تکنولوژی پالتروژن

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
پالتروژن از جمله روشهای سریع تولید کامپوزیت های تقویت شده با الیاف پیوسته میباشد که به کمک آن میتوان انواع پروفیل کامپوزیتی با مقطع ثابت را با سرعت بالا تولید نمود. این روش اولین بار در سال 1951 به کار گرفته شد. محصولات تولیدی به این روش دارای استحکام بالا، وزن کم و عمر طولانی به ویژه در محیطهای شیمیایی میباشند.
در این فرایند، الیاف پیوسته به صورت الیاف بلند، پارچه بافته شده و پارچه الیاف کوتاه از داخل حمام حاوی رزین عبور کرده و آغشته به رزین میشود. پس از خروج ازحمام، الیاف به قالبی گرم هدایت شده و در داخل قالب محصول شکل نهایی را به خود میگیرد. عملیات سخت شدن و پخت نیز در داخل قالب صورت میپذیرد. پس از خروج از قالب، محصول پیوسته سرد شده و مراحل برش و پرداخت کاری انجام میشود. به این ترتیب محصول نهایی بدون نیاز به انجام عملیات دیگری آماده عرضه به بازار میباشد. قالب مورد استفاده معمولاً فولادی و دارای طول 30 الی 155 سانتیمتر است.
محصولات تولیدی به وسیله روش پالتروژن در برابر مواد شیمیایی مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند و یکی از موارد استفاده این محصول در محیطهای اسیدی و بازی با PH بالا میباشد، به علت فرایند پیوسته ای که در تولید قطعات به روش پالتروژن به کار گرفته میشود، قطعات تولید محدودیت طولی ندارند. بالا بودن سرعت و استفاده از تجهیزات ساده و ارزان و وابستگی کم به نیروی انسانی سبب پایین آمدن هزینه، در تولید محصول نسبت به سایر روشهای ساخت مواد مرکب شده است.
در کشور ما با توجه به خورندگی خاک ها و شرایط بد اقلیمی بسیاری ازمناطق کشور، استفاده از محصولات پالتروژنی میتواند در صنعت نفت، صنایع دریایی و حمل و نقل کاربرد فراوانی داشته باشد.



منبع: نشریه تخصصی شرکت ملی نفت
 
بالا