تمدن‌ چین

*setareh66*

عضو جدید
کاربر ممتاز
نخستین تمدن‌های چین در حاشیهٔ رودهای یانگ تسه و رود زرد شکل گرفت. یافته‌های مربوط به ۵۰۰۰ سال پیش از میلاد، نشان می‌دهد که انسان‌هایی در دره یانگ تسه ساکن شده و به کشاورزی پرداخته‌اند. آنها آبادی‌هایی را پدید آوردند و برنج کاری را توسعه دادند، اما در دره رود زرد «خوانگ خه» ارزن کاشته می‌شد، زیرا هوای شمال چین برای کشت برنج بسیار سرد بود. در این منطقه فرهنگی سر بر آورد که آن را به افتخار روستایی از استان خی نن، فرهنگ یانگ شائو نامیده‌اند - زیرا در سال ۱۹۲۱ میلادی، بقایای سکونت انسان‌ها در این منطقه به دست آمد. دوران اوج و شکوفایی این فرهنگ بین سالهای ۵۰۰۰ تا ۳۰۰۰ پیش از میلاد بود.
در اواسط قرن بیستم، باستان‌شناسان روستای ۶۰۰۰ ساله بانپو را از زیر خاک بیرون آوردند. در این منطقه، پایه‌های تعداد زیادی ساختمان، محل‌های روشن کردن آتش، انبارهای مواد غذایی، ظروف سفالی و چندین گور حاوی اسکلت شناسایی شد. وجود ساختمان عمومی مدوری که خانه‌های مسکونی در اطراف آن قرار داشتند نیز حاکی از آن بود که زندگی گروهی-اجتماعی سازمان یافته‌ای در این منطقه وجود داشته است. طغیان‌های عظیم دو رود یانگ تسه و خوانگ خه، تمدن‌های باستانی چین را از بین برد.
 

*setareh66*

عضو جدید
کاربر ممتاز
" چین شی هوان " ---- اولین امپراطور حکومت فئودالی چین:.

" چین شی هوان " ---- اولین امپراطور حکومت فئودالی چین:.

سال221قبل از میلاد اولین سلسله فئودالی چین تاسیس شد و " چین شی هوان "بنیادگذار آن بود . " چین شی هوان " ب اولین امپراطور سلسله " چین " است ونامش " این جن " بوده است .
سال 246ق م " این جن " 13ساله بر تخت پادشاهی کشور " چین " نشست . دراوائل دوران حکمرانی سلسله جنگجویان در چین کشورهای مستقل زیادی وجودداشتند و بین این کشورها درگیری ها مکررا رخ می داد . کشور "چین " واقع درمنطقه " شیان یان " و" شی آن" یکی ازکشورهای نیرومند وقت بود . " این جن " پس از آنکه بزرگ شد ، شخصیت های با فضیلت وبا درایت را به خدمت گرفته و امور نظامی را بسط و توسعه داد ه و
برای افزایش قدرت خود تلاش کرد . بیش از 10 سال کشور " چین " به جنگ پرداخت و در نهایت چین یکپارچه شد . " این جن" نیز عنوان " چین شی هوان " را برای خود برگزید.



یکپارچگی چین توسط کشور "چین " اهمیت زیادی در تاریخ داشته است . " چین شی هوان" سیستم تقسیم کشور به چند کشور کوچک زیر فرمان یک امپراطور را الغا کرد و سیستم تاسیس نواحی و شهرستان ها را اجرا نمود . کشور به36 منطقه تقسیم شد و در هر منطقه شهرستان ها دایر گردید . مقامات مرکزی و
منطقه ای توسط امپراطور منصوب شدند و نظام ارثی لغو شد . این سیستم در تاریخ بیش از دو هزار سال اجرا شد و نام بسیاری از شهرستان های کنونی چین در سلسله " چین " تعیین شد .



یکپارچگی خط و زبان نیز از جمله خدمات بزرگ سلسله چین بود . قبل از آن کشورهای مختلف خط و زبان خاص داشتند . گرچه این خطوط سرچشمه یکسان داشته و بین آنها تفاوت زیادی مشاهده نمی شد ، اما این نیز مانعی برای نشر و تبادلات فرهنگی بود . سلسله "چین " پس از وحدت کشور " شیائو جوان " خط
عمومی کشور را تعیین کرد و از آن به بعد هیروگلیف چینی طبق مقررات توسعه یافت . این برای شکلگیری و نشر فرهنگ چین نقش حائز اهمیت و بی سابقه ای داشت .
 

*setareh66*

عضو جدید
کاربر ممتاز
" چین شی هوان " ---- اولین امپراطور حکومت فئودالی چین:.

" چین شی هوان " ---- اولین امپراطور حکومت فئودالی چین:.

به علاوه " چین شی هوان " همچنین اوزان و مقادیر ، پول و قانون سراسر کشور را وحدت بخشید . این اقدامات برای توسعه اقتصاد و تقویت جایگاه قدرت مرکزی موثر بود .

