تولید برق از زباله

Ice Man

مدیر تالار مهندسی برق
مدیر تالار
در این تاپیک به معرفی این فناوری و اطلاعات مربوط به آن میپردازیم.
 

Ice Man

مدیر تالار مهندسی برق
مدیر تالار
شهردار تبریز خبر داد

تولید 4 مگاوات برق از زباله در تبریز


خبرگزاری فارس: شهردار تبریز از استحصال بیوگاز و انرژی از زباله گاه فعلی و احداث نیروگاه 4 مگاواتی برق در این شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، علیرضا نوین ظهر امروز در سازمان مدیریت پسماندها اظهار کرد: مجموعه شهرداری تبریز باید در اجرای پروژه‌های سازمان پسماندهای شهرداری تبریز همکاری و مساعدت لازم را انجام دهند تا بسیاری از مشکلات و معضلات زیست محیطی شهر تبریز برطرف شود.
وی در ادامه سخنان خود با بررسی وضعیت بودجه‌ای سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز در سال جاری و برنامه پیشنهادی بودجه سال آینده تاکید کرد: شهرداری‌های مناطق دهگانه باید نسبت به پرداخت سریع بدهی‌های خود به این سازمان اقدام کنند.
شهردار تبریز همچنین از هیئت مدیره سازمان پسماندهای شهرداری تبریز خواست تا با بررسی مسائل مربوط به اجرایی شدن پروژه‌های تصفیه‌خانه شیرابه و نیرو گاه بیوگاز، زمینه مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در اجرای این پروژه‌ها را تا پایان سال مالی 90 فراهم و قرارداد این پروژه‌ها را نهایی کنند.
نوین با تاکید بر اینکه اجرای پروژه‌های زیست محیطی شهرداری در زیبایی شهر و سلامت شهروندان موثر خواهد بود، خاطرنشان کرد: احداث مرکز دفن مهندسی بهداشتی پسماندهای شهرداری تبریز، کارخانه بازیافت و تولید کمپوست، استحصال بیوگاز و انرژی از زباله گاه فعلی و احداث نیروگاه 4 مگاواتی برق و تصفیه خانه شیرابه در جوار آن ضامن آینده شهر و سلامت شهروندان است، جدیت در عملیاتی شدن این پروژه‌ها را مورد تاکید قرار داد.

در ادامه مراسم همچنین شهرام احمدی مدیرعامل شرکت پارس قائم گستر و سرمایه‌گذار در پروژه‌های نیروگاهی و استحصال انرژی از پسماندهای شهری در تشریح طرح پیشنهادی خود گفت: در حال حاضر بهترین روش در تولید انرژی از پسماندهای شهری روش زباله سوز است و بر همین اساس می‌توان با احداث واحد تولید انرژی و سوزاندن روزانه 500 تن زباله 17 مگاوات برق تولید کرد.

وی زمین مورد نیاز برای احداث چنین نیروگاهی را پنج هکتار عنوان و اظهار کرد: در این رابطه نیاز است مطالعات اولیه انجام پذیرد و پس از کار کارشناسی بر روی مطالعات انجام شده پروژه عملیاتی قابل ارائه خواهد بود.

مجری طرح‌های نیروگاهی پس از بازدید از محل زباله‌گاه فعلی و مرکز دفن مهندسی بهداشتی پسماندهای شهری تبریز و کارخانه بازیافت مواد و تولید کمپوست آمادگی خود برای سرمایه‌گذاری و مشارکت در اجرای این طرح را بیان کرد.


منبع
منبع
 

Vahid43

عضو جدید
آخرین ویرایش توسط مدیر:

sabersani

عضو جدید
من فردا مصاحبه دارم هیچی در مورد نیروگاه های زباله ای نیست؟
خودم فکر میکنم همون نیروگاه گازیه که سوختش از زبله و سوختهای غیر فسیلیه؟درسته؟
 

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
من فردا مصاحبه دارم هیچی در مورد نیروگاه های زباله ای نیست؟
خودم فکر میکنم همون نیروگاه گازیه که سوختش از زبله و سوختهای غیر فسیلیه؟درسته؟
با سلام
چند تا روش تولید برق از زباله ها هستش که میتوانید از لینک زیر ببینید
[h=3]دانلود انرژي زيست توده 1 (pdf 1866kb) - سازمان انرژی های نو ایران[/h]
 

javad ta

عضو جدید
کاربر ممتاز
تولید برق از زباله با فناوری پلاسما در ایران

تولید برق از زباله با فناوری پلاسما در ایران

با مشارکت وزارت نفت و نیرو، ایران به دانش فنی استفاده از فنآوری پلاسما برای تبدیل انواع زباله بیمارستانی، عفونی و هسته‌ای به انرژی الکتریکی دست یافت تا عملیات اجرایی احداث نسل جدید نیروگاه‌های برق زباله سوز در حاشیه دریای خزر آغاز شود.
ساخت نسل جدید نیروگاه‌های برق به منظور تبدیل زباله ها به انرژی الکتریکی در کشور آغاز شده است به طوری که عملیات احداث و راه اندازی نيروگاه‌های زباله سوز كهريزك، ساري، نوشهر، تنكابن هر یک با ظرفیت سه مگاوات و نیروگاه زباله سوز رشت با ظرفیت پنج مگاوات آغاز شده است.
حمید چیت‌چیان وزیر نیرو هم اخیرا در دیدار با عدنان امین مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدید پذیر جهان (IRENA) در تهران یکی از سیاست های روی میز ایران را تبدیل زباله ها به انرژیبرق به ویزه در شهرهای حاشیه دریای خزر به دلیل انباشت بالای زباله اعلام کرده است.

