تسطيح ليزري

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
داداش سلام. از این بهتر می خواستی ؟ شماره طرف رو گیر آوردم :D 09161417241 علي عباسيان

اینو نمی دونم از کجایافتم : اينجانب علي عباسيان عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي جندي شاپور اولين سازنده سيستم ليزري تسطيح اراضي در ايران هستم كه كار طراحي از سال 83 آغاز شد و در اوايل سال 85 به پايان رسيد. كه نمونه هاي صنعتي از اوايل سال 85 در شركتهاي تابعه شركت توسعه نيشكر و صنايع جانبي در خوزستان نصب گرديده و تاكنون با موفقيت عمل نموده اند. لازم به ذكر است كه دقت سيستم ساخته شده به مراتب از آنچه كه توسط صاايران ساخته شده بيشتر مي باشد( دقت در حد 2ميليمتر) و برد بيش از 1000 متر دارد. كه اين طرح در سال 1385 در اداره كل ثبت شركتها و مالكيتهاي صنعتي با شماره 39319 به ثبت رسيده است. متاسفانه در اين خبر از كار صاايران بعنوان اولين كار در ايران ياد شده است كه اين خبر صحت ندارد. لذا خواهشمند است به منظور احقاق حقوق اينجانب اين خبر را تصحيح نماييد. لازم به ذكر است كه اينجانب براي تمام گفته هايم داراي مستندات مي باشم. و در صورت لزوم با ارايه به دادگاه از حقوق خود دفاع خواهم كرد.
براي اطلاعات بيشتر مي توانيد با شماره تماس 09161417241 تماس حاصل فرماييد.





استفاده از دستگاه تسطيح ليزري اراضي كشاورزي ضمن صرفه‌جويي در هزينه و زمان، از كاربرد بي‌رويه آب نيز در اراضي كشاورزي جلوگيري مي‌كند




1- دقت بالا 2 تا 5 سانتیمتر در ارتفاع
2- افزایش راندمان کشاورزی در عملکرد محصول
3-کاهش هزینه های تسطیح تا حدود 50% نسبت به روش علمی
4- قابل استفاده در مزارع با ابعاد مختلف (100 متر تا 100هکتار)
5- کاربرد آسان برای کاربر سیستم
6- تسطیح در روز و شب با دقت یکسان انجام می‌شود
7- افزایش سطح زیر کشت تا حدود 10%
8- کاهش مصرف آب آبیاری حدود 25%
9- کاهش نیروی انسانی( نفر-ساعت)
10- یکنواختی در سبز شدن و رشد و رسیدن محصول
11- کنترل علفهای هزر
12- حرکت راحت و سریع ماشین آلات کشاورزی ( کمباین )
13- امکان کاشت موثرتر با دستگاههای کمبینات و کم خاک ورز

اینم عکسش


لیزری (اجزای معمول سیستم)



1- فرستنده لیزری
2- گیرنده لیزری


اینم یه خبر سال گذشته ۱۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور تسطیح لیزری شده است.
به گزارش از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی با اعلام این خبر، کل اراضی تسطیح شده به شیوه لیزری در کشور را طی سه سال اخیر ۲۱ هزار هکتار عنوان کرد. حمید زنده‌روح صرفه‌جویی در وقت، افزایش دقت و استفاده از دستگاههای سبکتر در اراضی کشاورزی برای تسطیح و افزایش بازده آبیاری را از مزایای شیوه لیزری نام برد. وی افزود: در صورت تامین به‌موقع اعتبارات، پیش‌بینی می‌شود امسال ۵۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی کشور تسطیح لیزری شود. مدیرکل دفتر تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی اعتبار مورد نیاز برای تسطیح لیزری ۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در سال جاری را ۶۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد. زنده‌روح تاکید کرد: در تسطیح لیزری ابعاد زمین چندان مهم نیست، با این حال در اراضی کشاورزی زیر ۱۰ هکتار راحت‌تر می‌توان از شیوه لیزری استفاده کرد. به گفته وی در زمینهایی که حجم عملیاتی خاک کمتر از ۵۰۰ متر مکعب در هکتار باشد از تسطیح لیزری و از ۵۰۰ متر مکعب در هکتار به بالا از سیستمهای مجهز به لیزر استفاده می‌شود. زنده‌روح با اشاره به این که در زمان حاضر بیشترین سطوح تسطیح لیزری در استانهای فارس، قم و تهران صورت گرفته است، گفت: برای توسعه تسطیح لیزری در سایر استانهای کشور، با توجه به این که دستگاههای مورد نیاز در کشور خودمان و استان قم تولید می‌شود مشکلی نخواهیم داشت.
 
