دستاوردهاوتازه های میکروبیولوژی

orkidehm

مدیر تالار زیست شناسی
مدیر تالار

دوستان لطفاهرموضوعی مرتبط باتازه های میکروبیولوژی روتوی این تاپیک قراربدین.

 
آخرین ویرایش:

orkidehm

مدیر تالار زیست شناسی
مدیر تالار
محققان موفق به كشف ابرباكتري سالمونلا شدند

محققان موفق به كشف ابرباكتري سالمونلا شدند

يافته‌هاي جديد پژوهشگران نشان داد: باكتري سالمونلا توانايي رشد و تبديل شدن به ميكروبي 100 برابر خطرناك‌تر از باكتري معمولي را دارد.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، محققان دانشگاه كاليفرنيا سانتا باربارا (UCSB) موفق به كشف ابر باكتري «سالمونلا» بسيار خطرناك شدند كه ضمن خنثي كردن اثر واكسن سالمونلا، باعث مرگ موش‌هاي واكسينه شده مي‌شود.
درحالي كه استراتژي‌هاي قبلي براي يافتن اشكال خطرناك‌تر از باكتري سالمونلا موفقيت‌آميز نبودند، محققان موفق به ابداع روشي براي شناسايي و توليد هيولاي ميكروبي از باكتري هم خانواده شدند.
«داگلاس هيت هوف» سرپرست تيم تحقيقاتي تأكيد كرد: در اين تحقيق از تكنيك موسوم به animal passage استفاده شد كه در آن پاتوژن‌ها با آلوده كردن حيوان ميزبان، تضعيف يا تقويت مي‌شوند.
پس از تزريق يك نسخه قابل انتقال‌تر از ويروس آنفولانزا H5N1 به بدن موش خرماي آلوده، يك نوع بسيار خطرناك از باكتري سالمونلا به وجود آمد كه 100 برابر خطرناك تر از باكتري هاي معمولي است.
توانايي تبديل شدن اين ابر باكتري به يك ميكروب بسيار بيماري‌زا و عدم مهار آن مي تواند منجر به شيوع گسترده بيماري در انسان و حيوان شود.
محققان همچنين هشدار دادند كه استفاده از آنتي‌بيوتيك در صنعت دامداري باعث بوجود آمدن برخي از انواع باكتري مقاوم به آنتي بيوتيك شده است.
باكتري سالمونلا باعث آلوده شدن گوشت، مرغ، تخم‌مرغ، ميوه و سبزيجات مي‌شود و بيشترين خطر متوجه مواد غذايي پخته نشده است.
عفونت به اين باكتري با علائمي مانند اسهال، تب و درد شكمي همراه است.
نتيجه اين پژوهش در مجله PLoS منتشر شده است.
 

mastane20

عضو جدید
کاربر ممتاز
معرفي 9 گونه ميكروبي
جام جم آنلاين: مسوول بانك میكروارگانیسم مركز ذخایر زیستی و ژنتیكی گفت: در سال گذشته 9 جنس و گونه جدید میكروبی را از ایران به دنیا معرفی كردیم.

دكتر محمد آموزگار گفت: تاكنون 9 هزار و 560 گونه باكتریایی و دو هزار و 200 جنس باكتریایی در جهان معرفی شده است و این درحالیست كه در سال گذشته (سال 90) مركز ذخایر زیستی و ژنتیكی چهار جنس و پنج گونه جدید را به این گونه ها اضافه كرد.
وی گفت: تاكنون تنها 19 جنس و گونه ایرانی در دنیا ثبت شده است كه از این تعداد 9 گونه و جنس دیگر معرفی شد.
این مقام مسوول در مركز ذخایر زیستی و ژنتیكی اظهارداشت: در آینده ای نزدیك سهم ما در مرزهای دانش در دنیا افزایش چشمگیری خواهد داشت و ایران در حوزه میكروارگانیسم های با ارزشمندی بالا به یك قطب در منطقه تبدیل خواهد شد.
وی خاطرنشان كرد: تا سال گذشته برای شناسایی میكروارگانیسم ها در 90 درصد موارد به خارج از كشور وابسته بودیم و این در حالی است كه در شش ماه گذشته با بهبود روش ها در مركز ذخایر ژنتیكی و زیستی 80 درصد روش های شناسایی میكروارگانیسم ها در كشور انجام می شود.
آموزگار گفت: در حال حاضر گونه های بومی و پركاربرد در صنایع زیست فناوری در بانك مركز ذخایر ژنتیكی و زیستی كشور ذخیره می شود و در اختیار محققان و مراكز تحقیقاتی قرار می گیرد.(ايرنا)
 

