گرفتن ظرف آب باید نزدیک به منبع گرما باشد که از گرمای منبع برای تولید بخار استفاده کرد و در ضمن محلی باشد که به خوبی مهار گردد که باعث خیس شدن محل نشود . درضمن بتوان آنرا در مواقع لزوم به سهولت پر آب کرد اندازه ظرف طوری باشد که حداقل به اندازه یک شب آب تبخیری داشته باشد و لازم نباشد در فاصله کوتاهی آنرا آب کرد میتوان کاری کرد که پر کردن ظرف آب از بیرون باشد در تولید رطوبت جلوگیری از تشکیل قطره و خیس شدن محیط خیلی مهم است [/FONT]​

[FONT=&quot]جهت کنترل رطوبت هم بوسیله دستگاه اندازه گیری دیجیتالی،(رطوبت سنج ) میزان رطوبت سنجیده میشود [/FONT]​
[FONT=&quot]دماي موجود در[FONT=&quot] ماشينهاي جوجه كشي سبب تبخير آب ازتخم مرغها و تلفات جنين مي شود. از اين روتوجه به رطوبت مناسب از اهميت بسياري برخوردار است. از طرفي كاهش رطوبت ماشينهاي جوجه كشي منجر به افزايش تبخير و وسيع تر شدن كيسه هاي هوايي داخل تخم مي شود. در نتيجه نوك جوجه زود تر به اطاقك هوا مي رسد. همچنين افزايش رطوبت نيزمنجر به وسعت دير هنگام كيسه هوا شده وجوجه در اين زمان قادر به تنفس نخواهند بود. رطوبت ماشينهاي جوجه كشي به دماي آنها و سرعت تهويه بستگي دارد[/FONT][/FONT]​
 

tnttn

عضو جدید

[FONT=&quot]تهویه و اهمیت آن در جوجه کشی[FONT=&quot]:[/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]در تهویه مساله اصلی رساندن اکسیژن به تخم مرغ و دور کردن دی اکسید تولیدی از آن میباشد البته مسائل فرعی دیگری هم مثل توزیع یکنواخت گرما و رطوبت از کارکردهای دیگر تهویه است در دستگاههای بزرگ از فن استفاده میشود ولی در سطح کوچکی مثل انچه مد نظر شماست سوراخهای تعبیه شده ((قابل تنظیم )) روی جعبه میتواند همان کار فن را انجام دهد.[/FONT]​

[FONT=&quot]بازی با اعداد :[FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot] یک تخم مرغ در خلال ۲۱ روز در داخل دستگاه جوجه کشی بطور متوسط حدود ۴ لیتر اکسیژن استفاده و حدود ۳ لیتر دی اکسید کربن تولید میکند که توسط منافذ موجود در پوسته تخم مرغ[/FONT]​

[FONT=&quot]تبادل صورت میگیرد به عبارت دیگه یکصد عدد تخم ، به حدود ۳/۱ (یک و سه دهم) متر مکعب اکسیژن نیاز دارد و ۷/۰(هفت دهم) متر مکعب دی اکسید کربن تولید میکند[FONT=&quot].[/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]به طور مثال و به عنوان یک راهنمایی کلی یکصد عدد تخم مرغ در هر ساعت به حدود ۳ متر مکعب و یکصد عدد تخم بوقلمون در هر ساعت به ۶ متر مکعب هوای تازه نیاز دارند. یکی از فاکتورهای مهم در طراحی ماشینهای جوجه کشی در نظر گرفتن جریان هوا بین تخمها است [/FONT]​

[FONT=&quot]ميزان اكسيژن مورد نياز جهت رشد جنين حدود21%مي باشد.به[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ازاي هر1%كاهش ميزان اكسيژن 5%ميزان جوجه دهي كاهش مي يابد.همچنين عدم خروج دي[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اكسید كربن وتجمع آن در اطراف تخم مرغها منجر به كاهش درصد جوجه درآوري مي[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شود.چنانچه غلظت دي اكسيد كربن به 5%برسد درصد جوجه درآوري به صفر خواهد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]رسيد.حداكثر ميزان افزايش غلظت دي اكسيد كربن ماشينهاي جوجه كشي 5%مي باشد. [/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]نکته :[FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]1- [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]جریان هوای تند، تبخیر را افزایش داده و گرما را از تخم خارج می کند بنابراین هوایی با سرعت جابجایی بیشتر نسبت به هوایی با جریان کند تر به افزایش متناسب گرما و رطوبت نیاز دارد[/FONT][FONT=&quot].[FONT=&quot][/FONT][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]2- [FONT=&quot]میزان دی اکسید کر بن در داخل تخم اسیدیته ی آلبومین را تعیین میکند، مقادیر زیاد و یا کم آن ساختمان پروتئین را تغییر میدهد، اگر جریان هوا خیلی زیاد باشد تمام[/FONT][FONT=&quot] co2 [/FONT][FONT=&quot]تخم خارج میشود و اگر جریان ناکافی باشد بالا رفتن[/FONT][FONT=&quot] co2 [/FONT][FONT=&quot]در داخل تخم در حد خطرناکی جنین را تضعیف خواهد نمود [/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]​
 

