حد بهینه عناصر غذایی

khaNuMi

عضو جدید
کاربر ممتاز
جدول 19- حد مطلوب غلظت عناصر غذایی در کشمش*

ازت
(N)​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

آهن
(Fe)​

(میلی‌گرم در 100 گرم ماده خوراکی)​

450​

100​

700​

50​

32​

88/1​

منگنز
(Mn)​

روی
(Zn)​

مس
(Cu)​

ماده
خشک​

قند کل​

(میلی‌گرم در 100 گرم ماده خوراکی)​

(درصد)​

3/0​

3/0​

2/0​

85​

59​
* اعداد حد مطلوب می‌تواند نسبت به رقم گیاه، موقعیت جغرافیایی محل، نحوه مدیریت، نحوه نمونه‌برداری و عملکرد متفاوت باشد، لذا تفسیر نتایج بر عهده متخصصین مربوطه است.

11- پرتقال: از 30 برگ با سن 5 تا 7 ماه قبل از میوه دهی برای تجزیه برگهای درختان مرکبات استفاده می شود.

جدول 20- حد مطلوب غلظت عناصر غذایی در برگ پرتقال*

عناصر پرنیاز
(درصد)​

ازت
N))​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

گوگرد
(S)​

0/3-5/2​

2/0-1/0​

0/3-2/2​

0/2-2/2​

5/0​

3/0​

‌عناصر کم‌نیاز
(میلی‌گرم در کیلوگرم)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

روی
(Zn)​

مس
(Cu)​

بور
(B)​

مولیبدن
(Mo)​

150-100​

100-75​

70-40​

15-7​

75-50​

2-1​
* حد مطلوب می‌تواند نسبت به رقم، موقعیت جغرافیایی محل، نحوه مدیریت، نحوه نمونه‌‌برداری و عملکرد متفاوت باشد،
لذا تفسیر نتایج و توصیه بهینه کودی بر عهده متخصصین امر خواهد بود.

جدول 21- حد مطلوب غلظت عناصر غذایی در میوه پرتقال*

ازت
(N)​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

(میلی‌گرم در 100 گرم ماده خوراکی)​

150​

14​

181​

40​

10​

1/0​

034/0​

روی (Zn)​

مس
(Cu)​

ویتامین
C​

ماده
خشک​

قند کل​

نیترات
(NO3)​

(میلی‌گرم در 100 گرم ماده خوراکی)​

(درصد)​

(mg/kg FW)​

01/0​

05/0​

53 >​

2/13​

0/10​

100<​
* اعداد حد مطلوب می‌تواند نسبت به رقم گیاه، موقعیت جغرافیایی محل، نحوه مدیریت، نحوه نمونه‌برداری و عملکرد متفاوت باشد، لذا تفسیر نتایج بر عهده متخصصین مربوطه است.

جدول 22- حد مطلوب غلظت عناصر غذایی در برگ نارنگی*

عناصر پرنیاز
(درصد)​

ازت
N))​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

گوگرد
(S)​

4/3-0/3​

2/0-1/0​

0/2-0/1​

5/2-5/1​

4/0-2/0​

3/0-​

‌عناصر کم‌نیاز
(میلی‌گرم در کیلوگرم)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

روی
(Zn)​

مس
(Cu)​

بور
(B)​

مولیبدن
(Mo)​

150-100​

80-50​

50-25​

50-25​

70-30​

2-1​
* اعداد حد مطلوب می‌تواند نسبت به رقم گیاه، موقعیت جغرافیایی محل، نحوه مدیریت، نحوه نمونه‌برداری و عملکرد متفاوت باشد، لذا تفسیر نتایج بر عهده متخصصین مربوطه است.

12- کیوی: از برگهای بالغ جوان حدود 10 هفته پس از شروع رشد، نمونه‌برداری می‌شود.

جدول 23- حد بهینه عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف در برگهای کیوی*

عناصر پرنیاز
(درصد)​

ازت
N))​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

گوگرد
(S)​

2/4-5/2​

6/0-2/0​

0/3-0/2​

5/3-0/3​

5/0-40/0​

4/0-4/0​

‌عناصر کم‌نیاز
(میلی‌گرم در کیلوگرم)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

روی
(Zn)​

مس
(Cu)​

بور
(B)​

مولیبدن
(Mo)​

150-100​

150-100​

50-40​

15-10​

50-40​

2-1​
* ارقام فوق با توجه به رقم، شرایط اقلیمی، نحوه مدیریت زراعی، عملیات به‌زراعی و نحوه تغذیه متغیر می‌باشد.

