خلاصه اي از كتاب باغباني

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
با سلام به دوستداران علم با غباني....
و تقديم به تمام كساني كه با شور و اشتياق به دنبال اين مطالب ميباشند...

دوستان توجه كنند.. من خودم از روي كتاب اينا رو تايپ ميكنم..
و از هيچ سايتي كپي نميشود..
و دقت كنيد و خواهش ميكنم..
مطالبي در اين تاپيك قرار ندهيد از سايت هاي ديگر.. چون من به عنوان تخلف اعلام ميكنم.. و براي شما يك اخطار محسوب ميشود.

من در اين تاپيك ميخوام.. مطالب خلاصه شده از كتاب باغباني تاليف جلال خورشيدي...رو قرار بدم...
هم مروري بر درس باغباني ميشه و هم دوستان ميتونن. اين مطالب رو با دقت بيشتر براي ارشد بخوانند...
من خلاصه اي از موارد مهم اين كتاب رو اينجا قرار ميدم....

عنوان:
- ميوه كاري
- ازدياد نباتات
- فيزيولوزي
- فيزيولوزي پس از برداشت
- سبزيكاري
- گلكاري
- خاكشناسي

توجه:
( يه نكته به هيچ عنوان اسپم نفرماييد..
اگر سوالي در رابطه با مطالب داشتيد ميتونيد بپرسيد ولي از اسپم و تشكر و ممنونم و اين حرفا خودداري كنيد تا از مطالب دور نيفتيم....)
با تشكر ديوانعلي
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
به نام خدا

فصل اول ميوه كاري:

مقدمه:
ميوه كاري را مي توان فن كشت و پرورش گياهان چندساله اي كه بخشي يا تمام ميوه انها بصورت خام يا پخته مورد تغذيه انسان قرار ميگيرد تعريف كرد.
ار انجا كه بيشتر درختان ميوه ، پس از كاشته شدن ، چندسال طول ميكشد تا به بار مي نشيند و وعلاوه بران بر مخارج سنگين اوليه ، در طول اين مدت نيز از هر ساله هزينه هايي براي نگهداري و پرورش انها مورد نياز است، بنابراين نياز به سرمايه گذاري به نسبت دراز مدت داردو اگر از ابتداي امر دقت و توجه كافي در رابطه با نوع درخت و منطقه كاشت صورت نگيرد ، شايد پس از چندسال منجر به زيان هاي جبران ناپذير گردد.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
بطور كلي مناطق كشت و پرورش درختان ميوه به 3 دسته تقسيم مي شوند:

1-مناطق گرمسيري(tropical zones):
اين مناطق بين خط استوا تا 20 درجه شمالي و جنوبي عرض جغرافيايي قرار دارند.درتمام سال دماي يكنواخت داشته و نوسانات دمايي در ان كم مي باشد.
نوسانات درطول سال بين 5+تا55+درجه سانتيگراد بوده و فاقد يخبندان زمستانه هستند.
درختاني در اين مناطق كشت مي شوند كه نياز سرمايي نداشته و دماهاي زير صفر درجه را تحمل مي كنند:
موز/انبه/اناناس/خربزه درختي(پاپايا)/قهوه/كاكائو/نارگيل و....

2- مناطق نيمه گرمسيري(subtropical zones):

اين مناطق حدواسط مناطق گرمسيري و معتدله بوده ( 20 تا 30 در جه شمالي و جنوبي) و ميانگين دماي ماهيانه حدود 13تا 18 درجه سانتيگراد مي باشد و نوسانات دمايي در طول سال بين 5-تا 45+درجه سانتيگراد مي باشد.
از ويزگيهاي اين مناطق مي توان به داشتن فصول مرطوب و خشك مشخص ، دارابودن يخبندان زمستانه كم و داشتن حداقل 2000درجه روز تجمع حرارتي اشاره كرد
از درختاني كه در اين مناطق پرورش داده مي شوند مي توان به :
پسته/زيتون/انجير/انار/مركبات/كيوي/خرمالو//خرما/اووكادو/و... اشاره كرد.