mastane20

عضو جدید
کاربر ممتاز
باکتري‌هاي روده، حامل دارو مي‌شوند


دانشمندان به ‌دنبال راه‌هايي هستند که با استفاده از آنها بتوانند مقادير بسيار اندکي از دارو را در زمان مناسب درون بدن انسان قرار دهند.
به گزارش سرويس فناوري ايسنا، اخيرا «ديويد گراسياس» از دانشگاه «جان هاپکينز» مقاله‌اي در نمايشگاه ملي «American Chemical Society» ارائه کرده که در آن پيشرفت‌هايي در اين حوزه صورت گرفته است.
«ديويد گراسياس» در مورد کار اخير خود مي‌گويد: باکتري‌هاي حمل کننده دارو ممکن است راه حل مناسبي براي مشکل استفاده از نانوداروها در پيشگيري، شناسايي و درمان بيماري‌ها باشند.
فناوري نانو به ‌دنبال ساخت دستگاه‌هاي بسيار كوچكي است كه ميليون‌ها عدد از آن به اندازه سر سوزن است. در پزشکي، دانشمندان به‌ دنبال استفاده از اين دستگاه‌ها براي انتقال دارو، حسگرها و ديگر مواد به يک نقطه مشخص در بدن انسان هستند. اما ساخت دستگاهي در اين ابعاد که نيرو محرکه داشته باشد، کار ساده‌اي نيست؛ بنابراين آنها درصدد بهره‌گيري از طبيعت هستند. در طبيعت، اورگانيسم‌هايي نظير باکتري‌ها وجود دارند که ابعاد مناسبي براي اين کار داشته و مي‌توانند به ‌راحتي به اين سو و آن سو حرکت کنند.
«گراسياس» مي‌افزايد: در حال حاضر ساخت ميکرو و نانوذراتي که خود داراي نيروي محرکه بوده و بتواند در شرايط زيستي در مسير تعريف شده‌اي حرکت کند، کار بسيار دشواري است. باکتري‌ها مي‌توانند اين کار را به ‌راحتي انجام دهند و ما از اين باکتري‌ها براي حمل بار استفاده کرده‌ايم.
يکي ديگر از مزاياي استفاده از باکتري‌ها اين است که آنها قادرند به يک سيگنال مشخص زيست شيميايي پاسخ دهند. به عنوان مثال، براي رسيدن به يک هدف مشخص، مي‌توان جهت و مقصد باکتري را درون بدن تعريف کرد. باکتري‌ها براي بدن غريبه نيستند، پوست بدن ما زيستگاه عده‌ زيادي از باکتري‌ها است، همچنين ميلياردها باکتري درون روده‌ها ما زندگي مي‌کنند. در واقع تعداد سلول‌هاي باکتري که ما حمل مي‌کنيم با تعداد سلول‌هاي بدن ما نسبت 10 به يك دارد. در حالي که هميشه کلمه باکتري در ذهن ما مترادف با بيماري و عفونت است، بسياري از آنها بي‌خطر هستند، براي مثال مي‌توان از باکتري‌هاي درون روده که براي هضم غذا ضروري هستند، نام برد.
اين گروه تحقيقاتي از انواع بي خطر باکتري‌هاي روده به ‌عنوان حامل نانومواد استفاده کرده است، اين نانومواد داراي خواص نوري، الکتريکي، مغناطيسي و پزشکي هستند. آنها از انواع مختلفي نانومواد که داراي ابعاد و شکل متفاوتي بودند، به ‌عنوان بار استفاده کردند. براي مثال اين تيم تحقيقاتي از باکتري‌ها براي حمل نانوسيم‌ها و نانوساختارهاي توليد شده به‌ روش ليتوگرافي استفاده کردند.
 

