خدمت سربازی

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
محتویات:

  1. انجام پروژه جایگزین خدمت سربازی
  2. (حالت اول) از طریق بنیاد ملی نخبگان
  3. (حالت دوم) از طریق بنیاد نخبگان نیروهای مسلح
  4. منابع ( Reference )


انجام پروژه جایگزین خدمت سربازی
»» در کل برای انجام سربازی از طریق پروژه دو راه وجود دارد :
(1) از طریق بنیاد ملی نخبگان​
(2) از طریق بنیاد نخبگان نیرو های مسلح​


(حالت اول) از طریق بنیاد ملی نخبگان

»» در این حالت با داشتن شرایط مختلفی می توان اقدام نمود که چند نمونه رایج از آنها در زیر می آید :
1) معدل لیسانس بالای 16 + فوق لیسانس بالای 17 (با احتساب نمره پایان نامه) + یک مقاله استخراجی از پایان نامه پذیرفته یا چاپ شده در نشریات علمی پژوهشی داخلی یا خارجی مورد تایید وزارت علوم + دو توصیه نامه از اعضای هیات علمی دانشگاه​
(البته اگر معدل کمتر از این مقادیر نیز باشد، با شرط تحصیل در برخی از رشته ها و دانشگاه ها ضریبی از 1.01 تا 1.06 تعلق می گیرد تا معدل موثر حساب گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر از ضریب موثر دانشگاه های مختلف این فایل را دانلود نمایید یا به بنیاد ملی نخبگان واقع در شهر خود مراجعه نمایید. حتی اگر معدل شما با ضریب هم به مقدار لازم نمی رسد، اما در سایر موارد شرایط خوبی دارید، توصیه می شود با مراجعه حضوری به بنیاد در مورد شرایط خود مذاکره نمایید)​
2) شاگرد اول ارشد حداقل بین 15 نفر بدون توجه به معدل کارشناسی+یک مقاله معتبر نمایه شده (ISI)مستخرج از پایان نامه + نامه معرفی استاد​
3) ثبت اختراع + معدل کل ارشد بالای 15 (یا معدل کنونی ارشد بالای 17)​
4) اطلاعات سایر شرایط مثل انجام طرحها و پروژه های تاثیر گذار و . . . را می توانید از سایت بنیاد ملی نخبگان کسب کنید.​


»» روال کار در این حالت اینگونه است که فرد به بنیاد ملی نخبگان در شهر خود مراجعه کرده و در صورت احراز شرایط ، بنیاد برای وی تشکیل پرونده می دهد و در اکثر موارد شخص را به یکی از سازمانهای نظامی زیرمجموعه معرفی می کند. البته این پروسه اداری ممکن است حتی 3-4 ماه هم به طول بیانجامد. اما معمولا در 1-2 ماه به پایان می رسد. پس از مشخص شدن سازمان مربوطه و تعریف پروژه، فرد می تواند خدمت سربازی خود را از طریق "انجام پروژه ای به طول حدودا 10 ماه" + "دوره آموزشی سربازی حدودا 45 روزه" به انجام برساند . در این حالت فرد در انتخاب سازمان مورد نظر و پروژه اختیارات چندانی ندارد و تابع بنیاد است.
»» اگرچه به نظر می رسد «قانونا» 45 روز مربوط به دوره آموزشی جز 10 ماه طول پروژه به حساب نمی آید، اما در اکثر موارد در صورتی که محل خدمت شکایتی در این مورد نداشته باشد، از نظر ستاد نخبگان نیروهای مسلح نیز مشکلی وجود ندارد. به این معنی که کل دوره را می توان در 10 ماه تمام کرد. همانطور که پیشتر گفته شد اکثر افراد به سازمان ها یا دانشگاه های نظامی معرفی می شوند. اما به تشخیص بنیاد افراد ممکن است به سازمان های غیر نظامی مانند شرکت های تابع وزارت نیرو، وزارت مسکن و ... نیز معرفی شوند. معمولا اگر از طرف شرکتی این چنینی نامه «اعلام نیاز» داشته باشید، و بخت با شما یار باشد، می توانید به خدمت شرکت مذکور در آیید.