آخرین ویرایش:

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
این عکساش هست که نمیشن اوا رو آورد اینجا تا ببینی http://www.shirazefarming.com/album/index.htm


اصلا اینو ببین تمام چیزایی که میخواین اینجاست :


آشنايي با تسطيح ليزري

تسطيح ليزري و کاربردهاي عمراني
تسطيح ليزري و کاربرد در کشاورزي
معرفي سيستم ليزري تسطيح اراضي
نحوه کار با دستگاه تسطيح ليزري

تسطيح ليزري و کاربردهاي عمراني
گسترش فعاليتهاي عمراني و کشاورزي به منظور افزايش ساخت و سازها و افزايش توانايي تأمين مواد غذايي، لزوم استفاده بيشتر و بهتر از ماشين آلات را مي طلبند.
پرکاربردترين ماشين آلات عمراني شامل بلدوزر، لودر، ‌گريدر، اسکريپر،‌ بيل مکانيکي و بيل بکهو و فينيشر هستند.
از اين ميان، اسکريپر براي خاکبرداري و تسطيح اوليه، گريدر براي انجام تسطيح و مرزبندي نهايي، لودر براي جابجايي کود و خاکبرداري و بيل مکانيکي و بکهو براي کانال کني براي کاشت درخت يا انتقال آب در مزارع کشاورزي نيز به کار گرفته مي شوند. البته براي تسطيح مزارع کشاورزي، ادواتي به شکل دنباله بندهاي تراکتور نيز وجود دارند که با وجود تراکتور، بوسيله آنها مي‌توان عمليات تسطيح را با صرف هزينه کمتر براي کشاورزان نسبت به گريدر و اسکريپر موتور دار(Motor Grader and Motor Scraper) انجام داد.
ماشينهاي فينيشر براي آسفالتکاري يا بتون ريزي بمنظور راه يا سکو سازي، تنها در مصارف عمراني به کار مي‌روند.
از ميان دستگاههاي فوق، تنها در عملياتهايي که با بيل لودر انجام مي‌شود نيازي به دقت بالا در تنظيم ارتفاع بيل هنگام کار نيست و در بقيه موارد، بکارگيري امکاناتي براي تنظيم ارتفاع تيغه يا پلاتفورم ماشين آلات در کاربريهاي دقيق مي‌تواند بهره وري ماشين و کيفيت کار نهايي را ارتقاء بخشد. چنانچه اين تجهيزات بطور اتوماتيک ارتفاع را کنترل نمايند و پيچيدگي زيادي براي ارتباط کاربر نداشته باشند، نياز به مهارت خاص راننده و اثر خطاهاي انساني را نيز در کيفيت نتيجه کاهش مي‌دهند.
سيستمهاي کنترل ارتفاع با پرتوي ليزر پيشنهادي براي حصول به نتايج فوق هستند. اين سيستمها به سادگي قابل نصب و بکارگيري هستند و نياز به حضور دائم مهندسين در حين عمليات ندارند. قيمت آنها نيز نسبت به قيمت ماشين مورد استفاده زياد نيست. تنها دغدغه استفاده از آنها مي‌تواند مواجهه با اشکالات احتمالي باشد که نياز به ارائه سرويس توسط متخصصين دارند که با وجود توليد کننده ايراني، اين نگراني نيز در ايران به حداقل کاهش خواهد يافت.
لازم به ذکر است که سيستمهاي ليزري، تنها سيستمهاي فابل بکارگيري به اين منظور نيستند. سيستمهاي پيچيده تر و تواناتري شلامل سيستمهاي GPS و سيستمهايي که با بهره‌گيري از دستگاههاي Total Station عمل مي‌نمايند نيز براي اتوماسيون سيستمهاي خاکبرداري ساخته شده‌اند. توليد اين سيستمها در جهان هنوز به چند شرکت آمريکايي و سويسي محدود است و قيمت آنها حدود 10 برابر سيستمهاي ليزر توليد داخل است.
شرکت رنجبران مفتخر است به عنوان اولين سازنده بخش دريافت و کنترل اتوماتيک ارتفاع بر مبناي پرتو ليزر، در راستاي گسترش اتوماسيون ماشين آلات عمراني و کشاورزي به تلاش خود ادامه دهد.

تسطيح ليزري و کاربرد در کشاورزي
بحران کم‌آبي مشکلي است که شايد هيچ‌کس را به‌اندازه شما کشاورزان نگران نمي‌سازد. سال‌هاي زيادي است که کشاورزان کشورمان با اين مساله درگيرند و نظر به کاهش بارش‌هاي آسماني و کمبود سفره‌هاي آبي زيرزميني گويا راه‌حلي براي آن يافت نمي‌شود. مطابق آمار سازمان جهاد کشاورزي، 95 درصد آب استحصالي کشور در بخش کشاورزي مصرف مي‌شود که متاسفانه بازده آبياري در اين بخش 30 درصد است. به عبارتي ديگر از 90 ميليارد متر مکعب که در اختيار اين بخش قرار مي‌گيرد تنها 27 ميليارد متر مکعب آن مورد استفاده گياهان است. اين تلفات نه‌تنها باعث از دست رفتن آب مي‌شود بلکه باعث صدمات جدي ديگر از قبيل شور و ماندابي شدن اراضي، فرسايش خاک، کاهش حاصل‌خيزي خاک، کاهش کمي و کيفي توليدات کشاورزي و نهايتاً‌ آلودگي‌ آب‌هاي سطحي و زيرزميني مي‌گردد. جالب است بدانيد که در ايران ساليانه حدود 6 ميليون هکتار به کشت آبي اختصاص دارد که 95 درصد آن به روش سطحي سنتي آبياري مي‌گردد. مهمترين دلايل پايين بودن بازده آبياري در ايران را مي‌توان "ناهمواري اراضي زراعي"، "خاکي و غيرفني بودن مسير انتقال و توزيع آب" و "عدم برنامه‌ريزي آبياري در مزارع توسط کشاورزان" نام برد. گو اينکه فناوري هاي جديد اين مشکل را تا حد زيادي مرتفع کرده‌اند. به عبارتي ديگر، به جاي افزايش ميزان آبياري مزارع، مي‌توان بهره‌وري از آب موجود را افزايش داد.
 

