تبلت را چگونه از کودک مان جدا کنیم؟

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
وب سایت نیکو: یکی از مشکلاتی که بچه های امروزی دارند استفاده زیاد از لوازم الکترونیکی مانند تبلت است. حال والدین چگونه باید این تبلت ها را از کودک شان جدا کنند.

این روزها به هر خانه‌ای که وارد می‌شوید، به جای سرگرم بودن کودکان با خمیرهای بازی که خلاقیت‌شان را بالا می‌برد و مهارت‌ دست‌های‌شان را بیشتر می‌کرد، تبلت‌هایی در دست بچه‌ها جا دارد که چشم‌های‌شان را خسته و مفاصل دست‌های‌شان را ضعیف می‌کند.



در این میان والدینی که امکان خرید چنین ابزاری برای کودک‌شان ندارند هم از خود گذشتگی کرده و او را با گوشی هوشمند تلفن همراه‌شان سرگرم می‌کنند و مهارت کودک‌شان در انجام بازی‌های مختلف را به رخ این و آن می‌کشند. بچه‌های امروزی تمایلی به دویدن، کاردستی درست کردن و نقش‌پذیری در بازی‌هایی که نسل ما از آنها لذت می‌برد، ندارند. آنها ترجیح می‌دهند روی مبل راحتی لم بدهند، یک کاسه پفک کنارشان بگذارند و هر روز چندین مرحله از بازی‌ای که به آخر رساندنش کار هر کسی نیست را رد کنند.

بچه‌های امروزی نمونه کوچک شده والدین‌شان هستند. نمونه آنهایی که در ‌مهمانی‌ها به جای گپ زدن با حاضران، به غایب‌های جمع وایبر می‌زنند و به‌جای چند متر دویدن، به‌دنبال نصب انواع اپلیکیشن‌های سلامت روی گوشی خود هستند. هدیه پژوهشگران فناوری اطلاعات به بچه‌های امروزی نه هوش بیشتر و نه ذهن آماده‌تر است. آنها روی مبل‌های راحتی، صاحب بدنی خسته و انباشه از چربی می‌شوند و پشت صفحه تبلت‌ها، چشم‌هایی آزرده و ذهنی آشفته را از آن خود می‌کنند.

شاید بعد از خواندن این یادداشت، به قصد گرفتن تبلت فرزندتان از او، از روی مبل بلند شوید؛ اما بنشینید! نیازی به محروم کردن فرزندتان از تبلتش نیست، کافی است خودتان همین حالا گوشی را روی زمین بگذارید و نه با حرف، بلکه با آوردن ورزش و مطالعه به ساعت‌های مرده‌تان، به کودک خود هم سبک زندگی سالم را آموزش دهید.

ساعت های استفاده کودکان از وسایل الکترونیکی را کاهش دهید…

به ساعت نگاه کنید

با وضع کردن برخی قانون‌ها، ساعت‌های استفاده فرزندتان از تبلت را محدود کنید. برای مثال به او اجازه ندهید که سر میز شام تبلتش را بیاورد.

خاموشی بزنید

محققان می‌گویند تبلت‌بازی پیش از خواب می‌تواند فرزند شما را بی‌خواب کند. پس به او اجازه بازی کردن با تبلت پیش از خواب را ندهید و نگذارید آن را به اتاق خوابش ببرد.

وقت‌شناس باشید

حتی اگر همه اطرافیان‌تان برای کودک خود تبلت خریده باشند، دلیلی ندارد که در سه سالگی به فرزندتان چنین هدیه‌ای بدهید. اگر می‌خواهید او را با تکنولوژی آشنا کنید، به او اجازه دهید برخی ساعات روز با تبلت شما بازی کند اما شخصی کردن این وسیله را از چنین سنی شروع نکنید.



از خودتان شروع کنید

هرقدر هم که از لزوم فعالیت بدنی و قوی‌تر کردن ارتباطات رو در رو برای فرزندتان صحبت کنید، فایده‌ای ندارد. تا زمانی که او می‌بیند که در ‌مهمانی برای‌تان وایبر بازی شیرین‌تر از گپ زدن با دیگران است، تمایلی به گوش کردن به توصیه‌های‌تان پیدا نمی‌کند. اگر می‌خواهید فرزندتان زندگی مجازی را جایگزین تجربه‌های حقیقی زندگی نکند، خودتان در رعایت چنین اصلی پیشقدم شوید.

دست به‌کار شوید

اگر تنها یک فرزند دارید، به او حق دهید برای پر کردن تنهایی‌اش به تبلت وابسته شود. در چنین شرایطی به جای جنگیدن با او، خودتان برای تغییر شرایط وارد عمل شوید. بازی‌های دونفره پرتحرک و هیجان‌انگیز، هم می‌تواند سلامت جسم فرزندتان را تضمین کند و مهارت‌های حرکتی‌اش را تقویت کند و هم لحظات شاد و خوشی را برایش رقم بزند. اگر کودک‌تان از چنین نعمتی بهره‌مند شود دیگر نیازی به مدام بازی کردن با تبلت پیدا نخواهد کرد.