mastane20

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]گسترده ترین نقشه زیست بوم میكروبی انسان تهیه می شود[/h]
[h=2]تهران- محققان آمریكایی در یك پروژه گسترده قصد دارند بزرگ ترین نقشه میكروب های موجود در روی سطح و درون بدن انسان را تهیه كنند.[/h]
به گزارش ساینس دیلی، پژوهشگران در این پروژه كه 'میكروبیوم انسان' (زیست بوم میكروبی انسان ) نام دارد در حال فهرست كردن هویت ژنتیكی بسیاری از باكتری ها، ویروس ها، و سایر ارگانیسم هایی‌اند كه در تماسی نزدیك با بدن ما هستند.
به گفته دانش پژوهان اینها میكروب هایی نیستند كه باید حذف شوند ؛ بلكه بخش مهمی از هویتی هستند كه ما را به عنوان انسان شكل می دهند.
با این حال، تا همین اواخر، محققان اطلاعات زیادی درباره هویت هزاران میلیارد میكروبی كه در بدن ما موجودند، نداشتند.
ما در قرنهای گذشته فقط می توانستیم میكروب هایی را بررسی كنیم كه در آزمایشگاه ها دوام می آوردند، آنها را به طور مجزا مورد بررسی قرار می دادیم، و اغلب در هر آزمایش تنها یك میكروب را مطالعه می كردیم.
ولی به كمك تكنیك هایی در زمینه تعیین توالی (DNA) كه روز به روز پیشرفت بیشتری می كنند، 'پروژه میكروبیوم انسانی' توانسته میكروب هایی را بیابد كه تاكنون هرگز دیده نشده اند. این پروژه همچنین شیوه رفتار اجتماع های میكروبی را مطالعه می كند.
تاكنون بخش های زیادی از نتایج این پروژه پنج ساله، كه توسط موسسه ملی بهداشت آمریكا آغاز شده، در مجلات نیچر، ژنوم بیولوژی و (PLoS) منتشر شده است.
در این پروژه، بیش از 200 مرد و زن سالم از آمریكا مورد نمونه برداری میكروبی قرار گرفتند؛ این نمونه ها از قسمت های مختلف بدن آنها برداشته شد.
محققان توانستند بیش از 10 هزار گونه متفاوت از این ریزموجودات را به عنوان بخشی از میكروبیوم (زیست بوم میكروبی) سالم انسانی پیدا كنند.
مشخص شده است كه بیشتر این میكروب ها كاملا بدون زیان هستند. در واقع، مستندهای زیادی وجود دارد كه نشان می دهد این میكروب ها از جنبه های مختلفی به انسان كمك می كنند از جمله تهیه انرژی از غذاها و جذب مواد مغذی از جمله ویتامین ها.
پروفسور 'باربارا میت' از موسسه 'جی كریگ ونتر' و از همكاران این پروژه می گوید: 'تحقیقات به تدریج ما را از نقش این میكروب ها در شكل دادن به سیستم های ایمنی بدنمان - و نه حمله كردن به سیستم ایمنی - آگاه می كند.'
یكی از مهم ترین سوال هایی كه محققان در پی یافتن پاسخش بودنداین بود: 'آیا مجموعه ای از میكروب های خاص وجود دارد كه همه انسان‌ها داشته باشند؟'
دانشمندان با تحقیقات خود دیدند كه در انسان های مختلف، میكروب های متنوعی وجود دارد و اجتماع های منحصر به فردی از میكروب ها در بخش های مختلف بدن انسان ها زندگی می كنند.
ولی آنچه برخی را شگفت زده كرد این بود كه در بخش های خاصی از بدن، بسیاری از میكروب ها وظایف مشابهی دارند.
یكی دیگر از محققان این طرح می گوید :'من و شما ممكن است ارگانیسم های متفاوتی روی زبان هایمان داشته باشیم ولی در مجموع، آنها ژن های یكسانی را به كار می گیرندو به همین دلیل قادرند كه وظایف یكسانی را مانند شكستن قند غذا ها را انجام دهند'
این یافته ها سبب می شود كه دیدگاه ما درباره 'مدل تك میكروبی' نسبت به بیماری ها تغییر كند. بر اساس مدل تك میكروبی، عامل بروز هر بیماری مشخص، یك میكروب خاص است.
دكتر 'كرتیس هاتنهاور' از كالج بهداشت عمومی هاروارد می گوید: 'شاید آنچه در بروز برخی از بیماری ها اهمیت دارد، یك نوع میكروب مشخص نباشد، بلكه به بیراهه رفتن عملكرد گروهی از میكروب ها باشد.'
بر اساس یافته های محققان، داوطلبان سالم این تحقیق، همگی میزان پایینی از میكروب هایی را كه به صورت سنتی، عامل بیماری ها فرض می شوند، با خود دارند.
برای مثال، باكتری Staphylococcus aureus كه ممكن است در بروز عفونت (MRSA) موثر باشد، داخل بینی حدود 30 درصد از داوطلبان دیده شده است.
وی می گوید: 'ما الان یك دفترچه راهنما از 100 تا از این میكروب ها را داریم كه اگر محیط مناسب باشد، این قابلیت را دارند كه دچار عملكرد بد شوند.'
به گفته وی می دانیم كه این میكروب ها در كجای بدن افراد سالم زندگی می كنند و كدام اندام و ارگانیسم آنها را احاطه كرده اند. برای همین شاید بتوانیم كم كم بفهمیم منبع آنها كجاست و چه چیزی آنها را وارد این مناطق می كند.'
از سوی دیگر میكروب ها حامل ژن های فراوانی نیز هستند.
به گفته دكتر هاتنهاور، این ژن ها همان قدر توانایی دارند روی سلامتی و احتمال بیمارشدن ما تاثیر بگذارند كه ژن های بدن خودمان این توانایی را دارند.
او می گوید كه توانایی برای ارجاع به این پایگاه داده های ژنتیكی تازه اهمیت زیادی خواهد داشت.
دكتر لیتا پروكتور، مدیر برنامه این پروژه می گوید: روز به روز بیشتر می فهمیم كه میكروبیوم های خود (زیست بومی میكروبی) را در مراحل خیلی اولیه عمر خود، كسب می كنیم.
ژنوم انسانی به ارث برده می شود ولی میكروبیوم ها اكتسابی است- این بدان معنی است كه آنها كیفیت تغییرپذیر، و دگرگون شونده بسیار مهمی دارند.
به گفته وی این ویژگی چیزی را در اختیار ما می گذارد كه در كلینیك ها به كارمان می آید. اگر بتوانیم میكروبیوم (زیست بومی میكروبی) را دستكاری كنیم، آنگاه می توانیم یك میكروبیوم سالم را سالم نگه داریم یا یك میكروبیوم ناسالم را دوباره متعادل كنیم.'
دكتر امی مك گوایر از كالج پزشكی بیلور می گوید: 'ولی سوال اینجاست كه این زیست بومی میكروبی در بدن های ما از كجا می آیند و چگونه می توان آنها را تغییر داد.' با گسترش یافتن علم، پاسخ این سوال ها روشن خواهد شد.
پروفسور 'دیوید رلمان' از دانشگاه استنفورد می گوید: 'ما فقط نیمی از داستان را می دانیم. نیاز است كه درباره چگونگی گفت و گو و تعامل میكروبیوم ها با سلول‌های انسانی بیشتر بدانیم.'
به گفته او این قلمرو با اینكه در بدن خودمان قرار دارد، هنوز قلمرویی ناشناخته است.