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
"با تسطيح مزارع خود، بهره‌وري آب را تا دو برابر افزايش دهيم."
اين جمله يک ادعا نيست! کافي است تجربه کشاورزان را جويا شويد.
ناهمواري اراضي زراعي باعث کاهش قابل ملاحظه بازده محصول و توزيع غيريکنواخت آب در مزارع مي‌شود. نقاط پست بيش از اندازه و نقاط مرتفع کمتر از اندازه آبياري مي‌شوند که هر دو براي محصول مضر است. اگر فراتر رويم، حتي زمين‌هاي ناهموار از کودهاي شيميايي و کار ماشين‌آلات کشاورزي نيز به خوبي بهره‌مند نمي‌شوند.
يک زمين با شيب‌بندي و تسطيح مناسب نه تنها موجب گسترش يکنواخت آب و در نتيجه بالا بردن راندمان آبياري مي‌گردد، بلکه ديگر فعاليت‌هاي زراعي (کاشت، داشت، برداشت) را آسان مي‌سازد. مديريت يک مزرعه تسطيح شده به مراتب آسان‌تر و مقرون‌تر به صرفه‌تر از مزرعه مشابهي با توپوگرافي طبيعي نامناسب است. علاوه بر اين، تسطيح، يک روش خوب حفاظتي براي خاک‌هاي در حال فرسايش است.
مخلص کلام اينکه:
لزوم انجام تسطيح اراضي زراعي در ايران به منظور بهبود مديريت آبياري در مزرعه و استفاده بهينه از نهاده‌هاي کشاورزي امري اجتناب ناپذير است. و در اين ميان تسطيح ليزري اراضي يکي از چشمگيرترين پيشرفت‌ها در آبياري سطحي است. از اين تکنولوژي در تسطيح اراضي زراعي در کشورهاي پيشرفته نظير آمريکا، کشورهاي اروپايي و استراليا به طور وسيع و در کشورهاي در حال توسعه نظير پاکستان، مصر، هند و ترکيه به طور نسبي استفاده مي‌شود.
به طور کلي مزاياي تسطيح اراضي را مي‌توان در موارد زير خلاصه کرد:
· حفظ، احيا و بهر‌ه‌برداري بهينه از منابع طبيعي تجديد شونده نظير آب و خاک
· افزايش توليد محصولات کشاورزي در واحد سطح و کاهش هزينه توليد
· صرفه‌جويي در مصرف آب
· ايجاد بستر مناسب جهت کشت‌وکار مکانيزه و کاهش سختي کار کشاورزان
· صرفه‌جويي در زمان آبياري، افزايش کارآيي و بهينه‌سازي مصرف ساير نهاده‌هاي کشاورزي
· ايجاد زيربناهاي لازم و آرايش هندسي مطلوب جهت پي‌ريزي بهره‌برداي سيستم‌هاي تکامل يافته‌تر و پيشرفته‌تر آبياري
· ايجاد زمينه لازم جهت برنامه‌ريزي و به‌کارگيري الگوي کشت مناسب و تناوب زراعي صحيح و مبارزه با بيماري‌ها به نحو مطلوب
· سهولت برداشت محصول و پايين آمدن تلفات حين برداشت
و در سطحي کلان‌تر اين امر اثرات غيرمستقيم اقتصادي و اجتماعي فراواني در پي خواهد داشت که به طور کلي عبارتند از:
· افزايش سطح درآمد کشاورز و بهبود وضع رفاهي در محيط روستا
· جلوگيري از مهاجرت‌هاي بي‌رويه
· ارتقا دانش و بينش فني کشاورزان و تغيير تفکرات سنتي روستاييان
· ايجاد امکاناتي جهت افزايش صادرات با تغييرات بوجود آمده در ميزان توليد
مزاياي تسطيح ليزري نسبت به تسطيح مهندسي عبارت است از:
· عدم نياز به ماشين آلات سنگين نظير اسکريپر
· استفاده از تراکتورهاي معمولي کشاورزي
· عدم نياز به مهارت فني بالا و حضور مهندس نقشه‌بردار
· هزينه بسيار پايين عمليات تسطيح نسبت به ساير روش‌ها
· دقت بسيار بالا
· عدم کوبيده شدن و فشردگي خاک
· قابليت کاربرد در اراضي کوچک حداقل 500 متر مربع
· ايجاد اشتغال براي فارغ‌التحصيلان رشته‌هاي کشاورزي
از انجام تسطيح ليزري اراضي کشاورزي فوايد زير عايد مي‌شود:
· افزايش راندمان کاربري آب در مزرعه به ميزان 10 درصد
· افزايش سطح زيرکشت بر اثر از بين‌رفتن جوي‌ها و زهکش‌هاي سنتي در اراضي به ميزان 10 درصد
· افزايش عملکرد محصول 10 الي 15 درصد در هر هکتار
· کاهش هزينه توليد به ميزان 30 درصد
· کاهش زمان آبياري 30 الي 40 درصد
· کاهش عمق متوسط آبياري 15 الي 20 درصد
· کاهش نيروي انساني 35 درصد
· افزايش ارزش افزوده زمين 50 درصد
اما حتي با قبول تمام موارد بيان شده، مشکل ديگري گريبان‌گير کشاورزان است. دستگاه‌هاي تسطيح اراضي، ساخت خارج از کشور هستند و قيمت بالايي دارند. حتي اگر کشاورز توان تهيه آن را نيز داشته باشد بعد از صرف هزينه‌هاي بالاي حمل و نقل به داخل کشور و زمان زياد، با مشکل گارانتي و خدمات پس از فروش در زمان اوج نياز کاري با دستگاه‌هامواجه مي‌شود.