3- مناطق معتدله (temperate zones):

تابستان هاي گرم و زمستان هاي سرد با يخبندان هاي طولاني از خصوصيات بازار اين مناطق مي باشد.
اين مناطق بين عرضهاي جغرافيايي حدود 30تا 50 درجه شمال و جنوبي قرار گرفته اند.
درختاني كه در اين مناطق كاشته مي شوند.داراي مقاومت بالايي به سرما بوده يخبندانهاي طولاني را نيز متحمل كرده و نياز سرمايي بالايي دارند
ازجمله اين درختان را مي توان به سيب/ گلابي/به / هلو/ گيلاس/ البالو/ گردو/ فندق/بادام/ انگور/ و... اشاره كرد.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
احداث باغ ( orchard establishment):

در احداث يك باغ جديد دو حالت ممكن استرخ نمايد...
در حالت اول محصول ويزه اي مورد نظر است و براي كشت ان بايد زمين مناسبي يافت شود.
درحالت دوم كه بيشتر همگاني است زمين ويزه اي موجود است و بايد درختي را كه با ان زمين و منطقه سازش داشته باشد كشت گردد.
در هر دوحالت احداث باغ شامل چهار مرحله است:
1- بررسي عوامل محيطي
2- بررسي عوامل اقتصادي
3- گزينش رقم و تهيه نهال
4- اماده ساختن زمين و كاشت نهال
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
1-عوامل محيطي(environment factors):

واكنش درختان ميوه به عوامل محيطي متفاوته به دليل چندساله بودن و نحوه رشد و باروري انها تا حدودي با ساير گياهان متفاوته.
مهمترين عوامل محيطي كه نحوه رشد و ميزان محصول يك درخت را تعينن مي كند عبارتند از:
الف) دما( temperature):

همانند ساير گياهان درختان ميوه براي رشد و توليد محصول به يك دامنه گرمايي و يك دكاي مناسب ويزه خود نياز ارند.
درختان ميوه خران دار بايد در طول زمستان به تعداد ساعت هايي معين دماي بين صفر تا هفت درجه سانتي گراد دريافت كنند تا از حالت استراحت بيرون امده و نيز جوانه هاي گل انها تكامل پيداكرده و در بهار اغاز به رشد كنند.
اثر بسيار مهم ديگر بر درختان ميوه سرمازدگي بهاره است.
برخي ميوها( سيب /گيلاس/البالو/گردو/الو/گلابي و ... ) به همواي خنك در طول فصل رشد نياز دارند.
و برخي ديگر(هلو/شليل/بادام/زردالو/انار/انجير/فندقو....) به هواي معتدل گرم در طول فصل رشد نياز دارند.
چنانچه دماي هوا در اواخر فصل رشد به بالاتر از 38 درجه سانتيگراد برسند موجب سياه شدن مغز گردو مي شوند.
و اگر هوادر اواخر فصل رشد خيلي خنك باشد يا در اواخر فصل رشد بارندگي وجود داشته باشد مغز گردوچروكيده و قهوه اي خواهد شد.
دماي بيشتر از حد بالا در طي مرحله گل انگيزي در گيلاس موجب تحريك تشكيل ميوه هاي دوقلو مي شود.
سيب در مناطقي كه داراي شب هاي خنك و روزهاي گرم است خوشرنگ تر بوده و از بافت بهتري برخورددار خواهد بود.
پسته باري انكه مغز كامل و پرداشته باشد نياز به تابستان هاي گرم و طولاني دارد.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
ب)نور(light):

درميوه هاي سيب اگر شدت نور(بويزه در ماههاي اخر فصل رشد) كافي نباشد.توليد رنگ سرخ دچار اختلال مي گردد و به اين دليل پيشنهاد شده است كه در مناطقي كه پاييزي ابري يا مه الود دارند به جاي سيب هاي سرخ .انواع زرد و سبز ان كشت گردد .افتاب شديد در طول فصل رشد موجب تيره شدن پوست و عدم رنگ گيري دانه ها در انار مي شود.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
پ)موقعيت محل(LOCATION)

پ)موقعيت محل(LOCATION)

مجموعه عوامل جغرافيايي ، ارتفاع از سطح دريا، دوري و نزديكي از ابهاي سطحي و مقدار شيب زمين ، موقعيت محل را تشكيل مي دهند.
اثر اين عوامل در درجه اول روي مقدار دماي محيط و در درجه دوم روي شدت نور است.
هرچه عرض جغرافيايي بيشتر باشد چون نور خورشيد با زاويه كمتري به سطح زمين مي تابد .
ميزان دماي محيط و شدت نوري كه در دسترس گ
گياهان قرار مي گيرد كمتر مي شود.
ابهاي سطحي مثل دريا ف درياچه و رودخانه هاي خيلي بزرگ موجب تعديل دماي هواشده و كاشت درختان را در عرض جغرافيايي نامناسب امكان پذير مي كنندو نيز در برخي موارد از سرمازدگي زمستانه و بهاره درختان جلوگيري مي كنند.