" چین شی هوان " مرد کبیری در تاریخ چین محسوب می شود ، اما ظلم و ستم او نیز در تاریخ چین ثبت است . او پس از یکپارچگی چین برای جلوگیری ازتجاوز ملیت های کوچ نشین شمالی با توسل به زور هزاران کارگر را برای ساحت دیوار چین به خدمت گرفت . این دیواردر غرب از ناحیه بیابانی شروع می شد و در شرق به دریا می رسید و با وجود نیروی انسانی و مادی و سطح فنی وقت افراد بیشماری در جریان احداث این دیوار جان باختند . " چین شی هوان "همچنین فرمان داد که کاخ مجلل " ای فان " و آرامگاه پرشکوه وی در منطقه "لی سان " ساخته شود . امروز دیوار چین و اسب ها و سربازان سفالی چین شهر"شی آن " از جمله معروف ترین میراث فرهنگی جهان است . اما در دو هزار سال پیش ، برای احداث آنها مردم رنج زیاد بردند و انزجار شدیدی از ظلم اینامپراطور داشتند و در نهایت حکومت سلسله " چین " بعد از 15سال سرنگون شد .

مساله دیگری نیز موجب بدنامی "چین شی هوان " شد . او برای تقویت کنترل اندیشه در سال 213ق م فرمان داد تمامی کتاب های تاریخی کشورهای دیگر بغیراز کشور " چین " ، کتاب های کلاسیک کونفوسیوس سوزانده و جمع آورندگان ومبلغان این کتاب ها کشته شوند . این حادثه وحشتناک موجب شد که در عرصه تحقیقات تاریخی اسرار لاینحل زیادی باقی بماند .

" چین شی هوان " چین را وحدت بخشید و به دوران تجزیه درازمدت کشور پایان داد ه و حکومت سلطنتی فئودالی چند ملیتی را که ملت "هان " ملت اصلی آن بود ،تاسیس کرد . از آن به بعد صفحه نوینی در تاریخ چین گشوده شد
 

*setareh66*

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوره سه امپراتوری

دوره سه امپراتوری

فرمانروایی سه امپراتور، دوره‌ای است از تاریخ چین که به فروپاشی امپراتوری هان و آشوب کلاه‌زردها در ??? (میلادی) برمی‌گردد. در این دوره سه حکومت بر سرزمین چین فرمانروایی می‌کردند.


  • امپراتوری شوهان در جنوب شرقی چین با پادشاهی لیوبی
  • امپراتوری وی در شمال چین با پادشاهی ساو ساو
  • امپراتوری وو در جنوب غربی چین با پادشاهی سون‌کوان
این سه امپراتوری با یکدیگر نیز میجنگیدند به طوری که دو امپراتوری وو و شوهان بر علیه وی متحد شده ودر جنگی بزرگ امپراتوری وی هر دو امپراتوری وو و شوهان را در هم می کوبد و سرزمین انها را به تصرف در می میاورد وبرای 3سال این امپراتوری قدرتی مهم به شمار میرفته البته لازم به ذکر است که امپراتوری وی دراین نبرد تنها نبوده وقبیله هایی وجود داشتند که به وی کمک می‌کردند
http://tarikhema.parsiblog.com
 

*setareh66*

عضو جدید
کاربر ممتاز
داستانهای کهن چین ر مورد آفرینش :


آدم نخستین پس از آنکه 18 هزار سال رنج کشید، توانست در دو میلیون و دویست و بیست و نه هزار سال پیش از میلاد مسیح (ع) به گیتی شکل ببخشد. در آن حال که کار می کرد از نفسش ابر و باد، از آوازش تندر، و از رگ هایش رودها، از گوشش زمین، از مویش سبزه و درخت، از استخوانش فلزات و از عرقش باران پدید آمد و از حشراتی که بر بدنش نشسته بودند نوع انسان زاده شد.
 

*setareh66*

عضو جدید
کاربر ممتاز
دیوار چین

دیوار چین

دیوار چین که یکی از هفت اعجاز جهان شمرده می شود، در جهان به لحاظ زمان ساخت طولانی ترین و بزرگترین مهندسی تدافعی نظامی در قدیم است .

این دیوار در نقشه جغرافیایی چین ۷۰۰۰ کیلومتر امتداد یافته است. این اثر سال ۱۹۸۷ در "فهرست میراث جهانی " ثبت شد. تاریخ ساخت دیوار چین به قرن ۹ قبل از میلاد باز می گردد.

حکومت وقت چین برای جلوگیری از حملات ملیت های شمالی ، برجهای آتش برای خبر رسانی و یا قلعه‌های مرزی برای حصول اطلاعات دشمن را در ارتباط با دیوار و بر روی آن ایجاد کرد .