معرفي سيستم ليزري تسطيح اراضي
يک سيستم ليزري تسطيح مشتمل بر چهار قسمت اصلي مي‌‌باشد:
دستگاه ليزر گردان
گيرنده پرتوي ليزر
سيستم دريافت پرتوي ليزر و کنترل اتوماتيک ارتفاع
تراکتور و لولر ليزري
دستگاه ليزر گردان داراي يک منبع توليد اشعه ليزر که توسط يک باطري کار مي‌کند، مي‌باشد. ليزر گردان با يک سرعت نسبتا‍ً بالا حول محور عمود بر سطح مزرعه مي‌چرخد و تسطيح يک صفحه ليزري در بالاي مزرعه مي‌دهد. اين صفحه ليزري مي‌تواند به عنوان مرجع تسطيح مورد استفاده قرار گيرد.
مولدهاي گوناگون توليد اشعه ليزر که به مکانيسم تنظيم خودکار مجهز هستند قادرند صفحه ليزري توليدي را به شيب‌هاي دلخواه طولي و عرضي تجهيز نمايند. صفحه ليزري مرجع تحت تأثير حرکت زمين قرار نمي‌گيرد و براي نقشه‌برداري تعيين نقاط بالا و پايين و تخمين مقدار خاکبرداري و خاکريزي نياز به‌کارگرفتن کارگر فني ندارد. فاصله بين اشعه ليزر و سطح زمين طوري تعريف شده‌اند که ميزان انحراف از اين فاصله همان ميزان خاکبرداري يا خاکريزي در هر منطقه باشد. دستگاه مولد ليزر روي يک سه‌پايه در گوشه‌اي مزرعه در ارتفاعي قرار داده مي‌شود که هيچ مانعي بر سر راه اشعه توليدي در سطح مزرعه وجود نداشته باشد.
اشعه متصاعد شده از دستگاه ليزر توسط يک سنسور نوري که روي دستگاه باکت تسطيح نصب شده است، دريافت مي‌شود. سنسور نوري از يکسري آشکارسازها که به‌طور عمودي روي هم قرار گرفته‌اند تشکيل شده است به‌طوري که با بالا و پايين شدن باکت تسطيح بر اثر حرکت روي زمين ناهموار، اشعه ليزر توسط آشکارسازها به سيستم کنترل منتقل مي‌شود و سيستم کنترل، هيدروليک تراکتور را وادار به بالا و پايين‌ آوردن تيغه مي‌نمايد و اين عمل تا زماني که اشعه ليزر به آشکارساز وسط برخورد نمايد ادامه مي‌يابد.
بدين روش دستگاه سنسور که روي باکت تسطيح نصب شده است به‌طور پيوسته توسط صفحه ليزر مسيردهي مي‌شود و به دنبال آن سيستم هيدروليک تراکتور به‌طور اتوماتيک باکت تسطيح را کنترل مي‌نمايد.
حساسيت سيستم ليزري حداقل 10 تا 15 برابر دقيق‌تر از قضاوت چشمي و کنترل دستي هيدروليک تراکتور توسط راننده تراکتور مي‌باشد. براي استفاده از سيستم ليزري در تسطيح اراضي نياز به مهارت فني کاربر نمي‌باشد. اين امر موجب شده تا زارعين بتوانند به‌راحتي از اين تکنولوژي در تسطيح اراضي استفاده نمايند.
سيستم‌هاي الکترونيکي و هيدروليکي عموماً داراي دو وضعيت عملياتي مي‌باشند. در وضعيت اول يا وضعيت مشاهده، هنگامي که راننده تراکتور و باکت تسطيح را روي زمين به حرکت در مي‌آورد. پايه سنسور به‌طور خودکار مطابق با پستي و بلندي زمين به بالا و پايين حرکت مي‌کند و مانيتور تراکتور اطلاعات ارتفاع و شيب زمين را تعيين مي‌کند. به عبارت ديگر سيستم مانند يک سيستم نقشه‌برداري خودکار عمل مي‌کند.در اين وضعيت عملياتي تيغه باکت تسطيح در محل خودش ثابت نگه داشته مي‌شود و تنها پايه سنسور حرکت مي‌کند.
در وضعيت دوم عملياتي يا وضعيت انجام عمليات تسطيح موقعيت، پايه سنسور روي باکت تسطيح ثابت مي‌ماند و تيغه باکت تسطيح با توجه به پستي و بلندي زمين بالا و پايين مي‌شود. صفحه ليزر توليدي توسط دستگاه مولد ليزر در يک فاصله مناسب از مرکز ثقل مزرعه قرار دارد و داراي شيب مورد نظر مي‌باشد. با تنظيم ارتفاع پايه سنسور نسبت به صفحه ليزر به مرکز ثقل مزرعه عمليات خاکبرداري و خاکريزي به سادگي با حرکت تراکتور در مزرعه انجام مي‌گيرد.
چهارمين قسمت سيستم تسطيح ليزري، مجموعه باکت تسطيح و تراکتور است. اين تجهيزات معمولاً تراکتورهاي کشاورزي استاندارد و باکت تسطيح معمولي هستند که در آن‌ها سيستم‌هاي کنترلي و هيدروليکي به ‌کارکردن تحت نظارت کنترل‌کننده الکترونيکي تجهيز شده با ابزار فرستنده ليزري و سنسور، اصلاح شده‌اند. تراکتور نياز به اين دارد که با دقت انتخاب شده باشد به‌طوري‌که کم‌قدرت نباشد و سيستم هيدروليکي آن به اندازه کافي قوي باشد تا با ارتعاشات ليزري در حرکت‌ها و تنظيم‌ها کار کند. باکت تسطيح متشکل از يک تيغه و يک مخزن مي‌باشد. باکت تسطيح مي‌تواند يک باکت ساده و کوچک و يا يک باکت متوسط يا بزرگ باشد.
در اراضي‌اي که نياز به تسطيح کم‌عمق باشد، مي‌توان از باکت کوچک استفاده نمود و در اراضي که نياز به تسطيح اساسي دارد مي‌توان از باکت بزرگ استفاده نمود.