اگر شيب زميني حداكثر 50%باشد كاشت درخت در ان بدون انجام عمليات مقدماتي امكانپذير است.
ولي در شيبهاي 5تا 15%احداث باغ نياز به عمليات هاي مقدماتي (ايجاد تراز ، تراس بندي و ....است..)دارد و شيب هاي بالاي 15%امكان احداث باغ ميوه وجودندارد.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
ت - خاك(SOIL):

بيشتر درختان ميوه به بافت خاك حساسيت زيادي نشان مي دهدو اگر خاك داراي زرفا (عمق) و زهكشي كافي بوده و از phمناسبي نيز برخوردار مي باشد.
خاكهاي سبكتر بطور معمول از خاكهاي سنگين تر ، كم رطوبت تر بوده و به همين دليل در بهار زودتر گرم و در پاييز ديرتر سرد مي شوند و چون از تهويه بهتري نيز برخوردارند در صورت وجود اب و مواد غذايي كافي، درختان ميوه در انها بيشتر رشد مي نمايند.
در بررسي خاك به منظور احداث باغ ، نكاتي كه از اولويت برخوردار است :
در درجه اول عمق خاك، دردرجه دوم زرفاي سطح اب زيرزميني و در درجه سوم ميزان نمك محلول (شوري) خاك و در نهايت بافت و ساختمان خاك مي باشد.

درختان دانه دار(گلابي/سيب/به و.....) نسبت به درختان هسته دار( گيلاس/البالو/الو....) مقاومت بيشتري به خاكهاي سنگين و با زهكشي ضعيف دارند.
دربين درختان دانه دار گلابي و در بين درختان هسته دار الو مقاومترين درختان شرايط خاكهاي سنگين و با زهكش ضعيف هستند.
از لحاظ مقاومت به خاكهاي سنگين و زهكش ضعيف به ترتيب:
گلابي/سيب/به /الو/البالو/گيلاس/هلو/زردالو/بادام قرار دارند.
مناسبترين phخاك براي اكثر درختان ميوه حدود 5/5تا 6/5است.
در phهاي بالا معمولا علايم كمبود عناصري مثل اهن /منگنز/مس/روي و ... ديده مي شوند.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
درختان ميوه از لحاظ مقاومت به شوري خاك ميتوان گفت كه درختاني از جمله سيب/گلابي/مركبات/گوجه/بادام/زردالو/هلو حساس ، درختاني مثل انجير ، انار/ و انگور نيمه مقاوم و پسته و خرما مقاوم هستند.
حساسترين درخت دربين دانه دارها به اهك بالاي خاك (به ) است.و بعد از ان گلابي و درنهايت سيب قراردارد.
دربين درختان هسته دار مقاومترين درختان به زيادي اهك بادام/زردالو/البالو/بوده و حساسترين درختان هلو و شليل هستند.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
مناسبترين خاك براي درختان سيب خاك شني/لومي عمق 2تا 5/2 متر و phحدود 5/6تا 8/6مي باشد.

براي گلابي بهتر است كه بافت خاك شني لومي عميق بوده و در ضمن اهك خاك نبايستي بيشتراز 10% است.

خاك مناسب درختان بايستي داراي بافت شني لومي بوده و از زهكش مناسب برخوردار باشدو نيز اهك ان بيش از 8%نباشد.

درخت هلو بايستي در زمين هاي عميق كه داراي زهكش مناسب بوده و زود گرم مي شوند، كشت كرد.

بهترين خاك براي كاشت الو و گوجه زمين هاي شني لومي با زهكش خوب و اهك بسيار كم مي باشد.

درخت زردالو در خاكهاي شني يا شني رسي با زهكش خوب بهترين نتيجه را مي دهد.

