مقدمه :
توت فرنگي يكي از ميوه هاي دانه ريز و بومي مناطق معتدله است كه طرفداران زيادي دارد و بهمين جهت روز به روز بر اهميت و سطح زيركشت آن در جهان افزوده مي شود. عليرغم وجود شرايط اقليمي مناسب در ايران وگذشت يك قرن از ورود توت فرنگي به كشورمان ،كشت اين محصول در مقايسه با ساير كشورهاي جهان توسعه نيافته است.
توت فرنگي به دليل وجود مقدار قابل توجهي ويتامين ث ، عناصر معدني و ساير موارد موردنياز بدن اهميت ويژه اي دارد. اين محصول علاوه بر آنكه به صورت تازه به مصرف مي رسد، در تهيه مربا، ژله ، بستني و شيريني نيز كاربرد دارد و به همين دليل توجه بيشتري را جهت توسعه مي طلبد.