خواص سير

vahid mahdavi

مدیر بازنشسته

سیر گیاهی است دو ساله با پیازی مركب از پیازچه و ساقهٔ راست كه در انتهایی آن گلی چتری كه شامل چندین پیازچه است ، قرار دارد. این گیاه از قدیم الایام به عنوان یكی از گیاهان مهم دارویی وچاشنی غذایی كشت می شده است. نام علمی آن Allium sativum است و به آن Garlic هم می گویند. امروزه در سراسر جهان به عنوان یكی از گیاهان دارویی مشهور به كار برده می شود.
تا سال ۱۹۹۶ ، حداقل ۱۸۰۸ مورد مطالعهٔ علمی از جنبه های مختلف شیمیایی ، فارماكولوژی ، بالینی و اپیدمیولوژیكی بر روی سیر انجام شده است. مطالعات فارماكولوژی و بالین بر روی سیر در زمینه اثرات ضد میكروبی ، اثرات ضد سرطان ، كاهش میزان قند خون ، تحریك سیستم ایمنی ، اثرات ضد التهابی و آنتی اكسیدانی انجام شده اند. در حوزهٔ اثرات قلبی ـ عروقی سیر مطالعات انجام شده شامل بررسی میزان چربی های خون ، انعقاد و جریان خون ، تجمع پلاكتی و آتروسكلروز بوده است. بیشترین مطالعات بر روی سیر در زمینه اثرات آن در تنظیم چربی های سرمی بوده است . مطالعات نشان دادهاند كه سیر ،كلسترول تام (TC) و به ویژه نوع LDL را كاهش می دهد. در مطالعاتی كه بر روی اثرات سیر بر میزان TC انجام شده است. متوسط كاهش كلسترول سرمی ۶/۱۰ درصد بوده است كه طی درمان به مدت ۳ هفته تا ۳ ماه روزانه با نیمی یا یك پرسیر حاصل شده است. در این مطالعات متوسط میزان كاهش تری گلیسرید ۳/۱۰ بوده است.
در مططالعه ایی كه بر روی مقایسهٔ اثرات سیر در كاهش چربی های خون انجام شده ، نشان داده شده است كه سیر در مقایسه با دارونما ، رژیم غذایی عادی از سیر و بنزوفیبرات ، اثر قابل توجهی در كاهش كلسترول و تری گلیسرید داشته است. علاوه بر این مشاهده شده است كه در مصرف سیر میزان HDL هم به میزان قابل ملاحظه ای بالاتر رفته است.
سیر میزان گلوكز خون را پایین می آورد و فشار سیستولی و دیاستولی خون را كاهش می دهد. اثرات ضد میكروبی ، ضد سرطان ،آنتی اكسیدان و تنظیم سیستم ایمنی هم از سیر دیده شده است.
سیر جلوی تجمع پلاكتی را می گیرد و در بیماری های آتروسكلروز نقش پیشگیری كننده و احتمالا درمانی دارد.
در مورد اثرات ضد سرطان سیر ، مطالعات اپیدمیولوژیكی گسترده نشان داده اند كه گارلیك و دیگر اعضاء گونه Allium می توانند باعث كاهش بروز انواع خاصی از سرطان ، از جمله سرطان معده گردند.
چینی ها اعتقاد دارند كه اثرات ضد سرطان سیر به واسطهٔ مهار تشكیل تركیبات نیتروز و كارسینوژن است. گرید فارماكوپه ای U.S. برای سیر این است كه بالب های خشك یا تازهٔ آن نباید كمتر از ۵/۰ درصد alliin داشته باشد كه به روش كروماتوگرافی مایع انداززه گیری شده باشد و بر پایهٔ وزن خشك محاسبه گردد. تشخیص های گیاه شناسی باید در كنار آزمون های میكروسكپی ، ماكروسكپی و كروماتوگرافی نازك لایه ( TLD) هم انجام گیرد. پودر سیر USP گارلیكی است كه بریده ، فریز و یا خشك شده و سپس پودر شده است. این پودر نباید كمتر از ۳/۰ درصد alliin داشته باشد. تفاوت در مقادیر a lliin به واسطهٔ عملیات پودر كردن است كه سبب كاهش میزان آن می شود.سیر حاوی مقادی زیادی از تركیبات مختلف است ولی به نظر می رسد كه فقط تیوسولفینات ها (alliin) فعالیت قابل توجهی داشته باشند. Alliin مادهٔ اصلی ضد میكروبی و دارای اثرات كاهندگی كلسترول خون در گارلیك است. احتمالا اثرات آنتی اكسیدانی و آنتی ترومبوتیك سیر هم با واسطه این تركیبات بروز می كند. اثرات ضد سرطانی سیر هم به واسطهٔ نقش مشترك alliin و دیگر تركیبات اعمال می گردد.
سیر در حدود ۱ درصد alliin دارد كه در حضور آنزیم alliinase به allicin تبدیل می گردد. تحقیقات فارماكولوژیكی نشان دادهاند كه تیوسولفینات ها (allicin) به دام اندازنده های رادیكال های آزادند و باعث مهار پراكسیداسیون لیپیدی ، مهار تجمع پلاكتی ، تحریك فیبرینولیز و كاهش میزان چربی های خون می گردند.
بالب های گارلیك حاوی در حدود ۶۵ درصد آب ، ۲۸ درصد كربوهیدرات ( به طور عمده fructans ) ، ۳/۲ درصد تركیبات ارگانوسولفور ، ۲ درصد پروتئین ( به طور عمده alliinase) ، ۲/۱
درصد آمینو اسیدهای آزاد ( غالبا arginine ) ، ۵/۱ درصد فیبر ، ۵/۱ درصد لیپید و مقادیر بسیار كمی اسیدفیتیك ( ۰۸/۰ درصد ) ، ساپونین ها ( ۰۷/۰ درصد ) و b – sitosterol ( ۰۰۱۵/۰ درصد ) می باشند.
عمده ترین تركیبات راگانوسولفور در سیر عبارتند از :
s – ( + ) – alkyl – L – cysteine sulfoxides
isoalliin
Cycloalliin
G – L – glutamyl – s – alkyl – cysteines
طی عملیاتی مانند خرد كردن ، جویدن و آسیاب كردن ، سلول ها می شكنند و آنزیم alliinase در مجاورت alliin قرار می گیرد و به سرعن آن را تبدیل به allylsulphenic acid می كند. مرحلهٔ بعدی در این تبدیل ، تشكیل آلیسین است. هر ۱ میلی گرم alliin باعث تولید ۴۵۸/۰ میلی گرم allicin می شود آلیسین مهمترین پیش ساز تركیبات تغییر یافته بعدی است كه در روغن های تجاری سیر دیده می شود.
بر پایه مطالعات شیمی ، ماندن سیر برای تولید عصارهٔ بدون بوی آن ، باعث كاهش محتوای همه تركیبات سولفور آن می شود.
بر پایه مطالعات بالینی ، ESCOP موارد زیر را برای كاربرد سیر مورد تایید قرار داده است :
پیشگیری از آتروسكلروز
درمان مقادیر بالا رفته چربی خون كه اغلب به واسطه رژیم غذایی ایجاد شده اند.
بهبود وضعیت جریان خون در بیماری های عروقی.
البته به طور سنتی از گارلیك برای رهایی از سرفه ، سرماخوردگی و رینیت هم استفاده می شود ول یمداركیی علمی در جهت حمایت از اثرات مثبت آن در این زمینه وجود ندارد.
WHO هم در مورد كاربرد سیر متذكر شده است كه سیر می تواند به عنوان یك عامل كمكی در درمان هیپرلیپید ، پیشگیری از آتروسكلروز وابسته به افزایش سن و هیپرتانسیون خفیف مورد استفاده قرار گیرد.
سیر مورد منع مصرف شناخته شده ای ندارد. بعضی منابع متذكر شده اند كه گارلیك نباید پیش از جراحی مورد استفاده قرار گیرد زیرا ممكن است كه زمان خونریزی را افزایش دهد. WHO هم تاكید كرده است كه گارلیك در افرادی كه سابقه آلرژی نسبت به سیر داشته اند منع مصرف دارد.
مصرف سیر باعث افزایش اثرات ضد انعقادی وارفارین می گردد. از این رو WHO توصیه كرده
است كه بیمارانی كه از وارفارین استفاده م یكنند باید به مصرف هم زمان سیر و اثرات آن توجه داشته باشند. زیرا در بیمارانی كه از سیر و وارفارین به طور هم زمان استفاده می كرده اند ، زمان تشكیل لختهٔ خونی به ۲ برابر رسیده است
 