نحوه کار با دستگاه تسطيح ليزري
در روش تسطيح ليزري 5 پارامتر مي‌بايست به منظور تنظيم و شروع به کار دستگاه‌ها مشخص باشد:
جهت شيب عرضي
جهت شيب طولي
مقدار شيب عرضي (درصد)
مقدار شيب طولي (درصد)
مرکز ثقل (ارتفاع و موقعيت)
چنان‌چه با نقشه‌برداري محدود به مقادير شيب طولي و عرضي و مرکز ثقل مشخص، بلافاصله مي‌توان دستگاه را در مزرعه مستقر و تنظيم نمود. ولي اگر اين عمل از قبل انجام نگرفته باشد، ابتدا بايد به‌طور تقريبي و براساس اطلاعات حاصل از محل ورود آب و جهت آبياري مزرعه، با لولر مقداري در مزرعه گردش نمود. با اين عمل ارتفاع و ميزان پستي و بلندي و مواضع آن‌ها توسط سيستم ليزري شناسايي مي‌شود و راننده از روي نمايشگر آن‌ها را ملاحظه مي‌نمايد و سپس دستگاه را به‌طور تقريب مي‌تواند تنظيم نمايد.
برخلاف عملياتي نظير شخم، ديسک‌زني يا برداشت، الگوي خاصي را براي حرکت دستگاه در مزرعه از قبل نمي‌توان توصيه نمود و در هر جهت و به هر شکل عمل تسطيح امکان‌پذير بوده با اين توضيح که نکات زير سرعت عمل را بالا خواهد برد.
راننده بايد مسيري را طي نمايد که براي انتقال خاک از نقاط مرتفع به نقاط پايين حداقل باشد.
راننده بايد در صورتي که پستي و بلندي موضعي در مزرعه وجود دارد، هدف اوليه‌اش حذف اين ناهمواري باشد.
در صورتي‌که در محل‌هايي از مزرعه نمايشگر علامت سبز را نشان مي‌دهد که نشانگر ارتفاع مناسب سطح مزرعه است، بايد از تکرار عبور و رفت و آمد در آن نواحي خودداري نمايد زيرا اتلاف وقت است.
در صورتي‌که ارتفاع پستي و بلندي زياد باشد، عمليات تسطيح مي‌بايست در چند مرحله يا عبور انجام شود و هر بار يک ارتفاع حدود 5 الي 10 سانتيمتر را خاکبرداري نمود.
به منظور محاسبه شيب زمين از شيوه زير نيز مي‌توان استفاده کرد:
ارتفاع تمام نقاط با ليزر تابنده در حال تراز خوانده مي‌شود
ميانگين کل اعداد محاسبه شده و ارتفاع نهايي نقطه وسط مزرعه مي‌گيرد.
ميانگين ضلع شمال و جنوب محاسبه و تفاوت آن‌ها تقسيم بر فاصله دو ضلع مي‌شود. عدد حاصل به درصد شيب Y يا شمالي زمين است.
ميانگين ضلع شرق و ضلع غرب را محاسبه و تفاوت آن‌ها تقسيم برفاصله دو ضلع مي‌شود. عدد حاصل شيب X‌ زمين است.
نهايتا شيب X و Y تعيين شده روي ليزر تنظيم مي‌شود و دستگاه گيرنده روي مرکز زمين براي ارتفاع نقطه وسط مزرعه محاسبه شده و تنظيم مي‌گردد.
 