در شرایط فعلی ۱۵ درصد از ظرفیت نیروگاهی کشور معادل ۱۰ هزار و ۶۰۰ مگاوات مربوط به نیروگاه‌های برق‌آبی است که عمده نیروگاه‌های بزرگ برق‌آبی در جنوب‌ غربی کشور احداث شده‌اند با این وجود جای خالی نیروگاه‌های زباله سوز در سبد تولید برق کشور احساس می شود.

از سوی دیگر همزمان با تدوین سیاست‌های کلی احداث و راه اندازی نیروگاه‌های برق زباله سوز در کشور، وزارت نیرو به منظور جلب سرمایه گذاران بخش خصوصی قیمت خرید هر کیلووات برق تولید از این نیروگاه‌ها را تا سقف ۴۴۰ تومان افزایش داده است.

همزمان با افزایش قیمت خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های برق زباله سوز، برای نخستین بار صنعت برق ایران به دانش فنی و فنآوری پلاسما به منظور تبدیل انواع زباله ها به انرژی الکتریکی دست یافته است.

اکبر شعبانی‌کیا مدیر دفتر تحقیقات سازمان انرژی‌های نو ایران در تشریح برنامه‌های جدید ایران برای تبدیل زباله به برق، گفت: زباله‌ها از چالش‌هایی هستند که گریبان‌گیر شهرها و کلان‌شهرها است و روش‌های مختلفی برای امحای آنها وجود دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه دو روش ترموشیمیایی و روش‌های بیوشیمیایی برای امحای زباله‌ها وجود دارد، تصریح کرد: در روش‌های بیوشیمیایی از هاضمر (دایجسترها) و لندفیل‌ها استفاده می‌شود که ما نیز از این روش‌ها در کشور استفاده می‌کنیم.

وی با یادآوری اینکه هم اکنون دو نیروگاه پایلوت لندفیل نیز در مشهد و شیراز نصب شده و در بحث هاضم‌های بی‌هوازی نیز در تصفیه‌خانه‌های فاضلاب اقدام‌هایی انجام شده است، اظهار داشت: به موازات فناوری های بیوشیمی، فناوری ترموشیمی را داریم که در آن زباله‌ها در داخل یک رآکتور در اثر حرارت از بین می‌روند.

شعبانی‌کیا با بیان اینکه استفاده از فناوری پیشرفته (High-tech) یکی دیگر از روش‌های امحای زباله است، بیان کرد: انواع پسماندهایی که با محیط زیست سازگار نیستند، با این فناوری از بین می‌روند.

مدیر دفتر تحقیقات سازمان انرژی‌های نو ایران با اعلام اینکه با استفاده از فناوری پلاسما زباله‌های هسته‌ای، عفونی، کودهای شیمیایی و خاک‌های آلوده را نیز بی‌اثر می‌کنند، تبیین کرد: یکی دیگر از کاربردهای فناوری پلاسما افزون‌بر امحای زباله، تولید برق از آن است که از بازده بالای ۹۰ درصد برخوردار است و جزو فناوری‌های پیشرفته به شمار می رود.

این مقام مسئول با بیان اینکه دغدغه‌های بسیاری برای انتقال فناوری پلاسما وجود دارد، تاکید کرد: ستاد توسعه فناوری‌های انرژی‌های نو با درک چالش انباشت زباله‌ها در کشور و اینکه تولید برق از زباله‌های شهری یک فرصت است، طرح مشترکی با همکاری ستاد و پژوهشگاه نفت برای دستیابی به دانش فنی رآکتور پلاسما آغاز کرد که مشعل‌هایی با ظرفیت ۱۵ کیلووات اجرا و رونمایی شد.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون در حال کار بر روی رآکتور با ظرفیت یک تن در روز هستیم که ظرفیت مشعل آن ۴۰ کیلووات است، خاطرنشان کرد: در قالب شرکت‌های دانش بنیان پایلوت‌های کوچکی را ایجاد کنیم که در کنار تولید برق، زباله‌های بیمارستانی را امحا کنیم و امیدواریم این طرح نیز طی هشت ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

به گفته شعبانی کیا دانش فنی پلاسما با رویکرد تولید برق و امحای زباله را چند کشور معدود در جهان دارند و جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه تنها کشوری است که به این فناوری دست پیدا کرده است.
منبع: برق نيوز
 
بالا