 

mastane20

عضو جدید
کاربر ممتاز
دانشمندان امپريال كالج لندن براي اولين بار توانستند بطور زنده چگونگي گسترش عفونت باكتريايي در بدن يك موش و جنگ سيستم ايمني بدن براي عقب نشاندن آن‌ها را نمايش دهند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محققان يك موش را با يك حشره ساطع‌كننده نور شكم عفوني كرده، سپس براي مشاهده محل اسكان آن و ميزان گسترش اين عفونت در بدن، پيش از از بين رفتن آن توسط سيستم ايمني، پيگيري كردند.
آنها دريافتند كه دوره كامل عفونت 12 روز بطول مي‌انجامد.
اين دانشمندان از يك نسخه باكتري Citrobacter rodentium استفاده كردند كه براي توليد نور اصلاح ژنتيكي شده و با استفاده از ابزار فناوري پيشرفته اسكن سه بعدي پيگيري شد.
آنها هر روز موش را در اسكنر درون بدن قرار مي دادند كه از يك تاريك‌خانه با يك دوربين حساس شب‌تابي در بالاي آن ساخته شده بود.
محققان به جدول‌بندي دوره باكتري با تحليل و بررسي ميزانهاي دورريز نور كه از بدن حيوان منتشر مي شد، پرداختند. نور بيشتر به معني وجود باكتري بيشتر در منطقه بود.
محققان شرايط اين موش را درست پيش از زمان عفوني شدن آن در روز صفر تا روز يازدهم پيگيري كردند. در روز اول عفونت باكتريايي عمدتا در روده كوچك وجود داشت.
از روز دوم تا روز چهارم محققان دريافتند كه تعداد باكتريها در روده افزايش يافته با اين حال به بخشي از روده كوچك موسوم به سكوم محدود بودند.
در روز پنجم عامل بیماری زا تنها در فولیکول لنفاوی سكوم ديده شد كه در آن معمولا به حذف باكتري از سيستم پرداخته مي‌شود.
دانشمندان براي اين باورند كه در اين مكان عامل بیماری زا يا همان باكتري با محيط درون بدن ميزبان سازگار مي‌شود.
اما در روز ششم عفونت سرعت گرفته و از سكوم به بخش انتهاي راست روده گسترش پيدا كرد. در روز هشتم تمام روده بزرگ از اين باكتري پر شده بود.
با اين حال در روز نهم، بدن موش يك ضدحمله را اعمال كرد. واكنش سيستم ايمني براي پاكسازي عفونت در يك ترتیب معکوس آغاز شد كه ابتدا از روده بزرگ و سپس از سكوم بود.
در روز دوازدهم اين جنگ به پايان رسيده و هيچ باكتري Citrobacter rodentium در اسكنها ديده نشد. موش بطور موثري از عفونت بهبود يافته بود.
به گفته پروفسور فرانكل، رهبر اين پژوهش، اين شيوه انقلابي بوده و به دانشمندان در ايجاد استراتژيهاي جديد در مبارزه با عفونتهاي باكتريهايي كه اغلب در برابر پادتنهاي ايمن مي‌شوند، كمك خواهد كرد.
وي افزود: عفونت موش با اين باكتري يك مدل عالي براي بررسي عفونت اي‌كولاي 0157 در انسان است.
اين گونه خاص اي‌كولاي يك گونه شديد و گاه كشنده عفونت التهاب معده و روده‌ها بوده كه براي كودكان و كهنسالان بسيار خطرناك است.