تیرنگ

عضو جدید
فوايد زیاد سير براي سلامتي

مجموعه
: تغذیه سالم


اين ماده غذايي جادويي از شما درمقابل بيماري هاي قلبي، سرطان و عفونت ها محافطت مي کند.

اگر سير به جاي اينکه در طبيعت ساخته مي شد، در آزمايشگاه ساخته شده بود، مطمئن باشيد دارويي بسيار گران قيمت بود.

تحقيقات پزشکي و دارويي نشان داده است که سير-چاشني معطر که افراد يا از آن متنفر مي شوند و يا عاشقش مي شوند-مي تواند کلسترول را پايين آورده، از لخته شدن خون در بدن جلوگيري کرده، فشارخون را پايين آورده، از ابتلا به سرطان

جلوگيري به عمل آورده، و شما را در برابر عفونت ها و بيماري هاي قارچي و باکتريايي مصون کند
.

اما چه چيز باعث مي شود سير چنين فوايد شگفت انگيري داشته باشد؟ سير حاوي بيش از 100 ماده شيميايي بيولوژيکي مفيد مي باشد که از جمله آن مي توان به موادي با نامهاي بسيار عجيب و غريب زير اشاره کنيم:

آليين، آليناز، آليسين، اس آليلسيستئين، ديالين، آليل متيل تري سولفيد
.

