تصوير گذشته

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
تصوير گذشته




بندر بوشهر در دوره محمد شاه قاجار. اوژن فلاندن ، نقاش، معمار و شرق شناس فرانسوی در سال 1220 هجری شمسی به همراه پاسکال کوست ، دوست خود به ایران آمد. آنها از بسیاری نقاط تاریخی این کشور دیدن کردند. طراحی هایشان از میدان نقش جهان اصفهان یکی از ماندنی ترین یادگارهای آنها است. فلاندن در سفر به جنوب ایران ، بندر بوشهر را نیز از نگاه نقاشانه خود ترسیم کرده است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت

کاخ خوشتاریا در بندر انزلی. شهرت آکاکی مفودیویچ خوشتاریا بیشتر به خاطر امتیازی است که از دولت ایران برای استخراج معادن به ویژه نفت شمال ایران دریافت کرد.
او در سن پترزبورگ در رشته کشاورزی تحصیل کرد و در جنوب قفقاز به سرمایه‌گذاری پرداخت و اندوخته‌ای به هم زد. در سال ۱۹۱۶ توانست امتیاز استخراج معادن شمال ایران و بهره برداری ازجنگل‌ها را به دست آورد. بهره‌برداری از این امتیاز با رخ دادن انقلاب در روسیه ممکن نشد و او در ۱۹۲۰ امتیاز خود را به شرکت نفت ایران و انگلیس به مبلغ ۲۰۰,۰۰۰ پوند فروخت. مجلس مشروطه نیز این امتیاز را در سال 1300ه.ش لغو کرد.روایت است در دورانی که خبری از روشنایی برق نبود در شب‌های مه آلود بندر انزلی این بنا با نور خود منظره‌ای زیبا را پدید می آورد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1][/h]


در قرن نوزدهم تجارت دریایی میان ژاپن و فرانسه رونق چشمگیری یافت. ریوکیو، نقاش ژاپنی در سال 1846 یک کشتی فرانسوی را نقاشی کرده که یادمان آن دوره است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت

اواخر قرن نوزدهم. یک کارگاه تولید نخ ابریشم در ژاپن. ایزابلا لوسی برد ، نویسنده و جهانگرد انگلیسی که در سال 1878 به ژاپن سفر کرده در سفرنامه خود می نویسد: زنان صنعتگر این کشور چنان علاقه ای به کار تولید ابریشم دارند که حتی وقتی کودکان شیرخواره خود را بغل گرفته اند پشت دستگاه ابریشم‌کشی می‌ایستند و کار خود را دنبال می‌کنند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت


اوژن فلاندن ، سیاح و نقاش فرانسوی در سال 1220 هجری شمسی ، کاروانسرایی در قزوین را به تصویر کشیده است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت

یکی از دروازه های هشتگانه تبریز . پاسکال کوست و اوژن فلاندن در سال 1220 هجری شمسی ، دروازه استانبول را به این صورت ترسیم کرده‌اند. تبریز قدیم دارای هشت دروازه به شرح زیر بوده : سورخاب قاپي سي، باغميشه قاپي سي، خيياوان قاپي سي، نوبر قاپي سي، ميارميار قاپي سي، گجيل قاپي سي، ايستامبول قاپي سي و دوه چي قاپي سي.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت

اصفهان در قرن نوزدهم همچنان جزو شهرهای بزرگ منطقه بوده که کسب و کار و بازرگانی در آن رونق داشته است. اوژن فلاندن ، در طرحی که از کاروانسرای محدوده مسجد جامع این شهر کشیده، فضا و قلمروي مشترک بازار و مسجد را نشان داده است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]تصوير گذشته[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۷۱ کد خبر: DEN-768161

اوژن فلاندن، سیاح و نقاش فرانسوی، در سال 1220 ه.ش طرحی از کاروانسرای مهیار در بین راه اصفهان و شیراز کشیده است. این کاروانسرا در دوره صفویه احداث شده و از خرداد ۱۳۲۱ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت


این گوشواره متعلق به نزهت الزمان معزی، دختر شمس الملوک عضدی و نجفقلی میرزا حسام الدوله بوده و در ساخت آن از مروارید، زمرد و یاقوت استفاده شده و با طلا لعاب داده شده است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت


کاخ شمس العماره در تبریز. اوژن فلاندن ، سیاح فرانسوی در سال 1220 ، به هنگام دیدار از تبریز این کاخ را ترسیم کرده است. این بنا دارای عمارت کلاه‌فرنگی نیز بوده و بنای آن به «نجف‌قلی خان» پسر «مرتضی‌قلی خان» نسبت داده می‌شود. ابتدا شمس‌العماره را «درب اعلی» نامیده‌اند و در زمان عباس میرزا، محل حکمرانی ولیعهد بود و به «عالی قاپو» موسوم شد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]تصوير گذشته[/h]


دو چرخ از چهار چرخ یک آسیاب که در خرابه های شهر باستانی آسک در خوزستان کشف شده است. مسعودی در کتاب حدود العالم می نویسد؛ در بلاد آسك كه مابین فارس و خوزستان است آتشفشانی وجود دارد كه آتش آن در شب از بیست فرسخی دیده می شود و آن در ممالك مشهور اسلام است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت


ناصرالدین شاه در حال بازدید از قورخانه تهران و پرده برداری از مجسمه خودش. برخی مورخان بر این باورند که دستور ساخت عمارت قورخانه مبارکه توسط ناصرالدین شاه صادر شده‌ است. اما شواهدی در دست است که در زمان جنگ های ایران و روس و در عصر فتحعلی شاه محلی در تهران با عنوان قورخانه مبارکه وجود داشته است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
تصوير گذشته