برترین ها
 

modir banoo

عضو جدید
کاربر ممتاز
چرا استیو جابز به فرزندان خود اجازه استفاده از آیفون را نمی داد؟

چرا استیو جابز به فرزندان خود اجازه استفاده از آیفون را نمی داد؟

زمانی که استیو جایز مدیریت کمپانی اپل را برعهده داشت، اجازه نمی داد تا فرزندانش برای مدت طولانی پشت "آی پد" و"آیفون" های خود بنشینند.
اومیگفت: "ما، در خانه مدت زمان استفاده ی کودکان از آیپد را محدود کرده ایم."

در کل، اغلب مدیران کمپانی های بزرگ فن آوری پیشرفته فرزندان خود را در رابطه با استفاده از کامپیوترهای رومیزی، لپ تاپ، تبلت ها و تلفن های هوشمند محدود ساخته اند. در خانه ی آقای جابز حتی یک قانون وجود داشت که کسی نباید شبها و روزهای تعطیل از گجت یا همان دستگاه هوشمند همچون آیپد و آیفون استفاده کند. کارمندان دیگر غول های فن آوری نیز قوانین مشابهی را در خانه ی خود اجرا نموده اند.
آقای "کریس آندرسون" ویراستار پیشین ماهنامه ی "Wired " و مدیر اجرایی شرکت 3D Robotics " نیز از دیگر کسانی است که استفاده ی اعضای خانواده به انواع دستگاه های هوشمند را محدود کرده است. جالب است بدانید که او کاری کرده است که هر دستگاهی از کامپیوتر گرفته تا تبلت، بتواند تنها 2 ساعت در شبانه روز کار کند.
او در رابطه می گوید:
"من شاهد عواقب و خطرات ناشی ازعلاقه ی بیش از اندازه ی کودکان به اینترنت هستم. توجیه من از این کار این است جلوی اعتیاد و وابستگی فرزندانم به این فن آوری های هوشمند را بگیرم. من نمی خواهم که فرزندانم با مشکلاتی مواجه شوند که روزی گریبانگیر من بوده اند."
منظور آقای اندرسون از خطرناک بودن این موضوع، استفاده ی همیشگی و اعتیاد کودکان به فن آوری های نوین است. وابستگی به فن آوری موضوعی است که اکنون حتی گریبانگیر بسیاری از انسان های بالغ نیز شده است.
بر اساس تحقیقات به عمل آمده، کودکان زیر 10 سال، در تیررس بیشترین میزان خطر اعتیاد به فن آوری های پیشرفته هستند.

کارشناسان در این رابطه می گویند:
"برای کودکان زیر 10 سال، باید مدت زمان استفاده از تلبت حدود نیم ساعت و تلفن های هوشمند حداکثر 2 ساعت در شبانه روز در نظر گرفته شود. برای رده ی سنی 10 تا 14 سال نیز استفاده از کامپوتر تنها به منظور انجام تکالیف مدرسه، بلامانع است. و تنها از سن 14 سالگی به بعد می توان محدودیت های استفاده از کامپیوتر و فن آوری های هوشمند را برداشت."
سر فرزندان خود را چگونه گرم کنیم؟

نویسنده ی کتاب زندگی نامه "استیو جابز" در این رابطه می گوید:
"جابز با مکالمه و گفتگو با فرزندانش توانست جای دستگاه هایی که خودش اختراع کرده بود را در زندگی آنها پر کند. او در این رابطه هر کاری از دستش برمی آمد اعم از خواندن کتاب، تعریف داستان و غیره را برای آنها انجام می داد. در نهایت فرندان او از جمله کودکانی بودند که بدون اعتیاد به شبکه ی جهانی بزرگ شدند. آیا شما هم حاضرید این محدودیت ها را در زندگی فرزندان خود اجرا نمائید؟"
در شهر لندن یک مرکز جالب به نام "مرکز توانبخشی کودکان معتاد به فن آوری های پیشرفته" وجود دارد. دوره های این مرکز توسط روانپزشک انگلیسی آقای "ریچارد گراهام" دایر می شود. به نوشته ی روزنامه بریتانیایی "The Mirror "، کوچکترین بیمار این مرکز دختر بچه ای 4 ساله به اسم "رهابه" است که به شدت به آیپد وابستگی پیدا کرده است. شدت اعتیاد وی به حدی است که بهتر است فکر گرفتن آیپد از او را از سر خود بیرون کنید.
به گفته ی این روانپزشک، این هنوز یک مورد معمولی است که متاسفانه با گذشت سن بدتر و وخیم تر می شود. مسلما تنها مقصران این ماجرا، والدین کودک هستند که خودشان نیز چشم از صفحه ی مانیتور بر نمی دارند. این تنبیهی است که در ازای بی توجه به کودک متحمل خواهند شد و تحمل این دوره برای آنها بسیار سخت خواهد بود. لازم به ذکر است که طول دوره ی مذکور که نام "سم زدایی دیجیتال" را به خود اختصاص داده است 28 روز بوده و هزینه ی آن معادل 25 هزار دلار تمام می شود.
 

Similar threads

بالا