در واقع، سير از 3000 سال پيش تاکنون مصرف دارويي داشته است اما فوايد آن تا زمان حال در حد اعتقاد مردم عادي محدود بود. طبق گزارشي در يکي از روزنامه هاي انجمن پزشکي امريکا، نقش درماني سير در تقريباً 1000 تحقيق توصيف و

تشريح شده است
.






فوايد سير در سيستم قلبي-عروقي بدن

آدِش کي جين، پزشک مرکز تحقيقاتي باليني و دانشکده پزشکي تولان در نيو اورلئان، سال گذشته گزارش داده است که سير مي تواند باعث پايين آوردن ميزان کلسترول و به ويژه نوع ليپوپروتئين کم حجم (LDL) در خون مي شود.

جين به 20 مرد و زن روزانه 900 ميليگرم از قرص هاي پودر سير داده و آنها را با 22 فردي که


فقط داروي پلاسيبو دريافت مي کردند، مقايسه کرده است
.

در آخر اين تحقيق 12 هفته اي، ميزان کلي کلسترول خون در افرادي که قرص هاي سير مصرف نموده بودند، تا %6 کاهش پيدا کرد، درحاليکه در افراديکه دارونکا يا پلاسيبو دريافت کرده بودند، اين کاهش فقط %1 بوده است.

افراديکه سير مصرف کرده بودند همچنين کاهش 11 درصدي در کلسترول
LDL خود مشاهده کرده اند

که باز اين ميزان در گروه ديگر بسيار کمتر و فقط %3 بوده است
.

او در ژورنال پزشکي مي نويسد، "پودر سير که به شکل قرص به افراد داده شده بود، کاملاً براي آنها قابل تحمل بوده و فقط در يکي از از افراد ايجاد ناراحتي کرده بود
."

سير همچنين داروي ضد انعقاد خون نيز به شمار مي رود-يک داروي طبيعي براي رقيق کردن خون. دکتر اچ کيسوتر از دانشگاه سارلاندس هامبورگ، اخيراً دريافته است که سير مي تواند به بيماراني که از بيماري انسداد شرياني که باعث لخته

شدن خون در ناحيه پاها مي شود، رنج مي برند نيز کمک کند
.

معمولاً از اين بيماران خواسته مي شود که راه بروند، چون بالا رفتن جريان خون ميزان اين لخته ها را کاهش مي دهد. اما اين بيماران خيلي زود دلسرد مي شدند چون اين بيماري موقع راه رفتن درد بسيار عميقي در فرد ايجاد ميکند
.

دکتر کيسوتر به مدت 12 هفته به 32 بيمار روزانه 800 ميليگرم از قرص هاي پودر سير و به 32 بيمار ديگر دارونما يا پلاسيبو مي دهد. سپس مسافتي را که بدون احساس درد مي توانند راه بروند را اندازه گيري مي کند.

در هفته هاي اول، هر دو گروه پيشرفتي شبيه به يک برنامه پياده روي معمول داشتند. اما با گذشت زمان بيماراني که از پودر سير استفاده مي نمودند، قادر بودند يک سوم راه بيشتري را بدون احساس درد طي کنند. اين محقق همچنين گزارش

مي کند که فوايد سير که شامل کاهش فشارخون مي شود، به فاصله کمي بعد از اينکه بيماران کپسول پودر سير را مصرف مي کردند، قابل مشاهده بوده است
.


فوايد سير در مقابله با سرطان

سير در مقابل سرطان نيز از شما محافظت مي کند. دکتر بنجامين لاو در مجله بيوتراپي مولکولي عنوان مي کند که "سير يکي از قديمي ترين گياهاني است که گفته مي شود خواص ضد سرطاني دارد.

در گذشته مصريان و پزشکان هندي از سير براي درمان تومرها استفاده مي نمودند
."

دکتر لاو، محقق دانشگاه لوما ليندا، سه راهي را که از طريق آن سير از شما درمقابل سرطان محافظت مي کند را توصيف ميکند: با بازداشتن مستقيم متابوليسم سلول هاي تومر، با جلوگيري از شروع و توليد سلول هاي سرطاني، و با تقويت

سيستم دفاعي فرد براي مقابله بهتر با سلول هاي سرطاني
.

ميلنر دريافته است که يک رژيم غذايي که از
2 تا 4 درصد سير تشکيل شده باشد، رشد سرطان سينه را به تاخير انداخته و تعداد تومرهاي سرطاني را کاهش مي دهد. او اينطور توضيح مي دهد: "تعداد کلي تومرها در موش هاي صحرايي که يک

رژيم غذايي %2 سير طي دوره 20 هفته اي داشته اند، درمقايسه با گروه کنترل از اين موشهاي صحرايي تا %56 کاهش داشته است
."

فايده ديگر اين بود که سطح گلوتاتيون-اس-ترنسفراز، بين حيواناتي که رژيم هاي غذايي با ميزان سير بالا داشته اند، تا %42 بالاتر بوده است.

