خواص اسفناج

maten110

عضو جدید
خواص اسفناج:

اسفناج از مناسبترین ماده ی مغزی در پیشگیری از بروز اختلالات وضعف بینایی است. کاروتنوئیدها و ویتامین ث موجود در اسفناج
از صدمات حاصل از رادیکالهای ازاد بر روی شبکیه چشم که عامل تیرگی عدسیها است جلوگیری میکند. این گیاه در پیشگیری از انواع سرطا نها و بیماری قلبی وفشار خون و مشکلات بینایی در پیری موثر می باشد .دو نوع اسفناج پاییزه وبهاره وجود دارد.
اسفناج بهاره که به اسفناج اینگلیسی معروف است در فصل بهار و نوع پاییزه که به خاک بسیارغنی نیاز دارد در فصل پاییز کاشته می شود. برگ اسفناج منبع غنی از ویتامین A,C,B3اهن و پتاسیم می باشد.این گیاه خنک کننده می باشدو برای پایین اوردن تب مفید می باشد. همچنین ورم روده ومعده رابر طرف میکند . اسفناج به دلیل داشتن ماده های به نام اسپینا سین ,باعث تسریع هضم غذا ونیز تحریک معده و ازدیادترشحات ان می شود . این گیاه کم خونی را برطرف کرده وکلسترول خون را پایین می اورد. اسفناج پخته برای رفع اسم و گرفتگی دا بسیار مو ثرمی باشد.تخم اسفناج ملین و خنک کننده بوده وبرای بر طرف کردن ورم کبد و یرقان استفاده میشود .
این گیاه به دلیل داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست.
 

bluepelikan

عضو جدید
دوست عزیزم ممکنه بگی نقش اگزالات موجود در اسفناج چیه؟ در واقع دلیل اینکه اکثرا اسفناج رو با ماست به صورت بورانی مصرف می کنن همینه ممکنه یکم توضیح بدین؟
 

نازي_مو

عضو جدید
کاربر ممتاز
اگزالات يه ماده اي كه مانع جذب مواد مغذي مثل اهن اسفناج مي شه به خاطر همين وقتي اسفناج پخته شد بريزيد تو سبد يه كم اب بريزيد تا اگزالاتش بره جذب اهن بهتر صورت بگيره
 

نازي_مو

عضو جدید
کاربر ممتاز
البته براي خانم هاي كه كمبود اهن دارن و مشت مشت قرص اهن مي خورن بگم بهترين كار اينه كه سبزي با ليمو تازه يا ابليمو بخورن يعني اب ليمورو بريزن رو سبزي خوردن بخورن خيلي خوبه و اينكه صبحانه عدسي بخورن البته نه اينكه يه قابلمه عدسي بپزن بعد هر روز يه كمشو بخورن تازه به تازه هر صبح بپزن و بعد بخورن
 

bluepelikan

عضو جدید
البته ضمن تایید صحیتهای دوستان خوبم خالی از لطف نیست که بدونید نه بابت میزان موجود آهن بلکه بخاطر میزان بالای جذب آهن (سبزی) جعفری نسبت به بقیه ارججیت داره چون مشکلات موجود در اسفناج و سبوس رو نداره ضمن اینکه باعث هضم بهتر غذا میشه.

اگزالات و فیتات دو ماده موجود در سبوی گندم و اسفناج هستند که همونطور که دوستان فرمودند مانع جذب آهن اسفناج میشه ضمن اینکه با ورودش به بدن مواد معدنی داخلی بخصوص کلسیم رو جذب میکنه که در طولانی مدت موجب اختلال در میزان کلسیم بدن میشه برای رفع این مشکل معمولا پیشنهاد میشه که اسفناج رو با ماست و سبوس را در شیر یا ماست مصرف کنن تا کلسیم موجود در اینها با فیتات و اگزالات ترکیب شده به صورت فیتات کلسیم و اگزالات کلسیم در بیان بعد با خیال راحت نوش جان بشن.(نوش جونتون یکی یکی آهناشون هم آهن بشه بره تو خونتون):heart:
 