tnttn

عضو جدید

[FONT=&quot]چرخش تخم مرغها[FONT=&quot]:[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]یکی دیگر از لازمه های جوجه کشی موفق چرخاندن تخمها در زمانهای مشخص میباشد ، بصورت طبیعی مشاهده شده است مرغ مادر به جهت جلوگیری از چسبیدن زرده به پوسته و کیسه هوای درون تخم بطور متوسط هر ۳۵ دقیقه اقدام به چرخش تخمها میکند ، در مقیاس صنعتی اینکار را هر ۱ ساعت یکبار برای تخم مرغ و هر ۲ تا ۴ ساعت یکبار برای تخم بلدرچین بوسیله ی موتورهای الکتریکی یا فشار جکهای بادی انجام میدهند و نحوه مرسوم چرخش تخمها بدین ترتیب است که با توجه به قرار گرفتن سر کوچک تخمها بسمت پایین در شانه ی مخصوص دستگاه جوجه کشی این شانه را ۴۵ درجه نسبت به افق تغییر زاویه داده و پس از گذشت مدت زمان مشخص این تغییر زاویه ۴۵ درجه ای نسبت به افق را از طرف مقابل اعمال میکنند باید توجه داشت هر گونه چرخش باید به آرامی و بدون تکانهای شدید انجام پذیرد زیرا تکان شدید باعث صدمه به جنین شده و از میزان موفقیت در جوجه کشی میکاهد . [/FONT]



[FONT=&quot]مهمترین علت چرخش تخم مرغها جلوگیری از چسبیدن جنین به پوسته تخم مرغ و تلف حیوان میباشد البته توزیع یکسان دما و رطوبت به تمامی قسمتهای تخم مرغ هم از علل دیگه چرخش است[/FONT]

[FONT=&quot]جهت چرخش تخمها می توان دستی این کار راکرد ولی هم تعادل داخل جعبه رو بهم میزنه و هم خیلی وقتگیر است [/FONT]

[FONT=&quot]قسمت اصلی سیستم چرخش یک موتور با قدرت بالا و دور پایین میباشد.از این نوع موتور معمولا در[/FONT]

[FONT=&quot] گازهای فر دار به منظور گرداندن جوجه داخل فر استفاده می کنند. [/FONT]​
 
آخرین ویرایش:

tnttn

عضو جدید

[FONT=&quot]نکته :[/FONT]

[FONT=&quot]نحوه قرار گرفتن[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تخم مرغها به صورتي است كه قسمت پهن آنها به طرف بالا باشد،درغير اين صورت سر جوجه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در قسمت باريك قرار مي گيرد و قادر به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تنفس نبوده وازبين مي رود(قسمت پهن متشکل از کیسه محبوس شده هواست که در روزهای پایانی جوجه از آن تنفس میکند) ولی ۳ روز آخر مانده به هچ به حالت افقی در سینی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]های هچر قرار خواهند گرفت.[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]

[FONT=&quot][/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]توضیحات تکمیلی :[FONT=&quot][/FONT][/FONT]

[FONT=&quot] به طور کلی طول دوره جوجه کشی به دو دوره تقسیم میشود :[/FONT]

[FONT=&quot] الف : 18 روز اول [/FONT]

[FONT=&quot] ب : 3 روز آخر[/FONT]

[FONT=&quot]الف : دوره اول[/FONT]

[FONT=&quot] دما حدود 38 درجه با نوسان کمتر از 5/. درجه [/FONT]