گيلاس و البالو نيز طالب خاكهاي با زهكش مناسب هستند.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
ت) اب و رطوبت نسبي(water and relative humiditi)

ت) اب و رطوبت نسبي(water and relative humiditi)

درمناطقي كه باران ساليانه 500-700 ميلي متر باشد نياز به ابياري مرتب در سراسر فصل رشد مي باشد.
رطوبت نسبي بيش از حد موجب زنگار گرفتن سيب/افزايش بيماريهاي قارچي ، ترك خوردن ميوه هايي از قبيل گيلاس/انار/انجير/انگور/و خرما بروز عارضه نوك سياه(black nose)درخرما، تاول زدگي پوست مركبات ، تشديد عارضه لكه تلخ (bitter pit)درسيب و... مي شود.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
مبحث بعدي....

.تا اينجا مطالعه كنيد سوالي در رابطه با اين مطالب داشتيد در خدمتم....
اگر نظري هم داريد در پيام خصوصي عنوان كنيد.اسپم هم يادتون نره نكنيد..متشكرم.



2- عوامل اقتصادي(economomical factors):
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
ادامه مطلب..........................
مهمترين هدف از توليد هر نوع محصول، كسب در امد است.همين هدف بايد در كليه فعاليت هاي كه براي بالا بردن ميزان و كيفيت فراورده انجام مي شود منظور گردد.
ارزش يك محصول تا زماني كه به بازار نرسيده برابر صفر است.
فراورده هاي باغباني براي يكي از چهار منظور زير توليد ميگردد:
- صدمه به بازارهاي محلي براي مصرف تازه
- صدور به بازارهاي دوردست براي مصرف تازه
- ارسال به كارخانه هاي كنسروسازي و ميوه خشك كني
- نگهداري در انبار و ارسال به بازار در فصل كمبود و گراني براي دستيابي به سود بيشتر..
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
سه نكته قابل توجه در بازار:

سه نكته قابل توجه در بازار:

نكته اول=مقدار نياز بازار : يعني در بازار مورد نظر، براي چه مقدار از محصول توليد شده خريدار وجود دارد.اين امر عامل ممي در تعيين سطح زير كشت مي باشد.
نكته دوم= پسند بازار: يعني چه رقمي از ميوه مورد نظردر بازار خواستار دارد، براي مثال:سيب هاي قندك در تهران و ترش مصري در اطراف تهران و يا قندك در شيراز اشتباه خواهد بود.
نكته سوم= فاصله محل توليد تا بازارك هرچه اين فاصله بيشتر باشد مخارج ترابري و درصد تلفات بالاتر
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
3- تهيه نهال:
پس از اينكه با توجه به شرايط محيطي منطقه و عوامل اقتصادي ، نوع ، و رقم ميوه گزينش شد بايد به تهيه نهال اقدام كرد.

بيشتر درختان ميوه از طريق پيوند و تعدادي نيز از راه قلمه، خوابانيدن و بذر افزوده مي شود.
روش توليد نهال هرچه كه باشد كيفيت نهال بالاترين اهميت در رشد ان و باروري درخت دارد.

هنگام خريد نهال بايد سعي شود كه كليه نهال ها داراي ريشه قوي و سالم باشد و چون بطور معمول بيرون اوردن گياهان ز زمين و ترابري انها از خزانه و محل كشت در زمستان انجام مي شودبايد از اسيب ديدن ريشه ها توسط سرماجلوگيري به عمل ايدو پس از رسيدن به محل باغ بيدرنگ ريشه ها را در زير خاك قرار داد و تا زمان كاشت در همان جا نگاهداري كرد.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
4-روشهاي كاشت:

الف:نقشه باغ:

درختان ميوه براي رسيدن به حداكثر رشد و توليد بيشترين و مرغوبترين محصول نياز به دريافت نور كافي دارد.
كه هنگام كاشت بين درختان مجاور فاصله بخصوصي كه براي درختان مختلف متفاوت است و به اندازه انها در حداكثر رشد بستگي داردرعايت مي شود.
نسبت به فواصل درختان روي رديف ها به فواصل بين رديف ها، روش هاي كاشت مختلفي را بوجود مي اورد كه از مهمترين انها مي توان مربعي/ مستطيلي/مثلثي/داربستي را نام برد.