اسكن بدن موش پيش از ايجاد عفونا در روده حيوان​

اسكن بدن موش در روز اول عفونت​

اسكن بدن موش در روز چهارم عفونت​

بدن موش در روز ششم عفونت​

روز هشتم و گشترش عفونت در روده بزرگ موش​

آغاز واكنش سيستم ايمني بدن به حمله عفونت باكتريايي​

روز دهم و تضععيف عفونت با حمله سيستم ايمني بدن موش​

تضععيف عفونت در روز يازدهم​






 

حلما68

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
مبارزه با سنگ کلیه توسط باکتری...

مبارزه با سنگ کلیه توسط باکتری...

[FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]
[/FONT]​
[FONT=&quot]اگزالات از کاتابولیسم آمینو اسیدها در کبد تشکیل می شود. اگزالات همچنین در طیف وسیعی از مواد غذایی و نوشیدنی ها نیز وجود دارد که شامل چای، قهوه، شکلات، میوه ها و سبزیجات می باشد. میزان اگزالات دفع شده از طریق ادرار نقش مهمی در تشکیل سنگ های کلیوی اگزالات کلسیمی بازی می کند. مهمترین باکتری شناخته شده که در تجزیه اگزالات در روده دخالت دارد، اگزالو باکتر فورمیژنز می باشد. این باکتری برای اولین بار از نشخوار کنندگان جداسازی شد. اگزالو باکتر فورمیژنز در انسان و بسیاری از گونه های حیوانی مشاهده شده است[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]تقریبا تمام افراد ۶ الی ۸ ساله که مورد آزمایش قرار گرفته اند، دارای این باکتری بوده اند. اما این باکتری ممکن است بعدها با افزایش سن با فلور طبیعی روده حذف شود و فقط در مدفوع ۶۰ الی ۸۰ درصد از بالغین مشاهده شود. استفاده درمانی از آنتی بیوتیک ها و سایر داروها ممکن است به حذف این باکتری از روده کمک کند. افرادی که دچار بیماری سیستیک فیبروزیس می باشند، اغلب فاقد تجزیه مدفوعی اگزالات می باشند که این امر شاید به دلیل درمان وسیع دارویی باشد[/FONT][FONT=&quot].
[/FONT][FONT=&quot]این مطلب ممکن است در آینده منجر به استفاده از این باکتری به عنوان پروبیوتیک علیه[/FONT][FONT=&quot] Hyperoxaluria [/FONT][FONT=&quot]یا وجود اگزالات در ادرار شود. باکتری [/FONT][FONT=&quot]Oxalobacter formigens [/FONT][FONT=&quot]یک باکتری باسیلی شکل و گرم منفی می باشد. دمای بهینه رشد این باکتری ۳۸ درجه سانتیگراد بوده و رشد آن بصورت بی هوازی است[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]سویه های[/FONT][FONT=&quot] HC1 [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] Va3 [/FONT][FONT=&quot]از این باکتری بر روی انسان های داوطلبی که دچار بیماری سنگ کلیه بودند، آزمایش شده است که به میزیان ۸۰ درصد موفقیت در کاهش میزان اگزالات ادرار نشان داده است[/FONT][FONT=&quot].
[/FONT][FONT=&quot]سویه های یاد شده در بالا به اسید معده، هوا و نمک های صفراوی تقریبا مقاومت خوبی را از خود نشان داده اند. این دو سویه نسبت به غلظت یک میلی گرم در میلی لیتر آنتی بیوتیک های کلاریترومایسین و ویبرامایسین مقاوم می باشند. باید بگوییم که هنوز مسیر دقیق فیزیولوژیک و بیوشیمیایی تجزیه اگزالات در این باکتری به درستی مشخص نشده است. در پایان یاد آور می شویم که در آینده با آزمایشات بیشتر و استفاده از تکنیک مهندسی ژنتیک، می توان از این باکتری بعنوان پروبیوتیکی مناسب برای افرادی که دچار افزایش میزان بالای اگزالات ادرار هستند، استفاده نمود و به این وسیله از تشکیل سنگ کلیه دراین افراد پیشگیری نمود. مزیت این روش در استفاده نکردن از مواد شیمیایی و به هم نخوردن فلور طبیعی روده می باشد. ضمنا افرادی که نیاز به گرفتن رژیم خاص غذایی در برنامه تغذیه روزانه خود ندارند، می توانند اغلب نوشیدنی ها و خوراکی های مورد علاقه خود را حتی با وجود داشتن میزان بالای اگزالات مصرف نمایند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT] [FONT=&quot]منبع : انجمن میکروب شناسی ایران[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]


[/FONT]​
 

orkidehm

مدیر تالار زیست شناسی
مدیر تالار
سلاح جديد ضدباكتري محققان عرضه شد

سلاح جديد ضدباكتري محققان عرضه شد

محققان دانشگاه هاروارد موفق به توسعه روش جديدي براي پيشگيري از ايجاد تجمع‌ باكتريايي بر روي سطوح جامد شدند كه مي تواند از شكل گيري 99 درصد باكتري‌هاي مضر جلوگيري كند.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيوفيلم‌هاي باكتريال بر روي سطوح مختلف مانند لوله هاي مسي و فولاد بدنه كشتي ايجاد شده و اين پوشش لزج باكتريايي باعث كاهش بهره وري انرژي، آلودگي سيستم آب و بخصوص تجهيزات پزشكي مي شود؛ حتي حفره هاي دنداني نيز در نتيجه تشكيل كلوني هاي باكتريايي ايجاد مي شوند.