[FONT=&quot]اگر در مدت جوجه کشی حرارت ماشین به میزان کمی بیش از حد لازم باشد جوجه ها قبل از روز 21 به دنیا می آیند و جوجه ها کوچک و ضعیف خواهند بود و اگر حرارت کمتر از حد لازم باشد جوجه ها دیر تر از روز 21 به دنیا خواهند آمد و اعضای جوجه ها به پوسته تخم می چسبد البته این در صورتی است که نوسان حرارتی کم باشد و در صورتی که میزان بالا و پایین رفتن درجه حرارت زیاد باشد جوجه ها تلف می شوند[FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]

[FONT=&quot] رطوبت : در این دوره حدودا 60 درجه باید باشد[/FONT]

[FONT=&quot]پایین بودن رطوبت ماشین باعث بدشکل شدن جوجه، تورم ناف، چسبندگی اعضا به پوسته و ضعیف شدن جوجه می شود بالارفتن رطوبت ماشین نیز موجب مرگ جنین و یا آلوده بودن به بقایای تخم مرغ می شود[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]ب : در این دوره[/FONT]

[FONT=&quot] دما کمی کمتر میشود و به حدود 37.5 درجه تنظیم میشود[/FONT]

[FONT=&quot] رطوبت 75 درجه یعنی رطوبت بالاتر از مرحله ابتدایی است[/FONT]​
 

tnttn

عضو جدید

[FONT=&quot]چند توصیه :[/FONT]

[FONT=&quot]بدنه دستگاه :[/FONT]

[FONT=&quot] بدنه میتواند از مقوا چوب فلز یا فایبر گلاس باشد هر کدام معایب و مزایایی دارد مثلا درمقوا ارزانی و سهولت ساخت ودر چوب عایق بودن و دسترسی راحت تر و در فلزی استحکام مزایا ؛ و در مقوا عایق ضعیف و استحکام کم عدم شستشو ؛ در چوب مباحث بهداشتی و شستشو و در فلز بحث عایق حرارتی و کنترل دما و قیمت معایب هستند فکر کنم برای شما بدنه فایبر گلاس بهترین گزینه باشد مساله شستشوی بدنه خیلی مهم است[/FONT]

[FONT=&quot]شانه ها :[/FONT]

[FONT=&quot]بهتر است اگر از شانه استفاده میکنی ( استفاده از شانه به خاطر طراحی خاص ؛ آلودگی کمتر و پخش یکنواخت گرما و رطوبت و تهویه هوای اطراف تخم و از همه مهمتر نگهداشتن محفظه هوای تخم در بالا و همچنین مدیریت راحتتر چرخش ، بهتر از بستر میباشد) شانه های پلاستیکی که دو طرف (بالا و پایین ) آن باز باشد استفاده کنی این شانه ها هم مقاومند و هم قابل شستشو[/FONT]

[FONT=&quot]وضعیت تخم مرغ :[/FONT]

[FONT=&quot]باید حتما تازه نطفه دار سالم (بدون ترک) بدون آلودگی ظاهری و با وزن متعادل 50 تا 60 گرم باشد[/FONT]

[FONT=&quot] برای پاک کردن آلودگی تخم مرغها اصلا آنها را نباید شست چون لایه محافظ تخم از بین میرود بلکه با پارچه نرم روی آنرا تمیز میکنیم پوسته تخم مرغ هم نه ضخیم و کلفت باشد نه نازک بلکه متعادل و یکدست[/FONT]

[FONT=&quot]جهت بررسی نطفه دار بودن تخم هم از یک لامپ پر نور(100 وات تنکستنی یا led های پر نور) استفاده میشود در یک کارتن کوچک که در قسمت بالای آن سوراخی به اندازه تقریبی تخم مرغ ایجاد میکنیم و لامپ را هم داخل کارتن قرار میدهیم با قرار دادن تخم مرغ روی سوراخ تعبیه شده و با تابش نور به تخم مرغ ،نطفه دار بودن تخم مرغ قابل شناسایی است محیط داخلی تخم مرغ شفاف هست و اگه نطفه داشته باشد به صورت توده سیاه رنگی تولید سایه میکند(حدودا اندازه نخود ) و اگر کل تخم مرغ شفاف بود فاقد نطفه است[/FONT]



[FONT=&quot]این چیزی بود که من توی ذهنم بود دوستان دیگه حتما اینو کامل میکنن [/FONT]​
 