گلوتاتيون-اس-ترنسفراز آنزيمي است که به رفع مسموميت کبد از مواد سرطانزا و ساير مواد شيميايي خطرناک، کمک ميکند
.

در تحقيق ديگري، ميلنر دريافت که سير مي تواند به طرز قابل توجهي تعداد ترکيب هاي افزايشي را در اسيد دئوکسي ريبونوکلئيک
(DNA)، کاهش مي دهد.

ترکيب هاي افزايشي مواد شيميايي هستند که به نيتروسامين هاي
DNA مي چسبند، و محيط را براي تغييرات سرطاني آماده مي کنند.

ميلنر يک گروه موش هاي صحرايي آزمايشگاهي را در معرض نيتروسامين ها قرار داده، اما به برخي حيوانات هم ميزان بسيار زيادي از پودر سير-در 2 تا 4 درصد از رژيم غذايي-داده شد. اين موش هاي صحرايي، برحسب ميزان سيري که خورده

بودند، 40 تا 80 درصد کاهش ترکيب هاي افزايشي در کبد داشته اند. بعلاوه، موشهاي صحرايي که سير مي خوردند، از 55 تا 60 درصد ترکيب هاي افزايشي در غدد پستان نيز بهره مند شده اند
.

تحقيقات مختلفي همچنين نشان داده است که سير احتمال خطر سرطان هاي معده و شکم را نيز کاهش مي دهد. در يک تحقيق که در چين انجام گرفته است، نشان داده شد که مصرف سير به طور معکوس به شيوع ابتلا به سرطان معده و

شکم مربوط است. ساير آزمايشات نشان داده است که سولفيد دياليل به ميزان قابل توجهي تومرهاي سرطاني شکم را در همسترها کاهش مي دهد
.

در يک تحقيق ديگر، پروفسور ام. ام. ال موفتي از دانشگاه الکساندرا در مصر، به قورباغه هاي مصري، به مدت چهار ماه يا سير تازه خرد شده، يا روغن سير، و يا روغن ذرت (بعنوان پلاسيبو) داده شد و بعد آنها را در معرض آفلاتوکسين
B1 AFB1، يک آلاينده غذايي که موجب سرطان کبد مي شود، قرار دادند.

فقط 3 درصد از کليه قورباغه هايي که سير تازه خورده و فقط 9 درصد از 65 حيواني که روغن سير مصرف کرده بودند، دچار تومر شدند. درمقابل، 19 درصد از حيواناتي که روغن ذرت خورده بودند، دچار سرطان کبد و تومر کليه شدند
.

دکتر ال موفتي در اين زمينه مي گويد،
"نتايج ما نشان مي دهد که دادن سير خردشده يا روغن سير به قورباغه ها، به طرز قابل توجهي موجب کاهش ايجاد تومر از طريق AFB1 مي شود. سير تازه تاثيرات بازداشتني بيشتري نشان داده

است...اين نشان مي دهد که در سير تازه ميزان بيشتري ترکيبات فعال وجود دارد
."

فوايد سير در عفونت هاي قارچي و ميکروبي

تحقيقات پزشکي نقش سير را به عنوان يک آنتي بيوتيک طبيعي نيز تاييد مي کند.

در 1983، دکتر لاو در مجله فرضيه پزشکي مي نويسد، "عصاره سير فعاليت بسيار وسيع ضد ميکروبي را درمقابل باکتري ها و قارچ هاي بسيار زيادي نشان مي دهد...چون بسياري از موجودات ميکروسکوپي که به عصاره سير حساسيت نشان

داده اند، ازنظر پزشکي قابل توجه هستند، سير نقش بسيار مهمي بعنوان يک عامل درماني خواهد داشت
."

يکي از روش هاي فعاليت سير از طريق تقويت سلول هاي فاگوسيتوز (سلول هاي بيگانه خوار)، توانايي گلوبول هاي سفيد براي مقابله با عفونت ها و بيماري ها مي باشد. يکي ديگر از اين راه ها، از طريق تحريک سلول هاي ايمني مثل

ماکروفاژها و سلول هاي
T براي مقابله با باکتري ها و عفونت هاي ويروسي و تنظيف سلول هاي سرطاني مي باشد.


ترکيبات فعال

در طبيعت، سير خام فعاليت بيولوژيکي بسيار پاييني دارد. اما وقتي شما با خرد کردن، پختن، يا جويدن آن، بوته سير را تخريب مي کنيد، آنزيم آليناز فوراً آلين را به آليسين تيديل مي کند که آن رايحه را به سير مي بخشد.

زماني تصور مي شد که آليسين اصلي ترين ترکيب فعال سير است. اما امروز محققان دريافته اند که آليسين به سرعت اکسيد مي شود. بيش از 100 ترکيب فعال بيولوژيکي حاوي سولفور، پروتئين ها، و ساپونين، در نتيجه اين اکسيد شدن به

وجود مي آيد. با اينکه آليسين هنوز هم نشانگر قدرت و توانايي سير مي باشد، اما تحقيقات اس- آليلسيستئين و ساير ترکيبات را از جمله مهمترين ترکيبات درماني موجود در سير ميدانند
.