محققان يك رويكرد كاملا متفاوت را در برخورد با باكتري اتخاذ كرده و از فناوري توسعه يافته اي موسوم به SLIPS (سطوح متخلخل لغزنده تزريق مايع) استفاده كردند كه شامل يك سطح هيبريدي صاف و لغزنده با استفاده از يك لايه نازك مايع است.

در تحقيقات قبلي كه سال 2011 در مجله «نيچر» منتشر شده بود، خاصيت دفع كنندگي مايعات با پايه آب و روغن و حتي جلوگيري از يخ زدگي در برابر سرما در سطوح فوق لغزنده نشان داده شده بود.


در روش ابداعي محققان موسسه Wyss دانشگاه هاروارد، سطوح جامد با فيلم مايع بي حركتي پوشيده و باعث فريب باكتري و مانع از چسبيدن و رشد بيوفيلم باكتريال در منطقه مي‌شود.

در اين روش يك سطح جامد مناسب باكتري به يك سطح لغزنده مايع تبديل شد؛ در نتيجه بيوفيلم هاي باكتريايي توانايي چسبيدن به سطوح را از دست داده و حتي در صورت شكل گيري، تحت شرايط يك جريان ملايم بر روي سطح مي لغزيدند.

اين فناوري در هر دو محيط استاتيك و تحت جريان يا شرايط طبيعي كارآيي داشته و مي‌تواند براي پوشش‌دهي دستگاه‌هاي كاشتني پزشكي مورد استفاده قرار بگيرد؛ همچنين سطوح پوشش داده شده با SLIPS‌ مي‌تواند با روند رشد باكتري در محيط هاي با سطح اسيديته (pH) بالا، نور شديد ماوراء بنفش و درجه شوري زياد مقابله كند.

نتايج اين يافته در مجموعه مقالات آكادمي ملي علوم (PNAS) منتشر شده است.
 

mastane20

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]محققان کشور ایران موفق به ثبت بین المللی یک باکتری جدید به نام مایکو باکتریوم ایرانیکوم Mycobacterium Iranicum شدند[/h]با تلاش دکتر حسن شجاعی عضو هیات علمی عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، برای اولین بار در تاریخ علمی کشور یک گونه جدید باکتری مایکو باکتریوم تحت نام کشور ایران به ثبت جهانی رسید.به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، دکتر حسن شجاعی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان این خبر افزود: مایکو باکتریوم ایرانیکوم در بدن انسان موجب مننژیت شبه سل و همچنین ضایعات پوستی می شود.
وی افزود: این باکتری همزمان در شش مرکز تحقیقاتی در یونان، هلند، سوئد، آمریکا، ایتالیا و ایران کشف شد و چون ایران زودتر از همه آن را به کمیته بین المللی ثبت میکروب ها معرفی کرد، مایکو باکتریوم جدید به نام کشور کاشف آن یعنی ایران به نام مایکو باکتریوم ایرانیکوم Mycobacterium Iranicum نامگذاری شد.
دکتر شجاعی خاطرنشان کرد: این گونه جدید از مایکو باکتریوم ها را هفت سال پیش کشف کردم و پس از طی مراحل پیچیده جداسازی آن موفق شدم این گونه جدید را تحت نام کشورمان ثبت کنم.
دکتر شجاعی با اشاره به اینکه دو گونه دیگر از مایکو باکتریوم ها را نیز در زمان دانشجویی دکتری خود جداسازی کرده بودم ولی اروپایی ها آن را به نام خود ثبت کردند، گفت: فقط یک مجله در دنیا به نام International journal of systemic and evolutionary microbiology مجاز به نشر مقالات مربوط به کشف میکروب های جدید است که در شماره جدید این نشریه مقاله مایکو باکتریوم ایرانیکوم به عنوان جدیدترین گونه مایکو باکتریوم های کشف شده منتشر شده است.
با تلاش یک محقق ایرانی برای اولین بار در تاریخ علم یک‌گونه جدید باکتری با نام «مایکو باکتریوم ایرانیکوم » به نام ایران به ثبت جهانی رسید.
 