جدول 24- حد مطلوب غلظت عناصر غذایی در میوه کیوی*

ازت
(N)​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

(میلی‌گرم در 100 گرم ماده خوراکی)​

182​

34​

312​

34​

17​

31/0​

01/0​

روی (Zn)​

مس
(Cu)​

ویتامین
C​

ماده
خشک​

قند کل​

نیترات
(NO3)​

(میلی‌گرم در 100 گرم ماده خوراکی)​

(درصد)​

(mg/kg FW)​

14/0​

13/0​

7/92​

6/15​

98/8​

100<​
* اعداد حد مطلوب می‌تواند نسبت به رقم گیاه، موقعیت جغرافیایی محل، نحوه مدیریت، نحوه نمونه‌برداری و عملکرد متفاوت باشد، لذا تفسیر نتایج بر عهده متخصصین مربوطه است.

13- پسته: از تعداد 50 برگ در تیرماه و از شاخه های یکساله غیربارده برای تجزیه استفاده می شود.

جدول 25- حد مطلوب غلظت عناصر غذایی در برگ پسته*

عناصر پرنیاز
(درصد)​

ازت
N))​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

گوگرد
(S)​

5/2-0/2​

2/0-12/0​

0/2-5/1​

0/3-5/2​

7/0-5/0​

5/0-3/0​

‌عناصر کم‌نیاز
(میلی‌گرم در کیلوگرم)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

روی
(Zn)​

مس
(Cu)​

بور
(B)​

مولیبدن
(Mo)​

150-110​

80-50​

50-40​

15-12​

60-50​

2-1​

جدول 26- حد مطلوب غلظت عناصر غذایی در مغز پسته*

ازت
(N)​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

گوگرد
(S)​

(درصد)​

20/3​

50/0​

50/1​

1/0​

14/0​

1/0​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

روی
(Zn)​

مس
(Cu)​

پروتئین​

چربی​

قند​

(درصد)​

(میلی‌گرم در کیلوگرم)​

45​

12​

25​

13​

6/20​

20​

8​
** اعداد حد مطلوب می‌تواند نسبت به رقم گیاه، موقعیت جغرافیایی محل، نحوه مدیریت، نحوه نمونه‌برداری و عملکرد متفاوت باشد، لذا تفسیر نتایج بر عهده متخصصین مربوطه است.

14- انار: از تعداد 50 برگ در تیرماه و از شاخه های یکساله غیربارده برای تجزیه استفاده می شود.

جدول 27- حد بهینه عناصر غذایی پرنیاز و کم نیاز در برگ انار*

عناصر پرنیاز
(درصد)​

ازت
N))​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

گوگرد
(S)​

5/2-2/2​

4/0-2/0​

0/2-2/1​

5/2-0/2​

8/0-6/0​

4/0-3/0​

‌عناصر کم‌نیاز
(میلی‌گرم در کیلوگرم)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

روی
(Zn)​

مس
(Cu)​

بور
(B)​

مولیبدن
(Mo)​

150-110​

100-75​

50-30​

15-10​

60-40​

2-1​
* ارقام فوق با توجه به رقم، شرایط اقلیمی، نحوه مدیریت زراعی، عملیات به‌زراعی و نحوه تغذیه متغیر می‌باشد.
جدول 28- حد مطلوب غلظت عناصر غذایی در میوه انار*

ازت
(N)​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

آهن
(Fe)​

(میلی‌گرم در 100 گرم ماده خوراکی)​

152​

8​

259​

3​

3​

3/0​

منگنز
(Mn)​

روی
(Zn)​

مس
(Cu)​

ویتامی
C​

ماده خشک​

قند کل​

(میلی‌گرم در 100 گرم ماده خوراکی)​

(درصد)​

1/0​

12/0​

07/0​

1/6​

0/19​

57/16​
** اعداد حد مطلوب می‌تواند نسبت به رقم گیاه، موقعیت جغرافیایی محل، نحوه مدیریت، نحوه نمونه‌برداری و عملکرد متفاوت باشد، لذا تفسیر نتایج بر عهده متخصصین مربوطه است.