روش مربعي:
فاصله درختان روي رديف با فاصله بين رديف ها برابر است بطوري كه هر چهار درخت روي رئوس يك مربع قرار مي گيرد.و بنابراين در باغ، علاوه بر رديف هاي شمالي جنوبي، رديف هاي شرقي غربي نيز وجود خواهندداشت.
در اين روش اگر فاصله مناسب در حين كاشت رعايت شده باشد درختان حداكثر رشد قسمت اعظم سطح باغ را مي پوشانند و بين انها فاصله كمي براي عبور و مرور كارگران و ماشين الات باقي مي ماند .
در اين روش صبح و بعدازظهر درختان مجاور روي هم سايه مي اندازند. به همين دليل براي نقاط گرمسيري داراي نور بيشتر هستند و قابل قبول است.
ولي براي نقاط سردسير شمالي كه شدت نور كمتري دارند مناسب نيست.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
روش مستطيلي:

فاصله درختان روي رديف ها از فاصله بين رديف ها بيشتر است.
كاشت درختان در صبح و بعد از ظهر سايه كمتري روي هم مي اندازندو هردرخت از نور بيشتري بهره مند مي گردد.
در اين روش درختان در حداكثر رشد فواصل بين رديف ها را پر ميكنند.
اين روش براي مناطق سردسير مناسب است.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
روش مثلثي:

كه لوزي و شش گوش هم خوانده مي شود.
هر سه درخت روي رئوس يك مثلث (متساوي الاضلاع و گاهي متساوي الساقين )كه جهت قاعده ان شرقي غربي است كشت مي شوند.
از نظر سايه اندازي مانند روش مربعي است تفاوتهاي ان با روش مربعي اين است:
اولا در اين روش رديف هاي شمالي جنوبي ندارد
ثانيا با رعايت فواصل مساوي در اين روش حدود 16% بيش از روش مربعي در واحد سطح درخت كاشته مي شود.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
روش داربستي:
درختان به روش هاي ويزه اي پيرايش مي شوند.و توسط چند رديف سيم فلزي كه به پايه هاي متصل هستند نگهداري مي گردند.
درختان هر رديف در حداكثر رشد فواصل بين خود را پر مي سازند.
گياهان در اين روش تنها دو بعد دارند به بادهاي عمود بر جهت رديف حساسند و به اين دليل در مناطقي كه داراي بادهاي شديد و منظم هستند راستاي رديف بايد حتما همسوي باد باشد تا يك سوي رديف در تمام طول صبح و پيش از ظهر و سوي ديگر بوده و لذا ميوه ها در اين روش كاشت از رنگ و انداز مطلوبتري برخوردار خواهند بود.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
هراباغ ميوه نياز به مراقبتهاي ويزه اي دارد تا بتواند به نحو بهينه رشد كرده و توليد محصول كند.
مهمترين اين مراقبت ها كه بطور كلي عمليات داشت ناميده مي شوند.

عمليات داشت:


1- ابياري (irrigation):

ادامه مطلب....اعلام ميشود.تا اينجا مطالعه كنيد سوالي داشتيد در پروفايلم ... لطفا..متشكرم.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
چهار رو آبیاری عمده ورد استفاده :
الف روش کرتی(basin irrigation)یا غرقابی(flood irrigation):
این روش ،با غ به کرتهای دارای یک یا چند درخت تقسیم و هر کرت در هر بار ابیاری با اب پر می شود.
از محاسن این روش احتیاج نداشتن به وسایل مدرن ابیاری است.
در باغ های جئان مرکبات برای جلوگیری از شیوع بیماریهای خاکزا از ابیاری کرتی به نام طستکی مورد استفاده قرار میگیرد که خود به دونوع زنجیره ای و شانه ای تقسیم می شود.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
ب : روش نشتی( furrow irrigation):

بازده مصرفی این روش از روش کرتی بیشتره
برای جریان انداختن آب از نهر اصلی به شیارها و تنظیم مقدار ان از سیفون های الومینیومی و یا پلاستیکی استفاده میشود.
در این نوع ابیاری به تدریج عمر و اندازه درختان افزوه میشود و باید تعداد شیارها را در هر طرف درخت افزایش داد بطوری که در حداکثر رشد تمام سطح باغ از شیارهای موازی هم پوشیده میشه.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
پ: روش بارانی(sprin;ler irrigation):

در این روش درختان توسط فواره های چرخانی که به لوله های خاصی متصلند آبیاری می شوند.
این روش از روش های قبل بیشتر و حدود 80درصد است
از محاسن این کیاه عدم نیاز به تسطیح زمین و امکان کاربرد کود های شیمیایی و سموم کشاورزی همراه با ابیاری و درموراد خاص مبارزه با سرما رو نام برد
مهمترین عیب این روش قیمت لوله ها و پمپ ها و سایر امکانات مورد نیاز است.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
ت : روش قطره ای ( drip irrrigation):