حال ميخواهيد بدانيد که سير را چطور بايد مصرف کنيد؟ در اکثر تحقيقات علمي از عصاره استاندارد شده سير به شکل روغن يا کپسول استفاده مي شود. اما مي توان گفت که تقريباً همه اشکال سير خواص و فوايد خود را دارند. اگر از مزه سير

لذت مي بريد، مي توانيد به طور آزاد از آن در غذاهاي خود استفاده کنيد. اما اگر مزه يا بوي آنرا دوست نداريد، مي توانيد از کپسول هاي آن استفاده کنيد که فاقد بو و مزه طبيعي سير است
.

سير به هر صورت که استفاده شود، فوايد بسياري را عايدتان خواهد کرد.


از خواص سیر بیشتر بدانید

در تهیه غذاهای مختلف از سیر به دلیل طعم خاصی که به غذا می‌دهد، استفاده زیادی می‌شود. علاوه بر این، سیر به دلیل دارابودن خواص بسیار، کاربرد دارویی نیز دارد. این گیاه خاصیت ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچی دارد
.

*
به نوشته «ehow»، مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می‌شود.

*
برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.

*
با عفونت مجرای گوارشی مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

*
برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.

*
ویتامین c موجود در آن برای درمان بیماری اسکوربوت (نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث) موثر است.

*
برای سلامت قلب مفید است و با انواع بیماری‌های قلبی عروقی مقابله می‌کند.

*
مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می‌شود.

*
سولفور و سلنیم در آن مانع از بروز تومور می‌شود و در صورت ایجاد تومور، اندازه‌های آن را کاهش می‌دهد.

*
خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می‌کند.

*
با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می‌کند.

*
سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.

*
آنتی اکسیدان قوی موجود در آن، رادیکال‌های آزاد را که باعث پیری و بیماری می‌شود خنثی می‌کند.

*
با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می‌شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می‌دهد.

*
خاصیت ضدالتهابی دارد.

*
سیر خام حاوی آنتی بیوتیک طبیعی به نام آلیسین است و باکتری‌های مقاوم به دارو مانند «MRSA» و «هلیکوباک‌تر پیلوری» را که باعث زخم معده و سرطان معده می‌شود از بین می‌برد.

*
عفونت‌های تنفسی را درمان می‌کند.

*
برای تسکین دندان درد، سیر خام را روزی چند بار روی لثه و دندان بمالید.

*
سیر له شده را روی زگیل قرار دهید تا از بین برود.

*
برای درمان سینوزیت، چند حبه سیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.

*
روزانه مخلوطی از آب ۸تا۱۰حبه سیر و ۲قاشق غذاخوری عسل را میل کنید تا سرفه‌های بی‌وقفه تسکین یابد.

*
۱۰قطره آب سیر همراه با ۲قاشق مرباخوری عسل آسم را درمان می‌کند.

*
یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

تیرنگ

عضو جدید
از آنجاییکه که انسان به خواص درمانی سیر از پنج قرن قبل از میلاد مسیح پی برده است و سیر یک تاریخچه بسیار کهن دارد تصمیم گرفتم توجه شما را در این مقاله به تعدادی از خواص شناخته شده سیر جلب نمایم سیر یکی از قدیمی ترین

گیاهانی است که مصرف دارویی داشته و از داروهای مهم مصر باستان است

بیش از 300 گونه سیر در سراسر جهان رشد کرده است سیر آمریکایی با رنگ سفید، پوست کاغذی، عطر و طعم زیاد یکی از شایعترین انواع سیر است سیر ایتالیایی و مکزیکی دارای رنگ صورتی تا بنفش و طعم خفیفی دارد



خواص سیر
آلیسین ماده موثره سیر است
سیر سبب تقویت سیستم ایمنی بدن
روغن سیر برای محافظت از قلب خوب است
سیر یک آنتی اکسیدان قوی است
سیر در پیشگیری از سرطان
سیر ریسک بیماریهای قلبی را کاهش می دهد
سیر داروی سرماخوردگی، آنفولانزا و انگل است
سیر ضد قارچ است
سیر کلسترول خون کاهش می دهد
سیر بر روی رشد مو موثر است
سیر آکنه را پاک می کند
سیر در پسوریازیس موثر است
سیر سبب کاهش وزن می شود
درمان خارش پای ورزشکاران با سیر
سیر پشه را از شما دور می کند
سیر در زخم های سرد موثر است
سیر به مانند یک چسب طبیعی کار می کند
پاک کردن یخ پیاده رو ها با سیر
سیر سبب حفاظت از گیاهان می شود
گرفتن ماهی با سیر
سایر کاربردهای سیر
روزانه چقدر سیر بخوریم؟
عوارض جانبی سیر
روش از بین بردن بوی سیر







خواص سیر
قرص سیر دارای پودر سیر خشک شده است که خواص آن شبیه سیر تازه است بیشتر فراورده های سیر در جهان به صورت خشک است ترکیبات سیر و مکانیسم اثر سیر تا حد زیادی پیچیده است. وقتی پوست سیر کنده می شود و خرد می شود یعنی به مجرد اینکه سیر له می شود و در معرض هوا قرار گیرد. تغییراتی در آن بوجود می آید زیرا مواد اصلی و موثره سیر نسبت به حرارت حساس هستند حرارت زیاد خواص سیر را از بین می برد لذا مواد موثره سیر در غذاهای پخته و سرخ شده کمتر از سیر تازه است بوی سیر مربوط به مواد گوگردی سیر است که در حرارت بالای 60 درجه مواد گوگردی متصاعد می شود.