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
اینم یک جدول خوب

ويژگي
توضيحات
وسعت محدوده کاري با دريافت‌کننده دستي
دايره‌اي با قطر حداقل 650 متر
توانايي شيب‌بندي
در دو جهت همزمان
7.999- تا 7.999+ درصد

دقت تنظيم شيب
0.001 درصد
دقت ارسال فرستنده ليزر
5 ميليمتر در 100 متر
استاندارد حفاظت در برابر نفوذ آب و خاک
66 IP
فرکانس‌هاي چرخش پرتو
قابل تنظيم از 300 تا 1100 دور بر دقيقه
لوازم جانبي
کنترل از راه‌ دور، چشمي تلسکوپي، باتري قابل شارژ، شارژر، گيرنده دستي با پايه گيرنده
برد کنترل از راه دور دستگاه
50 متر
بازه تحمل تغييرات دمايي
20- درجه تا 50+ درجه سانتيگراد
منابع تأمين نيرو قابل استفاده
باتري آلکالاين يا قابل شارژ سايز‌‌C، آداپتور
طول زمان کارايي در کار با باتري
آلکالاين 60 ساعت
قابل شارژ 30 ساعت

وزن
4/2 کيلوگرم
 

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
ويژگي
توضيحات
منبع ليزر
ديود ليزر قابل روئت با طول موج 635 نانومتر
قدرت ليزر خروجي
کمتر از 5 ميلي ولت
برد کاري
500 متر شعاعي
دقت در درجه 0 درصد
5± ميليمتر به ازاي هر 100 متر فاصله
دقت شيب‌بندي
0.001 درصد
محدوده شيب‌دهي در محور X
5- درصد تا 20+ درصد
محدوده شيب‌دهي در محور Y
7- درصد تا 7+ درصد
محدوده خودترازي اتوماتيک
11± درصد
سرعت چرخش
قابل تغيير از 0 تا 1200 دور در دقيقه
دماي محيط براي کارکرد
20- تا 50+ سانتي‌گرداد
باتري
باتري نيکل کادميم داخلي 5.0 آمپر ساعت 12 ولت
زمان شارژ کامل
7 ساعت
زمان عملکرد به ازاي هر بار شارژ کامل
حدود 60 ساعت
عمر متوسط باتري
5 تا 10 سال
نمايش‌گرها
دو صفحه نمايش‌ LCD با نور پشت
محفظه
آلومينيومي و ضد آب، پرشده با گاز خنثي نيتروژن
ارتفاع
24 سانتيمتر
عرض
21 سانتيمتر
طول
24 سانتيمتر
وزن
5.3 کيلوگرم
لوازم جانبي
ريموت کنترل و کابل اتصال باتري 12 ولت، دتکتور دستي با جعبه حمل
 

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
این روزا زیاد می بینم در مورد نرم افزارهای نقشه برداری اظهار نظر می شه این خیلی خوبه ولی به نظر من هر نرم افزاری قابلیتهای خودشو داره . نرم افزارهای زیادی در زمینه نقشه برداری وجود داره ازجمله surfer ، PYTHAGORAS ، MICROSURVEYCAD , SDRMaping & Design , Autodesk Survey ,12dmodelو ... که هرکدوم ورژنهای مختلفی دارن و کمپانیهایی که اونا رو پشتیبانی می کنن با پیشرفت تکنولوژی این نرم افزارها رو به روز(Update) می کنن .

نرم افزار surfer:
در مورد نرم افزار surfer چیز زیادی نمی دونم فقط می دونم محیط گرافیکی خوبی برای نمایش مدل سه بعدی زمین داشت و برای انترپولاسیون بین نقاط چهار ضلع بندی می کرد به خاطر همین دقت مدل ارتفاعی بالایی نداشت . البته از ورژنهای جدیدش خبر ندارم چون زیاد تو نخش نبودم
نرم افزار PYTHAGORAS :
یک نرم افزار پرقدرت نقشه برداریه که از طرف شرکت پنتاکس ژاپن پشتیبانی می شه که قیمت بالایی هم داره. این نرم افزار به زبان فارسی را هم پشتیبانی می کنه. نمایندگیش هم با شرکت جاهد طبه به آدرس سایت www.jahedteb.com
مطلب زیر از روی همین سایت گرفته شده:
 

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
در مورد نقشه برداری هم خیلی اطلاعات خوبی ندارم. درس کارتو گرافی گیاهی پاس کردم که خیلی استادمون سخت می گرفت. امیدوارم بچه ها کمکتون کنن. یه سرچ گوگل در مورد GIS بزنی فکر کنم خوب بشه. راستی بچه های مهندسی آب هم خیلی بلدن. من یک دوست دارم که مهندسی آب می خونه و کارش خوبه. از بچه های همین تالار بپورسی بهت احتمالا جواب بدن. من فقط اینارو بلدم :