آخرین ویرایش:

tnttn

عضو جدید
من این نوشته رو عینا ازیک وبلاگ برداشتم شاید بدرد بخورد


[FONT=&quot]آموزش فناوری ماشین جوجه کشی ِغیر اتوماتیک[FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot] طرح ذهنی : [FONT=&quot]ایجاد چهار عامل لازم برای رشد نطفه ی تخم مرغ یعنی حرارت – رطوبت – اکسیژن رسانی و چرخش تخم مرغ ها به کمک کارتن و لامپ و ظرف آب و ... [/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot] دانش و مهارت:[FONT=&quot] ایجاد تغییرات در کارتنی با مقاومت ، که بتواند به کمک یک لامپ صد واتی حرارت بین 5/38 تا 5/39 درجه ی ساتنی گراد را همراه با رطوبت حدود 60% تا 70% در مدت بین 19 تا 21 روز ثابت نگاه دارد و به کمک یک دماسنج و دریچه های قابل تنظیم ، در این مدت درجه حرارت قابل کنترل باشد و تخم مرغ ها روزی سه بار و هر بار تقریبا یک سوم دور با دست چرخانده شوند .[/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot] مواد و ابزار: [FONT=&quot]الف: مواد [/FONT][FONT=&quot]کارتن اصلی مقاوم و سالم به سطح مقطع حدود 40در60 سانتی متر و ارتفاع 70 تا 100 سانتی متر و کارتن فرعی مقاوم دیگر و قطعاتی از کارتن برای مقاوم سازی کارتن اول – سوزن لحاف دوزی و کاموای مقاوم (استفاده از چسب مناسب و مقرون به صرفه نیست) – چند قطعه طلق و ... ب: ابزار یک لامپ صد واتی همراه با سرپیچ لاکی و دو متر سیم دولا و یک دوشاخ و یک دماسنج معمولی که معمولا برای اندازه گیری دمای اتاق به کار رفته و می توان از داروخانه تهیه کرد – یک قطعه حصیر چوبی دقیقا به ابعاد سطح مقطع کارتن اصلی – یک تشت پلاستیکی به اندازه ی تقریبی سطح داخلی کارتن فرعی [/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]تولید: [FONT=&quot]ابعاد کارتن فرعی باید به گونه ای تغییر یافته و با سوزن و کاموا مقاوم سازی شود که دقیقا بتواند داخل کارتن اصلی قرار گیرد – ارتفاع کارتن فرعی کمی بیشتر از نصف ارتفاع کارتن اصلی باشد . حصیر چوبی روی کارتن فرعی محکم قرار گیرد به طوری که کمی بالاتر از وسط ارتفاع کارتن اصلی بوده که در پایان کار باید تخم مرغ ها روی حصیر قرار داده شوند – دماسنج در داخل کارتن اصلی به طوری روی حصیر ثابت نگاه داشته شود که به کمک پنجره ی دو جداره ای پوشیده از دو قطعه طلق دوخته شده به اطراف پنجره ی کارتن بتوان از بیرون دمای داخل را نگاه کرد ابعاد این پنجره به گونه ای طراحی شود که تنها حرارت بین 35 تا 42 درجه ی سانتی گراد را نمایان سازد . در بالاترین و پایین ترین قسمت چهار ضلع کارتن اصلی سوراخ هایی به قطر حدود 4 تا 5 سانتی متر برای تهویه و یک یا چند سوراخ با دریچه های قابل تنظیم در سقف به ابعاد مجموعه حدود 15 سانتی متر برای کنترل دمای داخل کارتن – تشت پلاستیکی ِ کف کارتن فرعی حتی الامکان بزرگتر بوده تا سطح آب بیشتر شود و لامپ و سرپیچ به صورت افقی به در ِ کارتن فرعی به صورتی محکم نصب شود که با فاصله ای زیر حصیر و روی سطح آب در تشت بدون تماس با حصیر وتشت ثابت شود (تماس یا نزدیک بودن لامپ با سطح آب و حصیر خطرناک است) برای استحکام کارتن اصلی قسمت هایی از کارتن محکم دیگری را از داخل به کارتن اصلی بدوزید و در پایان قسمت های خارجی کارتن اصلی را با کاغذ کادویی تزیین نمایید .[/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot] [/FONT]