15- انجیر: برای نمونه‌برداری از 25 برگ کامل و بالغ موجود در وسط شاخه‌های در حال رشد و در زمان تیر و مردادماه استفاده می‌شود.
جدول 29- حد بهینه عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف در برگ انجیر *

عناصر پرنیاز
(درصد)​

ازت
N))​

فسفر
(P)

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

گوگرد
(S)​

0/3-5/2​

3/0-1/0​

5/2-0/2​

0/3-0/2​

4/0-2/0​

3/0​

‌عناصر کم‌نیاز
(میلی‌گرم در کیلوگرم)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

روی
(Zn)​

مس
(Cu)​

بور
(B)​

مولیبدن
(Mo)​

150-100​

100-70​

50-30​

15-10​

40-30​

2-1​
* ارقام فوق با توجه به رقم، شرایط اقلیمی، نحوه مدیریت زراعی، عملیات به‌زراعی و نحوه تغذیه متغیر می‌باشد.

جدول 30- حد مطلوب غلظت عناصر غذایی در میوه انجیر*

ازت
(N)​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

(میلی‌گرم در 100 گرم ماده خوراکی)​

130​

14​

250​

35​

25​

27/0​

13/0​

روی (Zn)​

مس (Cu)​

ماده خشک​

قند کل​

(میلی‌گرم در 100 گرم ماده خوراکی)​

(درصد)​

10/0​

07/0​

21​

16​
* اعداد حد مطلوب می‌تواند نسبت به رقم گیاه، موقعیت جغرافیایی محل، نحوه مدیریت، نحوه نمونه‌برداری و عملکرد متفاوت باشد، لذا تفسیر نتایج بر عهده متخصصین مربوطه است.
16- چای: از100 برگ از برگهای کاملاً توسعه یافته ساقه های جوان نمونه‌برداری می‌شود.
جدول 31- حد بهینه عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف در برگ چای*

عناصر پرنیاز
(درصد)​

ازت
N))​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

گوگرد
(S)​

8/4-0/4​

3/0-2/0​

0/2-8/1​

6/0-4/0​

5/0-3/0​

3/0​

‌عناصر کم‌نیاز
(میلی‌گرم در کیلوگرم)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

روی
(Zn)​

مس
(Cu)​

بور
(B)​

مولیبدن
(Mo)​

200-150​

150-100​

70-50​

15-10​

70-50​

2-1​
* ارقام فوق با توجه به رقم، شرایط اقلیمی، نحوه مدیریت زراعی، عملیات به‌زراعی و نحوه تغذیه متغیر می‌باشد.

17- لیمو: از 30 برگ کامل (پهنک و دمبرگ) از شاخه غیربارده، با 5 تا 7 ماه سن، جهت تجزیه استفاده می‌شود.
جدول 32- حد بهینه عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف در برگهای لیمو*

عناصر پرنیاز
(درصد)​

ازت
N))​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

گوگرد
(S)​

7/2-2/2​

3/0-1/0​

0/2-0/1​

0/4-5/1​

5/0-2/0​

3/0​

‌عناصر کم‌نیاز
(میلی‌گرم در کیلوگرم)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

روی
(Zn)​

مس
(Cu)​

بور
(B)​

مولیبدن
(Mo)​

100-60​

100-40​

50-30​

10-5​

50-30​

2-1​
* ارقام فوق با توجه به رقم، شرایط اقلیمی، نحوه مدیریت زراعی، عملیات به‌زراعی و نحوه تغذیه متغیر می‌باشد.


جدول 33- حد مطلوب غلظت عناصر غذایی در میوه لیمو*

ازت
(N)​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

(میلی‌گرم در 100 گرم ماده خوراکی)​

176​

16​

138​

26​

8​

6/0​

03/0​

روی (Zn)​

مس(Cu)​

ویتامین C​

ماده خشک​

قند کل​

نیترات (NO3)​

(میلی‌گرم در 100 گرم ماده خوراکی)​

(درصد)​

(mg/kg FW)​

06/0​

04/0​

53​

11​

5/2​

100<​
* اعداد حد مطلوب می‌تواند نسبت به رقم گیاه، موقعیت جغرافیایی محل، نحوه مدیریت، نحوه نمونه‌برداری و عملکرد متفاوت باشد، لذا تفسیر نتایج بر عهده متخصصین مربوطه است.
18- زیتون: از 50 برگ کاملاً توسعه یافته در وسط شاخه‌های بدون میوه جهت تجزیه استفاده می شود.
جدول 34- حدود بهینه عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف در برگهای زیتون*

