تایتانیک ایرانی

modir banoo

عضو جدید
کاربر ممتاز
آیا میدانستید که ایران هم یکروزی تایتانیک داشته؟

سرنوشــت غم انگــیز کشتــی رافــائل (تایتانــیک ایـــرانی) را بخوانید...


محمدرضا شاه دو کشتی به نام های رافائل و ميکلانژ از ايتاليا را خرید. ميکل انژ برای سربازان نیروی دریایی شاهنشاهی و کوچتر از رافائل بود. ولی رافائل برای تفریح مردم و جذب گردشگر برای ایران و يک کشتی با شکوه با همه امکانات تفريحي که در زمان خود نظير نداشت ...

کشتی رافائل در سال 1344 تا 90 میلیون دلار قیمت گذاری شد ، اما ایتالیا با توجه به شرایط اقتصادی 10 سال بعد آن را به مبلغ فقط 2 میلیون دلار به ایران فروخت . نخستين طرح كشتی "رافائل" در سال 1337 توسط ایتالیایی ها كشيده شد و رافائل به طول 276 متر و عرض 31 متر در کشور ایتالیا ساخته شد . در كشتی رافائل 850 خروجی راديو تلفنی ، 6 استخر شنا ، 750 كابين (در هر كابين يك حمام و توالت شيك و لوكس كه با مرمرهای ايتاليايی تزيين شده بود وجود داشت) ، 18 آسانسور ، 30 سالن اجتماعات ، تالار نمايشی با 500 صندلی و باشگاه های ژيمناستيك و پرورش اندام ساخته شده بود .

رافائل بزرگ بود و با عظمت ؛ یک کشتی با شکوه با همه امکانات تفریحی که در زمان خود نظیر نداشت . هیچ یک از کشورهای پیشرفته آن زمان نظیر آن را نداشتند. روزی که رافائل از ایتالیا به سوی ایران در حرکت بود ، مردم ایتالیا با اشک رافائل را بدرقه کردند . چون رافائلی را که خودشان ساخته بودند ، مجبور بودند به ایران بفروفشند. رافائل در میان اشک و اندوه ایتالیا را ترک کرد و زیبا و خرامان به سوی ایران پیشرفت .

در بهار 1356 رافائل با 50 خدمه ايتاليايی و با افزايش ظرفيت در حد سكنای 1800 نفر در بندر بوشهر پهلو گرفت . کشتی ميكل آنژ هم در بندرعباس مستقر شدند و از كابين های متعدد آن براي اسكان پرسنل نيروی دريايی شاهنشاهی استفاده شد . موج ها ی دریا بوق بلند و غریبی را به گوش اهالی شهر بوشهر می رساند . مردمان بندر بوشهر وقتی از پنجره ی خانه های بافت قدیم به بیرون نگاه انداختند حیرت زده ، غول سفید و باشکوهی را دیدند که به ساحل بوشهر نزدیک می شد .
کسی خبر نداشت که این کشتی بزرگ و سفید که تراکم دود از دودکش های عقبش به هوا بر می خاست و بدنه اش این چنین سفید و درخشان بود ، قرار است سال ها مهمان ذهن و جان مردمان این شهر شود .
بوشهری ها که تا به حال کشتی های زیادی را دیده بودند فوج فوج می آمدند ، در ساحل جمع می شدند و با اشتیاق این کشتی زیبا را می دیدند و با زمینه ای از این کشتی عکس می گرفتند . اواخر سال ۵۷ خدمه ایتالیایی کشتی رافائل کم‌ کم به کشورشان برگشتند.

بعد از انقلاب، طولی نکشيد که ايران درگير جنگ با عراق شد . در سال 1362 دو هواپیمای عراقی با چند موشک آن را هدف قرار دادند . رافائل در این حمله صدمه زیادی دید و در آب زمین ‌گیر شد. این کشتی که تا نیمه ‌ای از بدنه‌ در آب فرو رفته بود ، چیزی نگذشت که یک کشتی باری به نام ایران سلام با آن برخورد کرد و به بدنه اش آسیب جدی رساند.


در همان سالها ، ايتاليا ، کشتی ميکلانژ را خريد و به ايتاليا برگرداند ...
بدین ترتیب کشتی اقیانوس پیمای رافائل نتوانست بیشتر از تقریبا 7 سال در کنار سواحل بوشهر دوام بیاورد و خیلی زود به افسانه ای غریب و زیستگاه آبزیان دریایی تبدیل شد ‌.

در حال حاضر کشتی رافائل در ساحل بوشهر ديده نمی شود و زير 7 متر آب ، در فاصله ی 2 كيلومتری نيروگاه اتمی قرار گرفته است.




تصاویری که در ادامه ملاحظه می کنید مربوط به روزهای قبل و بعد از نابودی






.





.




.



 

Similar threads

بالا