ترک اعتیاد و سیگار با طب سوزنی

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2] [/h] در عصر حاضر هزاران محقق و دانشمند در سراسرجهان مشغول پژوهش و تحقیق در زمینه های مختلف مسائل مواد مخدر از جمله:
علل گرایش به اعتیاد ، اثرات مواد مخدر بر سیستم های مختلف بدن ، ترشحات مواد شبه مورفین درمغز ، علل آرامش حاصل از مصرف مواد مخدر و روشهای مختلف ترک اعتیاد می باشد.
هنوز محققان نتوانسته اند معتاد را بشناسند و تعریف درست ودقیقی از معتاد و اعتیاد ارائه دهند و برداشت های آنان بر اساس نظریات وبرداشت های ذهنی و یک سری مسائل آماری استوار است.

علل گرایش به اعتیاد
باتوجه به اینکه روان شناسان و جامعه شناسان ، علل گرایش اولیه به سوی اعتیاد را کمبودها و بیماری روانی و عاطفی و… ذکر می کنند که می تواند در گرایش افراد به مواد مخدرمؤثر باشد و با توجه به اینکه رابطه ای بین بیماریهای روانی و مواد مخدر طبیعی وجود دارد ، شاید بتوان گفت که احتمالاً یکی از عواملی که می تواند در گرایش افراد به سوی مواد مخدر مصنوعی ، دارای نقش باشد کاهش ترشح اندروفین در مغز بوده که به طورطبیعی و ناخودآگاه جهت تأمین آن به مواد مخدر پناه می برند.

فردی که برای اولین بارترکیبات مرفینی از قبیل تریاک و هروئین را مصرف می کند ، ترکیبات مورفین از طریق گیرنده های خون در بدن فرد جذب می شود و با توجه به این که به صورت طبیعی نیز مقداری توسط خود مغز ترشح می گردد ، مقدار مورفین در مغز افزایش می یابد و چون ترکیبات مورفینی ، اثری آرام بخش و ضد درد دارد ، شخص احساس آرامش و نشاط نموده و یا به تعبیری نشئه می گردد و اگر تکرار در مصرف نماید عکس العملی در مغز پدید خواهد آمد ، زیرا مغز خود مقداری ترکیبات مورفینی طبیعی ـ البته به اندازه مورد نیاز ـ ترشح می نماید و با اضافه شدن مقدار مورفین که بر اثر استعمال مواد مخدر مصنوعی انجام می گیرد ، مغز قابلیت تحمل آنرا نداشته و به ناچار بایستی به طریقی جلوی مورفین اضافی که وارد مغز می شود گرفته شود پس خود مغز بایستی از ترشح مورفین خودداری نماید که در این صورت غدد و مناطقی از مغز که مسئول ترشح اندروفین ها می با شند از فعالیت بازمی ایستند و یا ترشح آن کاهش می یابد.

با توجه به اینکه مغز انسان نیاز به مورفین طبیعی داشته و از طرفی مناطقی که مسئول ترشح آن هستند ، غیر فعال شده اند. لذا ، فرد دچار ناراحتیهای مختلفی می شود که به مجموعه آنها سندرم ترک اعتیاد گفته می شود.
در این حالت فرد ناچار است مورفین مورد نیاز مغز را از خارج تامین نماید ودر اینجا می گوییم که فرد معتاد شده است.
تا وقتی که مناطق مسئول ترشح اندروفین در بدن ، به حالت طبیعی خود بر نگردند و مورفین ترشح ننمایند ، فرد همچنان معتاد خواهد بود بنابراین اگر فرد معتاد حتی چند سال حبس نمائیم ، فقط ناراحتی های جسمی او برطرف می گردد ولی علاقه و میل شدیدی نسبت به مواد مخدر خواهد داشت و به محض آزادی به دنبال اعتیاد می رود . داروها فقط می توانند مورفین مورد نیاز مغز را تامین نمایند ، ولی نمی توانند مناطقی از مغز را که از فعالیت باز ایستاده به حالت طبیعی و اولیه خود برگردانند . بنابراین روش های ترک اعتیاد موقعی مؤثر خواهد بود که بتوانندغدد و مناطقی از مغز را که مسئول ترشح اندروفین بوده به شکل طبیعی بر گرداننده تا مجددا به طور طبیعی مورفین مورد نیاز را ترشح و تامین نمایند .

