خلاصه مطالعات تحقیقاتی صورت گرفته بر مهاربند واگرا

afzir

عضو جدید
[h=2]1.علت استفاده از مهاربند
فولاد به عنوان یکی از ایده لا ترین مصلاح طراحی سازه های مقاوم در برابر زلزله به شمار می آید. فولاد دارای قابلیت انعطاف پذیری بالایی بوده و دارای قابلیت جذب انرژی زیاد نیز می باشد. در ضمن بایستی خاطر نشان کرد که عموما سازه های فولادی در زلزله ها بسیار خوب عمل نموده اند و قابلیت های بسیار خوبی از خود در برابر حرکات شدید نشان داده اند.
به منظور استفاده کامل از انعطاف پذیری این مصلاح و حصول قابلیت های رفتاری مطمئن در پاسخ به اثرات ناشی از زلزله، لازم است به مفاهیم بنیادی در زمینه شکل مناسب سازه و کنترل نحوه گسیختگی سازه توجه کافی مبذول گردد.
گسترش استفاده از فولاد در ساخت ساختمان ها را شاید بتوان برای نخستین بار در |سال 1885 در ساخت یک ساختمان 8 طبقه در شیکاگو توسط ویلیام لیبارون دانست. در طی یک دوره 82 |ساله ما بین |سال های1885 تا 1913 استفاده از 1 فولاد بسیار گسترش یافت تا این که از آن برای ساخت ساختمان وولورد با ارتفاع243 متری در نیویورک استفاده گردید.
به منظور مقاوم سازی سازه ها در برابر زلزله، سیستم های سازه ای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. هر یک از این سیستم ها در فرایند مقابله با نیروهای جانبی در ناحیه خطی و غیرخطی مزیت ها و معایبی دارند. قابهای مهاربندی شدهی واگرا یکی از بهترین سیستم های مهاربندی فلزی به شمار می روند که دو شاخصهی مهم سختی و شکل پذیری را بطور همزمان دارا بوده و به شکل های مختلفی اجرا می گردد که متداول ترین آنها سیستم های واگرای متشکل از مهاربندهای قطری وسیستم های واگرای متشکل از مهاربندهای متقارن می باشد.....

:warn::warn:
برای مشاهده ادامه مطلب به لینک مقابل مراجعه فرمایید : افزیــــــــــــــــــــــر


[/h]
 
بالا