عناصر پرنیاز
(درصد)​

ازت
N))​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

گوگرد
(S)​

5/2-5/1​

3/0-1/0​

2/1-9/0​

2/3-0/1​

7/0-2/0​

3/0-1/0​

‌عناصر کم‌نیاز
(میلی‌گرم در کیلوگرم)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

روی
(Zn)​

مس
(Cu)​

بور
(B)​

مولیبدن
(Mo)​

200-100​

150-50​

80-30​

10-5​

40-20​

2-1​
* ارقام فوق با توجه به رقم، شرایط اقلیمی، نحوه مدیریت زراعی، عملیات به‌زراعی و نحوه تغذیه متغیر می‌باشد.

19- فندق: 25 برگ کامل (شامل برگ و دمبرگ) از وسط شاخه های فصل جاری در تیرماه برای تجزیه کافی است.
جدول 35- حد بهینه عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف در برگهای فندق*

عناصر پرنیاز
(درصد)​

ازت
N))​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

گوگرد
(S)​

6/2-4/2​

4/0-1/0​

4/2-0/2​

5/2-0/1​

5/0-2/0​

3/0​

‌عناصر کم‌نیاز
(میلی‌گرم در کیلوگرم)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

روی
(Zn)​

مس
(Cu)​

بور
(B)​

مولیبدن
(Mo)​

200-100​

100-50​

80-40​

10-5​

70-30​

2-1​
* ارقام فوق با توجه به رقم، شرایط اقلیمی، نحوه مدیریت زراعی، عملیات به‌زراعی و نحوه تغذیه متغیر می‌باشد.

20ـ توت‌فرنگی: برای نمونه‌برداری بایستی از برگ‌های کامل و بالغ (همراه با برگچه‌ها) استفاده نمود. حدود25-15 برگ سالم برای انجام تجزیه کافی به نظر می‌رسد.
جدول 36- حدود بهینه عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف در برگ توت‌فرنگی*

عناصر پرنیاز
(درصد)​

ازت
N))​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

گوگرد
(S)​

0/4-0/3​

3/0-2/0​

0/3-0/2​

0/3-0/2​

4/0​

4/0​

‌عناصر کم‌نیاز
(میلی‌گرم در کیلوگرم)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

روی
(Zn)​

مس
(Cu)​

بور
(B)​

مولیبدن
(Mo)​

170-100​

100-70​

70-40​

20-10​

60-40​

2-1​
* ارقام فوق با توجه به رقم، شرایط اقلیمی، نحوه مدیریت زراعی، عملیات به‌زراعی و نحوه تغذیه متغیر می‌باشد.

جدول 37- حد مطلوب غلظت عناصر غذایی در میوه توت فرنگی

ازت
(N)​

فسفر
(P)​

پتاسیم
(K)​

کلسیم
(Ca)​

منیزیم
(Mg)​

آهن
(Fe)​

منگنز
(Mn)​

(میلی‌گرم در 100 گرم ماده خوراکی)​

93​

27​

292​

21​

17​

22/0​

-​

روی (Zn)​

مس
(Cu)​

ویتامین
C​

ماده
خشک​

قند کل​

نیترات
(NO3)​

کادمیم
(Cd)​

(میلی‌گرم در 100 گرم ماده خوراکی)​

(درصد)​

(mg/kg FW)​

-​

-​

37​

3/19​

-​

50​

1/0​
** اعداد حد مطلوب می‌تواند نسبت به رقم گیاه، موقعیت جغرافیایی محل، نحوه مدیریت، نحوه نمونه‌برداری و عملکرد متفاوت باشد، لذا تفسیر نتایج بر عهده متخصصین مربوطه است.
 

f.SOODANI

عضو جدید
بچه ها من نیاز شدید به یه رفرنس دارم که واسه محلول پاشی مقدار دز کافی رو مشخص کرده باشه واسه گیاه یونجه! محلول پاشی 2تا عنصر آهن و روی
 

tondcharge

عضو جدید
سلام

ممنون از مطالبتون. فقط من به رفرنسش و حد بهینه برای گیاهان زینتی احتیاج دارم.
با تشکر
 

Similar threads

بالا