در دوره حکمرانی سلسله‌های بهار وپاییز و کشورهای جنگجو ،میان دوک ها جنگ بر پا شد و کشورها با استفاده از کوه‌های مرزی به ساخت دیوار پرداختند تا سال ۲۲۱ قبل از میلاد ،امپراتور چین شی خوان پس از به وحدت رساندن چین ، دیوارهای دوک ها را به هم متصل کرد که به صورت دیوار بزرگ در مرزهای شمالی بر روی کوه‌ها در آمد . او می خواست با این کار از حملات دشمن به مراتع شمالی جلوگیری کند.

در این زمان طول دیوار چین به ۵۰۰۰ کیلومتر می رسید. در سلسله خان پس از سلسله چین طول دیوار به ۱۰ هزار کیلومتر رسید. در تاریخ دو هزار و اندی ساله چین، حکمرانان دوران مختلف به ساخت دیوار چین پرداختند . تا اینکه طول دیوار به ۵۰ هزار کیلومتر رسید. این میزان معادل گردش به دور کره زمین است .

دیواری که اکنون مردم مشاهده می کنند ، دیوار متعلق به سلسله مینگ (سال ۱۳۶۸ – سال ۱۶۴۴ ) است از غرب به دروازه " جایو گوان " در استان گان سو چین و از شر ق به ساحل رود یالو جیان در استان لیائو نینگ در شمال شرقی چین منتهی می شود و درمیان آن ۹ استان- شهر و ناحیه خود مختار به طول ۷۳۰۰ کیلومتر وجود دارد و مردم انرا دیوار طولانی می نامند.

دیوار چین به عنوان پروژه تدافعی بر روی کوه‌ها ساخته می شد از بیابان ها مراتع و لجنزارها عبور می کرد . کارگران طبق عوارض زمینی ،ساختار متفاوتی برای ایجاد دیوار در نظر گرفتند که درایت و عقل نیاکان چین را نشان می دهد. دیوار بر مسیر کوه‌های پر فراز و نشیب امتداد یافته است . در بیرون دیوار پرتگاه‌های بلند دیده می شود . در واقع کوه و دیوار به یکدیگر پیوند خورده اند . لذا دشمن به هیچوجه قادر به نفوذ به این دیوار نبود . دیوار چین معمولا با آجرهای بزرگ و سنگ مستطیل ساخته شده و در وسط ان خاک و خرده سنگ ریخته شده و ارتفاع ان ۱۰ متر است در پهنای دیوار برای عبور چهار اسب کافی است و در یک ردیف عرض آن ۴ -۵ متر است تا در زمان انتقال غلات و سلاحها مشکلی ایجاد نشود .

طرف درونی دیوار، نرده سنگی و در وجود دارد که به آسانی حرکت می کند . در فاصله معیینی سکوی دیواری ویا برج آتش برای خبررسانی ساخته شده است . سکوی دیواری برای ذخیره سلاحها و غلات و استراحت سربازان است و در جنگ مخفیگاه بوده است . هنگامی که دشمن دست به حمله می زد برج های آتش روشن می کردند و سراسر کشور از حمله آگاه می شدند .

اکنون مقاومت دیوار چین به عنوان یک مانع نظامی از بین رفته است. اما زیبایی معماری مخصوص آن دیدنی است . زیبایی دیوار چین پر ابهت ، و باعظمت است. از دور دیواری بلند و پر پیچ و خم بر روی کوه‌ها همانند اژدهایی در حال حرکت به چشم می خورد و صحنه‌ای شکوهمند ایجاد شده است . از نزدیک ، دروازه‌های پر ابهت ، دیوار ها ، سکوهای دیوار ی،برج های دیده بانی، برج های آتش هماهنگ با عوارض زمینی آکنده از دلربایی هنری است. دیوار چین دارای اهمیت تاریخی و فرهنگی و ارزش دیدنی است. چینی ها می گویند : " کسی که به دیوار چین صعود نکرده باشد ، قهرمان نیست ".
گردشگران چینی و خارجی از پیمودن دیوار احساس افتخار می کنند . حتی سران بسیاری کشورهای خارجی نیز فرصت دیدار از این اثر بزرگ را از دست نمی دهند .

برخی از بخش های دیوار چین بخوبی حفظ شده است از جمله دیوار "بادلینگ " در نزدیکی بیجنیگ دیوار " سی ما تای " ، دیوار " موتیان یو " ، دروازه شان حای گوان در انتهای شرقی دیوار چین است که نخستین دروازه چین نامیده می شود و دروازه "جایوگوان" در انتهای غرب در گان سو ،این بخش ها همچنین از مکان های بسیار مشهور و دیدنی دیوار است و گردشگران زیادی در تمام سال از آنها بازدید می کنند .

دیوار چین تجسم درایت و رنج و زحمت میلیونها چینی در دوره باستان چین است . این اثر پس ازهزاران سال از بین نرفته و دارای دلربایی فناناپذیر و سمبل روحیه ملیت چین است . سال ۱۹۸۷ میلادی دیوار چین به عنوان "سمبل ملیت چین در فهرست میراث جهانی ثبت شد.
 

*setareh66*

عضو جدید
کاربر ممتاز
دیوار چین

دیوار چین




 

Similar threads

بالا