»» لازم به ذکر است که دوره های آموزشی 45 روزه فقط 2 بار در سال و در ماههای تیر و دی قابل انجام است. بنا به توافق بنیاد ، می توان این دوره را قبل ، بعد ، و یا حتی در حین انجام پروژه گذراند.
»» در پایان گفتنی است که اگرچه بنیاد شرایط مشخصی را برای انجام سرباز نخبگی ذکر کرده است، اما پرونده اشخاص توسط یه کمیته تخصصی متشکل از اساتید دانشگاه بررسی می شود. هر تصمیمی در این کمیته بالاتر از قوانین یاد شده است. به طور مثال ممکن است پرونده فردی به جای ارائه یک مقاله ISI با داشتن چند مقاله علمی-پژوهشی مورد تایید قرار گیرد. در چنین مواردی توصیه می شود با مراجعه حضوری در بنیاد مسئله را پی گیری نمایید.


(حالت دوم) از طریق بنیاد نخبگان نیروهای مسلح

»» شرط لازم در این حالت این است که فرد دانشجو یا فارغ التحصیل کارشناسی ارشد یا دکتری باشد. در این حالت فرد خدمت سربازی خود را از طریق انجام چند پروژه می تواند طی کند که هر کدام از 1 الی 12 ماه کسری خدمت در پی دارد .
»» بر خلاف حالت اول که کل سربازی با یک پروژه پوشش داده میشد ، در این حالت فرد بایستی از طریق انجام پروژه های متعدد برای خود کسری خدمت جمع کند . البته در صورت کسب حتی 21 ماه یا بیشتر کسری خدمت از طریق پروژه ، باز هم 2 ماه دوره آموزشی اجباری است. مگر برای کسانی که قبلا دوره آموزشی را گذرانده اند .
»» در این حالت شخص مستقیما بایستی به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح واقع در پادگان شهید خلیل زاده تهران مراجعه کرده و پس از تشکیل پرونده مشغول انجام پروژه بشود. هنگام مراجعه به بنیاد ملی نخبگان نیروهای مسلح ، پرونده ای تشکیل می شود و فرد بایستی منتظر بماند تا بنیاد برای او پروژه ای را از طریق سازمانهای مربوطه پیدا کند. این روال بسیار زمان بر و طولانی است . لذا آن چیزی که متداول تر است این است که فرد قبل از مراجعه به بنیاد و تشکیل پرونده ، خود مستقیما با سازمانهای مربوطه مورد تایید بنیاد ارتباط برقرار می کند و با آنها جهت انجام پروژه ای به توافق می رسد. سپس آن سازمان نامه اعلام نیاز به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح می فرستد و پرونده تشکیل می شود. در این حالت علاوه بر تسریع در انجام کارها ، فرد می تواند پروژه مورد علاقه خود را دنبال کند .
»» افرادی که مشغول انجام خدمت سربازی هستند نیز می توانند در حین خدمت پروژه انجام داده و از مابقی دوران خدمت خود کسر نمایند.
»» توصیه می شود که با همه سازمانها تماس بگیرید و از میان پروژه های پیشنهادی ، پروژه مورد علاقه خود را انتخاب کنید.
»» نکته خیلی مهم :
بعد از انجام پروژه، سازمان مورد نظر مثلا 6 ماه پیشنهاد کسر خدمت می کند. اگر شما قصد دارید که علاوه بر این پروژه ، پروژه دیگری نیز انجام بدهید ، نبایستی این 6 ماه را جهت داوری به کمیسیون بنیاد نخبگان نیروهای مسلح ببرید !! زیرا جلسه داوری کمیسیون برای هر فرد فقط و فقط یک بار تشکیل می شود و سپس پرونده او بسته می شود. پس کاری که باید کرد این است که بعد از انجام همه پروژه ها ، برگه های پیشنهادی کسری های خدمت را همه را یکجا برای داوری به کمیسیون ببرید .