گرچه کار و وظیفه اصلی قورخانه، ساختن اسلحه و مهمات و ساز و برگ جنگی بود، اما کمتر اثری از ساخت آنها به چشم می‌خورد و تنها فعالیتش بیشتر، تهیه وسایل آتشبازی بود که این وسایل جهت نمایش شب‌های اعیاد و جشن‌های مذهبی و ملی و امثال آن، به کار می‌آمدند. از جمله این قبیل موارد که در قورخانه تولید می‌شد، تابلوهایی از پرچم و مشابه آن بود، که از لوله‌های باروت درست می‌شد. همچنین فشفشه و ترقه و خمپاره که در آن زمان به‌آن قمباره می‌گفتند و نیز کوزه و پاچه خیزک، از دیگر تولیدات قورخانه بود. گفته می‌شد که تولید این قبیل وسایل تفریح و آتشبازی، وقت کارکنان قورخانه را بی‌جهت اشغال می‌کرد و آنان را از وظایف اصلی خود که ساخت سلاح و مهمات برای نیروی نظامی ایران بود، بازمی‌داشت.
- برگرفته از کتاب دارالخلافه ناصری ، ناصر نجمی
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]تصوير گذشته[/h]



پنبه زن دوره پهلوی اول. این یکی از مشاغل قدیمی در ایران بوده‌است. در دوره های مختلف به پنبه زن، نداف و حلاج هم می‌گفته‌اند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]تصوير گذشته[/h]


حاج محمدحسن امین الضرب در کنار سید جمال‌الدین اسدآبادی. دهه 1270 ه. ش. امین الضرب به عنوان بزرگ ترین تاجر زمان خود با یکی از اثرگذارترین چهره‌های سیاسی مخالف حکومت قاجار، عکس یادگاری انداخته است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
تصوير گذشته




گروه تاریخ اقتصاد - بنا به برخی روایت های جغرافی‌دانان قدیم ، آسیاب بادی نخست در ایران ساخته و به کار گرفته شده است. مسعودی در کتاب « مروج الذهب و معادن الجواهر» ، سده چهارم هجری شمسی ، می نویسد : «سیستان دیار باد و ریگ‏ است و همان شهر است که گویند باد آن‏جا آسیاها را می‏‌گرداند و آب را از چاه می‌کشد، باغ‏ها را سیراب می‏‌کند و در همه دنیا شهری نیست که بیشتر از آن‏جا از باد سود برد و خدا داناتر است». استخری، دیگر جغرافیدان بزرگ سده چهارم هجری شمسی نیز با تایید این موضوع می‌گوید:« در آنجا بادهای‏ قوی می‌وزد به ‏طوری‏که به آن سبب، چرخ‏‌هایی که با باد می‌چرخند، ساخته شده‌است».
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]زمان‌سنج صنعت[/h]


لوحه های سنگي و گلی به دست آمده از تمدن بابل حاکی از آن است که نخستین عملیات مرتبط با وام دهی در معابد بابل و در سال 1750 قبل از میلاد صورت گرفته است. بابل در آن دوره بزرگ‌ترین شهر دنيا بوده است؛ شهری با جمعیت بالای ۲۰۰۰۰۰ نفر که فضای تجاری و بازرگانی آن نیز پر رونق بوده است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]زمان‌سنج صنعت[/h]


گروه تاریخ‌اقتصاد– تاریخدان‌ها، فينیقیه را نخستین سرزمین بازرگانی در دنیا دانسته‌اند؛ سرزمینی در خاورمیانه و در حوزه دریای مدیترانه. نخستین آثار مبادلات دریایی بازرگانی نیز به دست دریانوردان فينیقی رقم خورده است. فينیقی‌ها به دادوستد بیش از کشاورزی اهمیت می‌دادند که این امر ریشه در شرایط جغرافیایی این کشور دارد، زیرا لبنان بر ساحل مدیترانه واقع شده و ناهمواری‌ها و شرایط کوهستانی اجازه توسعه کشاورزی را نمی‌دهد.
دریانوردان فينیقی در سواحل سوریه و آفریقا و جزیره کرت و جزایر یونان دریانوردی می‌کردند و کار آنها صید صدف‌های مخصوصی بود که از آنها رنگ ارغوانی به دست می‌آمد. تهیه رنگ پارچه‌های پشمی ارغوانی در آن موقع مخصوص کارگاه‌های صیدا و صور بود. همچنین بازرگانی و دادوستد عطریات، فلزات، سنگ‌های قیمتی، چوب لبنان و دیگر فرآورده‌های خاورزمین و برده‌فروشی به دست آنها صورت می‌گرفت. مهارت فينیقی‌ها در امور بازرگانی سبب شد که اکثر بازارهای آن روز از مشرق مدیترانه تا اسپانیا، به دست آنها بیفتد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]زمان‌سنج صنعت[/h]


650 سال پیش از میلاد در ضرابخانه های « افه سوس» از شهرهای یونان باستان نوعی سکه ضرب شده است که لوبیا شکل بوده و یک طرف آن با علامتی ممیزه مشخص شده است. افه سوس اکنون در نزدیکی شهر ازمیر ترکیه قرار دارد و معبد آرتمیس آن از جمله آثار مهم تاریخی است که نقشی بسزا در جذب گردشگران خارجی دارد.
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
onia$ تاریخ اقتصاد:تصوير مبهم غرب تاریخ اقتصاد 0

Similar threads

بالا