mastane20

عضو جدید
کاربر ممتاز
زيست‌شناسان محاسباتي آزمايشگاه ملي آرگون ايلينويز توانسته‌اند با تبديل اطلاعات از جلبك‌هاي سبزآبي به نت‌هاي موسيقي، يك قطعه موسيقي ميكروبي توليد كنند.به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين موسيقي در حقيقت راهي براي بررسي الگوها در خوانش‌هاي نمونه‌هاي ميكروبي جمع‌آوري شده در غرب كانال انگليس بوده است.محققان ، آهنگ‌هاي متفاوتي را براي ارائه جنبه‌هاي مختلف اطلاعات خود ساخته‌اند. براي مثال موسيقي «شكوفه» چگونگي تولد گاه به گاه گونه‌هاي جلبك را به نمايش گذاشته كه در دوره‌هاي زماني كوچك به جمعيت بزرگي تبديل مي‌شوند.به گفته محققان، اين نغمه در حقيقت فراواني گونه‌هاي ميكروبي است. نتهاي پائين با جمعيت كمتر و نتهاي بالا با وفور بيشتر مرتبط هستند.توالي آکورد از پارامترهاي فيزيكي مانند طول روز و تمركز كلوروفيل در آب گرفته شده است. با تركيب اين دو، يك نت در اكتاو انتخاب شده مشخص مي‌شود كه با آكورد مرتبط با پارامترهاي فيزيكي هماهنگي دارد.آهنگ ديگر موسوم به «موسیقی بلوز برای ال» به تأثير تغييرات فصلي بر جمعيت جلبك‌ها پرداخته و از نت‌هاي پارامترهايي مانند دما و تمركز مواد شيميايي مؤثر بر فراواني جلبك‌ها، نقشه‌برداري مي‌كند.به گفته محققان، نتايج موسيقايي در اين آهنگها در حقيقت براي نمايش ارتباطات ميان پارامترها و مفهوم ساختن مجموعه بزرگی از داده‌ها مفيد بوده است بويژه اين كه اين موجودات از صداي بدي هم برخوردار نيستند.از اين الگوريتم مورد استفاده بر روي جلبك‌ها همچنين مي‌توان در تبديل طيف وسيعي از مجموعه داده‌ها به شكل موسيقايي استفاده كرد. در حال حاضر محققان اين الگوريتم را براي سنجش هم‌زيستي ميان باكتري خاك و گياهان مورد استفاده قرار داده‌اند.اين اولين بار نيست كه دانشمندان سنجش‌ها را به موسيقي تبديل كرده‌اند. چندي پيش نيز ستاره‌شناسان اطلاعات ستاره‌اي بدست آمده از تلسكوپ فضايي كپلر ناسا را به آهنگ‌هاي سبك تبديل كرده و از خوانش‌هاي شتاب دهنده ذرات برخورد دهنده بزرگ هادروني براي ساخت يك قطعه موسيقايي در مورد ذره بوزون هيگز استفاده شد.
 

ghf1367

عضو جدید
میشه در مورد منبع این خبر من رو خیلی فوری راهنمایی کنید ؟؟؟
 

* ziba *

عضو جدید
کاربر ممتاز
زيست‌شناسان محاسباتي آزمايشگاه ملي آرگون ايلينويز توانسته‌اند با تبديل اطلاعات از جلبك‌هاي سبزآبي به نت‌هاي موسيقي، يك قطعه موسيقي ميكروبي توليد كنند.به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين موسيقي در حقيقت راهي براي بررسي الگوها در خوانش‌هاي نمونه‌هاي ميكروبي جمع‌آوري شده در غرب كانال انگليس بوده است.محققان ، آهنگ‌هاي متفاوتي را براي ارائه جنبه‌هاي مختلف اطلاعات خود ساخته‌اند. براي مثال موسيقي «شكوفه» چگونگي تولد گاه به گاه گونه‌هاي جلبك را به نمايش گذاشته كه در دوره‌هاي زماني كوچك به جمعيت بزرگي تبديل مي‌شوند.به گفته محققان، اين نغمه در حقيقت فراواني گونه‌هاي ميكروبي است. نتهاي پائين با جمعيت كمتر و نتهاي بالا با وفور بيشتر مرتبط هستند.توالي آکورد از پارامترهاي فيزيكي مانند طول روز و تمركز كلوروفيل در آب گرفته شده است. با تركيب اين دو، يك نت در اكتاو انتخاب شده مشخص مي‌شود كه با آكورد مرتبط با پارامترهاي فيزيكي هماهنگي دارد.آهنگ ديگر موسوم به «موسیقی بلوز برای ال» به تأثير تغييرات فصلي بر جمعيت جلبك‌ها پرداخته و از نت‌هاي پارامترهايي مانند دما و تمركز مواد شيميايي مؤثر بر فراواني جلبك‌ها، نقشه‌برداري مي‌كند.به گفته محققان، نتايج موسيقايي در اين آهنگها در حقيقت براي نمايش ارتباطات ميان پارامترها و مفهوم ساختن مجموعه بزرگی از داده‌ها مفيد بوده است بويژه اين كه اين موجودات از صداي بدي هم برخوردار نيستند.از اين الگوريتم مورد استفاده بر روي جلبك‌ها همچنين مي‌توان در تبديل طيف وسيعي از مجموعه داده‌ها به شكل موسيقايي استفاده كرد. در حال حاضر محققان اين الگوريتم را براي سنجش هم‌زيستي ميان باكتري خاك و گياهان مورد استفاده قرار داده‌اند.اين اولين بار نيست كه دانشمندان سنجش‌ها را به موسيقي تبديل كرده‌اند. چندي پيش نيز ستاره‌شناسان اطلاعات ستاره‌اي بدست آمده از تلسكوپ فضايي كپلر ناسا را به آهنگ‌هاي سبك تبديل كرده و از خوانش‌هاي شتاب دهنده ذرات برخورد دهنده بزرگ هادروني براي ساخت يك قطعه موسيقايي در مورد ذره بوزون هيگز استفاده شد.