 

tnttn

عضو جدید

[FONT=&quot]
[/FONT]​
[FONT=&quot]اینو عینا از روی وبلاگ برداشتم
[/FONT]​
[FONT=&quot]
[/FONT]​
[FONT=&quot]فناوری یک ماشین جوجه کشی غیر اتوماتیک با روشی متفاوت[FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]1- نیاز : [FONT=&quot]پاسخ به حس کنجکاوی با توجه به درس جوجه کشی در کتاب اول [/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]2- طرح ذهنی: [FONT=&quot]ایجاد شرایطی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]برای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]رشد نطفه در تخم مرغ (پرنده)یعنی حرارت – رطوبت – اکسیژن رسانی و چرخش تخم مرغ های با[/FONT][FONT=&quot] شرایط [/FONT][FONT=&quot]،با روشی متفاوت .[/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]3- دانش و مهارت:[FONT=&quot] تدارک چهار عامل لازم برای رشد نطفه در تخم مرغ با [/FONT][FONT=&quot]شرایط[/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]الف: [FONT=&quot]حرارت بین 5/38 تا 5/39 درجه ی سانتی گراد[/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]ب:[FONT=&quot] رطوبت بین 60% تا 70% [/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]ج:[FONT=&quot] گردش تخم مرغ ها روزی سه بار[/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]د:[FONT=&quot] اکسیژن رسانی (تهویه)[/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]4_ مواد و ابزار: [FONT=&quot]منبع تأمین حرارت ثابت: برای این فناوری گرمای رادیاتور خانه در زمستان است و [/FONT][FONT=&quot]منابع دیگر به دلایل عدم کنترل و..... امکان پذیر نیست[/FONT][FONT=&quot]_ یک قابلمه دسته دار نسبتاً بزرگ رویی _ یک آبکش پلاستیکی به اندازه در ِ قابلمه _ یک دماسنج معمولی که از داروخانه قابل تهیه است _ یک یا چند قطعه پارچه معمولی به اندازه ی کمی بزرگ تر از دهانه ی آبکش [/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]5 _ تولید :[FONT=&quot] زمانی که منبع تأمین حرارت ِ رادیاتور در خانه روشن شد ، رادیاتور یکی از اتاق ها را که کمتر در معرض دید قرار دارد انتخاب و قابلمه دسته دار را روی آن قرار داده با سیم یا نخ [/FONT][FONT=&quot]محکم [/FONT][FONT=&quot]می بندیم . قابلمه را تا نیمه آب ولرم نموده و آبکش پلاستیکی را روی در ِ قابلمه قرار می دهیم . دماسنج را داخل ابکش می گذاریم و پارچه را روی دهانه ی آبکش پهن می کنیم .[/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]6_ ارزیابی:[FONT=&quot] با توجه به آن که درجه ی منبع حرارتی رادیاتور در طول بیست روزه ی بهره برداری از این فناوری می تواند ثابت باشد ، در طول یکی دو روز و هر روز سه بار درجه ی حرارت دماسنج داخل آبکش پلاستیکی زیر پارچه را کنترل می نماییم . برای کاهش درجه حرارت تا دمای مورد نظر (5/38 تا 5/39) می توان موانعی مانند دو قطعه سنگ کوچک زیر قابلمه قرار داد و مجدداً به کمک سیم یا نخ جای قابلمه را [/FONT][FONT=&quot]محکم[/FONT][FONT=&quot] کنیم و این برنامه را تا رسیدن به نتیجه ی مطلوب یعنی حرارت ثابت و مورد نظر در داخل آبکش ادامه دهیم . برای افزایش دمای داخل آبکش می توان یک لایه ی پارچه روی در ِ آبکش اضافه کنیم تا دما کمتر تلف شده و به درجه ثابت و مطلوب برسد . آب داخل قابلمه در طول دوره ی جوجه کشی رطوبت داخل آبکش را تأمین خواهد کرد ، بنابراین نباید قابلمه بدون آب بماند و سطح آب نیز نباید به زیر آبکش برسد.[/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]فناوری سیستم جوجه کشی ی غیراتوماتیک ، آماده ی بهره برداری است . فقط یک ردیف تخم مرغ [FONT=&quot]با شرایط [/FONT][FONT=&quot]در کف آبکش بچینید و دماسنج را روی تخم مرغ ها به صورت افقی قرار داده و پارچه را روی در ِ آبکش بیندازید ، 19 تا 21 روز با حفظ و کنترل شرایط ِ چهارگانه (درجه حرارت ، رطوبت ، چرخش روزی سه بار وتهویه) منتظر بمانید.[/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]آزمایش اتاق تاریک[FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot]کارتن کوچکی به ابعاد حدود 15در 15 در20 سانتی متر به کمک قطعاتی از کارتن وسوزن لحاف دوزی و کاموا دوخته و روی یکی از سطوح کارتن را سوراخی به شکل بیضی و کمی کوچک تر از تخم مرغ ایجاد می کنیم . آنگاه یک لامپ 100 واتی در داخل کارتن قرار داده و در [FONT=&quot]اتاقی تاریک[/FONT][FONT=&quot] لامپ داخل کارتن را روشن می نماییم . تخم مرغی که سه تا چهار روز زیر پای مرغ و یا داخل ماشین جوجه کشی بوده است را روی سوراخ بیضی شکل قرار می دهیم ، به این طریق داخل تخم مرغ قابل رویت خواهد شد . وجود رگ های خونی ویا لکه ی سیاه نشانه ی وجود نطفه ورشد آن است . این آزمایش برای اطمینان از نطفه دار بودن تخم مرغ (پرنده) وصحت انجام کار در جوجه کشی طبیعی و مصنوعی انجام می شود.[/FONT][FONT=&quot][/FONT][/FONT]​