انواع GPS
گیرنده های GPS کلا از نظر کاربری به پنج گروه تقسیم می گردند:
1. دستی
گیرنده های GPS دستی دستگاه های کوچک به اندازه گوشی موبایل هستند که با دقت حدود 3 متر موقعیت کاربر را معین می نمایند. امکانات مختلفی روی مدل های متنوع این گیرنده ها ارائه می شود که برخی از آنها عبارتند از: 12 کانال دریافت اطلاعات از ماهواره، عمر باطری (قلمی آلکالاین) تا 36 ساعت، تا 500 نقطه حافظه (Landmark)، ثبت تا 10000 نقطه در 10 خط سیر (Track)، ثبت تا 50 مسیر (Route) در 125 شاخه، امکان اتصال به کامپیوتر، دارای Gameهای مختلف، قطب نمای الکترونیکی، ارتفاع سنج بارومتریک، پروفیل ارتفاعی، تا 24 مگا بایت حافظه نقشه، محاسبه مساحت، صفحه ناوبری هدایت 3 بعدی، آنتن جدا شونده، امکان اتصال به آنتن خارجی، هدایت خیابان به خیابان در مسیر، صفحه بزرگ رنگی.


2. هوائی
گیرنده های GPS هوائی مشابه دستگاه های دستی هستند، با این تفاوت که صفحات نمایش و امکانات نصب و همچنین اطلاعات داخل آنها برای استفاده روی هواپیما و یا بالگرد بهینه شده است.

3. دریائی
گیرنده های GPS دریائی نیز مشابه دستگاه های دستی هستند، با این تفاوت که صفحات نمایش و امکانات نصب و همچنین اطلاعات داخل آنها برای استفاده روی شناور ها و کشتی ها بهینه شده است.

4. دقیق
در گیرنده های GPS دقیق از روش های مختلفی استفاده می شود تا با اصلاح خطا، دقت دستگاه ها با 5 میلیمتر بالا رود. از این دستگاه ها برای برداشت های دقیق و نقشه برداری استفاده می شود. این دستگاه ها عموما به صورت ست های 2 یا 3 تائی ارائه شده و به کار می روند. قیمت این دستگاه ها با دستگاه های دستی اختلاف زیادی دارند. یکی از بهترین تولید کنندگان این توع GPS شرکت Ashtech از امریکاست .

5. ردیابی
گیرنده های GPS مخصوص ردیابی بصورت بورد و آنتن جداگانه، و یا ماوس (بورد و آنتن با هم)، بدون صفحه نمایش و صفحه کلید ارائه می شوند. از این دستگاه ها در سیستم های tracking و ردیابی استفاده شده
 

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
پژمان جون احسنت داری به خدا . خوبه اسمت رو بزاریم کاشف تالار :) فرزام که شده مبصر تالار:D اما عزیزم اونقدر حجم مطالبت بالاست که ادم جا میمونه از خوندنشون . اروم اروم بابا ما پیر شدیم سرعتمون پایین اومده:biggrin:..........
 

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
پژمان جون احسنت داری به خدا . خوبه اسمت رو بزاریم کاشف تالار :) فرزام که شده مبصر تالار:D اما عزیزم اونقدر حجم مطالبت بالاست که ادم جا میمونه از خوندنشون . اروم اروم بابا ما پیر شدیم سرعتمون پایین اومده:biggrin:..........


خواهش میکنم. خوب چیکار کنم یک دفعه همشون اومدن دیگه !!! :biggrin::biggrin: منم خودمم جا موندم !
 

Ranjbaranco

عضو جدید
سلام به همگي علاقمندان به ماشين آلات کشاورزي.
خيلي از مطالب عنوان شده در اينجا از سايت www.ranjbaranco.com گرفته شده.
اگر به سيستمهاي تسطيح ليزري علاقمنديد سري به خود سايت هم بزنيد. شاد و سلامت باشيد.
 

nasibehzf

عضو جدید
با سلام .. برای بدست آوردن اطلاعاتی که نیاز دارید به سایت منبع این اطلاعات مراجعه کنید. تمام مطالبی که ارسال گردیده است از این سایت برداشت شده است.

www.ranjbaranco.com
 

.ebrahimi

عضو جدید
سلام من درباره تسطيح ليزري و همچنين نقشه برداري زمين هاي كشاورزي جهت تسطيح نياز به كمك دارم
با سلام تحصیلات و تخصص شما چیست؟ هر گونه اطلاعاتی که لازم دارید را میتوانید با ادارۀ فناوری مکانیزه کشاورزی فارس مسئول تسطیح لیزری در میان بگذارید و چنانچه مایل بودید در کلاسهای تخصصی که ما از طریق سازمان نظام مهندسی کشاورزی فارس برگذار میکنیم شرکت کنید.با تشکر
 

shirazlaser

عضو جدید
با سلام:
من از ادمین SHIRAZLASER.COM و SHIRAZEFARMING.COM هستم. هر گونه اطلاعات و عکس در مورد تسطیح لیزری بخواهید در خدمت هستم. همچنین مهندس ابراهیمی هم تجربه فوق العادهای در این زمینه دارنند. از تاریخ اول مهر 88 سایت TASTIH.COM را برای شما میسازم که همه گونه اطلاعات را روی اون میریزم.
 