آلیسین ماده موثره سیر است


سیر یک گیاه دارویی است که علاوه بر بالا بردن عطر و طعم مواد غذایی در درمان بیماریها استفاده می شود جزء فعال سیر ترکیب گوگرددار به نام آلیسین است آلیسین یک ماده شیمیایی است
که در سیر له شده، خرد شده و

یا جویده شده وجود دارد آلیسین بسیار قدرتمند به عنوان یک آنتی بیوتیک است که به مهار توانایی رشد و تکثیر میکروب کمک می کند و خاصیت ضد ویروسی، قارچی، باکتریایی و آنتی اکسیدانی دارد. 1میلی گرم از آن دارای

قدرت برابر 15 واحد استاندارد پنیسیلین اثر دارد. در طول تاریخ تمدن از سیر در درمان بیماریهایی مانند ( تصلب شرایین، سکته مغزی، سرطان، اختلالات ایمنی، پیری مغز، ورم مفاصل و آب مروارید استفاده می شده است. سیر

دارای ترکیبات ( ساپونین، روی، سلنیوم، پلی فنل، آرژینین ) می باشد و علاوه برآن منبع خوبی از ویتامین
B6و ویتامین Cمی باشد. سیر را می توان در دمای مناسب خشک کرد و در تمام طول سال از آن استفاده کرد.


سیر سبب تقویت سیستم ایمنی بدن


سیرتقویت کننده سیستم ایمنی بدن است و برای قرن ها به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماریهای تنفسی استفاده می شود خاصیت درمانی سیر قبل از آنتی بیوتیک های مصنوعی کشف شد در واقع سیر یک داروی انتخابی

برای درمان عفونت است و این به علت ترکیبات آلیسین
( SULFHYDRYL ) و انواع دیگر ترکیبات گوگردی است اضافه کردن سیر به رژیم غذایی یا مصرف مکمل سیر یک راه عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن برای

جلوگیری از بیماری است
.


روغن سیر برای محافظت از قلب خوب است


محققان دانشکده پزشکی اموری در آتلانتا یک ترکیب طبیعی از روغن سیر
( Diallyl trisulfide ) بدست آوردند که بدن را در برابر آسیب های قلبی محافظت می کند این ماده پس از یک حمله قلبی، در حین عمل جراحی

قلب یا به عنوان یک درمان برای نارسایی قلب مصرف می شود. این ماده یک ترکیب ارگانوسولفوره طبیعی در روغن سیر است که مقدار کمی گاز سولفید هیدروژن دارد این یک روش موثر با عوارض جانبی کمتر است. روغن سیر

در درمان عفونت های باکتریایی و ویروسی و درد و کاهش التهاب گوش موثر است
. چند قطره روغن سیر را در گوش دردناک ریخته و برای 5 10 دقیقه باقی بماند و سپس روزانه 3 بار تکرار کنید.


سیر یک آنتی اکسیدان قوی است


سیر مانع از آسیب رساندن رادیکال های آزاد در اثر ( پیری، بیماری، آسیب های اکسیداتیو و دود سیگار ) می شود. آلیسین موجود در سیر سطح خونی دو آنزیم آنتی اکسیدانی قوی ( کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز ) را افزایش می دهد



سیر در پیشگیری از سرطان


بعضی از مردم برای جلوگیری از مبتلا شدن به سرطان روده، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان مثانه و سرطان ریه از سیر استفاده می کنند. تحقیقات نشان داده است که آلیسین موجود در

سیر خاصیت ضد سرطانی دارد بعد از خوردن سیر یک واکنش شیمیایی روی می دهد که تومورها را از بین می برد یک مطالعه در کارولینای شمالی نشان داد کسانیکه سیر خام یا پخته مصرف می کردند خطر سرطان کولورکتال

در آنها از 10 به 50 درصد کاهش یافت و خطر ابتلا به سرطان معده به نصف کسانیکه سیر نخورده بودند کاهش یافت.
ژرمانیوم یک ماده ضد سرطان است که در سیر بیش از هر ماده دیگر وجود دارد. مطالعات نشان داده است که

مصرف روزانه یک حبه سیر می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. 75 درصد از مقالات منتشر شده در باره سرطان، خاصیت ضد سرطانی سیر را گزارش کرده اند
.