عالی بود ;)
 

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] تولید آزمایشگاهی ستون‌های دانه‌بندی مغناطیسی سلول‌ها در کشور
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - فناوري
کد خبر: 92052312788
چهارشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۲



رییس پژوهشکده نانوبیوتکنولوژی پژوهشگاه ابن‌سینا از تولید آزمایشگاهی ستون‌های MACS (سورتینگ مغناطیسی سلول‌ها) با هدف معرفی جمعیت خالص سلولی در این پژوهشگاه خبر داد.

دکتر امیرحسن زرنانی در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری ایسنا با بیان اینکه جمعیت خالص از یک سلول خاص در بسیاری از کاربردهای پزشکی مورد نیاز است،‌ گفت: از جمله این کاربردها می‌توان به بررسی ساختار و عملکرد سلول، بر هم کنش آن با سلول‌های دیگر، بررسی تولید مواد مختلف و همچنین استفاده از جمعیت خالص سلولی در اهداف درمانی نظیر آنچه که در ایمونوتراپی و یا پزشکی ترمیمی استفاده می‌شود، اشاره کرد.

وی افزود: این کاربرد می‌تواند در مورد خالص سازی ماکرومولکول‌هایی نظیر پروتئین‌ها نیز حایز اهمیت باشد. از این رو استفاده از راهکارهایی که بتواند جمعیت خالص سلولی و یا گونه خالص ماکرومولکول‌ها را در دسترس قرار دهد از اهمیت ویژه‌ای در علوم مختلف پزشکی برخوردار است.

محقق پژوهشگاه ابن سینا تصریح کرد: برای این منظور روش‌های مختلفی برای تخلیص سلول و یا ماکرومولکول‌ها در دسترس است اما آنچه که مهم است این روش‌ها ترجیحا باید ارزان، در دسترس، قابل اجرا در سطوح آزمایشگاهی و دارای ویژگی و حساسیت بالا باشند. فناوری MACS یک فناوری ساده است که از آن می‌توان برای تخلیص گستره وسیعی از هدف‌های خالص سازی یعنی سلول‌ها و ماکرومولکول‌ها بهره جست.

وی خاطرنشان کرد: در این فناوری، هدف‌های مورد نظر با یک آنتی‌بادی اختصاصی متصل به نانو ذرات مغناطیسی نشان‌دار شده و با عبور از یک ستون مغناطیسی، هدف‌های متصل به آنتی‌بادی در میدان مغناطیسی، خاصیت مغناطیسی پیدا کرده و به ستون جذب می‌شوند؛ بنابراین سلول ها یا مولکول‌هایی که مورد نظر ما نیستند از ستون خارج شده و پس از قطع میدان مغناطیسی امکان تخلیص هدف‌های مورد نظر با خلوص بالا فراهم می‌شود.

زرنانی در ادامه با بیان اینکه ستون‌های تولید شده توسط پژوهشگاه ابن سینا با همکاری یک شرکت دانش بنیان از استاندارد بالایی برخوردار است، گفت: در این خصوص آزمون‌های کنترل کیفی مختلفی نظیر بررسی میزان حیات سلول، بازده، بازیافت، خلوص و ظرفیت ستون که نتایج حاصله قابل رقابت با نمونه‌های خارجی بوده، انجام شده است.

وی تصریح کرد: این محصول در حال حاضر در مقایس آزمایشگاهی تولید شده و آماده است تا پس از کسب گواهینامه‌های استاندارد از موسسه‌های ذی‌ربط در مقیاس انبوه تولید شود تا با استفاده از آن در مراکز درمانی، آموزشی و تحقیقاتی کشور به ارتقای سلامت و دانش کشور کمک شده و از خروج ارز از کشور جلوگیری شود.

انتهای پیام
 

Similar threads

بالا