shirazlaser

عضو جدید
داداش سلام. از این بهتر می خواستی ؟ شماره طرف رو گیر آوردم :D 09161417241 علي عباسيان

اینو نمی دونم از کجایافتم : اينجانب علي عباسيان عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي جندي شاپور اولين سازنده سيستم ليزري تسطيح اراضي در ايران هستم كه كار طراحي از سال 83 آغاز شد و در اوايل سال 85 به پايان رسيد. كه نمونه هاي صنعتي از اوايل سال 85 در شركتهاي تابعه شركت توسعه نيشكر و صنايع جانبي در خوزستان نصب گرديده و تاكنون با موفقيت عمل نموده اند. لازم به ذكر است كه دقت سيستم ساخته شده به مراتب از آنچه كه توسط صاايران ساخته شده بيشتر مي باشد( دقت در حد 2ميليمتر) و برد بيش از 1000 متر دارد. كه اين طرح در سال 1385 در اداره كل ثبت شركتها و مالكيتهاي صنعتي با شماره 39319 به ثبت رسيده است. متاسفانه در اين خبر از كار صاايران بعنوان اولين كار در ايران ياد شده است كه اين خبر صحت ندارد. لذا خواهشمند است به منظور احقاق حقوق اينجانب اين خبر را تصحيح نماييد. لازم به ذكر است كه اينجانب براي تمام گفته هايم داراي مستندات مي باشم. و در صورت لزوم با ارايه به دادگاه از حقوق خود دفاع خواهم كرد.
براي اطلاعات بيشتر مي توانيد با شماره تماس 09161417241 تماس حاصل فرماييد.





استفاده از دستگاه تسطيح ليزري اراضي كشاورزي ضمن صرفه‌جويي در هزينه و زمان، از كاربرد بي‌رويه آب نيز در اراضي كشاورزي جلوگيري مي‌كند




1- دقت بالا 2 تا 5 سانتیمتر در ارتفاع
2- افزایش راندمان کشاورزی در عملکرد محصول
3-کاهش هزینه های تسطیح تا حدود 50% نسبت به روش علمی
4- قابل استفاده در مزارع با ابعاد مختلف (100 متر تا 100هکتار)
5- کاربرد آسان برای کاربر سیستم
6- تسطیح در روز و شب با دقت یکسان انجام می‌شود
7- افزایش سطح زیر کشت تا حدود 10%
8- کاهش مصرف آب آبیاری حدود 25%
9- کاهش نیروی انسانی( نفر-ساعت)
10- یکنواختی در سبز شدن و رشد و رسیدن محصول
11- کنترل علفهای هزر
12- حرکت راحت و سریع ماشین آلات کشاورزی ( کمباین )
13- امکان کاشت موثرتر با دستگاههای کمبینات و کم خاک ورز

اینم عکسش


لیزری (اجزای معمول سیستم)



1- فرستنده لیزری
2- گیرنده لیزری


اینم یه خبر سال گذشته ۱۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور تسطیح لیزری شده است.
به گزارش از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی با اعلام این خبر، کل اراضی تسطیح شده به شیوه لیزری در کشور را طی سه سال اخیر ۲۱ هزار هکتار عنوان کرد. حمید زنده‌روح صرفه‌جویی در وقت، افزایش دقت و استفاده از دستگاههای سبکتر در اراضی کشاورزی برای تسطیح و افزایش بازده آبیاری را از مزایای شیوه لیزری نام برد. وی افزود: در صورت تامین به‌موقع اعتبارات، پیش‌بینی می‌شود امسال ۵۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی کشور تسطیح لیزری شود. مدیرکل دفتر تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی اعتبار مورد نیاز برای تسطیح لیزری ۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در سال جاری را ۶۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد. زنده‌روح تاکید کرد: در تسطیح لیزری ابعاد زمین چندان مهم نیست، با این حال در اراضی کشاورزی زیر ۱۰ هکتار راحت‌تر می‌توان از شیوه لیزری استفاده کرد. به گفته وی در زمینهایی که حجم عملیاتی خاک کمتر از ۵۰۰ متر مکعب در هکتار باشد از تسطیح لیزری و از ۵۰۰ متر مکعب در هکتار به بالا از سیستمهای مجهز به لیزر استفاده می‌شود. زنده‌روح با اشاره به این که در زمان حاضر بیشترین سطوح تسطیح لیزری در استانهای فارس، قم و تهران صورت گرفته است، گفت: برای توسعه تسطیح لیزری در سایر استانهای کشور، با توجه به این که دستگاههای مورد نیاز در کشور خودمان و استان قم تولید می‌شود مشکلی نخواهیم داشت.
اينجانب علي عباسيان عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي جندي شاپور اولين سازنده سيستم ليزري تسطيح اراضي در ايران ؟؟
انشاالله که دستگاه شما نمونه Trimbleآمریکایی نیست. جهت اطلاع این دستگاه در دهه پنجاه در کشت صنعت های نام برده استفاده می شده. در ضمن صا ایران در سال 81 این نمونه ها را ساخته است عکس های ان را در لینک زیر ببینید
Shirazefarrming.com/sa
 
بالا