[FONT=&quot] [/FONT]​
 

tnttn

عضو جدید

[FONT=&quot]در این تایپیک توضیح کلی درباره جوجه کشی مصنوعی نوشته [/FONT]

[FONT=&quot]http://incubator.mihanblog.com/extrapage/all[/FONT]

[FONT=&quot]لیست قیمت بعضی قطعات :[/FONT]

[FONT=&quot]ترموستات آنالوگ مخصوص دستگاه با کمترین خطا 13000تومان[/FONT]

[FONT=&quot]تایمر دیجیتال کنترلر موتور - و فن 12ولت [FONT=&quot] 30000 [/FONT][FONT=&quot]تومان[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]شانه 36 تایی قابل استفاده برای مرغ و... 2500 تومان[/FONT]

[FONT=&quot]موتور گیربکس دار درجه استفاده تا ظرفیت 216 عدد 13000تومان[/FONT]

[FONT=&quot]موتور تایوانی قابل استفاده تا ظرفیت 72 عدد[FONT=&quot] 10000[/FONT][FONT=&quot]تومان[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]راک برای شانه های 36 تایی با محور [FONT=&quot] 5000 [/FONT][FONT=&quot]تومان [/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]راک برای ظرفیت 72 عدد [FONT=&quot]2*36[/FONT][FONT=&quot]تایی با محور 10000تومان[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]ماژول دماسنج-رطوبت سنج آنالوگ 13000تومان[/FONT]



[FONT=&quot]در آدرس زیر توضیحات خوبی درباره مبحث جوجه کشی نوشته[/FONT]

[FONT=&quot]http://kanganherfa.parsiblog.com/Archive/جوجه+كشي+(1)/[/FONT]




[FONT=&quot]در آدرس زیر روش کار موتور چرخش تخم مرغ ، شانه ها ،ر[FONT=&quot]وش نصب میکروسوئیچها[/FONT][FONT=&quot] و محل آن و نمای کلی یک ماشین جوجه کشی کوچک آورده شده [/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]http://www.jojekeshi.blogfa.com/post-14.aspx[/FONT]




[FONT=&quot]در پست زیر توضیحاتی درباره تخم مرغ انتخابی روش کا ر، هچر و ستر و ... آورده[/FONT]



[FONT=&quot]http://www.jojekeshi.blogfa.com/post-14.aspx[/FONT]




[FONT=&quot]این پست هم درباره موتور و مشخصات آن گفته[/FONT]

[FONT=&quot]http://www.jojekeshi.blogfa.com/post-4.aspx[/FONT]





[FONT=&quot]این رو از توی سایتهای تبلیغاتی پیدا کردم درست یا غلطش پای خودش[/FONT]

[FONT=&quot]فیلم آموزشی ماشین های جوجه کشی[/FONT]

[FONT=&quot]file:///C:/DOCUME%7E1/DEAR-U%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.jpg[/FONT]

[FONT=&quot]فروشگاه اینترنتی بلک مارکت[FONT=&quot]
www.BlackMarket.ir

[/FONT][FONT=&quot]فیلم آموزشی ماشین های جوجه کشی[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]حاوی[/FONT][FONT=&quot] :

[/FONT][FONT=&quot]اصول مقدماتی ماشین های جوجه کشی و[/FONT][FONT=&quot] ...

[/FONT][FONT=&quot]به همراه فیلم کارخانه مدرن جوجه کشی (2009[/FONT][FONT=&quot])

[/FONT][FONT=&quot]این مجموعه جالب شامل یک عدد سی دی می باشد[/FONT][FONT=&quot] .