این ورش اب توسط پمپ های ویزه ای در لوله های پلاستیکی به نسبت باریک و قابل انعطافی که در طول هر ردیف روی سطح خاک قرار داده میشود جریان می یابد و از طریق چکانده های ویزه ای که در طول لوله قرار دارند به صورت قطره هایی بیرون امده ، خاک اطراف درخت را مرطوب نگه می دارد.
تعداد چکانده ها برای نهال های جوان یک عدد است و به تدریج کهگیاه بزرگ می شود به تا 4 عدد برای هر درخت افزایش داده می شود
بازده مصرفی 95% بوده و از تسطیح خاک بی نیاز است.
کاربرد این روش در خاکهای شور یا برای اب های سنگین و شور به سرعت شوری خاک را افزایش می دهد
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
2- کود:

از میان مواد غذایی اصلی ( نیتروزن ، فسفر و پتاسیم ) درختان میوه بطور معمول تا اغاز باروری تنها به نیتروزن اضافی نیاز دارند و فسفر و پتاسیم موجوددرخاک برای تامین نیازهای انها تا ان زمان کافی است.
کودها بایستی با خا زیر سایه انداز درخت مخلوط شوند و درخت مورد نیاز در صورت نیاز بیدرنگ ابیاری شود.
عناصر کم مصرف مانند اهن ، روی ، منیزیم و غیره را باید تنها درصورتی به خاک اضافه کرد که علایم خاص کمبود انها در باغ دیده شود.
دربسیاری از موارد کشت کود سبز به ویزه گیاهان یکساله تیره لوبیاسانان که قدرت تثبیت نیتروزن هوارا دارند در باغ توصیه می شود.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
3- هرس( pruning):

برحسب نیاز هرس می توان درختان میوه را به سه دسته تقسیم کردک
گروه اول درختانی مانند مرکبات هستند که در دوران زندگی خود نیازی ب هرس ندارند و بدون ان به طور طبیعی شکل ویزه خودشونو پیدا میکنند و میوه کافی تولید می کنند.
گروه دوم شامل درختانی مثل سیب، گلابی ، بادام و گردو هستند که بایستی در چند سال اول از طریق پیرایش به انها شکل مناسب داد و وقتی رشد کردند و به بار نشستند هرس را باید به حداقل رسوند.
گروه سوم شامل میوه های مانندهلو انجیر و انگور هستند که علاوه برپیرایش شکل دهی دردوران ببوغ باید مرتبا هرس شوندتا با تولید شاخه های جوان میزان محصول افزایش پیدا کنند.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
4- گرده افشانی(pollination):

اکثر درختان میوه به غیر از خرمالو و ارقام بدون هسته انجیر و گلابی و مرکبات برای تولید میوه به گرده افشانی نیاز دارند.
از نظر انتقال گرده می توان میوه ها رو به سه گروه تقسیم کرد.
گروه اول شامل خرما و انجیرهای هسته دار هستند که هرچند بطور طبیعی می توانند مقدار بسیار کمی میوه تولید کنند و باری تولید محصول اقتصادی باید گرده افشانی توسط انسان انجام بگیرد.
گروه دوم شامل گردو ، پسته ، فندق و توت و انار است گرده افشانی توسط باد است.
گروه سوم شامل میوه ها بویزه انواع دانه دار و هسته دار که گرده افشانی توسط حشرات بویزه زنیور عسل انجام می شود.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
5- تنک کردن(thinning):


بیشتر درختان میوه بیش از حد توانایی باردهی خود گل تولید می کنند که اگر همگی این گلها تبدیل به میوه شوند درخت ضعیف و میوه های ریز و نا مرغوب خواهند شدو ممکن دچار سال اوری باردهی متناوب شود.
به همین دلیل باید بیشتر گل ها و میوه های جوان حذف شوند
از درختان میوه که به تنک احتیاج ندارند.... البالو /گلابی /بادام/پسته/ فندق / و مرکبات می باشد.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
تغذیه درختان میوه( fruit tree nutetion):
ادامه این مبحث ..اعلام میشود........................
 

Similar threads

بالا