»» در کمیسیون داوری معمولا از میزان پیشنهادی کسری ، مقداری را کسر کرده و الباقی را تصویب میکنند. مثلا ممکن است از 6 ماه پیشنهادی 5 ماه را تصویب کنند.
»» پروژه هایی که میزان کسری پیشنهادی شان از طرف سازمان مربوطه بیش از 9 ماه است ، پس از داوری در کمیسیون ، نیاز به داوری تخصصی نیز دارند که معمولا پروسه اداری بسیار طولانی نیز دارد . لذا توصیه می شود که به جای یک پروژه 14 ماهه ، دو پروژه 7 ماهه کار شود. و یا اینکه از سازمان مربوطه درخواست گردد که به جای مثلا 12 ماه ، دو عدد کسری 6 ماهه پیشنهاد نماید .
»» برای انجام پروژه لازم نیست که حتما در همان شهر حضور داشت. اکثر سازمانها قبول می کنند که شما پروژه را در منزل خود انجام داده و مثلا هر ماه یکبار یک گزارش حضوری و یا حتی غیر حضوری ارائه نمایید. ارائه گزارش از هر 3 ماه به بنیاد نیز ضروری است.
»» قبلا از پایان نامه های ارشد و دکتری هم میشد کسری گرفت ؛ ولی الان تردیدها در این مورد زیاد است. بهتر است این مورد را قبل از مراجعه حتما سوال نمایید .
»» انجام چند پروژه به طور همزمان از لحاظ بنیاد غیر قانونی است و به شما اجازه این کار داده نخواهد شد. ولی می توان در صورت توافق با سازمان مربوطه ، پروژه ای را همزمان انجام داد ولی درخواست کرد تا تاریخ انجام پروژه را طوری بزنند که همپوشانی نداشته باشد.
»» دوستانی که به x ماه کسری خدمت احتیاج دارند ، توجه کنند که باید پروژه هایی انجام بدهند تا جمع کسری پیشنهادی 3-4 ماه بیشتر از x باشد ؛ زیرا ممکن است هنگام داوری در کمیسیون از مثلا 11 ماه پیشنهادی 7 ماه را تصویب نمایند. بعد از تصویب نیز دیگر شما نمی توانید پروژه دیگری انجام دهید چون پرونده شما بسته شده است !!
»» افرادی که به کسری 9 ماه یا کمتر احتیاج دارند ولی از ترس پروسه اداری طولانی پروژه های بیشتر از 9 ماه و داوری مجدد و تخصصی آنها حاضر به انجام پروژه های بیش از 9 ماه نیستند ، باید توجه کنند که این افراد می توانند پروژه مثلا 10 ماه انجام بدهند و به سازمان مورد نظر بگویند که 10 ماه کسری خدمت پیشنهاد نماید. اما در هنگام داوری در کمیسیون اعلام کنند که از روش داوری پروژه های کمتر از 9 ماه اقدام نمایند !!! در این حالت نیازی به طی پروسه اداری طولانی و داوری تخصصی نیست.



منابع ( Reference ) :
اطلاعات و تجربه های دانش پژِوهان فروم ( Applyabroad )
 

m@hdi13579

کاربر فعال
ممنون از تاپیک مفیدتون

خبر جدید
شنیدم اخیرا بنیاد نخبگان برای پروژه هایی که به جای سربازی میدن به دانشگاه ها ظرفیت داده
یعنی به نوعی انتخاب افراد به دانشگاه واگذار شده
که فکر کنم باید به دانشگاه مراجعه کنی و ثبت نام کنی
 
بالا