درخت سوسیس

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
دانستنیهای علمی : Kigelia از گروه گیاهان گلدهنده بوده و متعلق به خانواده بیگنونیاسه می باشد. این جنس فقط شامل همین گونه Kigelia africana می شود. در نواحی گرمسیری آفریقا از Eritrea و Chad تا شمال آفریقا یافت می شود.
در سنگال و نامیبیا نیز دیده شده است. بعلت شباهت به سوسیس به نام درخت سوسیس نامگذاری شده است.

خصوصیات ظاهری : درخت سوسیس تا 20 متر ارتفاع داشته و تنه آن در ابتدا خاکستری و ملایم بوده و با گذر عمر پوست آن زبرتر می شود. پوست آن در یه شاخه ی 15 سانتی متری 6 میلی متر ضخامت دارد. چوب آن قهوه ای روشن یا زرد می باشد.
درخت سوسیس در جاییکه باران زیاد در سال رخ دهد همیشه سبز بوده است اما در مکان های خشک بصورت برگ ریز شده یعنی با شروع فصل خزان برگهایش می ریزد. برگ ها متقابل هستند و 30 تا 50 سانتی متر طول دارند. گل ها از شاخه ها آویزان بوده و ساقه ها انعطاف پذیر هستند. گلها در پانیکول ظاهر می شوند.
شکل کلی آنها شبیه زنگ است. رنگ گلها نارنجی تا سبز مایل به قرمز یا سبز مایل به بنفش هستند و قطر 10 سانتی متر دارند. میوه ها چوبی بوده و از 30 تا 100 سانتی متر طول دارند. حدوداً 5 تا 10 کیلو گرم وزن دارند.
گوشت میوه ها فیبری بوده و تعداد زیادی بذر دارند. میوه درخت سوسیس غذای بسیاری پستانداران در مناطق بومی می باشد. گلها در اواخر زمستان تا اوایل بهار ظاهر می گردند و معطر هستند.

شرایط محیط رشد: درخت سوسیس در حاشیه مناطق نیمه گرمسیری کشت شده و می تواند در سرما کمی طاقت بیاورد.
از لحاز نیاز نوری با آفتاب کامل نیاز داشته و آبیاری آن باید منظم باشد. به خشکی نیز مقاوم است.
درجه اسیدیته خاک 6.6 تا 7.5 باشد. مناطق مرطوب را بهتر می پسندد. خاک های آبرفتی مکانی است که در آنجا درخت سوسیس رشد بهینه دارد.



خواص درمانی و کاربردهای صنعتی: در گیاهان دارویی آفریقا اعتقاد بر این است که میوه درخت سوسیس برای درمان دردها ، از روماتیسم ، مار گزیدگی ، سیفلیس و هر گونه ناراحتی استفاده می شود. میوه های تازه سمی بوده و اسهال آور هستند.
میوه ها برای مصرف خشک شده و کباب یا تخمیر می شوند. این درخت در رنج وسیعی به عنوان گیاه زینتی در فضای سبز مناطق استوایی بعلت گل ها و میوه های تزئینی کاشته می شود.
در انتخاب مکان کاشت باید دقت شود چرا که افتادن میوه های سنگین باعث جراحت برای مردم می شود. از این میوه ها شامپو و کرِک های صورت و بدن ساخته می شود. ت
رکیبات دارویی همچون پالمتیک اسید ، لیگنین ها و استروئید ها نیز در این گیاه شناسایی شده است. خاصیت آنتی اکسیدانی نیز برای آن گزارش شده است. میوه تازه خورده نشود.


نحوه تکثیر گیاه : از طریق بذر تکثیر می یابد. هم میتوان بذور را مستقیما در زمین اصلی کشت کرد و هم می توان از روش کشت بافت برای تولید گیاهچه در محیط های کشت ژله ای اقدام نمود.
بذور باید خشک شوند تا برای نگه داشتن برای تکثیر آماده باشند.


: منابع

 

Similar threads

بالا