سیر ریسک بیماریهای قلبی را کاهش می دهد


مهمترین ارزش سیر در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی اثر ضد تصلب شرایین آن است در یک مطالعه ثابت شد که اثر تصلب زدایی لیپوپروتئین ها با چگالی کم را کاهش می دهد. سیر افزایش سفتی و سختی شرایین

وابسته به سن را کاهش می دهد یک مطالعه در دانشگاه پزشکی کورنل نیویورک نشان داد ترکیبات موجود در سیر ممکن است نقش مهمی در حفظ سیستم قلبی عروقی داشته و
سیر کلسترول بد ( LDL ) و فشار خون را

کاهش می دهد یک مطالع دیگر نشان داد سیر سبب کاهش فشار خون حدود (11 میلی متر در کاهش فشار خون سیستولیک و 5 میلیمتر کاهش فشار خون دیاستولیک ) می شود
. سیر همچنین یک رقیق کننده خون است و

می تواند با کاهش لخته شدن خون از سکته مغزی و ترومبوز جلوگیری کند. خاصیت فیبرینولیتیک سیر در بیماران مبتلا به بیماریهای ایسکمی قلب نشان داد که اثر فیبرینولیتیک به میزان 72
85 درصد افزایش یافته و موجب

کاهش غلظت فیبرینوژن سرم می شود به طور کلی سیر می تواند فعالیت فیبرینولیتیک سرم را در انسان افزایش دهد
.


سیر داروی سرماخوردگی، آنفولانزا و انگل است


سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی است زیرا با باکتری ها، ویروس ها و پروتوزوآ ( یک انگل تک یاخته ) در بدن مبارزه می کند یک مطالعه نشان داد مصرف روزانه سیر خطر ابتلا به سرماخوردگی را به نصف کاهش می دهد. سیر در

برابر گونه های پاتوژن که به بسیاری از داروها مقاوم هستند موثر است یک مطالعه نشان داده است آب سیر فعالیت آنتی باکتریال قابل توجهی در برابر میزبان بیماری زا نشان می دهد حتی در برابر سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک

مانند استاف مقاوم به سیپروفلوگزاسین موثر بوده است.




سیر ضد قارچ است


این ماده غذایی دارای خاصیت ضد قارچی می باشد
که بر روی مخمرها فوق العاده موثر است بر روی برفک دهان نیز موثر است.



کاهش کلسترول خون


سیر دارای اثر کم کننده کلسترول خون است که این اثر در مطالعات بر روی حیوانات و روی بیماران مبتلا به فشار خون بالا ثابت شده است و این اثر مربوط به ماده دی الیل دی سولفید که حاصل تجزیه آلیسین است می باشد

کاهش چربی های خون در مطالعاتی که بر روی حیوانات تحت درمان با رژیم غذایی محتوی پودر سیر یا روغن سیر یا آلیسین انجام گرفته به خوبی ثابت شده است سیر باعث کاهش کلسترول، تری گلیسرید، لیپوپروتئینهای با

چگالی کم (
LDL ) و افزایش میزان ( HDL ) می شود. همراه کردن سیر با یک غذای پر چرب مانع جذب چربی می شود و سبب می شود غلظت چربی در خون بالا نرود. مصرف روزانه یک حبه سیر سطح کلسترول LDL را

حدود 10 درصد کاهش می دهد.



سیر بر روی رشد مو موثر است


سیر به دلیل سطح بالای آلیسین در درمان ریزش مو موثر است ماساژ حبه سیر ورقه شده بر روی پوست سر سبب جلوگیری از ریزش مو می شود. ولی برای کسانیکه به سیر حساسیت دارند مناسب نیست و نباید استفاده کنند
.


سیر آکنه را پاک می کند


سیر یک درمان طبیعی برای دور کردن لکه های نا خوشایند صورت است مالش میخک سیر ورقه شده بر روی جوش برای درمان موضعی موثر است
.


سیر در پسوریازیس موثر است


از آنجاییکه سیر خاصیت ضد التهابی دارد در تسکین پسوریازیس موثر است کمی روغن سیر را روی منطقه آسیب دیده با پوست صاف و
بدون راش بمالید.


سیر سبب کاهش وزن می شود


یک مطالعه بر روی موش ها ثابت کردن خوردن یک رژیم غذایی غنی از سیر ممکن است سبب کاهش وزن شود و ذخایر چربی بدن را کاهش می دهد
.


درمان خارش پای ورزشکاران با سیر


به علت خواص ضد قارچی سیر می توان سبب خلاص شدن از شر خارش پا ی ورزشکاران شد پای خود را در یک حمام آب گرم همراه با سیر خرد شده درآن خیس کنید
.


سیر پشه را از شما دور می کند


در هند از روغن سیر، وازلین و موم برای دفع طبیعی حشرات استفاده می شود
.


سیر در زخم های سرد موثر است


سیر در زخم های سرد موثر است گذاشتن کمی از سیر خرد شده بر روی زخم سرد به علت خواص ضد التهابی سبب کاهش درد و تورم می شود



سیر به مانند یک چسب طبیعی کار می کند


از سیر می توان برای رفع ترک های مویی در شیشه استفاده کرد
.