[/FONT][FONT=&quot]قیمت مجموعه اورجینال بالا در سراسر کشور: 3000 تومان[/FONT]
[/FONT]

[FONT=&quot]و[/FONT]



[FONT=&quot]خودتان ماشین جوجه کشی آموزشی بسازید[/FONT]

[FONT=&quot]محتویات بسته ی آموزشی[FONT=&quot] :[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]- [FONT=&quot]کلیه ی قطعات تشکیل دهنده ی ماشین جوجه کشی[/FONT][FONT=&quot] . . . [/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]- [FONT=&quot]لوح فشرده ی تصویری حاوی دستورالعمل مرحله به مرحله ی ساخت[/FONT][FONT=&quot] . . .[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]- [FONT=&quot]اطلاعات اولیه در خصوص صنعت جوجه کشی[/FONT][FONT=&quot] . . .[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]ارسال به تمام نقاط کشور 48 ساعته [/FONT]

[FONT=&quot]100% [FONT=&quot]عملی [/FONT][/FONT]



[FONT=&quot]joojekeshi@gmail.com[/FONT]



[FONT=&quot]پیامک[FONT=&quot]:[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]09354853752[/FONT]




[FONT=&quot]کتابها :[/FONT]



[FONT=&quot] اصول دستگاه جوجه کشی دکتر افشین ذاکری[/FONT]



[FONT=&quot]کتاب جوجه کشی سال اول نظام جدید آموزشی متوسطه سال 74[/FONT]



 

amirmohamadghana

عضو جدید
سلام دوست عزیز من هم دنبال همین هستم . یه چیزی مثل یک جعبه درست کردم توش یک عدد لامپ کذاشتم و مقداری اب بعد تخم مرغها را روی چرخ کردان کذاشتم چون این رشته من نیست . جوجه در امد ولی مرده بود .اکر چیزی پیدا منو نیز خبر کن من هم همچنین برای شما خواهم کرد
 

mehdi_s60

عضو جدید
یک روش ساده

یک روش ساده

سلام دوستان عزیز
من اینجا راحت ترین روش ممکن رو میخام به شما بگم. این روش روشیه که خودم خیلی سال قبل امتحانش کردم و جواب گرفتم. شک نکنید که جواب میده. اما قبلش باید بگم که هیچوقت محاسبات و اون چیزی که رو کاغد درست در میاد لزوماً تو عمل درست نیست. شاید تعجب کنید که این روشی که من میگم چطور ممکنه عمل کنه ولی مطمئن باشید جواب میده. من این روش رو تضمین میکنم و هر کسی این کارو کرد و جواب نداد حاضرم تمام هزینه اش رو جبران کنم.
اما روش من.
شما به یک جعبه چوبی یک ترموستات سماور به همراه سیم و یک سرپیچ و لامپ به علاوه یک کاسه چیز دیگه ای نیاز ندارید.
البته اگه یک دما سنج هم داشته باشید خوبه.
اول لامپ و سرپیچ لامپ رو بالای جعبه چوبیتون وصل کنید و ترموستات رو هم داخل همون جعبه قرار بدید.بعد یک سینی از جنس همون جعبه درست کنید و وسط جعبه ثابتش کنید. حالا باید ترموستات رو طوری تنظیم کنید که دمای داخل جعبه بین 37 تا 39 باشه. این کارو بصورت آزمایش و خطا انجام بدید تا این دما رو بدست بیارید. هر وقت دما به حدود 39 رسید لامپ خاموش میشه و دما میاد پایین تا وقتی برسه به 37 درجه که باز لامپ روشن میشه و دما میره بالا. خوب حالا کافیه که کاسه رو پر از آب کنید و بذارید کف جعبه (یعنی زیر سینی). سینی هم قسمتیه که تخم مرغ هارو توش باید قرار بدید. و هر 8 ساعت یک بار در جعبه رو باز کنید و تخم مرغ هارو 180 درجه بچرخونید (با دست ولی بهتره یک دستکش یک بار مصرف تمیز و ضد عفونی دستتون باشه). بعد از 21 روز جوجه هاتون رو بردارید.
فقط یک مورد یادم رفت بگم اونکه هر وقت ذیدید آب کاسه تموم شده هم اونو پر کنید.
چند تا نکته:
1- ترموستات سماور خیلی دقیق نیست و ممکنه دما رو چند بار بیش از حد جابجا کنه ولی نگران نباشید با چند بار خطا هیچ اتفاقی نمی افته.
2- رطوبت مورد نیاز از طریق همون کاسه آب تامین میشه و بیشتر نیاز نیست. یعنی در واقع طبیعت بطور اتوماتیک این رو کنترل میکنه.
3- هوای مورد نیاز و تهویه اون به وسیله همون باز و بست درب جعبه به تامین میشه و نیاز بیشتری نداره.
4- باید قبل از شروع جوجه کشی دستگاه رو با پرمنگنات ضد عفونی کنید. و بهداشت محیط جعبه و اطرافش حتی آلودگی صوتی هم راندمان کار رو پایین میاره. پس بهداشت رو به خداکثر برسونید. یادتون باشه سر و صدا باعث میشه تخم مرغ ها رشد نکنن.
5- من با این روش تونستم از 50 تا تخم مرغ حد.د 35 تا جوجه بگیرم.
6- تخم مرغها رو از یه جای مطمئن بگیرید و با یک چراغ قوه از نطفه دار بودنش مطمئن بشید که البته این کار تجربه زیاد میخواد.
7- از روز 19 به بعد جوجه ها ممکنه بیرون بیان پس دیگه نیازی به آب نداره و همچنین چرخوندن رو از روز 19 به بعد انجام ندید.