نازي_مو

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود----blue مي شه بگيد چي خونديد ؟
در ضمن دوستان عزيز خاصيت ماست و جذب كلسيم ماست از شير بيشتر براي كساني كه كلسيم پائين دارن ماست توصيه مي شه و شير سويا بيشتر جواب مي ده
 

تیرنگ

عضو جدید
خواص اسفناج:

اسفناج، گیاهی است یک ساله، دارای ساقه ای راست، به ارتفاع نیم متر که برگ های آن پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد. اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است
.


دو نوع اسفناج وجود دارد که به نام پاییزه و بهاره نامیده می شود
. اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است.


نوع پاییزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج دارد، در پاییز کاشته می شود. گل های اسفناج به رنگ سبز کم رنگ می باشد
.


اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است، کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است
.


تركیبات شیمیایی:

اسفناج از نظر داشتن
ویتامین B3 بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است( پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های آن: ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه، و

بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است
(


اسفناج به علت داشتن
منیزیم، جلوی پیشرفت سرطان را می گیرد.


وجود
فسفر در اسفناج برای بدن، مخصوصا برای كسانی كه به كارهای فكری اشتغال دارند و آهن آن برای شهرنشینان كه گلبول های قرمز خونشان جهت تامین اكسیژن سلول های بدن، باید فعالیت بیشتری كنند، بسیار مفید است.



خواص طبی اسفناج:



برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران، کمی سرد و تر است و برخی عقیده دارندکه متعادل است، یعنی نه سرد و نه گرم است





1. برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A,B3,C و آهن و پتاسیم می باشد.

2.
بدن را قلیایی می کند.


3.
خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.


4.
ورم روده کوچک را رفع می کند.


5.
برای ورم ریه مفید است.


6.
ملین است و یبوست را برطرف میکند.


7.
برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است.


8.
اسفناج به دلیل داشتتن ماده ای به نام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.


9.
خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است.


10.
برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.


11.
برای رفع سرفه های خشک، برگ اسفناج را با جو پوست کند ه و روغن بادام بپزید و بخورید.


12.
آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است، مفید است.


13.
اگرآش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردرد های ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می کند.


14.
خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می کند، مخصوصا در افرادی که مشروبات الکلی و سیگار مصرف می کنند.


15.
تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری از سرطان روده ی بزرگ، معده، پروستات، حنجره و رحم موثر است.


16.
اسفناج کلسترول خون را پایین می آورد.


17.
بهترین دارو برای کسانی که است که مبتلا به کم خونی هستند.


18.
اسفناج مانند جارو، روده بزرگ را تمییز می کند.


19.
ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.


20.
اسفناج سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است.


21.
اسفناج پخته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است


22.
رماتیسم و نقرس را درمان می کند.


23.
برای زیاد کردن شیر در مادران شیرده موثر است.


24.
سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد که در معالجه خونریزی ها و کم خونی از آن استفاده می کردند.


25.
تخم اسفناج ملین و خنک کننده است.


26.
تخم اسفناج برای برطرف کرد ورم کبد و یرقان مفید است.


27.
اسفناج عداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد.


28.
اسفناج چون دارای کلروفیل است، عضلات روده را تحریک و تخلیه ی مدفوع را آسان می کند.


29.
اگر کسی مبتلا به حبس ابول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان کند. با همان مقدار روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کنید و به بیمار بدهید.


30.
اسفناج خام را در سالاد خود بریزید و میل کنید.



مضرات اسفناج:

اسفناج به دلیل داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های کلیه و مثانه مناسب نیست
.


ضمنا آنهایی که سرد مزاج ههستند باید اسفناج را با ادویه ی گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند
.


منبع
: مردان پارس -اسرار پزشکی



.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Similar threads

بالا