پاک کردن یخ پیاده رو ها با سیر


ترکیب نمک و سیر برای حذف یخ از جاده استفاده می شود
.


سیر سبب حفاظت از گیاهان می شود


از یک افت کش طبیعی با سیر ، روغن های معدنی، آب و صابون در یک بطری اسپری بعنوان یک آفت کش در گیاهان استفاده می شود
.


گرفتن ماهی با سیر


بوی سیر ماهی را بخود جذب می کند لذا طعمه را به بوی سیرخرد شده آغشته کنید . و به عنوان طعمه استفاده کنید.



سایر کاربردهای سیر


کاربرد های دیگر سیر عبارتند از: درمان ( تب، سرفه، سردرد، معده درد، گرفتگی سینوس، نقرس، رماتیسم، بواسیر، آسم، برونشیت، تنگی نفس، افت فشار خون، قند خون پایین، قند خون بالا، استرس و خستگی، دیابت، آرتروز،

تب یونجه ( رینیت آلرژیک )، اسهال مسافرتی، فشار خون بالا)، حفظ عملکرد کبد سالم
و اثر مارگزیدگی استفاده می شود


روزانه چقدر سیر بخوریم؟


یک دوز 600 میلی گرمی عصاره سیر به طور معمول حدود 3600 میکروگرم آلیسین دارد. یک دوز سیر تازه ( حدود یک میخک ) معمولاً 18300 میکروگرم آلیسین دارد. سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند روزانه سیر تازه (

2
5 گرم ) پودر خشک ( ./4 1.2 گرم ) روغن سیر ( 2 -5 گرم ) عصاره ( 300 1000 میلی گرم ) یا به صورت های allian آلیان ( 4 12 میلی گرم ) و اگر به صورت آلیسین باشد حدود ( 2 - 5 میلی گرم ) مصرف شود.


برای فشار خون بالا 600
1200 میلی گرم از عصاره سیر سه بار در روز مصرف شود.


برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ، مفعد و معده سیر تازه یا پخته 3.5
29 گرم در هفته مصرف می شود.


برای عفونت های قارچی پوست ( کچلی موضعی، خارش پای ورزشکاران ) کرم ./4 % یا ژل ./6 % یا ژل 1 % دو بار در روز به مدت یک هفته مصرف می شود.



معمولاً 4 گرم
سیر تازه تقریبا معادل یک دانه سیر است و یک بار در روز استفاده می شود سیر تازه به طور معمول حاوی 1 درصد allian است.


عوارض جانبی سیر


سیر وقتی از راه دهان خرده شود برای اکثر مردم سالم است سیر می تواند سبب ( بوی بد دهان، احساس سوزش سر دل، گاز، تهوع، استفراغ، بوی بدن و اسهال شود که این عوارض جانبی اغلب با سیر خام بدتر می شود سیر می

تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.



مصرف سیر با دوز دارویی در زمان شیردهی و بارداری مجاز نیست ولی اگر در مقادیر معمول از راه دهان در غذا مصرف شود در بارداری مشکلی ایجاد نمی کند.



دوز بالای سیر در کودکان خطرناک است و حتی می تواند منجر به مرگ شود ولی اگر به صورت خوراکی از راه دهان و با دوزکم و برای مدت کوتاه مصرف شود اشکالی ندارد.



سیر خام بسیار قوی است خوردن بیش از حد می تواند مشکلات تحریک یا آسیب به دستگاه گوارش ایجاد کند.



تعداد کمی از مردم به سیر حساسیت دارند که علائم حساسیت عبارت از ( بثورات پوستی، سردرد و دمای بالای بدن ) است.



سیر می تواند اثر داروهای ضد انعقاد را مختل کند لذا قبل از عمل جراحی از خوردن آن اجتناب کنید. گزارش هایی از خونریزی بعد از عمل جراحی در کسانیکه سیر ( مخصوصاً سیر تازه ) مصرف می کرده اند شده است. حداقل

دو هفته قبل از عمل جراحی مصرف سیر را قطع کنید.




سیر با داروی ایزونیازید و داروی ( مهار کننده ترانس کریپتاز معکوس غیر نوکلئوزیدی (
NNRTIs ) که یک داروی ضد ایدز است تداخل اثر دارد مصرف سیر همراه برخی داروهای ضد ایدز ممکن است اثر این داروها را کاهش

دهد. داروهای ضد ایدز که با سیر تداخل اثر دارد مانند
evirapine (Viramune), delavirdine (Rescriptor), efavirenz (Sustiva می باشد


هرگز سیر را در روغن در دمای اطاق یا مدت طولانی در یخچال نگهداری نکنید زیرا خطر مسمومیت غذایی بوتولیسم را دارد بوتولیسم یک سم تند و زننده است که در اثر میکروب کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می شود. و گاهی

منجر به مرگ می شود.




روش از بین بردن بوی سیر


نوشیدن آب لیمو یا خوردن چند برش از لیمو بوی بد سیر را متوقف می کند.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Similar threads

بالا