امیدوارم این پست بتونه کمکتون کنه.
 

shid

عضو جدید
خوب اول بگم که باید بدونی در یک دستگاه جوجه کشی چه عواملی باید تحت کنترل باشه
عمال اصلی درجه حرارت هست
عامل دوم رطوبط
عامل سوم تهویه
عامل چهارم چرخش

اینها عوامل موثر و اصلی در طراحی مدار یک دستگاه جوجه کشی بشمار میان

شما میتونی از دو روش برا کنترل این عوامل استفاده کنی
1: سیستم انالوگ
2: سیستم دیجیتال


در سیستم انالوگ شما برا هر عامل یک راه حل جدا در نظر میگیری برا دما از سنسور حرارتی مکانیکی برا تهویه هم برقشو متصل به سیستم چرخش میکنی و از تایمر برا حرکت متور چرخش استفاده میکنی

در روش کنترل دیجیتال از کیتهای موجود در بازار و سنسورهای رطوبت سنج دما سنج استفاده میکنی منتها باسد با یک مدار الکترونیکی برنامه بدی تا بتونی دستگاه رو کنترل کنی

اگه خواستی سیستم دیجیتال استفاده کنی بگو تا بپرسم اون ایسی مخصوص اینکارو برات در بیارم
سلام
مهندس میشه به من مدار یک تایمر و یا کامل تر یک سیستم چرخش معرفی کنی از اینا تو بازار نه ها مدارشو بگو خودم میسازم
 

mobah

عضو جدید
سلام
مهندس میشه به من مدار یک تایمر و یا کامل تر یک سیستم چرخش معرفی کنی از اینا تو بازار نه ها مدارشو بگو خودم میسازم


در اينجا http://www.omidravanro.com/21.html

اين مدار كامل جوجه كشي هست جالبه.
ميشه دوستان راجع سخت افزار بيشتر صحبت كنند
جعبه از چه جنسي باشه؟
آب در چه سطحي و به چه مقدار باشه؟
شانه تخم مرغ چطوري باشه؟
شانه تخم مرغ چطوري گردش كند كه به جوجه آسيب نرسد؟
 

/qw

عضو جدید
من یک ماشین جوجه کشی درست کردم که که با ترموستات انالوگ بادقت 3 درجه کار میکنه و رطوبت با ظرف اب تامین میشه من دو بار تخم داخل گذاشتم که نتیجه ای نگرفتم اگه میتونین کمک کنید
 

/qw

عضو جدید
در اينجا http://www.omidravanro.com/21.html

اين مدار كامل جوجه كشي هست جالبه.
ميشه دوستان راجع سخت افزار بيشتر صحبت كنند
جعبه از چه جنسي باشه؟
آب در چه سطحي و به چه مقدار باشه؟
شانه تخم مرغ چطوري باشه؟
شانه تخم مرغ چطوري گردش كند كه به جوجه آسيب نرسد؟
جنسه جعبه بهتره از چوب باشه
شانه ها هم باید ازدو طرف باز باشه
وباید 45 درجه چرخش داشته باشد حداقل 3بار درروز
 
سلام مهندس. یکی از دوستام روی سمینار در مورد دستگاههای جوجه کشی کار میکنه.اگه بخوای وقتی حاضر شد یه نسخشو واستون بفرستم
 

Similar threads

بالا