با توجه به مطالب فوق ، درمان با طب سوزنی می تواند روش مناسبی برای ترک اعتیاد باشد . بنابر تحقیقات انجام شده ، طب سوزنی باعث ترشح اندروفین طبیعی مغز شده و به این طریق باعث عدم علاقه فرد معتاد نسبت به مواد مخدر می شود و به راحتی و با آرامش در مدتی نسبتا کوتاه موفق به ترک اعتیاد خواهد شد.
بررسی نتایج مثبت به دست آمده با طب سوزنی درترک اعتیاد ، موفقیت حدود 72 درصد برای معتادان به هروئین و 88 در صد برای معتادان به تریاک پس از 24 الی 99 ماه ( 2تا 8 سال ) بوده که نسبت به سایر روش های درمانی ، ازبازدهی بسیار مطلوبی برخوردار بوده است . روش بالینی برای درمان سندرم ترک اعتیادبه وسیله طب سوزنی با استفاده از گوش و تحریک الکتریکی ، نخستین بار توسط Wen و cheung در هنگ کنگ توسعه یافت.
طول مدت درمان این روش بین 1 تا 5/1 ماه بوده و مدت هر جلسه 30 تا 40 دقیقه می باشد.تاثیر درمان پس از 10 تا 15 دقیقه به صورت کاهش علائم ترک اعتیاد مشخص می گردد . لازم به ذکر است که پروسه ی درمان از هفته ای 5 جلسه آغاز شده ، که به تدریج با روند بهبودی از تعداد جلسات در هفته کاسته می شود .

ترشح اشک ، آبریزش بینی ، درد اندامها ، کرامپهای معدی ، لرز ، خشم و عصبانیت ناپدید شده و تنفس بیمار منظم تر شده و بیماراحساس گرمی و آرامش می کند . بیماران تحت درمان حالت بهبودی را بیان می کنند و میل به مصرف مواد مخدر در آنها متوقف می شود . تا کنون هیچ گونه عوارض جانبی در خلال درمان اعتیاد با طب سوزنی مشاهده نشده است .
حالت لذت حاصل از درمان با طب سوزنی که در خلال درمان به بیمار دست می دهد شاهدی بر تهیج ساختمان های عصبی بوده و نشان دهنده ترشح مورفین در مغز می باشد.
اکثر کسانی که درمان شده اند پس از درمان اولیه هیچ گونه ناراحتی و میل و هوس نسبت به مواد مخدر ندارند ، ولی برای اینکه اثرات درمان برای همیشه باقی بماند درمان یاد آوری ضروری و مؤثر است .

در سؤالی که ازدرمان شدگان مبنی بر وجود میل و هوس پس از درمان با طب سوزنی به عمل آمد 92 در صد آنان اعلام نمودند که هیچ گونه تمایلی به مصرف مواد مخدر ندارند و نیز طبق نظرخانواده ها70 درصد از معتادان پس از درمان با طب سوزنی از نظر اخلاق نیز بهبود یافته اند .
ترک معتادان به مواد مخدر با روش طب سوزنی نسبت به سایر روش های درمانی ، از مزایای زیر برخوردار می باشد:

1- عدم مصرف داروهای شیمیایی.
2- کاهش سندرم ترک اعتیاد ( نسبت به سایر روشهای درمانی ، ناراحتی بسیار کمتری در زمان ترک خواهد داشت ).

3-ایجاد آرامش و اعتماد به نفس در فرد معتاد
4-هزینه بسیار کمتر نسبت به سایر روشها

5ـ طول مدت بسیار کم درمان ( یک تا دوهفته)
6- درمان می تواند به صورت سر پایی انجام شود.
7-معمولاً پس از درمان ، میل ، هوس و کشش نسبت به مواد مخدر نخواهد داشت.
8- نتیجه درمان بسیار موفقیت آمیزتر از سایر روشها می باشد.

بنابراین با توجه به مزایای فوق و با توجه به گسترش روز افزون اعتیاد ، طب سوزنی می تواند به عنوان یک روش بسیار مؤثر ، گسترش یابد تا بتواند راه گشایی برای درمان تمام معتادان باشد. دکتر محسن پرچمی
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
S ترک اعتیاد و سیگار با طب سوزنی طب سوزنی 0

Similar threads

بالا