مقدمه:
انگور گياهي است از خانواده vitaceae وجنس vitis كه گلهاي سبز رنگ آن به صورت خوشه اي هستند و تنها روي شاخه هاي يكساله اي كه روي شاخه هاي سال قبل رشد كرده اند تشكيل شده وميوه ميدهند به همين دليل در هرسهاي سالانه سعي بر اين است كه گياه را وادار به توليدچنين شاخه هايي كنند تا محصول بيشتري بدست آورند. خانواده vitaceae شامل 10 جنس مختلف است كه عده اي از آنان جزو گياهان زينتي بوده و جنس هاي ديگر به استثناي جنس vitisكه از لحاظ تغذيه مورد توجه مي باشد، فاقد اهميت هستند.
انگور كه از قديمترين گياهان شناخته شده است بعنوان يكي از منابع مهم غذايي به شمار رفته و در تامين سلامتي انسان نقش بسزايي دارد.
در مورد انگور و خواص طبي و موارد استفاده آن براي درمان بيماري هاي مختلف
گفته هاي فراواني وجود دارد . ازبرگ تازه مو، در پخت غذا استفاده مي شود دم كردن برگ خشك آن نيز به عنوان چاي، براي رفع بيماريهاي نقرس ، يرقان ، اسهال و خونريزيها مورد استفاده قرار مي گيرد. از قطره هاي تراونده ي شاخه هاي انگور دراوايل فصل رويشي ( اشك انگور ) براي درمان بيماريهاي پوستي ، تب خال ودفع سنگهاي كليه استفاده مي شود.
مهمترين نقاط كاشت انگور در ايران استانهاي آذربايجان غربي ، خراسان ، اراك ، قزوين و ملاير است .